ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΤΣΙΓΑΡΟΚΡΙΤΙΚΗ : ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ LUCKY STRIKE









Ένα ιστορικό τσιγάρο που η ιστορία του ξεκινάει κάπου στο 1871 από την R.A. Patterson στο Richmond της Virginia. Το 1905 η εταιρεία εξαγοράστηκε από την American Tobacco Company.To Lucky Strike αποτέλεσε την απάντηση στο Camel της RJ Reynolds. Το 1917 εισήγαγαν την θρυλική φράση '' It's toasted'' που υποδήλωνε τα ψημμένα καπνά του τσιγάρου που είχαν ως αποτέλεσμα μια πιο απαλή γεύση που εγγυόταν, σύμφωνα με τις διαφημίσεις του, κανένα ερεθισμό στο λαιμό και κανένα βήχα. Το 1955 εισήχθη άλλη μια φράση στα πακέτα το ''L.S.M.F.T.''(Lucky Strike means fine tobacco). Σήμερα τη βρίσκει κανείς αυτή τη φράση στο πακέτο του Lucky Strike plain που κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά. Υπάρχει αρκετή παραφιλολογία γύρω από την προέλευση του ονόματος αυτών των τσιγάρων. Δύο εκδοχές έχω ακούσει. Η μια αφορά το γεγονός ότι μέσα στο πακέτο υπήρχε και ένα τσιγάρο με μαριχουάνα και γι αυτό το όνομα προέρχεται από την ''τυχερή γύρα'' αυτού που θα πετύχαινε το συγκεκριμένο τσιγάρο. Αυτήν την ιστορία την θεωρώ προσωπικά αρκετά ανυπόστατη και, ίσως, με underground καταβολές. Η δεύτερη αφορά τη σύκρουση δύο αυτοκινήτων, ενός που μετέφερε καπνό και ενός που μετέφερε μέλι. Από τη σύγκρουση αναμείχθηκε ο καπνός με το μέλι και κάπως έτσι προέκυψε το χαρμάνι του τσιγάρου αυτού -η ''τυχερή σύγκρουση''-. Το θρυλικό πράσινο πακέτο των τσιγάρων αυτών άλλαξε το 1942 με το σλόγκαν ''Lucky Strike Green has gone to war''. To πιο πρόσφατο λίγτινγκ έγινε στα πακέτα πριν από δύο περίπου χρόνια. Σήμερα τα δικαιώματα αυτού του τσιγάρου πλην των Η.Π.Α. τα έχει η British American Tobacco Corporation, ενώ στις Η.Π.Α. τα έχει η RJ Reynolds που κυκλοφορεί μόνο την άφιλτρη εκδοχή του. Τα τσιγάρα αυτά είναι γνωστά και ως''Luckies''. Τα Lucky Strike είναι κλασσικό παράδειγμα american blend.


Στην Ελλάδα τα Lucky Strike θεωρούνταν ένα βαρύ underground σήμα. Θεωρούνταν από τα ''μάγκικα'' τσιγάρα και έτσι πολλοί έφηβοι ξεκίναγαν με αυτά τις πρώτες τους τζούρες. Τα τελευταία χρόνια έχασε αρκετό κοινό, αλλά ποτέ δεν διακρινόταν τουλάχιστον στη χώρα μας για το σταθερό κοινό του. Πάντα υπολειπόταν σε διασημότητα και κοινό από το κόκκινο μάρλμπορο.


Σήματα αυτής της οικογένειας :


Lucky Strike Original Red : Το σήμα της οικογένειας με φίλτρο και πλήρη γεύση. Το παλιό λάκυ πριν την αλλαγή του πακέτου ήταν ένα βαρύ και τραχύ γευστικά για τον λαιμό τσιγάρο, αλλά πλούσιο σε γεύση και ευκολοκατάπιοτο. Ήταν ένα δυνατό ωραίο τσιγάρο καλύτερο από το κόκκινο marlboro που χαιρόσουν να το καπνίζεις. Το νέο λάκυ είναι ένα μέτριο τσιγάρο, με μέτρια γεύση το οποίο δεν τσιμπάει το λαιμό. Με δύο λόγια ένα τσιγάρο χωρίς προσωπικότητα. Προσωπικά θεωρώ ότι πλέον υστερεί σημαντικά στην κατηγορία του έναντι του Marlboro κόκκινο. Την αλλαγή στο πακέτο την θεωρώ μια έξυπνη κίνηση marketing που δεν συνάδει, όμως, με την ιστορία του τσιγάρου.

Lucky Strike Plain : Το άφιλτρο λάκυ αποτελεί μια μοναδική επιλογή για τα Ελληνικά δεδομένα παρ' ότι κινείται μέσα στα όρια πίσσας και νικοτίνης της ΕΕ έχει μια πλούσια και αρωματική γεύση που θυμίζει κάτι από τα τσιγάρα του παρελθόντος. Πλούσιο γευστικά χαρμάνι με πλούσια υφή καπνού που δεν τσιμπάει το λαιμό. Θέλει απαλό κάπνισμα για να αναδειχθεί πλήρως η γεύση του. παρ' όλα αυτά δεν είναι ένα τσιγάρο που καπνίζεται εύκολα το πρωί. Το πακέτο του ευτυχώς γλίτωσε το λίφτινγκ που υπέστη το πακέτο του λάκυ με φίλτρο. Βέβαια ειδικά όταν ο ουρανίσκος είναι καθαρός γίνεται έντονα αντιληπτή η γεύση της σοκολάτας από τα πρόσθετα. Ιδανικό μετά από ένα καλό γεύμα.

Lucky Strike blue : Αποτελεί την ελαφρυά εκδοχή αυτής της οικογένειας. Το παλίο ελαφρύ λάκυ που τιτλοφορούταν ως silver ήταν ένα αδιάφορα γευστικά τσιγάρο που έμενε αρκετά πίσω από το παλιό Marlboro gold. Το νέο όμως λάκυ blue έχει μια τρομερή φινετσάτη γεύση με έντονη παρουσία ανατολίτικων που την καταλαβαίνεις ενώ ανοίγεις το πακέτο. Προσωπικά το θεωρώ το καλύτερο τσιγάρο της ελαφρυάς κατηγορίας που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Καπνός Lucky Strike Orginal Red (Γερμανία)- 40 gr 5,20 euro- : Μπορώ να πω ότι είχα παραπάνω προσδοκίες από αυτόν τον καπνό που διαψεύστηκαν ήδη από το πρώτο τσιγάρο. Μέτριος καπνός μείγμα virginia και burley χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Γευστικά τον θεωρώ έναν πιο ελαφρύ old horborn blue που κυκλοφορεί στην Ελλάδα με λιγότερη χημική γεύση. Σε καμία περίπτωση δεν στέκεται επάξια δίπλα στους μοναδικούς καπνούς της Γερμανικής αγοράς.


Καπνός Lucky Strike Madura Leaf (Γερμανία) - 40 gr 5,20 euro- : Ένας αρκετά πρωτότυπος καπνός με τα γλυκά καπνά madura από το ομώνυμο νησί της Ινδονησίας. Γλυκός κανός με έντονη ντελικάτη γεύση του που δεν τσιμπάει καθόλου τον λαιμό. Το μεγάλο μείον που ''καίει'' αυτό το σήμα είναι η έντονη γεύση των χημικών. Τα χημικά υπερκαλύπτουν το φυσικό γλυκό άρωμα των madura και του προσδίσουν μια απροσδιόριστη γλυκιά γεύση που πραγματικά σε λιγώνει. Ο καπνός αυτός χωρίς πρόσθετα πραγματικά θα ήταν μια μοναδικά καπνιστική επιλογή.

Kαπνός Lucky Strike Fireleaf (Γερμανία) - 40 gr 5,20 euro- : Ο καπνός αυτός μαζί με τα toasted burley περιέχει και virginia καπνά τα οποία ''ψήνονται'' στη φωτία. Ο συνδυασμός πραγματικά δυναμίτης : πλούσιο γευστικό άρωμα και πλούσιος όγκος καπνού. Δυστχώς, όμως, ο λαιμός δεν κατάφερε να αντέξει αυτόν τον καπνό, ο οποίος σε μόνιμο κάπνισμα σου προσφέρει μια ωραίοτατη φαρυγγίτιδα. Παρ' όλα αυτά για ένα τσιγαράκι μετα το φαγητό ή σε καταστάσεις με αλκοόλ είναι ιδανικό.

Lucky Strike ohne Zusätze (Rot)- Περιεκτικότητες 10-1-10, Τρέχουσα τιμή Γερμανίας 4,60 ευρώ- : Αποτελεί το νέο μέλος της εν λόγω οικογένειας που κυκλοφορεί στην Γερμανική Αγορά. Αποτελεί και αυτό τσιγάρο με χαρμάνι αμερικάνικου τύπου, αλλά χωρίς πρόσθετα. Το κάπνισμα του ωραίο και στρωτό με πλούσιο όγκο εκπνεόμενου καπνού. Αυτό το τσιγάρο χαρακτηρίζεται περισσότερο από την δυνατή του γεύση και ώθηση που προσφέρει στον καπνιστή παρά κάποια ωραία μυρωδιά. Θυμίζει πάρα πολύ το παλιό καλό Lucky Strike Red που κυκλοφορούσε στην Ελλάδα πριν την αλλαγή του πακέτου με πιο φυσική και ''καθαρή'' γεύση και όχι τόσο ''σκληροπυρηνική''. Το προτείνω ανεπιφύλακτα τόσο στους λάτρεις των american blend όσο και των additive free τσιγάρων. Πάρα πολύ ωραίο και το πακετάκι του. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα ότι όλα τα τσιγάρα μπορούν να φτιαχτούν, αρκεί να υπάρχει η τεχνογνωσία και οι πρώτες ύλες, χωρίς πρόσθετα στο χαρμάνι. Καλύτερο παράδειγμα σε αυτόν τον τομέα δεν υπάρχει από την Γερμανία που σχεδόν το 20% των καπνικών προιόντων που διατίθενται στην αγορά της είναι τσιγάρα ανώτερης ποιότητας και γεύσης και χωρίς πρόσθετα. Μάλιστα προωθούνται από τις εταιρείες συνεχώς νέα σήματα χωρίς πρόσθετα. Κυκλοφορεί και το blau στην ίδια κατηγορία με χαμηλότερες περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη.
(Λόγω κάποιου προβλήματος δεν κατάφερα να εξασφαλίσω φωτογραφία γι αυτήν την ανάρτηση. Όποιος κατέχει κάποια και μπορεί να την στείλει, να την στείλει στη διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου του ''Τεκέ''ώστε να συμπληρωθεί η ανάρτηση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.)


Βαθμολογία :


Παλιό Lucky Strike Original Red 8+/10
Νέο Lucky Strike Original Red 5,5/10
Lucky Strike Plain 9/10 (στο πλαίσιο της Ελληνικής Αγοράς)
Lucky Strike blue 8,5/10
Καπνός Lucky Strike Orginal Red 5/10 (στο πλαίσιο της Γερμανικής Αγοράς)
Καπνός Lucky Strike Madura Leaf 6/10
Kαπνός Lucky Strike Fireleaf 6,5/10 (για ένα δύο τσιγάρα)
Lucky Strike ohne Zusätze (Rot) 8,5/10 (στο πλαίσιο της Γερμανικής Αγοράς)








-ΣΥΝΤΟΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ-

57 σχόλια:

Costas είπε...

Σχετικα με το λακυ στραηκ red, φιλτρο:
Bασικα επειδη πριν την αλλαγη του πακετου,για ενα μικρο διαστημα ημουν καπνιστης του, διαπιστωσα μεγαλες διαφορες αναμεσα στο μαλακο και σκληρο πακετο.Το μαλακο ηταν ενα σκληρο και πολυ τραχυ για το λαιμο τσιγαρο,σε σημειο που δεν καταλαβαινες γευση. Το σκληρο απο την αλλη ηταν ενα ευκολοκαταπιοτο τσιγαρο με ηπια γευση,οχι ομως κατι το ιδιαιτερο...δεν νομιζω οτι συγρινονταν με το κοκκινο μαρλμπορο.Με την αλλαγη του πακετου εγινε ενα αδιαφορο τσιγαρο...μαλλον χειροτερο απο το προηγουμενο.

Σχετικα με το αφιλτρο λακυ στραηκ:
Μολις ανοιγεις το πακετο μια υπεροχη μυρουδια αναδυεται,δειγμα των ποιοτικων αμερικανικων καπνων και των καλων ανατολικων που εχει. Θα ελεγα οτι μυριζουν καλυτερα σε σχεση με τα αφιλτρα καμελ.Καθως το καπνιζεις καταλαβαινεις οτι προκειται για ενα ακρως αρωματικο τσιγαρο,αρωματα φυσικα απο τα καλα καπνα και οχι απο χημικα (οπως αλλωστε και στο αφ. καμελ).Για καταλαβεις καλυτερα τα αρωματα δεν εχεις παρα να εισπνευσεις απο την μυτη τον καπνο που μολις εβγαλες απο το στομα,γρηγορα ομως οσο ειναι πυκνος.Προσωπικα δεν εχω μυρισει καλυτερα αρωματα-αυτο και το αφιλτρο καμελ-τα ξεχωριζω σε αυτον τον τομεα.Εκει που υστερει αρκετα σε σχεση με το αφ.καμελ ειναι στην γευση,δεν εχει την πολυπλοκοτητα της γευσης του καμελ...προκειται απλα για ενα γλυκοπιοτο τσιγαρο καθως σου αφηνει μια γλυκαδα στο στομα, χωρις ομως να σε λιγωνει(οπως π.χ. ο καπνος καμελ ή ο old holborn yellow)δειγμα τις απουσιας χημικων.
Αυτη την γευση/αισθηση σοκολατας την εχω παρατηρησει και εγω,βεβαια δεν ειναι τοσο εντονη ωστε να δημιουργει προβλημα.Δεν ξερω ομως αν ειναι απο τα προσθετα ή απο τα καλα καπνα, διοτι αυτην την αισθηση σοκολατας την ειχα συναντησει και στο καμελ νατουραλ,το οποιο δεν εχει προσθετα.
Το αφιλτρο λακυ καπνιζεται αργα και με μικρες τζουρες, οχι μεγαλες και βιαστικα.(οπως και το αφιλτρο καμελ)Αν τα καπνισετε γρηγορα τα τσιγαρα αυτα θα τελειωσουν σε 3-4 λεπτα,ενω η γευση τους θα αλλαξει προς το χειρωτερο.
Και τα δυο εχουν αμερικανικα καπνα μεσα,το γραφουν στη συσκευασια.
(Να σημειωσω πως τα αφιλτρα camel και lucky strike ειναι τα μοναδικα τσιγαρα στην ελλαδα που μεσα περιεχουν και αμερικανικα καπνα,μαζι με το καρελια exellence)

Παντως αν ηταν να διαλεξω καποιο αναμεσα σε αφιλτρο καμελ ή λακυ στραηκ για μονιμο καπνισμα, θα διαλεγα το αφιλτρο καμελ.

Costas είπε...

Δυστυχως εχω ασχημα νεα.
-ΑΦΙΛΤΡΟ LUCKY STRIKE ΤΕΛΟΣ-

Πηγα σημερα να το αγορασω και μου ειπαν οτι σταματησε πλεον η εισαγωγη τους στην ελλαδα.Αυτο μου το ειπε ατομο που εχει καπνοπωλειο και γνωριζει αρκετα πανω στα καπνικα προιοντα.Κριμα ηταν ενα καλο τσιγαρο,ας ελπισουμε να μην ακολουθησουν κι αλλα...μακαρι να κανει λαθος αλλα ο ιδιος μου ειπε οτι ειναι 100% σιγουρος γι'αυτο...ΟΣΟΙ ΠΡΟΛΑΒΕΝΕΤΕ ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ...

peliplanwmenos είπε...

Όντως άσχημα νέα φίλε Κώστα. Αυτή είναι μια μεγάλη απώλεια στη μικρή σχετικά καπνιστική αγορά της Ελλάδας. Πραγματικά όσοι έχετε τη δυνατότητα πάρτε όσα περισσότερα διαθέσιμα πακέτα μπορείτε. Ήταν ένα πραγματικά αξιόλογο τσιγάρο.

Ανώνυμος είπε...

τσιγαρο με τοσα προσθετα καθε αλλο παρα απωλεια θα το χαρακτηριζα μαλλον λογο της κλασσικοτητας του σηματος λυπομαστε...λιγο...που φευγει....υπαρχου πολυ πιο αξιολογα τσιγαρα στην ελληνικη αγορα παντως γιατι να κυκλοφορησει μερικους μηνες και να ξανα αποσυρθει ... κατι αλλο τρεχει μαλλον η μπριτις αμερικαν ταμπακος ετοιμαζει καποιο νεο σημα....μακαρι να ειναι ντανχιλ...χωρισ φιλτρο ανθρακα

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Το Lucky το Lights το θεωρουσα το χειρωτερο Premium Light τσιγαρο και ενα απο το χειρωτερα Light ασχετου τιμης. Μου κανει εντυπωση που λες πως βελτειωθηκε την ωρα που το αρκετα καλο κοκκινο εγινε χαλι μαυρο.Θα το δοκιμασω.
Να προσθεσω πως στην Γερμανια βγηκε προσφατα και additive free Lucky Strike.Αληθεια Καμελ Φιλτρο Γερμανικο καπνισες;Θα ηταν ενδιαφερον να δουμε αν ειναι διαφοροποιημενο με το Ελληνικο,εφοσον ειναι και το αφιλτρο.
Ενα τσιγαρο που εδω στην Ελλαδα εχει ανεβασει κατακορυφα την ποιοτητα του απο τοτε που αλλαξαν το design του πακετου,ειναι το Davidoff Classic.Παλαιοτερα δεν το αντεχα καθολου,τωρα το απολαμβανω.Ισως γιατι αυτα τα τσιγαρα τα καπνιζουν ελαχιστοι πλεον.να τα προσεχουν παραπανω.Πανω κατω το ιδιο γινεται και με το Marlboro.
Υ.Γ. Απο τοτε που εκανες το Blog χρωματιστο,εγινε πολυ αργο.

peliplanwmenos είπε...

Το additive free Lucky το έχω ''βαλει στο μάτι'' και σύντομα θα το καπνίσω. Το Κάμελ φίλτρο Γερμανίας η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω καπνίσει ακόμα. Πάντως πιστεύω ότι το μπλε λακυ οι λάτρεις των ελαφρυών τσιγάρων θα το εκτιμήσουν. Μου κάνει εντύπωση πάντως αυτό που λες για το Davidoff classic το οποίο ποτέ δεν μου άρεσε σαν τσιγάρο. Το Ελληνικό Marlboro κόκκινο μου θυμίζει μια παραλλαγή του πολύ καλού Marlboro gold που κυκλοφορούσε στην Ελλάδα πριν την αλλαγή του πακέτου καθώς μετά το εν λόγω τσιγάρο μου αφήνει μια αίσθηση νερόβραστου στο στόμα. Πάντως το κόκκινο Ελληνικό Marlboro νομίζω ότι υπερτερεί σημαντικά των αντίστοιχων σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Αν και μου αρεζε το Davidoff Gold,το Classic(την δεκαετια του 90 ηταν καλο) τα τελευταια χρονια δεν το σηκωνα με τιποτα. Πολυ χημεια,μετριο καπνισμα,ενοχλουσε και στον λαιμο. Απο τοτε που αλλαξε το πακετο στο αλα Dunhill,μπορντο-γκριζο χρωμα,ανανεωθηκε εντελως και το Davidoff. Ισως αυτη την στιγμη να ειναι το 2ο τσιγαρο μετα το Excellence,για τα γουστα μου.
Να προσθεσω πως η Ελλαδα ειναι η χωρα του Davidoff. Moνο εδω καταφερε να γινει τσιγαρο μαζικο,αφου στον υπολοιπο πλανητη οι πωλησεις ειναι ελαχιστες.Ισως επειδη ελαχιστοι πλεον καπνιζουν Premium τσιγαρα, φοβουμενοι μην χασουν το μεγαλο μεριδιο αγορας,βαζουν πλεον οτι καλυτερο για να κρατησουν τον κοσμο που τα καπνιζει.
Τα Marlboro τα Ελληνικα ειναι οντως υψηλης ποιοτητας(ισως υψηλοτερης και των αμερικανικων),ομως ειναι αρκετα ελαφρυτερα των υπολοιπων ευρωπαικων Marlboro. Και το Γερμανικο ηταν καλο, Ιταλιας,Βουλγαριας,Σκοπίων κατωτερα,ενω πολυ χαλια το Τουρκικο και το Αργεντινικο.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα
υπάρχει lucky strike με άσπρο φίλτρο?

peliplanwmenos είπε...

Καλησπέρα φίλε. Όχι, δυστυχώς, τουλάχιστον στην Ελληνική αγορά δεν κυκλοφορεί λάκυ με άσπρο φίλτρο.

Ανώνυμος είπε...

sto lucky file dn ine to kafe filtro pou su kitrinizi to xeri ta polla pros8eta ine....to afiltro pu dn exi kan filtro kitrinizi kai auto ta daxtila

peliplanwmenos είπε...

Ούτε το κίτρινο φίλτρο ούτε τα πρόσθετα οφείλονται για το κιτρίνισμα στα δάκτυλα. Όλα τα φίλτρα διαθέτουν τρύπες στο φίλτρο (που ελέγχουν τα όρια πίσσας και νικοτίνης στο τσιγάρο) με αποτέλεσμα όλος ο καπνός να μην εισπνέεται από τον καπνιστή, αλλά μέρος αυτόυ να εκλύεται από αυτές τις τρύπες. Έτσι μέρος του καπνού καταλήγει στα δάκτυλα που πάντα ακουμπούν το φίλτρο. Η νικοτίνη που περιέχει ο καπνός προκαλεί το ''κιτρίνισμα''. ''Κιτρίνισμα'' μπορεί να προκληθεί εξαιτίας της νικοτίνης και στο μουστάκι ακόμα και σε τοίχους αν κάποιος καταναλώνει μεγάλες ποσότητες καπνού. Στα άφιλτρα πρώτα η νικοτίνη ποτίζει το χαρτάκι και μετά το δάκτυλο. Άλλωστε και τα άφιλτρα λόγω των θεσπιζόμενων όριων σε πίσσα και νικοτίνη από την ΕΕ έχουν διάτρητο χαρτάκι. Το ''κιτρίνισμα'' στα δάκτυλα επιτείνεται ή μειώνεται ανάλογα με τον τρόπο που καπνίζει κανείς το τσιγάρο. Ο μόνος τρόπος ''προστασίας'' έναντι του κιτρινίσματος είναι τα πλαστικά φιλτράκια καθώς δεν αφήνουν τον καπνό να ακουμπήσει το χέρι.

Ανώνυμος είπε...

ne swsto kai auto pou les vasika auto ine to swsto ala 8a prose3is oti polla tsigara me kitrino filtro 3evafun....gia vouta na dis ena lucky strike malako sto nero kai asto kana misawro...gt iparxoun xarmania poli varitera apo to lucky strike pou parola auta dn kitrinizun ta daxtila...px to afiltro karelia kai to afiltro gitanes

Koprodog είπε...

Το κόκκινο σε σκληρό πακέτο μου φαίνεται ένα απλά αξιοπρεπές αλλά αδιάφορο τσιγάρο. Αντίθετα, σε μαλακό πακέτο νομίζω πως είναι ένα αρκετά καλό σήμα στο είδος του...

panayiotis είπε...

ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΟ MG GOLD.KI ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ.ΠΑΡΟΤΙ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΟΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ.ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ,10 MG,0,6 MG,10 MG, EINAI ENA SΜΟΟΤΗ AMERICAN BLEND.MOY ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ROTHMANS KING SIZE-ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΒΕΒΑΙΑ-ΚΑΙ ΤΟ ROYALS KING SIZE TO ΣHMEΡINO AΛΛA ΠΡΟΣ TO KAΛYTEΡO.ΣΤΑ ΣΥΝ ΤΟΥ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΕΠΙΣΤΟΜΙΟ ΣΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ(ROTHMANS,DUNHILL)
AΛΓΕΙΝΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ,ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΣΤΕΙ.ΦΙΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΚΑΠΝΙΣΤΕΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΤΣΙΓΑΡΟ,ΟΜΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ.ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

τα καλυτερα τσιγαρα χαλαρα....αλλα ειναι καιρος να βγουν και σε καπνο για στριφτα να γουσταρουμε!!!ψαχνω να στειλω mail να τους πρηξω για το θεμα και δεν μπορω να βρω που....να μαζεψουμε υπογραφες!χαχαχαχαχ

Ανώνυμος είπε...

an 8es na pri3is kapiwn pri3e tis ellinikes kapnoviomixanies pou toso kairo ena sima xwris pros8eta dn lene na bgaloun afou otws i allos kapno virginia emporeonte perissotero kanto additive free na exoume na leme .

Ανώνυμος είπε...

To Λακι Στραικ το μπλε σιγουρα αξιζει δοκιμης? Πριν 4-5 χρονια που το ειχα δοκιμασει μου ειχε φανει απαισιο. Αλλαξε απο τοτε?

Ανώνυμος είπε...

egw to vriskw e3isou xalia oli ti seira tu en logw simatos...asxeto

me ti mpira ine poli wraio to gauloise blondes.

Luckystrikerrr είπε...

καλησπεραα!! μηπως ξερετε αν υπαρχει καπνος Lucky Strike στην ελληνικη αγορα;

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν φήμες ότι θα κυκλοφορήσει το χειμώνα.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα παιδιά,

ο καπνός ο fireleaf τα σπάει άπειρα.

Τον είχα βρει στη Γερμανία. Ξέρουμε αν παίζει Ελλάδα;

Ανώνυμος είπε...

Λέγεται ότι θα μπει ο lucky strike και στην ελληνική αγορά, αλλά μην περιμένεις τίποτα ιδιαίτερο αν μπει θα είναι μία ακόμα απομίμηση του old holborn yellow.

Ανώνυμος είπε...

geia sas paideia kserte an yparxei kapnos lacky strike sthn ellada

Ανώνυμος είπε...

Ίσως κυκλοφορήσει αυτόν τον καιρό, όλες οι εταιρείες βγάζουν νέα σήματα.

Η imperial τον gauloises καπνό
Η philip morris τον marlboro 20gr
Η ΣΕΚΑΠ ετοίμαζε αλλά δεν πρόλαβε
Η jti το Camel black.
Γενικά ως μεγάλη καπνοβιομηχανία η BAT δεν νομίζω να μείνει αμέτοχη.

peliplanwmenos είπε...

Η ΒΑΤ δεν πιστεύω να προχωρήσει άμεσα σε κάποια κίνηση δεδομένου ότι φαίνεται να έχει ''επαναπαυθεί'' στις πολύ καλές πωλήσεις του Peter Stuyvesant.

Ανώνυμος είπε...

Μα είδη κάνει αλλαγές, το νέο πακέτο Lucky Strike και συνήθως η BAT αλλάζει πολλά σήματα μαζί. Η BAT είναι στο χώρο του στριφτού μόνο με τον άφαντο SAMSON, τον άθλιο PALL MALL και τον CRAVEN που φυτοζωεί, ένα σήμα σαν το Lucky Strike, το Pince, το Peter Styvensaunt πιστεύω ότι θα δοκιμάσει να τα μεταφέρει και στην αγορά στριφτού μιας και είναι ήδη επιτυχημένα.

Costas είπε...

o craven πουλαει παρα πολυ τωρα τελευταια ολο βλεπω σακουλια κατω
τον νεο μαρλμπορο δεν εχω δει ακομα κανεναν να τον καπνιζει αν και ειναι νωρις.
παντως η φιλιπ μορις δεν τον διαφημισε

Πετρος ο Μποεμ είπε...

H BAT νομιζω σιγα-σιγα πως θα αλλαξει ολα τα σηματα της. Ξεκινησε με το Pall Mall,θα παει στο Λακυ,το Ροθμανς ειδη το αλλαξε στην Γαλλια αρα θα ερθει και εδω,νομιζω μετα σειρα εχει το Dunhill

Ανώνυμος είπε...

Ο craven στην Αθήνα δεν φαίνεται πουθενά πια, έχω να δω πολύ καιρό κάποιον να τον καπνίζει.

peliplanwmenos είπε...

Θα συμφωνήσω με τις αλλαγές, αλλά, προσωπικά, πιστεύω δεν θα κάνει κάποια μεγάλη κίνηση τύπου marlboro, gauloises καπνό η camel black/white. Μακάρι να δούμε πάντως μια καλή κίνηση από την ΒΑΤ. Αν και εγώ θα ήθελα μια καλή κίνηση από την Καρέλια ή ακόμα και την ΣΕΚΑΠ. Τουλάχιστον η Καρέλια ελπίζω να μπει στο παιχνίδι του ανταγωνισμού με κάποιο νέο ποιοτικό σήμα κυρίως στον χώρο του καπνού στριφτού.

Costas είπε...

τον καπνο παλ μαλ παντως τον αλλαξε απο πρασινο σε κοκκινο πακετο.
το χαρμανι το ιδιο χαλια ειναι

Ανώνυμος είπε...

Κώστα PALL MALL ζήτημα είναι αν έχω καπνίσει 10 τσιγάρα, ίδια η γνώμη μου και για τα 10, περίπου καπνός.

Από την Καρέλια και εγώ πιστεύω ότι θα επεκταθεί σε κάποιο καπνό στριφτού μιας και ο δικός της έχει πολύ μεγάλο μερίδιο, ίσως επιχειρήσει και ένα δεύτερο σήμα. Για έτοιμο τσιγάρο δεν νομίζω μιας και πλέον δεν πολύ κινούνται. Στη ΣΕΚΑΠ σε λίγο θα φοράνε φέσι μιας και την παίρνουν οι Τούρκοι το πιθανότερο ή θα τους ντύνουν νίτζα γιατί μέχρι και οι Κινέζοι την θέλουν.

Και μόνο η αλλαγή του Lucky Strike τόσο πολύ, δηλώνει ότι η BAT είναι έτοιμη για μεγάλες κινήσεις.


Αλλαγή διαπίστωσα πάντως και στη χρυσή, προς το πολύ θετικό το χαρμάνι πλησιάζει το excellence το τσιγάρο έγινε πιο έντονο και τα καπνά του πρέπει να είναι flu-cured ενώ υπάρχουν και κάποια λευκά που μέχρι τώρα μόνο στο excellence είχα δει, Κώστα μάλλον έπιασε τόπο η διαμαρτηρία, θα ψάξω και για την άφιλτρη.

Costas είπε...

μακαρι, ψαξε και πες μας

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω ποια εινια η τρεχουσα τιμη του λακι στραικ ρεντ και ποια η αξιοληγηση του;;

peliplanwmenos είπε...

Η τρέχουσα τιμή είναι τα 3,60 €. Προσωπικά το θεωρώ αρκετά μέτριο τσιγάρο. Η πιο πάνω κριτική συνεχίζει να ισχύει ....

Ανώνυμος είπε...

Επειδη προκειται για ενα δυνατο σημα της αγορας με μεγαλη περαση ιδιως στους νεους , θα ηθελα να μαθω τα χαρακτηριστικα του .. προκειται για βαρυ-μετριο-ποιοτικο τσιγαρο για την τιμη του ;

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για ένα καθόλα μέτριο προς κακό τσιγάρο.

Ανώνυμος είπε...

Εγω ακουσει για καλη πικαντινη γευση , για ευκολοκαπνιστο τσιγαρο και γαι αλλαγες που εχουν γινει στο κοκκινο! Και τα 3,60 ειναι μια προσιτη τιμη.

Ανώνυμος είπε...

το μπλε αξιζει ;

Ανώνυμος είπε...

???

Ανώνυμος είπε...

Ναι καλό είναι.

Ανώνυμος είπε...

Εάν κυκλοφορήσει lucky strike καπνός...Με βλέπω να ξεκίναω το κάπνισμα πάλι..! Έχουμε κανένα νέο?? Βγήκε? Θα βγει??

Ανώνυμος είπε...

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση, αν και εγώ τον τελευταίο καιρό επειδή ψάχνομαι στους ταμπάκους έχω παραμελήσει λίγο την αγορά τσιγάρων. Οδηγίαι προς ναυτιλομένους, να προτιμάτε γερμανικούς ταμπάκους, οι αγγλικοί είναι εντελώς τριμμένοι και ξηροί, βέβαια αυτό είναι και υποκειμενικό αλλά εμένα δεν μου αρέσουν καθόλου.

Ανώνυμος είπε...

Απο internet μπορουμε να βρουμε lucky καπνο??Γνωριζει κανεις κανενα online μαγαζι που να εχει?

Costas είπε...

Μπα δεν θα το ελεγα τριμμενοι και ξηροι, δοκιμασα χθες κατερς τσοης και ηταν μια χαρα με καλα επιπεδα υγρασιας.Ο καπνοπωλης που παω εχει και αυτος το μικροβιο των δοκιμων,και παραγγελνει τσιγαρα και καπνους σε γνωστους του σε ευρωπη και αμερικη και του φερνουν αλλα μονο για προσοπικη χρηση.Του εφεραν κατερς τσοης που του αρεσε και μου εδωσε λιγο να δοκιμασω.Απ οτι μου ειπε ειναι σχεδον βιρτζινια μπλεντ,και φυσικος.Στο αρωμα μιαζει πολυ με τον δικο μας golden virginia green,στην γευση ομως καμια σχεση.Ο καλυτερος καπνος που εχω δοκιμασει μεχρι τωρα μαζι με τους νεους μαρλμπορο

Ανώνυμος είπε...

Ναι, φέρνουν πολλά ηλεκτρονικά μαγαζιά αλλά ο κλασικός Lucky Strike είναι σαν τους δικούς μας, κατάλληλος μόνο για ακαδημαϊκά πειράματα, οι άλλες εκδοχές του ,όπως ο Fireleaf για παράδειγμα, είναι καλές, δες και στην παρουσίαση του Lucky Strike, ο φίλος periplanemenws έχει κάνει πολύ καλή δουλειά για αυτό το σήμα.


Κώστα εννοώ ταμπάκους εισπνεόμενους με παρεξήγησες, και εγώ έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τον Cutter Choice μου έχουν πει ότι είναι είναι παρόμοιος με τον παλιό δικό μας Golden Virginia, πριν γίνει american blend, πάντως τη ηλιθιότητα και αυτή ένα american blend που το λένε Virginia έλεος, νοσταλγώ τον παλιό Golden Virginia με διαφορά ο καλύτερος καπνός στριφτού που πέρασε από την Ελλάδα, απορώ γιατί τον άλλαξαν είχε πολύ μεγάλη επιτυχία ακόμα και σε μεγάλες ηλικίες, αλλά imperial είναι αυτή εδώ κόβει τα γαλλικά τσιγάρα που αν και δεν είχαν μεγάλο κοινό μόνο από όσους τα κάπνιζαν περιστασιακά είχε πιστεύω έσοδα, κατάφερα να βρω μόλις 2 Gitanes filtre δυστυχώς.


Από βδομάδα περιμένω και τα Camel τα αμερικάνικα, δεν χρειάστηκε τελικά να τα παραγγείλουμε μιας και θα πάει ένας γνωστός γνωστού στην Αμερική, βέβαια αυτός θα πάει στην Ουάσινγκτον δεν ξέρω αν θα είναι τα ίδια σε κάθε πολιτεία, παρουσίαση φυσικά δεν θα κάνω καθώς δεν μπορώ να έχω γνώμη με μερικά πακέτα μόνο, σε ένα τέτοιο σήμα αξίζει ενδελεχής μελέτη, μια απλή αναφορά θα κάνω μόνο.


Κώστα αφού ο καπνοπώλης σου φέρνει για προσωπική του χρήση, γιατί δεν κανονίζεις να σου φέρει και εσένα μερικά πακέτα, είναι καλή άκρη, δυστυχώς εγώ δεν έχω τέτοια άκρη και ασφαλώς στα Βελγικά χορτάρια κάθε άλλο παρά παρουσίαση αξίζει. Ειδικά τα Camel αφού έχουμε και οι δύο κόλλημα με αυτή τη μάρκα από ότι έχω καταλάβει είναι μία καλή ευκαιρία να τα δοκιμάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητο μαυρο ροδο μπορεις να ποσταρεις καποιο link για καπνο lucky strike γιατι ψαχνω και δεν εχω βρει ΠΟΥΘΕΝΑ??

Ανώνυμος είπε...

Δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα δες στο tabak brucker αν έχει.

Costas είπε...

του το εχω πει να φερνει μερικα τσιγαρα για μενα και να τα πληρωνω αλλα δεν θελει γιατι ειναι παρανομο.
Παντως μου ειπε οτι οταν πηγαινω απο κει και τυχαινει να εχει κανα καλο σημα θα μου δινει να δοκιμαζω

Ανώνυμος είπε...

Ε εντάξει αφού όντως τίθεται νομικό ζήτημα δεν μπορείς και να τον εξαναγκάσεις τον άνθρωπο.

Πάντως περιμένω αρειμανίως το Camel.

Ανώνυμος είπε...

Ξερετε αν παιζει το καινορυργιο lucky adictive-free να ρθει στην ελλαδα?

Ανώνυμος είπε...

Μπα δεν νομίζω

Ανώνυμος είπε...

εσυ μαυρο ροδο τελικα τι γνωμη εχεις για το κλασσικο lucky red γιατι ενω ειδα θετικα σχολια στο μπλογκ σου πριν κανα 2μηνο τωρα η βαθμολογια ειναι κατεβασμενη

Ανώνυμος είπε...

Ένα διάστημα ήταν καλό, τώρα είναι απλώς χημικό με κάπως απαλή αίσθηση.

Ανώνυμος είπε...

Paidia kserete pia an kukloforoun sthn agora lucky afiltra i oi parapanw kapnoi?

Koprodog είπε...

Τίποτα από αυτά δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα.

Blogger είπε...

Are you paying more than $5 / pack of cigs? I'm buying my cigs at Duty Free Depot and I save over 60% on cigarettes.