ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Καπνός Lucky Strike (Βέλγιο)

Όλοι ανεξαιρέτως έχουμε τσιγάρα από το καπνιστικό μας παρελθόν που μας λείπουν και θα κάναμε τα αδύνατα για τα αδυνατά να τα ξανακαπνίσουμε. Όταν μας δίνεται η ίδια ή έστω παραπλήσια ευκαιρία πετάμε πάνω σε σύννεφα καπνού. Το δικό μου καπνιστικό ανικανοποίητο από το παρελθόν μου ήταν το Lucky Strike Red πριν το κατακρεουργήσει πριν κάποια χρόνια η BAT (Για την ιστορία του εν λόγω σήματος, αλλά και κριτικές υπάρχει εκτενής ανάρτηση). Λοιπόν τα παραπάνω συναισθήματα και η απόλαυση του τότε επέστρεψε στα πνευμόνια μου δοκιμάζοντας τον κόκκινο καπνό λάκυ από το Βέλγιο.

Το χαρμάνι του είναι αμερικάνικο σχετικα ανοιχτόχρωμων καπνών, όπως στο παλιό λάκυ. Μάλιστα είναι πολύ καλα ψιλοκομμένος (fine cut)- μάλιστα ο καπνός διαχωρίζεται χειροποίητα- και με πολύ καλά επίπεδα υγρασίας. Οι αναλογίες των διάφορων καπνών στο χαρμάνι είναι πολύ καλά μετρημένες με αποτέλεσμα να προσφέρει ένα γεμάτο, πλούσιο και βαρύ κάπνισμα. Πάρα πολύ ωραίο το πακετάκι του. Βγαίνει σε έκδοση 40 γρ στην παργματικά απίστευτη τιμή των 4,20 €. Υπάρχουν και άλλες ελαφρύτερες εκδοχές του που δεν δοκίμασα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω καπνός δεν έχει καμία σχέση με τον λάκυ κόκκινο που κυκλοφορεί στη χώρα μας, όπως και σε άλλες χώρες (χαρμάνι βιρτζίνια - μπέρλευ), τον οποίο τον θεωρώ σκαλωσίες κατώτερο από τον βέλγικο. Πάντω λόγω παντελούς έλλειψη γνώσεων περί της γαλλικής ή της φλαμανδικής δεν γνωρίζω αν ο συγκεκριμένος καπνός είναι απλά μια συλλεκτική έκδοση.

Βαθμολογία : 8+/10

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βγαίνει νομίζω και χωρίς πρόσθετα.

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Μαύρο Ρόδο απ' ό,τι είδα και κατάλαβα γευστικά είναι κανονικά με πρόσθετα. Αλλωστε τη γεύση του παλιού λάκυ, μάλλον, είναι δύσκολο να την πετύχεις χωρίς πρόσθετα. Θα προσπαθήσω σύντομα να ανεβάσω και σχετική φωτογραφία.

Ανώνυμος είπε...

Δεν αναφέρομαι στον συγκεκριμένο αλλά γενικά ότι κυκλοφορεί Lucky Strike καπνός και χωρίς πρόσθετα.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως καλέ μου φίλε να ξαναδεις το φόντο? πάνε τα ματάκια μου.. Κατά τ΄άλλα άψογα όλα στο Blog σου...

Ανώνυμος είπε...

Κυκλοφόρησε νέος καπνός Philip Morris 20gr.

peliplanwmenos είπε...

Ευχαριστώ φίλε Ανώνυμε για τα καλά σου λόγια. Αν βρω χρόνο θα προσπαθήσω να το μοντάρω αυτό με το φόντο που λες. Φίλε ΜΡ καπνός, όπως και τσιγάρα, λάκυ χωρίς πρόσθετα κυκλοφορούν στη Γερμανική αγορά. Τον καπνό δεν τον έχω δοκιμάσει, αλλά τα τσιγάρα - τα κόκκινα- που δοκίμασα αξίζουν σίγουρα (υπάρχει και σχετική κριτική). Μάλλον τον καπνό της ΡΜ που αναφέρεις τον ''δοκίμασα'' ήδη, καθώς πήρα έναν μάλμπορο γκολντ καπνό και η ποιότητα του είχε πέσει κατακόρυφα σε σχέση με άλλες παρτίδες, θύμιζε αρκετά έναν εξευγενισμένο ολντ χολμπορν κίτρινο. Ας ελπίσουμε να πρόκειται απλά για μια κακή παρτίδα, γιατί έναν έχουμε όλον κι όλο αξιοπρεπη καπνό στην Ελλάδα. Πάντως είναι σε κάθε περίπτωση πολύ θετική η κυκλοφορία από την pm σε τόσο σύντομα σχετικό χρονικό διάστημα και ενός άλλου καπνού - σίγουρα αμέρικαν μπλεντ - σε μια ουσιαστικά νεκρή αγορά σε αυτόν τον τομέα. Οψόμεθα ...

Ανώνυμος είπε...

Νεκρή δεν θα την έλεγα, φτωχή θα τη χαρακτήριζα μιας και έχουμε πάνω από το 50% των καπνιστών να καπνίζει στριφτό ενώ από μάρκες δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές. Πάντως η αγορά στριφτού της Ελλάδας είναι τόσο ιδιαίτερη που πολλές βιομηχανίες κυκλοφόρησαν διαφοροποιημένα προϊόντα, ασφαλώς παρεξηγώντας την επιτυχία του κίτρινου Old Holborn.

peliplanwmenos είπε...

''Νεκρή'' εννοώ και εγώ όχι από άποψη κοινού, αλλά από άποψη επιλογών. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα με τα χαρμάνια των καπνών που θέλουν να μοιάσουν στον ολντ χολμπορν προσομοιάζει με αυτό που γινεται στην Αγγλία με χαρμάια τσιγάρων που βγαίνουν ειδικά γι αυτήν την αγορά βιρτζίνια. Πάντως τρομερή πτώση ο μαρλμπορο ο γκολντ. Πάει και ο Fine cut χαρακτήρας του, γιατί συναντάς πάρα πολλά σκουπιδάκια. Για τη γεύση που έπεσε δραματικά είπα και πιο πάνω. Η όλη κατάσταση μου θυμίζει την πτώση στην ποιότητα στον καπνό του Καρέλια μια περίοδο μόλις είχε πάρει υπερβολικά τα πάνω του. Η ΡΜ πάντως δεν αφήνει έτσι τα προιόντα της και πιστεύω ότι θα το διορθώσει.

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα, η Philip Morris δεν είναι από τις εταιρείες που ρισκάρουν.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια θελω να κανω μια ερωτηση.Θελω να παραγγειλω απο το tabak-brucker αλλα η πιστωτικη μου ειχε κλαπει ή χαθει εν πασει περιπτωση την ακυρωσα και περιμενω αλλη που θα ερθει σε 2 εβδομαδες.Ενας φιλος μου ειπε οτι αμα του δωσω τον κωδικο του λογαριασμου μου θα μπει να βαλει τον δικο του αριθμο πιστωτικης και του δινω εγω τα λεφτα μετα.Θελω να ξερω αν γινεται αυτο το πραγμα η πιστωτικη να ανηκει στον φιλο μου και να τα παρω εγω τα τσιγαρα με την δικη μου ταυτοτητα.

Blogger είπε...

Are you paying over $5 / pack of cigs? I'm buying my cigs at Duty Free Depot and I'm saving over 50%.