ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΚΑΠΝΟΙ MARLBORO




Αυτό το αφιέρωμα αφορά τις δυο εκδοχές του καπνού Marlboro που κυκλοφορούν στην Ελλάδα (κόκκινος – κίτρινος ή Bright), καθώς και τον κόκκινο που κυκλοφορεί στην Γερμανική αγορά. Οι δύο καπνοί που κυκλοφορούν στην Ελλάδα δεν εμφανίζονται να είναι αντάξιοι του ονόματος Marlboro με το οποίο τιτλοφορούνται. Γι αυτό και δεν φέρουν τα διακριτικά σχήματα του πακέτου εν αντιθέσει με τον κόκκινο και τον χρυσό στην Γερμανία. Ο κόκκινος αποτελεί ένα κοινότυπο χαρμάνι Virginia - burley. Η γεύση του στυφή χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι δεν ενοχλεί ιδιαίτερα το λαιμό, αν και είναι σχετικά βαρύς, και έχει μια κάπως φυσική γεύση. Γι αυτό τον προτιμώ, προσωπικά, στην κατηγορία του έναντι του μπλε Old Horborn που αν και έχει πιο αξιοπρεπή γεύση η χημεία του δεν υποφέρεται. Με δύο κουβέντες : Μια μετριότητα χωρίς πολύ χημεία. Ο κίτρινος είναι ένα αδιάφορο χαρμάνι Virginia. Η γεύση του σχεδόν μηδαμινή και πραγματικά σκάνε τα πνευμόνια σου για να τραβήξεις μια αξιοπρεπή ρουφηξιά, θυμίζοντας αρκετά super light τσιγάρα. Βέβαια οι ρουφηξιές που καταφέρνεις να τραβήξεις είναι κάπως αξιοπρεπείς. Και οι δύο αυτοί καπνοί είναι χωρίς ιδιαίτερο κοινό στην Ελλάδα και το μόνο δέλεαρ για να τους δοκιμάσεις είναι η στάμπα του ονόματος Marlboro που φέρουνε πάνω τους. Η παραγωγή τους πρέπει να σταμάτησε βέβαια. Σίγουρα για τον κόκκινο, ο οποίος δεν αναγράφεται καν στο διαδικτυακό τόπο της παρασκευάστριας εταιρείας Philip Morris, με αμφιβολία για τον κίτρινο, ο οποίος συνεχίζει να αναγράφεται.
Ο Γερμανικός όμως εμφανίζεται αρκετά αντάξιος του Γερμανικού Marlboro κόκκινου, το οποίο είναι πάρα πολύ καλό τσιγάρο . Είναι γνήσιο χαρμάνι αμερικάνικου τύπου (Virginia, Burley και Ανατολίτικα), εν αντιθέσει με τα δικά μας. Η γεύση του δεν είναι τόσο γλυκιά όσο του γερμανικού τσιγάρου, αλλά αρκετά φυσική, θυμίζοντας το δικό μας Marlboro κόκκινο. Η γεύση του αρκετά πλούσια χωρίς, όμως, ιδιαίτερη καπνική υφή. Καπνίζοντας αυτό το τσιγάρο ένιωσα να καπνίζω το ελληνικό Marlboro που απλά έπρεπε να το στρίψω. Αν βρεθείτε στην Γερμανία, ειδικά αν είστε λάτρης του εν λόγου τσιγάρου, τιμήστε τον χωρίς δεύτερη σκέψη.

Κόκκινος Marlboro (Ελλάδα) 5/10
Κίτρινος Marlboro (Ελλάδα) 3/10
Κόκκινος Marlboro (Γερμανία) 6/10 (στα πλαίσια της Γερμανικής αγοράς)


-ΣΥΝΤΟΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ -

Σημειώσεις : Σύντομα σταδιακά θα ανέβουν οι φωτογραφίες σε όλες τις αναρτήσεις στις οποίες υπάρχει έλλειψη ολική ή μερική.
Σύντομα θα προστεθούν κριτικές για το τσιγάρο Pueblo Virginia, Marlboro κόκκινο και χρυσό Γερμανίας και Lucky Strike ohne Zusatzstoffe (χωρίς πρόσθετα) Γερμανίας στις σχετικές αναρτήσεις.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kala to marlboro san tsigaro oute kako mporeis na to peis oute kai kalo ,pantws stin ameriki i phillip morris exi faei TIS MINISIS me ta ximika pu tu petaei mesa....stin europi enta3i dn exi tis ammwnies kai ta sxetika pu ton kanoun e3artisiogono mias kai exun apagoreuti(oxi oti auto simeni kai polla) alla to marlboro ine genikotera ena tsigaro pou kolas gt ine eukolokapnisto kai apolaustiko dn ine to mono allwste... marlboro,styvensaunt, prince ine tsigara tetiou tipou xwris na ine tipota idiaitero kolas


kritikes gia tis opies adimwno ine tou dunhill, tu rothmans , tu silk cut genikotera gia additive free

to kapnisma egw to eko4a dn mu perisseuoun pleon na dinw ti mera 4,10.

peliplanwmenos είπε...

Πιστεύω αναφορικά με τα χημικά ότι η Ευρωπαική Ένωση μπορεί να εγγυηθεί την ποιότητα και το είδος των επιτρεπόμενων προσθέτων που περιέχονται σε τσιγάρα που κυκλοφορούν στην αγορά της. Πέρνοντας αφορμή από τα γραφόμενα σου Μαύρο Ρόδο σχετικά με τη διακοπή του καπνίσματος λόγω υψηλών τιμών αξίζει να αναφερθεί ότι : Ενδεχομένως σε όλες τις χώρες του κόσμου η άνοδος των τιμών των τσιγάρων γίνεται για να αποθαρρυνθεί ο κόσμος από το ξεκίνημα του καπνίσματος και τη συνέχιση του. Στην Ελλάδα γίνονται για να εισπράττει τεράστιους φόρους το κράτος που κατευθύνονται σε χώρους άλλους πλην της δημόσιας υγείας....

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Oι καπνιστες αντιμετωπιζονται εξευτελιστηκα στις χωρες του νεοκομμουνισμου. Μαλλον κοινωνικο πειραμα ειναι το θεμα, αφου το θεμα εχει παει και στα αναψυκτικα,το αλατι,το βαρος κ.λ.π. Ειμαι της γνωμης,πως οτι κανεις στην ζωη σου πρεπει να το κανεις με αξιοπρεπεια και αξιοπρεπεια σημαινει να σεβεσαι τις επιλογες σου και τον εαυτο σου. Δεν διορισα σωτηρα μου,ουτε τον λαθρομεταναστη που παριστανει τον πρωθυπουργο,ουτε τους αλλοδαπους γραφειοκρατες της ΕΕ.
Οσο αφορα τις τιμες,παιζει να εχουμε τις υψηλοτερες στον κοσμο,αναλογικα του μισθου μας.Υπαρχουν παντως πολλες ακρες για να καπνισεις φθηνα στα πλαισια του νομου, ειδικα αν μενεις κοντα σε χωρες του εξωτερικου ή ταξιδευεις συχνα ή εχεις ανθρωπους που ταξιδευουν συχνα.
Για τα "χημικα" νομιζω πως το θεμα ειναι ψιλομυθος. Καποια προσθετα οπως ζαχαρη ή κακαο,μπαινανε στα καπνα εδω και αιωνες.

Ανώνυμος είπε...

alla zaxari kai kakao ows petro, kai allo ammwnia, galaktiko oxi kai glikeroli.

peliplanwmenos είπε...

Πραγματικά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν δύο ειδών πρόσθετα τα φυτικά (όπως η ζάχαρη και το κακάο) και τα χημικά (όπως η αμμωνία). Τα χημικά θεωρούνται εκ φύσεως επιβλαβή και τα φυτικά με την καύση γίνονται εξίσου επιβλαβή. Για εμένα προσωπικά το μέλλον βρίσκεται στα τσιγάρα χωρίς πρόσθετα, τα οποία εγγυόνται ένα ποιοτικό και ''καθαρό'' κάπνισμα. Η τάση αυτή είναι έκδηλη π.χ. στη Γερμανία της οποίας η αγορά τσιγάρων και καπνού στριφτου αποτελείται κατά 20% περίπου από καπνικά προιόντα χωρίς πρόσθετα στο χαρμάνι.

Ανώνυμος είπε...

Ωραιο το νεο φοντο του blog. Αν μπορειτε καντε ενα αφιερωμα στο BF RED.Exει γινει πολυ ωραιο τσιγαρο

Ανώνυμος είπε...

twra apodedigmena pio epivlavi dn ine sigura pantws dn ine kai oti pio agno...ta tsigara xwris pros8eta distixws dn teriazun se ola ta xarmania ola ta xarmania xwris pros8eta ine virginia akoma kai to camel natural exi kapia pros8eta....se anatolika oute logos mias kai 3erenonte poli grigora...to bf kai emena mu aresi alla dn ine xortastiko.

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Μαύρο Ρόδο όλα τα σήματα, αρκεί να υπάρχει δυναμική αγορά, τεχνογνωσία και καλές πρώτες ύλες, μπορούν να βγούν χωρίς πρόσθετα στο χαρμάνι. Πρόσφατο παραδειγμα το νέο Lucky Strike που παρασκευάζεται χωρίς πρόσθετα στο χαρμάνι. (Μόλις αναρτήθηκε και σχετική κριτική).

Ανώνυμος είπε...

stin ellada dn to vlepw isws na bgi to additive free lucky epd to lucky strike exi megali apixisi

Ανώνυμος είπε...

Παιδια κυκλοφορισε σημερα νεος καπνος marlboro σαν αυτον στη φωτογραφια σε red kai gold

peliplanwmenos είπε...

Κυκλοφορεί εδώ περίπου και μια εβδομάδα. Πραγματικά τρομερός καπνός ο κόκκινος που δοκίμασα. Στις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσει κριτική του.

Ανώνυμος είπε...

Periplanwmene ο κόκκινος marlboro αναγράφεται στα τσιγάρα ως 25pouch. Ο κίτρινος είναι χωριστά.

Blogger είπε...

Look at the way my pal Wesley Virgin's tale starts in this SHOCKING and controversial video.

Wesley was in the army-and shortly after leaving-he discovered hidden, "SELF MIND CONTROL" secrets that the government and others used to get everything they want.

THESE are the same methods tons of famous people (notably those who "became famous out of nowhere") and elite business people used to become wealthy and famous.

You probably know that you utilize only 10% of your brain.

Mostly, that's because the majority of your brain's power is UNCONSCIOUS.

Maybe that expression has even occurred IN YOUR own brain... as it did in my good friend Wesley Virgin's brain 7 years back, while driving an unregistered, garbage bucket of a car with a suspended license and with $3.20 in his bank account.

"I'm very frustrated with living check to check! When will I finally succeed?"

You've been a part of those those conversations, isn't it so?

Your very own success story is going to start. All you have to do is in YOURSELF.

CLICK HERE To Find Out How To Become A MILLIONAIRE