ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΚΑΠΝΟΚΡΙΤΙΚΗ : PUEBLO ΚΑΠΝΟΣ ΣΤΡΙΦΤΟΥ








Ο καπνός αυτός αποτελεί δημιούργημα της γερμανικής Polsch Tabak. Καλλιεργείται στις Η.Π.Α. από Ινδιάνους. Μάλιστα το όνομα του προέρχεται από φυλή Ινδιάνων. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η Αμερική μαζί με την Ελλάδα και την Τουρκία είναι η μόνες χώρες που βγάζουν καπνά κατηγορίας Α. Ο καπνός κυκλοφορεί σε χαρμάνι Burley mix και Virginia. Ο καπνός αυτός παράγεται χωρίς πρόσθετα στο χαρμάνι. Εμένα προσωπικά και τα δύο αυτά χαρμάνια μου ήρθαν από Ιταλία. Η φυσικότητα του καπνού σου δίνει την δυνατότητα να κατανοήσεις γευστικά αυτούς τους καπνούς κάτι που δεν γίνεται από τα χαρμάνια είτε τσιγάρων είτε καπνού που κυκλοφορούν στην αγορά. Επίσης είναι εξαιρετικά ψιλοκομμένοι ειδικά ο Virginia χωρίς κοτσανάκια με αποτέλεσμα να προσφέρουν γεμάτο ομοιογενές κάπνισμα και ισομερείς ρουφηξιές κάνοντας πραγματικά το κάπνισμα κάθε τσιγάρου μοναδικό. Ο Burley γήινος με αρώματα νοτισμένου από την βροχή χώματος και δέρματος είναι ιδανικός για αυτούς που αναζητούν δυνατές συγκινήσεις και κάπνισμα με ώθηση και έντονο χαρακτήρα. Το δοκίμασα με χαρτάκια ‘’ Ελληνικόν Σιγαρόχαρτον’’ το βαρύ που λόγου ου οικολογικού χαρακτήρα τους (φυσικό χαρτάκι με κόλα ακακίας) αναδείκνυε καλύτερα το άρωμά του. Το Rizzla silver δεν του πήγαινε και τόσο. Έντονος και πολύπλοκος για να σταθεί δίπλα σε δυνατά ουίσκι και σε καφέ φίλτρου, με πλούσια αρώματα, σκέτο. Σου δημιουργεί το συναίσθημα επιστροφής στις γήινες απολαύσεις. Το Virginia τρομερό χαρμάνι πλούσιο και γλυκό (όπως είναι ο φυσικός καπνός Virginia) και απαλό στο κάπνισμα. Προσφέρει μεστό και καθαρό κάπνισμα. Μπορεί να συνοδεύσει ευχάριστα κάθε μικρή στιγμή απόλαυσης. Προσωπικά μου άρεσε καλύτερα από το burley και αυτόν το συνόδευσα με χαρτάκι ‘’ Ελληνικόν Σιγαρόχαρτον’’ που το άφησε να αναδείξει τη φυσική γλυκύτητα και τον ήπιο χαρακτήρα του. Αποτελεί το ιδανικό γέμισμα λόγω γλυκύτητας για χαρτάκια με αρώματα (καρύδα – βανίλια κλπ). Στέκεται χωρίς φιλτράκι. Ιδανικός λόγω ήπιας διακριτικότητας για τους καλοκαιρινούς ζεστούς μήνες που τα δυνατά χαρμάνια σε μπουχτίζουν (κυριολεκτικά σε σκάνε). Συνοδεύει άριστα λευκό κρασί και ποτά όπως βότκα και τζιν. Ιδανικό για πρωινό καφέ φίλτρου. Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Μετά από αυτή τη δοκιμή δεν θα ξαναβάλω Old Horborn στο στόμα μου (σς πνευμόνια).



Pueblo Burley Mix : 7/10 (για τους λάτρεις του δυνατού 8/10)

Pueblo Virginia : 8 με 8,5/10

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ ! ! !





ΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ Η ΑΠΛΑ ΟΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ WINSTON ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΔΑ ΜΟΝΟ ΜΠΛΕ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ - WINSTON.


Παίδες λόγω φόρτου εργασίας έχω αφήσει λίγο τις κριτικές. Από βδομάδα ελπίζω να επιστρέψω κανονικά.

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

back......

Όπως θα διαπιστώσατε το μπλογκ μας τις προηγούμενες μέρες αντιμετώπιζε προβλήματα στη λειτουργία του και ενδεχομένως να μην μπορούσαν να ανεβάσουν ούτε τα σχόλια τους. Τα προβλήματα λύθηκαν και το μπλογκ λειτουργεί κανονικά. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ο τρόπος ανεβάσματος των σχολίων (παρόμοιος με αυτόν από το μπλογκ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΚΕΤΑ).

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΤΣΙΓΑΡΟΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΝΤ

Το τσιγάρο αδιαμφισβήτητα στον Έλληνα δεν συντρόφευε μόνο στιγμές απόλαυσης, αλλά κυρίως στιγμές έντονων συζητήσεων γύρω από τα πολιτικά. Έτσι φιλοδοξώ και εγώ αρκετά συχνά να προβαίνω σε κάποιες αναρτήσεις (πιστός στον σκοπό του μπλόγκ) πολιτικού και ΟΧΙ κομματικού ενδιαφέροντος. Όποιος τυχόν προσβάλλεται ή δηλώνει ενάντια σε τέτοιες αναρτήσεις παρακαλώ να αισθανθεί ελεύθερος να γράψει τις αντιρρήσεις του.


Η πρώτη ανάρτηση αυτού του είδους δεν μπορεί να είναι άλλη από την είσοδο της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Η χώρα μας επίσημα ζήτησε τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και πρόκειται τις προσεχείς μέρες να λάβει δάνειο από αυτό προς εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της. Το δάνειο, όμως, αυτό μόνο κατά το 1/3 θα προέρχεται από το Ταμείο και τα άλλα 2/3 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Σουηδία και τη Γερμανία. Το κόστος αυτού του δανεισμού έρχεται με αρκετά προνομιακούς όρους για τη χώρα μας καθώς το επιτόκιο κατά μέσο όρο θα διαμορφωθεί στο 3,75% (κατά μέσο όρο γιατί καθένας από τους τρεις συντελεστές αυτού του δανείου - ΔΝΤ, ΕΕ, Σουηδία και Γερμανία – θα διαμορφώσει δικό του επιτόκιο) δηλαδή στο μισό απ’ ότι διαμορφώνονται τα σπρέντ για τη χώρα μας, τα οποία θα διαμόρφωναν το επιτόκιο κοντά στο 7% ίσως και παραπάνω. Ας σημειωθεί ότι το ΔΝΤ μας δανείζει με το μικρότερο επιτόκιο σε σχέση με τους άλλους δύο συντελεστές. Συγκεκριμένα προτείνει επιτόκιο κοντά στο 3% ενώ οι άλλοι συντελεστές στο 4%.
Νέες θυσίες συνεπάγονται αυτές οι αποφάσεις για τον Ελληνικό Λαό και κυρίως τα νέα μέτρα θα στοχεύουν τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων στους οποίους αναμένεται μείωση της τάξης του 15%. Παράλληλα προβλέπεται κατά την τακτική που συχνά ακολουθεί το ΔΝΤ μείωση των συντάξεων της τάξης του 50% και πλήρης περικοπή των δώρων στις συντάξεις. Η Ελλάδα, όμως, βρίσκεται σε προνομιακή θέση, καθώς δεν θα υποκύψει στις ανάγκες του ΔΝΤ άνευ μάχης καθώς οι Ευρωπαϊκοί εταίροι της της δίνουν μία σημαντική διαπραγματευτική ισχύ που δεν έχουν άλλες χώρες που εισέρχονται στο ΔΝΤ.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η χώρα μας εισέρχεται σε μια σημαντικότατη καμπή στην ιστορίας καθώς και σε μια περίοδο ανασφάλειας και εσωτερικών πραγματικά κοινωνικών και όχι κομματικών ψευτοκοινωνικών αναταραχών. Το θέμα πλέον δεν είναι ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία το θέμα είναι η ιδεολογία Φιλελευθερισμός ή Σοσιαλισμός νέου τύπου. Μήπως τα όραμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού έχει αποτύχει ή δεν πέτυχε ποτέ στη χώρα μας. Ο Έλληνας, όμως, δυστυχώς αγρόν αγοράζει και δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του και προτιμά να βλέπει τον κάθε @@@@@ που το παίζει ειδήμονας, που το παίζει άντρας και ο οποίος μάλιστα τον υποτιμά και τον ξεφτιλίζει μέσα στα μάτια του. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στους μεγαλύτερους ηλιθίους όλων των εποχών τους κριτές των τάλεντ σόου και παρουσιαστών εκπομπών, αλλά και στους πανέξυπνους δημοσιογράφους που σαν επιθετικά αρκτικά τα οποία προσηλωμένα περιμένουν τον ανθρώπινο πόνο και κατάντια να την κάνουν είδηση και να βγάλουν αυτούς τους λόγους ‘’συμπόνιας’’ και κριτικής στους κυβερνώντες. Πραγματικά μόνο αηδία μπορεί να σε κατακλύσει βλέποντας αηδία, αλλά και λύπηση για τους ανθρώπους που κυριολεκτικά έχοντας χάσει την μπάλα πέφτουν στα χέρια τους.

Προσωπικά τρέμω σε τέτοιους δύσκολους καιρούς στην ιδέα του αποχαυνωμένου Έλληνα. Φοβάμαι μήπως η Πετρούλα και η κάθε Πετρούλα δεν είναι απλά σημάδι των καιρών, αλλά οι ίδιοι οι καιροί μας.

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ακολουθώτας ορθά την απόφαση και άλλων εγχώριων η διεθνών blog η sites αποφάσισα να κηρύξω το περιεχόμενο του blog ως κατάλληλο ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕNΗΛΙΚΕΣ(18 χρονών και άνω και ΗΠΑ 21 χρονών και άνω) . Η απόφαση αυτή θεωρώ ότι είναι ορθή και ανταποκρίνται στις απαιτήσεις τόσο της εθνικής όσο και άλλων εθνικών νομοθεσιών. Το παρόν blog ΔΕΝ ενθαρύνει την πώληση προιόντων καπνού και δη και σε ανηλίκους ΟΥΤΕ αποτελεί δίαυλο διαφημισης τους. Όποιος προσβάλλεται με οποιονδήποτε τρόπο από το περιεχόμενο του blog να ασθανθεί ελεύθερος να διατυπώσει τις αντηρήσεις του ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο σε αυτό το τόπικ. Δηλώνω ενάντια στο κάποιος ανήλικος ή πνευματικά ανώριμος να ξεκινήσει το κάπνισμα. Δεν υπάρχουν πιο υγιεινά ή λιγότερο επιβλαβή τσιγάρα. Τα τσιγάρα χωρίς πρόσθετα ή τα τσιγάρα χωρίς μεγάλες περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη ΔΕΝ είναι λιγοτερο βλαπτικά.
Εξαιτίας της φύσης αυτού του blog πολιτικά σχόλια θα γίνονται δεκτά και γι' αυτό θα ήθελα να διατηρηθεί ένα επίπεδο κοσμιότητας.

ΚΑΙΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ

Τα ανώτατα επίπεδα σε πίσσα και νικοτίνη που έχει θέσει η Ευρωπαική Ένωση (1999) στις χώρες μέλη είναι 10mg και 1mg αντίστοιχα. Οι προειδοποιητικές ενδείξεις (2001) πρέπει να καταλμβάνουν το 30% της μπροστά όψης και το 40%της πίσω καθώς και στα πλάγια πρέπει να αναγράφονται ακριβώς οι περιεκτικότητες σε πίσσα νικοτίνη και μονοξείδιο του άνθρακα (10% της επιφάνειας. Οι χαρακτηρισμοί ''Lights'' ''superlights'' ''mild'' ''supermild'' απαγορεύονται να αναγράφονται στα πακέτα (ΕΕ 2005 , ΗΠΑ 2006). Στις ΗΠΑ απαγορεύεται η πώληση τσιγάρων με τεχνητά αρωματικά με εξαίρεση τα τσιγάρα μέντας (2009). Δηλώνω ενάντια στις επιχειρήσεις καπνού τοσο εγχώριες όσο και διεθνείς που δεν δημοσιοποιούν τη λίστα με τα προσθετικά που προσθέτου στο χαρμάνι του τσιγάρου ή διαθέτου μη ενημεωμένες λίστες, παρά τη σχετική απόφαση της ΕΕ (2003).

ΤΣΙΓΑΡΟΚΡΙΤΙΚΗ : MARLBORO












Τσιγάρο θρύλος και προσωπική μου άποψη το καλύτερο χρηματιστηριακό προϊόν στο χώρο του καπνού. Το Marlboro αποτέλεσε για τους έλληνες καπνιστές την εν μέρει πραγμάτωση του αμερικανικού ονείρου. Κυριάρχησε διεθνώς στα 70’ς και τα 80’ς και συνεχίζει να αποτελεί το πρώτο σε πωλήσεις τσιγάρο διεθνώς, όπως και στη χώρας μας. Η ιστορία του τσιγάρου αυτού ξεκινάει από το Λονδίνο το 1847 και όχι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως συχνά πιστεύεται, και συγκεκριμένα από το δρόμο Great Marlborough Street στον οποίο οφείλει και το όνομα του. Το τσιγάρο αυτό δεν είχε σταθερή πορεία όπως το Camel και πέρασε όπα τα χίλια κύματα για να καταξιωθεί ως ένα διεθνές σήμα. Στη χώρα μας εισήχθη περίπου το 1970 μέσα από τις θρυλικές διαφημίσεις με τον περιπλανώμενο καουμπόι : ‘’Come to Marlboro County’’ ήταν το σλόγκαν αυτών των διαφημίσεων. Προϊόν της Philip Morris International που τώρα μετονομάστηκε σε Altria Group. Η εν λόγω εταιρεία αποτελεί έναν τεράστιο κολοσσό που περιλαμβάνει και την Kraft στην οποία ανήκει ο Παυλίδης. Το 2010, για την Ελλάδα, ή το 2009 για το διεθνές κοινό του, αποτελεί ορόσημο στην ιστορία αυτού του τσιγάρου καθώς συντελέστηκε η ανανέωση του πλέον θρυλικού πακέτου στην ιστορία του τσιγάρου, το οποίο σίγουρα σημάδεψε τις αναμνήσεις όλων μας σε μια φάση της ζωής μας. Προσωπικά πικράθηκα για αυτήν την αλλαγή. Το νέο πακέτο αποτελεί ένα πολιτικά ορθό προϊόν που βέβαια αντικατοπτρίζει και εν μέρει τον δηθενισμό της εποχής μας ( ας μου επιτραπεί η έκφραση). Το Marlboro Gold (πρώην Lights) αποτελεί ο πρώτο σε πωλήσεις σήμα της εν λόγω σειράς -Η ένδειξη lights απαγορεύτηκε με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2005 σε όλα τα τσιγάρα καθώς και το 2006 στις Η.Π.Α. με απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου-. Διάσημοι καπνιστές του το μοντέλο Kate Moss, η πορνοστάρ Jenna Jameson και η ηθοποιός Drew Barrymore.


Αναφορικά με το τσιγάρο. Τυπικό American Blend χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Το gold διακρίνεται για τον ελαφρύ και χαρακτηριστικό του καπνό που για τους φανατικούς του καπνιστές αποτελεί το καλύτερο τσιγάρο. Προσωπικά είναι ένα τσιγάρο που πάντα το απολαμβάνω δεν με πειράζει στο λαιμό και προφέρει ένα απλό και στρωτό κάπνισμα. Η ουσία όμως είναι να πέσεις σε φρέσκο πακέτο που να μην έχει εκτεθεί καθόλου στον ήλιο γιατί τότε η γεύση του αλλάζει άρδην. Το red παραμένει μια hardcore επιλογή με έκδηλη όπως και στο gold την πιπεράτη παρουσία καπνών Burley. Αδιαμφισβήτητα το τσιγάρο για όλες τις ώρες, ειδικά αν είναι η μόνιμη σας μάρκα και φυσικά στην τράκα. Το silver καλό και γευσάτο τσιγάρο για την κατηγορία του. Τέλος για τις αγορές της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ελβετίας παράγεται το Marlboro Blend 29 το οποίο δεν περιέχει πρόσθετα στο χαρμάνι. Μια ωραία επιλογή γευστικά κοντά στο gold, του οποίου ο καθαρός καπνός αξίζει για μόνιμο κάπνισμα. Μην περιμένετε όμως τρομερά γευστικά αποτελέσματα. Ωραίο πρωτότυπο πακέτο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με καπνιστές, το gold που παράγεται στην Ελλάδα είναι από τα καλύτερα Marlboro που παράγονται στην Ευρώπη, αλλά παραμένει πολύ πίσω σε σχέση με το αμερικάνικο αδερφάκι του.



Marlboro Red 5/10
Marlboro Gold 6,5/10
Marlboro Silver 6.5/10 (για τα τσιγάρα της κατηγορίας του)
Marlboro Blend 29 (συναρτήσει του καθαρού του καπνού) 7,5/10

-Σύντομα φωτογραφικό υλικό-