ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Κυριακή 24 Απριλίου 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ''ΤΕΚΕ'' ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ !!!

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ :

ΚΑΠΝΟΙ MARLBORO
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ CAMEL
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ LUCKY STRIKE

ΝΕΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

LUCKY STRIKE OHNE ZUSATZSTOFFE ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ LUCKY STRIKE

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεωρώ απαραίτητο στοιχείο για την εξέλιξη και ενίσχυση του ιστολογίου την διαδραστική επικοινωνία με τους χρήστες του του. Οποιαδήποτε κριτική ή πρόταση αναφορικά με το περιεχόμενο του ''Τεκέ'' είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Παράλληλα αν έχετε κάποιο πολιτικό ή κοινωνικό θέμα, κριτική καπνικών προιόντων ή πληροφορία που θα θέλατε να αναρτηθεί αισθανθείτε ελεύθεροι να την στείλετε και θα αναρτηθεί στο ιστολόγιο. Παράλληλα μέσω αυτής οι συλλέκτες άδειων πακέτων τσιγάρων μπορούν να επικοινωνούν για ανταλλαγές.


Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίου του ''Τεκέ'' είναι η ακόλουθη : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Προσοχή : Κείμενα με χυδαίο ή προσβλητικό περιεχόμενο, βωμολοχίες και αοριστίες δεν θα γίνονται δεκτά και δεν θα αναρτώνται. Το περιεχόμενο των υπολοίπων κειμένων θα αξιολογείται στο πλαίσιο του ιστολογίου.
Μόνο κείμενα γραμμένα στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα θα γίνονται δεκτά και θα διαβάζονται.


Με εκτίμηση,

periplanwmenos

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΚΑΠΝΟΙ MARLBORO




Αυτό το αφιέρωμα αφορά τις δυο εκδοχές του καπνού Marlboro που κυκλοφορούν στην Ελλάδα (κόκκινος – κίτρινος ή Bright), καθώς και τον κόκκινο που κυκλοφορεί στην Γερμανική αγορά. Οι δύο καπνοί που κυκλοφορούν στην Ελλάδα δεν εμφανίζονται να είναι αντάξιοι του ονόματος Marlboro με το οποίο τιτλοφορούνται. Γι αυτό και δεν φέρουν τα διακριτικά σχήματα του πακέτου εν αντιθέσει με τον κόκκινο και τον χρυσό στην Γερμανία. Ο κόκκινος αποτελεί ένα κοινότυπο χαρμάνι Virginia - burley. Η γεύση του στυφή χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι δεν ενοχλεί ιδιαίτερα το λαιμό, αν και είναι σχετικά βαρύς, και έχει μια κάπως φυσική γεύση. Γι αυτό τον προτιμώ, προσωπικά, στην κατηγορία του έναντι του μπλε Old Horborn που αν και έχει πιο αξιοπρεπή γεύση η χημεία του δεν υποφέρεται. Με δύο κουβέντες : Μια μετριότητα χωρίς πολύ χημεία. Ο κίτρινος είναι ένα αδιάφορο χαρμάνι Virginia. Η γεύση του σχεδόν μηδαμινή και πραγματικά σκάνε τα πνευμόνια σου για να τραβήξεις μια αξιοπρεπή ρουφηξιά, θυμίζοντας αρκετά super light τσιγάρα. Βέβαια οι ρουφηξιές που καταφέρνεις να τραβήξεις είναι κάπως αξιοπρεπείς. Και οι δύο αυτοί καπνοί είναι χωρίς ιδιαίτερο κοινό στην Ελλάδα και το μόνο δέλεαρ για να τους δοκιμάσεις είναι η στάμπα του ονόματος Marlboro που φέρουνε πάνω τους. Η παραγωγή τους πρέπει να σταμάτησε βέβαια. Σίγουρα για τον κόκκινο, ο οποίος δεν αναγράφεται καν στο διαδικτυακό τόπο της παρασκευάστριας εταιρείας Philip Morris, με αμφιβολία για τον κίτρινο, ο οποίος συνεχίζει να αναγράφεται.
Ο Γερμανικός όμως εμφανίζεται αρκετά αντάξιος του Γερμανικού Marlboro κόκκινου, το οποίο είναι πάρα πολύ καλό τσιγάρο . Είναι γνήσιο χαρμάνι αμερικάνικου τύπου (Virginia, Burley και Ανατολίτικα), εν αντιθέσει με τα δικά μας. Η γεύση του δεν είναι τόσο γλυκιά όσο του γερμανικού τσιγάρου, αλλά αρκετά φυσική, θυμίζοντας το δικό μας Marlboro κόκκινο. Η γεύση του αρκετά πλούσια χωρίς, όμως, ιδιαίτερη καπνική υφή. Καπνίζοντας αυτό το τσιγάρο ένιωσα να καπνίζω το ελληνικό Marlboro που απλά έπρεπε να το στρίψω. Αν βρεθείτε στην Γερμανία, ειδικά αν είστε λάτρης του εν λόγου τσιγάρου, τιμήστε τον χωρίς δεύτερη σκέψη.

Κόκκινος Marlboro (Ελλάδα) 5/10
Κίτρινος Marlboro (Ελλάδα) 3/10
Κόκκινος Marlboro (Γερμανία) 6/10 (στα πλαίσια της Γερμανικής αγοράς)


-ΣΥΝΤΟΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ -

Σημειώσεις : Σύντομα σταδιακά θα ανέβουν οι φωτογραφίες σε όλες τις αναρτήσεις στις οποίες υπάρχει έλλειψη ολική ή μερική.
Σύντομα θα προστεθούν κριτικές για το τσιγάρο Pueblo Virginia, Marlboro κόκκινο και χρυσό Γερμανίας και Lucky Strike ohne Zusatzstoffe (χωρίς πρόσθετα) Γερμανίας στις σχετικές αναρτήσεις.