ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΠΝΟΚΡΙΤΙΚΗ : ΚΑΠΝΟΣ MARLBORO RED και GOLD






Μια ευχάριστη έκπληξη συντελέστηκε στην Ελληνική αγορά πριν περίπου ένα μήνα. Κυκλοφόρησε ο καπνός marlboro red και gold στην Ελλάδα από την Philip Morris. Οι καπνοί αυτοί αξίζει να σημειωθεί ότι κυκλοφορούν κάπμοσα χρόνια σε χώρες της Ευρώπης, ενώ η εταιρία είχε κάνει μια αποτυχημένη προσπάθει εισαγωγής δύο καπνών κάτω από την ταμπέλα marlboro στη χώρα μας χωρίς καμιά επιτυχία. Αρχικά, επηρεασμένος από όλους τους καπνούς που κυκλοφορούν στη χώρα μας, είχα μικρές προσδοκίες αναφορικά με τον νέο αυτό καπνό. Η καπνιστική πραγματικότητα ήταν κάτι παραπάνω από ευχάριστη. Ένας καπνός πραγματικά ευρωπαικών προδιαγραφών και ένα καταπληκτικό american blend με σωστή παρουσία ανατολίτικων. Μια τρομερή στρατηγική κίνηση από την εταιρία που πιστεύω ανοίγει το δρόμο για την κυκλοφορία και νέων ποιοτικών καπνών στη χώρα μας. Ένα χαρμάνι πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα στα οποία κυριαρχούσαν καπνοειδή αποκλειστικά με βάση τα virginia και τα kentucky. Αναφορικά με τους καπνούς τώρα. Και οι δύο κυκλοφορούν σε συσκευασίες με τα χρώματα και τα σήματα του κανονικού τσιγάρου marlboro και σε συσκευασίες τωμ 20 gr με τιμή 3,20 €. Αξιοσημείωτο και στους δύο καπνούς εκτός από το πολύ καλό blending είναι ο πραγματικός fine cut χαρακτήρας τους, καθώς είναι παντελής η απουσία από σκουπιδάκια. Παρ' ότι γενικά μου την ''σπάει'' το στρίψιμο είναι ένας καπνός που χαίρομαι τον καπνίζω κάθε στιγμή, όχι μόνο λόγω τιμής, αλλά και γεύσης. και οι δύο είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα στο χώρο του καπνού στριφτού.

Ο κόκκινος καπνός είναι ένας δυνατός καπνός που παρ' όλα αυτά δεν τσιμπάει καθόλου στο λαιμό. Το άρωμα του είναι πλούσιο και μυρωδάτο χωρίς να βγάζει την αίσθηση του χημικού. Δεν θα τον χαρακτήριζα ιδιαίτερα βαρύ. Γευστικά προσομοιάζει, αν και τον θεωρώ καλύτερο, στο χαρμάνι του τσιγάρου marlboro red. Παράλληλα νομίζω ότι είναι ένα σκαλί πιο πάνω από τον Γερμανικό. Αξίζει να τον δοκιμάσεται με λεπτά οικολογικά χαρτάκια καθώς αναδεικνύει καλύτερα το άρωμα του και μετριάζει τον ''βαρύ'' χαρακτήρα του. Με δύο λόγια ένα καταπληκτικό full flavour american blend.

Ο gold αποτελεί επίσης μοναδικό καπνό στην κατηγορία του. Η γεύση του μοιάζει αρκετά με μεσαίο σιγαρόχαρτο στο παλιό καλό marlboro gold. Η γε΄΄υση του είναι αρκετά ήπια και αρωματική και δεν χτυπάει καθόλου στο λαιμό. Η έντονη παρουσία των burley, σε νατίθεση με το αδερφάκι του, κάνει μερικές τζούρες να έχουν αρκετά ''πουροειδή'' γεύση, αλλά ο όγκος καπνού που προσφέρουν είναι μοναδικός. Επίσης και σε αυτό το χαρμάνι η παρουσία ''χημικής γεύσης'' είναι και εδώ απούσα. Μόνος του ανταγωνιστής είναι το κόκκινο αδερφάκι του, αλλά δεδομένου του διαφορετικού ''γηπέδου'' που κινούνται παραμένει μια μοναδική επιλογή στην κατηγορία του.

Βαθμολογία (στα πλάισια της Ελληνικής αγοράς)

Καπνός marlboro red 10/10
Καπνός marlboro gold 10/10

Πραγματικά ξίζουν συγχαρητήρια στην Philip Morris για αυτήν της την κυκλοφορία. Τελικά εκτός απο διαφήμιση και επιχειρηματικά κόλπα, πρέπει να έχεις πρωτοπόρα καινοτόμα προιόντα για να είσαι νούμερο 1 και η εταιρία αυτό το ξέρει καλά.

92 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιον θεωρειτε καλυτρεο καπνο στην ελληνικη αγορα ( εκτος απο τον νεο μαρλμπορο ) ;

Ανώνυμος είπε...

Παιδια εχετε αποψη για τον καπνο drum τον λευκο ;http://www.tabaquista.gr/product_info.php?products_id=1474
Εχω ακουσει καλα λογια !
Και μια ερωτηση περι αυτου .. Ενα τετοιο τσιγαρο , μαζι με ριζλα πρασινα και φιλτρακια σβαν ποση πισα νικοτινη βγαζει περιπου ;

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει Κώστα δεν χρειάζεται να γινόμαστε εριστικοί δεν είναι κανένας μας επαγγελματίας εδώ, έτσι από ότι φαντάζομαι ούτε ο periplanwmenos σπούδασε γευσιγνωσία στην Κούβα για να μην του ξεφεύγει τίποτα, τα γευστικά κριτήρια δεν είναι σε όλους ίδια. Σίγουρα το American Legend (το κάπνισα αλλά δεν σπαταλάω χρόνο για παρουσίαση 2 σκάλες κάτω από το leader) σίγουρα
δεν αξίζει 10/10. Το άφιλτρο Camel σίγουρα έχει μία αρκετά γενναία δόση ανατολικών και ιδιαίτερα αρωματικών μάλιστα αλλά αν πέσεις σε μπαγιάτικο πακέτο είναι εντελώς άθλιο με σκληρή γεύση και νιώθεις να σε μπουκώνει ένα παράξενο άρωμα, που σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει ανατολικό προφανώς σε αυτήν την περίπτωση έπεσε και ο periplanwmenos. Ο gold θα έλεγα ότι έχει απαλή γεύση για american blend πουροειδή δεν είναι με τίποτα καθώς κάτι τέτοιο προϋποθέτει μεγάλη δόση burley την οποία και δεν έχει. Γενικά πάντως κάτι που έχω παρατηρήσει σε πουροειδή τσιγάρα είναι ότι αφήνουν ένα πίκρισμα στο τέλος κάτι που δεν γίνεται αισθητό στον marlboro, πράγμα που ενισχύει τη θέση ότι δεν περιέχει υψηλό ποσοστό burley. Οι κρητικές πάντως είναι αναλυτικότατες και το blog είναι πάντα ενημερωμένο σχετικά με τα νέα προϊόντα ενώ έχει και έξοδο στο εξωτερικό, εγώ τα μόνο προϊόντα για τα οποία μπορώ να γράψω από έξω είναι κάτι καπνοί χειρότεροι του drum και κάτι τσιγάρα american blend ποιότητας leader που κυκλοφορούν στη Βελγική αγορά.

Καλά λόγια θα άκουγες και από εμένα μέχρι πρόσφατα.

Λοιπόν χαρμάνι american blend φυσικό, χωρίς αρώματα πολύ χαμηλής ποιότητας όμως. Καπνός ελαφρύς είναι γύρω στο 0,4-0,5mg νικοτίνη πίσσα πάντως βγάζει αρκετή για την κατηγορία του πιστεύω 7-9mg.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια εχετε αποψη για τον καπνο drum τον λευκο ;http://www.tabaquista.gr/product_info.php?products_id=1474
Εχω ακουσει καλα λογια !
Και μια ερωτηση περι αυτου .. Ενα τετοιο τσιγαρο , μαζι με ριζλα πρασινα και φιλτρακια σβαν ποση πισα νικοτινη βγαζει περιπου ;

Ανώνυμος είπε...

Κακός καπνός περίπου 0,5mg νικοτίνη 7-9mg πίσσα.

Ανώνυμος είπε...

costa παιζει να εισαι και πολυ ασχετος.Εχεις καπνισει αλλη μαρκα εκτος απο marlboro?Δεν νομοιζω.

Ανώνυμος είπε...

costa παιζει να εισαι και πολυ ασχετος.Εχεις καπνισει αλλη μαρκα εκτος απο marlboro?Δεν νομοιζω.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω και γω πως οι καπνοι ειναι ποιοτικα χειροτεροι απ τα αντιστοιχα τσιγαρα. Ωστοσο οι νεοι καπνοι marlboro ειναι 2 και 3 σκαλια καλυτεροι απ τος αλλους και σιγουρα πολυ ανωτεροι απο πολλα τσιγαρα της αγορας

Ειχα ξαναρωτησει παιδες, ωστοσο θα χρειαστω να με πληροφορησετε εκ νου. Θα βρεθω Λονδινο και θα ηθελα να δοκιμασω καποια σηματα που αξιζουν. Γνωριζω βεβαια πως οι τιμες ειναι τσιμπημενες αλλα για ενα - δυο καλα πακετακια νομιζω πως αξιζει η δοκιμη. Ποια κορυφαια σηματα κυκλοφορουν στην Βρετανικη αγορα? π.χ sobraine?? tor??

Ευχαριστω εκ των προτερων

Ανώνυμος είπε...

Sobranie Black Russian και Subranie Virginia, μετά Tor Oriental και Tor Turkish δεν τα έχω καπνίσει αλλά όλοι αυτά προτείνουν ως καλύτερα.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Ενας τυπος που μενει Αγγλια και το εχει,μου ειπε πως ολα τα τσιγαρα ειναι εντελως διαφορετικα με αυτα που κυκλοφορουν εδω. Αυτος καπνιζει μονιμα Benson and Hedges(το αγορασε και απο Ελλαδα για να κανει συγκριση και πεταξε το πακετο),Rothmans(τα ιδια) και καμια φορα Silk CuT. Sobranie δοκιμασε και τα δυο,Black Russian και Cocktail,εγγυουμαι εγω.Tor καπνισα το Turkish και ηταν καλο,αλλα οχι τελειο,ενω ο τυπος μου ειπε πως τα σπαει ολα το Tor Oriental. Επισης αν σου αρεσει το στριφτο,υπαρχουν καπνοπωλεια που μπορουν να σου φτιαξουν το δικα σου χαρμανι,αν τους πεις τα καπνα που θες να ανακατεψεις.Θα σου πρωτεινα να πας σε ενα μεγαλο καπνοπωλειο και να συζητησεις με τον καπνοπωλη,θα σε κατευθυνει αναλογα με τα γουστα σου και μπορει να σου προτεινει τσιγαρα που σε εμας διαφευγουν.Οταν γυρισεις γραψε τις εμπειριες σου.

Ανώνυμος είπε...

Πήρα Pueblo καλή ποιότητα αλλά την μαλακία την έκανα, πήρα μεγάλα φίλτρα και OCB μπλε και βγαίνει πολύ βαρύ, καίει στο λαιμό. Κανά τρικ να βελτιώσω την υγρασία παίζει;

peliplanwmenos είπε...

Αν σου είναι πολύ υγρός φίλε Μαύρο Ρόδο απλά άνοιξε την καπνοσακούλα ψιλοτρίψε τον καπνό και άστο έτσι για κανα διήμερο, τότε η υγρασία θα φύγει φυσικά. Αν από την άλλη δεν είναι πολύ γρός τότε, δυστυχώς, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα δεδομένου ότι είναι additive free καπνός και δεν περιέχει συντηρητικά. Σου μιλάω εκ πείρας ειδικά γι αυτόν τον καπνό γιατί είχα κάνει την μαμακία να του βάλω υγραντηράκια για να αυξήσω την υγρασία με αποτέλεσμα να μου πιάσει μούχλα.

Πάντως σε επόμενη παραγγελία μην διστάσεις να δοκιμάσεις και τα έτοιμα τσιγάρα pueblo virginia. Θα σου αρέσει πολύ δεδομένου ότι είσαι λάτρης των καλών virginia blend.
Ρε Κώστα αρχίσαμε πάλι ; Ρε φίλε έχεις δοκιμάσει καλύτερο καπνό αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ;;; Αν έχεις δοκιμάσει αφενός πες το μας και εμάς για να ξέρουμε και αφετέρου μόλις τον δοκιμάσω σου ρίχνω αμέσως τη βαθμολογία στο marlboro.

Ζητώ συγνώμη για τις καθυστερημένες απαντήσεις, αλλά το pc τα έχει ψιλοπαίξει λίγο, οπότε αντιλαμβάνεστε ....

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

pueblo ετοιμο τσιγαρο?? Ρε παιδες δοκιμασα στην ισπανια το τσιγαρο αυτο και αναγουλιασα! Καμια σχεση με το ισπανικο camel black και τον καπνο american spirit που δοκιμασα και ηταν κορυφη. Καπνο pueblo να πω την αληθεια δεν δοκιμασα

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Μαύρο Ρόδο σύμφωνα με απόψεις πάντα τα καπνικά duty free προιόντα είναι λίγο χαμηλότερα ποιοτικά από τα αντίστοιχα της εγχώριας αγοράς. Λογικό μου ακούγεται ο γερμανικός να είναι καλύτερος - τον ισπανικό δεν τον έχω δοκιμάσει - καθώς η παρασκευάστρια εταιρεία εδρεύει στη Γερμανία και ως εκ τούτου ενισχύει την πρωταρχική αγορά της.

Το αδικείς το τσιγάρο αυτό εκτός αν δεν είναι το ίδιο που κυκλοφορεί στη Γερμανία ή έπεσες σε παλιό πακέτο οπότε τότε δικαιολογημένα. Βέβαια είναι δυνατό βιρτζίνια χαρμάνι γι αυτό δεν σου έκατσε καλά καθώς τα τσιγάρα - καπνοί που αναφέρεις ότι κάπνισες είναι αμερικάνικο χαρμάνι που διαφέρει αρκετά από τα βιρτζίνια χαρμάνια. Το Κάμελ μπλακ πάντως το Ελληνικό θέλει βελτιώσει ώστε να αποκτήσει ένα ''στέρεο'' american blend χαρακτήρα, τον οποίο έχει πχ το Βέλγικο. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι το καμελ μπλακ της Ελλάδας είναι κακό. Είναι αρκετά καλό σήμα και σε συνάρτηση με την τιμή του.

Πάντως η έκπληξη της εβδομάδας ήταν τα καινούργια μειωμένα τιμολογικά lucky. Τα κάπνισα βέβαια στην τράκα και θέλω να πάρω και πακέτο για να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Σε κάθε περίπτωση η γεύση τους μου θύμισε - χωρίς να ταυτίζεται - τη γεύση του παλιού καλού λάκυ.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Οταν λες μειωμενα εννοεις 3,60 ή επεσε και αλλο η τιμη? Μαυρο ροδο οταν το προιον ειναι απο Duty Free,υπαρχει η επιγραφη For Duty Free Sale Only,ψαξε τον καπνο σου να δεις αν το γραφει

Ανώνυμος είπε...

Τώρα τον έχω τελειώσει, πάντως δεν υπήρχε ίχνος αγγλικών ήταν όλα στα Ισπανικά (τα οποία δυστυχώς δεν ξέρω). Όπως και να έχει πέρα από τα βιολογικά τα οικολογικά και τα σχετικά δεν μου άρεσε καθόλου. Ο MANITU πιστεύω θα είναι καταπληκτικός από ότι έχω ακούσει.

Costas είπε...

πηρα ενα πακετο lucky strike red σκληρο με 3.60
νομιζω χειρωτερεψε κ'αλλο μετα την μειωση της τιμης,μαλλον επεσε λιγο η ποιοτητα.Ηταν ενα μετριο τσιγαρο που καπνιζονταν, ομως δεν αξιζε για 4 ευρω.Τα ιδια ισχυουν και τωρα,3 ευρω θα επρεπε να ηταν η τιμη του,ιδια ποιοτητα με winston ειναι, απλα λογο ονοματος δινεις περισσοτερα λεφτα.
Να σημειωσω οτι την μαλακη εκδοχη την θεωρω λιγο καλυτερη.

Οσο για την αλλαγη του πακετου,μεσα ειχε ενα χαρτακι που ελεγε "τhe new lucky strike pack is coming soon"
και "you will know it when you hear it and feel it"
Για να γραφει "θα το καταλαβετε οταν το ακουσετε και το νιωσετε" και οχι π.χ. "οταν θα το δειτε" λογικα δεν θα μιλαμε για καμια μεγαλη αλλαγη.Μην περιμενετε δηλαδη να δειτε πρασινο πακετο και ασπρο φιλτρο.Μαλλον θα κανουν κατι μικροαλλαγες στο κλεισιμο του πακετου,στην ποιοτητα του χαρτονιου,(ισως στρογγυλες γωνιες) και αλλα τετοια...

Ανώνυμος είπε...

Δοκιμαζω τωρα το Amber Leaf απο Αγγλια. Τιμη 7 λιρες τα 25 γρ., απ τους φθηνοτερους καπνους μαλιστα. Τιποτα το αξιολογο. Virginia και παλι virginia. Παντως η ποιοτητα ειναι καπως καλυτερη απ το δικο μας golden virginia αλλα και παλι δεν με συγκινει.

Ανώνυμος είπε...

Αφού είσαι στην Αγγλία πάρε οπωσδήποτε sobranie black russian και sobranie cocktails, μην χάσεις την ευκαιρία, ιδίως επειδή τα αγγλικά είναι τα αυθεντικά της μάρκας.

Ανώνυμος είπε...

Κώστα εγώ πιστεύω ότι θα προβούν σε μία ριζική αλλαγή, βέβαια σε ένα τόσο αναγνωρίσιμο σήμα όπως το lucky strike δεν μπορούν να γίνουν και μεγάλες αλλαγές.

Ανώνυμος είπε...

Ψαχτηκα φιλε μου για τα εν λογω τσιγαρα, αλλα δεν τα βρηκα. Για την ακριβεια, ουτε που γνωριζαν την υπαρξη τους. Στο Λονδινο τα τσιγαρα πωλουνται σχεδον παντου, σε σουπερ μαρκετ, σε μαγαζια με σουβενιρ και αλλου, αλλα τα σηματα ειναι πολυ συγκεκριμενα. Δεν βρηκα καποιο καπνοπωλειο οπω μου ειχε πει ο φιλος Πετρος αν και λογω δουλειας γυρισα αρκετα την πολη.

Στην Μαδριτη τα πραγματα ειναι διαφορετικα. Τσιγαρα βρισκεις μονο σε καπνοπωλεια τα οποια ομως εχουν μεγαλη γκαμα προιοντων, ενω καπνιζεις παντου, ακομα και σε μερη που απαγορευεται στην Ελλαδα.

Φυσικα απο θεματα τιμων οι δυο χωρες εχουν χαοτικες διαφορες. 3 φορες πανω και βαλε οι τιμες των τσιγαρων στην Αγγλια, οπου οι καπνιστες αντιμετωπιζονται τουλαχιστον ρατσιστικα.

Ανώνυμος είπε...

Ψάξε για κανένα μεγάλο καπνοπωλείο στο χρυσό οδήγο "gold driver" ή ότι διάολο έχει στην Αγγλία. Η Άγγλοι είναι γενικά πολύ πριξαρχίδες, τράβα δίπλα στους Ουαλούς λένε ότι αυτοί είναι σαν και εμάς.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Εισαι ακομα Αγγλια? Εχω αρκετους αγγλους διαδυκτικους καπνοφιλους και μπορω να ρωτησω για κανενα καπνοπωλειο της προκοπης.
Μονο Amber Leaf δοκιμασες?Νομιζω παντως πως Benson,Dunhill,Rothmans,Marlboro Bright Leaf μπορεις να βρεις παντου.
Ριξε μια ματια και εδω http://www.londononline.co.uk/local/Shopping/Tobacco_and_Tobacconists/

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι στο οποιοδήποτε καπνοπωλείο θα σε κατατοπήσουν. στην Αγγλία τα καπνοπωλεία είναι υπερπαραγωγές.

Ανώνυμος είπε...

Ναι μονο amber leaf, το οποιο δεν με ενθουσιασε, ειναι κατι σαν το golden virginia το δικο μας, ισως λιγακι ποιοτικοτερο, αλλα το ιδιο βαρετο. Οχι, γυρισα Ελλαδα και η αληθεια ειναι πως δεν κοιταξα σε sites να μαθω τα καταστηματα αυτα. Οσο γυρισα παντως, δεν βρηκα κανα τετοιο καταστημα στο δρομο μου. Οπως και να χει, δεν πιστευω πως λεει και πολλα η χωρα αυτη για αγορες προιοντων καπνου. Οπως προειπα, ευκολα βρισκεις τσιγαρα αλλα η ποικιλια ειναι πολυ περιορισμενη και οι τιμες .. τσουχτρες! Η Ισπανια, αλλα και λιγοτερο η Ελλαδα ειναι καπνικοι παραδεισοι μπροστα ατην Βρετανια.

Ανώνυμος είπε...

Η Ισπανία είναι παράδεισος μέχρι και χύμα έχουν τα καπνοπωλεία.

Costas είπε...

Eγω εχω ακουσει οτι τα καλυτερα καπνοπωλεια ειναι τα εγγλεζικα,ξερω και καπια ονοματα βαριεμαι να τα γραψω.
Ειδικα αν εισαι καπνιστης πιπας ειναι παραδεισος.Επισης τα περισσοτερα δινουν και χυμα καπνο για στριφτο ή πιπα.

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ τα αγγλικά καπνοπωλεία ήξερα για καλά, αλλά από ότι φαίνεται τα γεγονότα μας διαψεύδουν.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΣΕΙΣ ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΕΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΠΝΟΣ MARLBORO GOLDEN BRIGHT (ΚΙΤΡΙΝΟΣ);
ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ο 25gr δένει καταπληκτικά με τη σακούλα των σκουπιδιών, ο 20gr είναι δεύτερος καλύτερος στην ελληνική αγορά μετά τον marlboro red 20gr.

Ανώνυμος είπε...

Οσον αφορα τα καπνοπωλεια στο Λονδινο, απλα αναφερω την εμπειρια μου, μην σας παρω στο λαιμο. Το σιγουρο ειναι πως ΔΕΝ θα βρεις ευκολα καπνοπωλειο οως π.χ στη Μαδριτη ή ακομα ακομα και στην Ελλαδα. Ποσα ειναι και τι ποικιλια εχουν δεν γνωριζω.

Εχω παντως 2 φιλους (καπνιστες μαλιστα) που μενουν μονιμα εκει και μου εχουν πει πως δεν εχουν ιδεα για καπνοπωλεια, ενω προμηθευονται τα τσιγαρα απο Ελλαδα.. σε κουτες.

Γενικα παντως οι καπνιστες στην Αγγλια ειναι δαχτυλοδειχτουμενοι. Ειδικα αν σε δουν με τσιγαρο που δεν ειναι στριφτο, θα σε περασουν για γαλαζοαιματο. Αφηστε που ειδα (δις μαλιστα) το εξης παραδοξο: Να σβηνει ο Αγγλος το στριφτο τσιγαρο στη μεση, να το βαζει στη τσεπη και να καπνιζει αργοτερα το υπολοιπο!

Ανώνυμος είπε...

Στην Αγγλία πάνω από το 50% καπνίζει στριφτό, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.

Γενικά είχα ακούσει ότι οι Άγγλοι είναι τσιγκούνιδες αλλά έτσι πια, είπαμε.

Ψάξε παραδοσιακά καπνοπωλεία (αν υπάρχουν ακόμα βέβαια), του Dunhill, του Rothmans.

Πάντως στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετά καπνοπωλεία, αλλά ως επί το πλείστον η μόνη διαφορά με τα περίπτερα είναι ότι έχουν και πούρα. Έχω τύχει σε καπνοπωλείο (εμπορικού κέντρου μάλιστα που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι υπέρ πλήρες) με μόνες σπάνιες μάρκες τσιγάρων τα gauloises brunes filtre και gitanes filtre. Και από πούρα μόνο 5-6 μάρκες, cohiba siglo I, Hoyo De Monterey Epicure 2, Romeo y Julieta Romeo No.3., Partagas 6, Hoyo De Monterey Depute. Και κάτι cigarillos παρασκευασμένα προ αμνημονεύτων ετών, είναι τουλάχιστον ένα χρόνο μέσα στον υγραντήρα, μέσα στα πακέτα τους (η υγρασία δεν διαπερνά τη ζελατίνα).

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Καπνιζουν στριφτο διοτι το πακετο εχει 8 λιρες..Οταν δινουν 3,5 λιρες για μια μπυρα λογικο να μη θελουν να δωσουν υπερδιπλασια χρηματα για 20 τσιγαρα. Γενικα παντως το κοστος ζωης ειναι αρκετα ακριβοτερο απο Ελλαδα και ας λενε καποιοι ο,τι θελουν..

Τεσ.πα, δοκιμασα χθες πρωτη φορα τα προιοντα του Παππου, αν το λεω σωστα (φιλτρακια, χαρτακια). Το φιλτρο με ανθρακα αλλοιωνει καπως το χαρμανι ωστοσο εξεπλαγειν με τις ουσιες που κατακρατα, καμμια σχεση με το φιλτρο rizzla που απλως βοηθαει στο στριψιμο και τιποτα παραπανω.

Μια ερωτηση: Ως αδαης, πηρα το μπλε Ελληνικον Σιγαροχαρτον που μου φανηκε καπως χοντρο. Θελω να παρω απ την ιδια εταιρια ενα πιο λεπτο χαρτακι, μεσαιου παχους, αλλα δεν γνωριζω ποιο χρωμα αντιστοιχει σε αυτο που ζηταω. Η κοπελα στο καταστημα δεν γνωριζε.. Μπορει καποιος να με βοηθησει?

Ανώνυμος είπε...

Ένας καπνός στριφτού 25gr πόσο κάνει στην Αγγλία;




http://www.google.gr/imgres?q=%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CF%81%CF%8C%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BD+%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CF%8E%CE%BD&um=1&hl=el&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbnid=gTj4VC3
gZBcxmM:&imgrefurl=http://www.4uthesite.gr/products.php%3Fpid%3D108079%26pc%3D4398%26RC&docid=E0Y9DXFarYjzmM&imgurl=http://www.4uthesite.gr/prods/large/108079.jpg&w=350&h=126&ei=sOjMTrvaHI2e-wbVj7W_Dg&zoom=1&iact=hc&vpx=660&vpy=489&dur=656&hovh=96&hovw=269&tx=91&ty=70&sig=109164130030994281357&page=2&tbnh=66&tbnw=183&start=18&ndsp=21&ved=1t:429,r:3,s:18

Ανώνυμος είπε...

Εχω φυγει απο Αγγλια, ειμαι Ελλαδα. Οι τιμες αρχιζουν απο 7 λιρες (6,99 για την ακριβεια τρομαρα τους) που εχει ο amber leaf και φτανουν μεχρι τις 9 λιρες.

Νομιζω ο golden virginia ειναι ο ακριβοτερος.

Στα τσιγαρα, κοντεψα να την πατησω διοτι εχει αρκετα με τιμες 4,99 αλλα τελικα ηταν 10ρια..και αυτα ξεκιναν απο 6,99 μεχρι 9 λιρες

Αν οι μισθοι τους πλησιαζαν τους δικους μας, θα ισχυε το "Δουλευε δηλαδη για να καπνιζεις"

Ανώνυμος είπε...

Όμως επειδή οι μισθοί τους είναι 5-6 φορές οι δικοί μας, αυτές οι τιμές τους έρχονται απλώς ψιλοτσιμπιμένες.

koprodog είπε...

Δοκίμασα κα εγώ τον Marlboro Gold. Πάρα πολύ όμορφος καπνός, από τους λίγους αξιόλογους στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Να μην ξεχάσω ότι από πέρυσι ακούγεται η φήμη για την κυκλοφορία του lucky strike το χειμώνα. Πάντως πιστεύω ότι όλες οι εταιρίες θα ρίξουν ένα νέο σήμα.

Η jti έριξε τα Camel Black και Camel White

Η imperial αποτυχημένα βέβαια λόγω των συγκυριών τον καπνό gauloises.

Η philip morris τους καπνούς marlboro 20gr.

Η ΣΕΚΑΠ ετοιμαζόταν αλλά βάρεσε κανόνι.

Ο Καρέλιας ακόμα δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον μάλλον επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην επαναπροώθηση κλασικών σημάτων.

Η BAT διατηρεί σιγήν ιχθύος με μόνη ανακοίνωση το νέο πακέτο του Lucky Strike

Ο Γεωργιάδης πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε το MG Gold χωρίς κάποια ιδιαίτερη επιτυχία.

Τώρα περιμένουμε, από μικρότερες επιχειρήσεις κάποια κίνηση...

peliplanwmenos είπε...

Με αφορμή σχετικό σχόλιο αναγνώστη του μπλογκ θα ήθελα να επισημάνω ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε μορφή διαφήμισης στο μπλογκ και δη και καπνικών προιόντών καθώς και σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ...

Ανώνυμος είπε...

Αν λες για το σχόλιο μου παραπάνω απλώς αναφορά κάνω στα νέα σήματα, δεν προτρέπω κανέναν να τα αγοράσει.

Costas είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΑΣ ΕΧΩ ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ. GITANES & GAULOISES BRUNES ΤΕΛΟΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΠΝΟΠΩΛΗΣ
ΟΠΟΤΕ ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΤΕ ΚΑΝΑ ΠΑΚΕΤΟ.

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΟ GITANES FILTRE ΣΤΑΜΑΤΑ...
ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ.ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΕΡΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΚΑΠΝΟ ΠΙΠΑΣ ΠΑΡΑ ΣΕ ΤΣΙΓΑΡΟ,ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΛΑΤΑΚΙΑ.

Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΤΣΙΓΑΡΑ,ΟΧΙ ΤΑ ΑΘΛΙΑ.ΟΣΟ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΣΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΑΧΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ Λ&Μ ΤΟΣΟ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΣΕ ΤΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΖΟΥΜΕ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΡΙΦΤΟ...

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Μάυρο Ρόδο φυσικά και δεν αναφέρομαι σε εσένα. Τα σχόλια σου είναι πάντα εύστοχα και ευπρόσδεκτα. Αναφέρομαι στον αναγνώστη που έκανε διαφήμιση για καπνό χύμα .

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Μάυρο Ρόδο φυσικά και δεν αναφέρομαι σε εσένα. Τα σχόλια σου είναι πάντα εύστοχα και ευπρόσδεκτα. Αναφέρομαι στον αναγνώστη που έκανε διαφήμιση για καπνό χύμα .

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έμαθα ότι σταμάτησε το άφιλτρο gauloises για αυτό έσπευσα να κάνω και παρουσίαση για τα άλλα δεν ξέρω.

Ανώνυμος είπε...

Κώστα αυτό ακριβώς βλέπω και εγώ, ο PALL MALL έχει πάρει τα πάνω του στη νεολαία, ο γνωστός μας ανακατασκευασμένος καπνός, το L&M lights είναι από τα πρώτα σε πωλήσεις, το marlboro έχει χάσει τεράστιο ποσοστό και όλα τα σήματα φυτοζωούν. Τα μόνα τσιγάρα που βλέπω να κινούνται είναι κάτι maxin slims, κάτι la femme (που τα καπνίζουν πια και άντρες), τα L&M και τα άθλια Winston 100s τα οποία είναι πιο φθηνά από τα king size τα οποία από τη στιγμή που ανέβηκε λίγο η τιμή τους λόγω αύξησης της ποιότητας, έπεσαν στην αφάνεια. Ο old holborn κίτρινος o PALL MALL και λίγο ο golden virginia κάνουν χρυσές πωλήσεις ενώ και ο marlboro 20gr έκανε μεγάλη επιτυχία αλλά μόνο σε ηλικίες 35 και πάνω.


Προσωπικά πειραματίζομαι τελευταία μιας και από τα τσιγάρα έχω απογοητευτεί. Κάπνιζα τον τελευταίο καιρό gauloises brunes filtre ένα τσιγάρο τη μέρα.




Κατάλαβα μιλάς για τον κύριο που μετά είχε και την καλοσύνη να αναφερθεί στην ελευθερία του λόγω και στη δημοκρατία. Τέλος πάντων υπάρχουν κάθε λογής εγκέφαλοι.

peliplanwmenos είπε...

Δυστυχώς τα λίγα ποιοτικά σήματα στην Ελλάδα έχουν πάρει έναν άνευ προηγουμένου κατήφορο. Ευχάριστη πάντως έκπληξη τελευταία ήταν το marlboro gold το οποίο είχε μια ωραία απαλή ανατολίτικη γεύση. Με αυτό το τσιγάρο βέβαια δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος. Αν η αλλαγή είναι μόνιμη σίγουρα θα αξίζει για μόνιμο κάπνισμα, αλλά που 4 ευρώ. Γι αυτό η philip morris έβγαλε εν είδει προσφοράς δύο πακέτα marlboro με τιμή τα 3,5 ευρώ, τα οποία δεν παρασκευάζονται στην Ελλάδα, αλλά διανέμοντα απλά από την Παπαστράτος. Γευστικά όμως είναι κοντά στα philip morris οπότε κάποιος θα πάρει τα εν λόγω τσιγάρα για να πει ότι καπνίζει απλά marlboro.

Φίλε Κώστα το θεωρώ απόλυτα λογικό που ο κόσμος το έχει ρίξει στο στριφτό. Όταν πλέον το πακέτο έχει σκαρφαλώσει στα 4 ευρώ, ενώ οι μισθοί και το βιωτικό επίπεδο από την άλλη έχει κατακρυμνηστεί τότε με απλά μαθητικά αντιλαμβάνεται κάποιος ότι ο κόσμος και δη και η νεολαία το έχει ρίξει στο στριφτό. Και εμένα μου αρέσει το έτοιμο τσιγάρο, αλλά όπως λένε και οι Αμερικάνοι ''no money, no honey''.

Προσωπικά ΄΄χαίρομαι΄΄ που σε μια τέτοια περίοδο βγήκε και ο καπνός marlboro ο οποίος είναι αξιολογότατος ανεξάρτητα από την γενικότερη τάση, με αποτέλεσμα να υπάρχει στον χώρο του στριφτού και ένα ΄΄απολαυστικό΄΄ και όχι απλά ΄΄φθηνό΄΄ καταφύγιο.

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Μαύρο Ρόδο τον manitu τον έχω δοκιμάσει. Βέβαια είμαι πολύ επιφυλακτικός στο να κάνω οποιαδήποτε κριτική πάνω στον εν λόγω καπνό καθώς καπνοσακούλες που δοκίμασα είχαν τέτοιες αποκλίσεις μεταξύ τους με αποτέλεσμα να μην έχω σταθερή άποψη.

Costas είπε...

MAΛΑΚΙΕΣ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΑΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ FIRE SAFE ΤΣΙΓΑΡΟΧΑΡΤΑ.

ΠΗΡΑ ΜΑΡΛΜΠΟΡΟ RED FIRE SAFE (4 EYRO) KAI H ΓΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΣΟ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΣΕΤΙΝΑ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά πήρα philip morris δεύτερο πακέτο, πολύ κοντά στο παλιό SANTE FILTER παίζει και η philip morris να εναλάσσει τα χαρμάνια για να μην ξεχνιούνται τα σήματα. Πολύ καλό τσιγάρο απορώ γιατί έβγαλαν το φθηνιάρικο. Και φυσικά αναρωτιέμαι πόσο άχρηστοι είναι οι καταναλωτές όση διαφήμιση και να ρίξεις η παπαριά φαίνεται. Κάπνιζε λιγότερο κάπνιζε καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μαυρο ροδο ποιο φιλιπ μορρις εννοεις ; Γιατι μια ματια που εριξα στο ιντερνετ οταν πατησεις φιλιπ μορρις ρεντ σου βγαζει κατα κυριο λογο δυο επιλογες :
1) http://www.tabacmoinscher.com/images/Image/PHILIP_RED.png?session=085f677dc1d28d872660ab2fca0cacf6
2)
http://www.tobaccolabels.ca/gallery/switzerlandpacks/philipmorrisquantumredswitzerlandmay2009jpg

Ποιο απο τα δυο εννοεις ; Επισης τι αναλογιες εχει ; Ευχαριστω

peliplanwmenos είπε...

Απ΄' ότι αντιλαμβάνομαι το Μαύρο Ρόδο αναφέρεται στα τσιγάρα της δεύτερης εικόνας. Οι αναλογίες τους είναι σαν και αυτές του marlboro red. Το πακέτο της πρώτης εικόνας κυκλοφόρησε ένα φεγγάρι λίγο πιο παραλλαγμένο όταν τα philip morris ήταν τσιγάρα της ακριβής κατηγορίας ως φθηνή εναλλακτική.

Ανώνυμος είπε...

O marlboro gold 20gr θεωρω πως ειναι καλυτερος απ τον αντιστοιχο κοκκινο. Εχει πιο απαλη γευση, κανει πιο στρωτο καπνισμα.

Οσον αφορα τα στριφτα, πιστευω και γω πως στην συντριπτικη τους πλειοψηφια ειναι μαπα. Ωστοσο, δεν μπορω να δεχθω πως ο καπνιστης καλων καπνων τυπου nas, marlboro 20gr και καποιων αλλων, ειναι "χειροτερος" καπνιστης απ αυτον που καπνιζει pall mall, winston και τα υπολοιπα αθλια χορταρια.

Θεωρω πως θα πρεπει να βγουν αναλογοι καπνοι στο αμεσο μελλον και ας στοιχιζουν 50-80 λεπτα παραπανω. Αλλωστε, ο καπνος των 20 γρ. μου βγαζει 45 τσιγαρα με μεγαλο φιλτρο.Φυσικα, οι διαστασεις των "κανονικων" στριφτων παραμενουν μικροτερες απ αυτες των τσιγαρων αλλα οπως και να χει, υπαρχει αρκετα μεγαλη διαφορα στο κοστος κατι που φαινεται σε βαθος χρονου

Να εκφρασω το παραπονο μου για τον Καρελια. Δεν ειναι δυνατον η μοναδικη σοβαρη ελληνικη εταιρια καπνικων προιοντων να μην δουλευει με καλα ανατολικα καπνα. Δεν ειναι δυνατον ο καπνος στριφτου της εταιριας να εχει αρωμα .. καρυδας! Και αναφερομαι ειδικα στον Καρελια επειδη ακριβως θεωρω πως εχει προοπτικες σαν εταιρια

Προσωπικα θα ψαχτω στην Ξανθη οπου εχω φιλους, μπας και βρω καποιον ντοπιο παραγωγο που εχει μπασμα. Αλλωστε, εχει ηδη ανοιξει η αγορα καπνου και αρκετοι αρχισαν να καλλιεργουν βιολογικα προιοντα.

Ανώνυμος είπε...

Αναφέρομαι στο ολοκόκκινο πακέτο του Philip Morris το ακριβό το Quantum δεν με ενδιαφέρει, γενικά η φθηνή κατηγορία για εμένα λίγες διαφορές παρουσιάζει. Αναλογίες 10-0,8-9 αλλά βγαίνει και σε light.


Το στριφτό τσιγάρο είναι πολύ χαμηλής ποιότητας κάπνισμα, ακόμα και marlboro 20gr να καπνίζεις η ποιότητα βρίσκεται στα επίπεδα L&M και Bali Shag ακόμα προσωπικά δεν νομίζω πως ξεπερνάει τον Assos μαλακό. Πολύ ωραία έκπληξη θα ήταν ένα έτοιμο τσιγάρο Bali Shag για να βγει και κάποιο έστω ημιανατολικό τσιγάρο στην ακριβή κατηγορία. Ο Καρέλιας είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη καπνοβιομηχανία και χρησιμοποιεί απαίσια ανατολικά, πάρε παράδειγμα την κασετίνα και το μαλακό, αλλά και το REX ακόμα, πολύ κακής ποιότητας ανατολικά. Ο καπνός προφανώς βγήκε στα πρότυπα της ελληνικής αγοράς κατά τις εταιρίες που θέλουν να πιστεύουν ότι καπνίζουμε μαλακίες, λογικά θα ετοιμάζει και ο Καρέλιας κάποια κίνηση.

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω πως εισαι λιγακι υπερβολικος..Ε οχι και στα επιπεδα L&M!!! Αυτο το πραγμα απλα δεν καπνιζεται. Το bali shag το εχω δοκιμασει, δεν με ενθουσιασε καθολου. Οσο για το κοκκινο πακετο της philip morris, πρωτη φορα το βλεπω..Ποσο κοστιζει?? ειναι 25αρι??

Ανώνυμος είπε...

Δεδομένου ότι οι καπνοί στριφτού έχουν πάντα πολλά πρόσθετα (ακόμα και να δεν φαίνονται δηλαδή δεν είναι αρωματικά ή γευστικά), επίσης ποτέ δεν ταιριάζει απόλυτα με το φίλτρο και χαρτάκι και ποτέ δεν είναι ίδιο το χαρμάνι, άρα μιλάμε για ένα κάπνισμα άσχημο για το λαιμό, και χαμηλής ποιότητας λόγω παραγόντων. Το καλύτερο είναι να αγοράσει κανείς μια πίπα και να καπνίζει έτσι τον καπνό στριφτού και λιγότερα έξοδα και καλύτερη ποιότητα αφού δεν υπάρχει χαρτάκι.

Ανώνυμος είπε...

Το philip morris reds είναι 20άρι american blend τιμή 4 ευρώ αλλά μπορεί να το βρεις και φθηνότερο δεδομένου ότι δεν κινείται καθόλου. Μην κωλώσεις τα τσιγάρα συντηρούνται μέχρι και 4 χρόνια αν δεν τα χτυπάει ο ήλιος. Για αυτό πάρε το καλύτερα από ψιλικατζίδικο ή ακόμα καλύτερα από καπνοπωλείο μιας και στα περίπτερα δεν υπάρχουν ποτέ καλές συνθήκες φύλαξης. Εγώ το βρήκα και στον ηλεκτρικό στο μαγαζάκι που έχει στον σταθμό Ομονοίας.

Ανώνυμος είπε...

Για να συνεχισω αυτο που ελεγα πιο πριν για τα στριφτα: Ενα βιομηχανικο τσιγαρο ζυγιζει 1,5 γρ. μαζι δηλαδη με το φιλτρο και το χαρτι. Ο καθαρος καπνος του βιομηχανικου τσιγαρου ζυγιζει 0,68 γρ. Δηλαδη ο καθαρος καπνος που εχει ενα πακετο 20αρι τσιγαρων, ειναι γυρω στα 14 γρ.

Συνηθως, ο καπνος των 25 γρ. κοστιζει οσο ενα πακετο βιομηχανικων τσιγαρων που εχει οπως ειπαμε 14 γρ. καθαρου καπνου. Ωστοσο, αν σκεφτεις πως στο βιομηχανικο τσιγαρο χρεωνεσαι το χαρτι, το φιλτρο αλλα και το "δεσιμο" των υλικων πληρωνοντας ακομα και για αυτα μαλιστα τον δυσβασταχτο ειδικο φορο καταναλωσης (κατι που δεν συμβαινει με τα χαρτακια και τα φιλτρα του εμποριου οπου πληρωνεις τον φ.π.α) τοτε οι διαφορες τιμων και βαρους μεταξυ βιομηχανικων τσιγαρων και καπνων στριφτου ειναι λογικες. Δηλαδη, ακομα και να κυκλοφορουσε καπνος ολοιδιος με αυτον που εχει το marlboro red μαλακο πακετο, την ιδια τιμη περιπου θα ειχε (3,20 ευρω για τα 20γρ., 4 ευρω για τα 25γρ)

Απο κει και περα, οντως οι περισσοτεροι καπνοι ειναι κλαφτα χαραλαμπε και οντως ο συνδυασμος χαρτακι - καπνος - φιλτρο πρεπει να ειναι σωστος για να υπαρχει καλο αποτελεσμα

Πετρος ο Μποεμ είπε...

To Philip Morris Reds εχει 3,20 και το quantum Red 3 το 20αρι και 3,70 το 25αρι. Το Reds το ειχα καπνισει οταν ειχε 2 ευρω και ηταν αισχρο, τωρα ακουσα πως βελτειωθηκε απο ενα φιλο που καπνιζει το 25αρι και το πηρε μια φορα Reds γιατι δεν βρηκε το Quantum.Θα το ξαναδοκιμασω με την πρωτη ευκαιρεια.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο μπορεί αν επιβαρύνει την τιμή το φίλτρο και το τσιγαρόχαρτο 20 λεπτά και πολύ λέω.


Για τις τιμές παιδιά εγώ σας λέω ότι μου είπανε εγώ ούτε που γνώριζα το σήμα, νόμιζα ότι είναι light με φίλτρο άνθρακα μέχρι πριν λίγες μέρες. Πάντως είναι πολύ καλό και από ποιότητα και από όλα. Αν έχει μόνο 3,20 αξίζει με 1000.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα την γνώμη σας για τα lucky strike blue , τα silk cut blue και τα winston blue , όσο και για τις τρέχουσες τιμές τους ;

Ανώνυμος είπε...

lucky strike blue 3,60 καλό
silk cut blue 4 καλό
winston blue 3 και 2,90 το 100s (ναι 2,90) άθλιο

Koprodog είπε...

Μείνε μακριά από τα μπλε Winston. Αν είναι να καπνίζουμε τέτοια πράγματα, καλύτερα να το κόψουμε. Δεν είμαστε και πρεζόνια...

Costas είπε...

καλυτερα μεινε μακρια και απο τα σιλκ κατ μπλε και απο τα λακυ μπλε,και αυτα αθλια ειναι απο γευση.

Οσο για τα στριφτα τα εχουμε πει αυτα αλλα ας τα ξαναπουμε μιας και υπαρχουν και ξεροκεφαλοι.Αυτη η διαφορα στην τιμη, δεν ειναι λογο του χαρτιου και του φιλτρου που υπαρχει στο πακετο (αυτα αντε το πολυ να στοιχιζουν 10 λεπτα) ουτε επειδη ειναι ετοιμο το τσιγαρο(μηχανες τα στριβουν) ειναι λογο της ποιοτητας.Η ποιοτητα στο ετοιμο τσιγαρο ειναι αρκετες σκαλες πιο πανω.Κυριος επειδη ειναι πιο ψιλοκομμενος ο καπνος κατι που στο στριφτο δεν μπορει να γινει,ενω δεν υπαρχουν τα σκουπιδακια που εχουμε στο στριφτο.
Οσο τωρα για διαφορες συκρισεις μεταξυ καπνων και διαφορων τσιγαρων...ας παρουμε για παραδειγμα τα λμ.τα τσιγαρα ειναι αθλια αλλα τελοσπαντων με καπια δυσκολια καπνιζονται,ο καπνος ομως με τιποτα.Τα ιδια ισχυουν και για τα παλλ μαλλ,αθλια τα τσιγαρα ο καπνος ομως ακομα πιο αθλιος,για την ακριβεια δεν ειναι καν καπνος αλλα ανακατασκευασμενος καπνος.
Ακομα και για ακριβες-καλες μαρκες οπως τα n.a.s. τα ιδια ισχυουν.Το τσιγαρο nas perique,εχει πολυ περισσοτερα καπνα perique απ'οτι ο καπνος.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ Κωστα, φυσικα και δεν θα γινει συγκριση μεταξυ καπνου L&M και των αντιστοιχων τσιγαρων. Αλλα απ την αλλη δεν μπορεις να συγκρινεις τα αθλια τσιγαρα L&M με τον καπνο N.A.S, ειναι πραγματικα αμαρτια.

Στην τελικη, αν π.χ η philip morris αποφασισει να αδειασει τον καπνο απο ενα πακετο marlboro red και να το πουλησει ως καπνο 14gr (τοσο καπνο περιεχει ενα πακετο τσιγαρα), ποσο νομιζεις πως θα εχει?? 4 ευρω?? ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Το πολυ 3 ευρω και πολλα σου λεω. Και τα φιλτρα πληρωνεις και τα χαρτακια πληρωνεις και τις ωρες του μηχανηματος πληρωνεις που δεν ειναι 10 λεπτα οοολα μαζι φυσικα, μαζι μαλιστα με ε.φ.κ που ειναι πανω απο 65% αν θυμαμαι καλα.

Ουτε εγω ειμαι υπερ του στριφτου, αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα!

Gauloises brunes, gitanes φιλτρα - αφιλτρα ΤΕΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη μαγκες ο marlboro ο καπνος ειναι καλυτερος απο τον old holborn κιτρινο?Μη τον αγορασω τσαμπα.3.2 ευρω βγαινει?

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά καλησπέρα , έχω ακούσει καλά λόγια τον wintson μπλε , το οποίο βλέπω ότι έχει ιδιαίτερη πέραση σήμερα . Σε συνδιασμό με την αρκετά ικανοποιητική τιμη του , αλλά και με ένα πακέτο καινοτόμο και πολύ καλό , νομίζετε ότι θα ήταν μια επιλογή κοντά στα στάνταρς του κίτρινου ολντ χολμποουρν ;

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν αν έβγαινε καπνός marlboro 14gr το ίδιο με το τσιγάρο σε τιμή ισάξια (τρόπος του λέγειν σήμερα) θα έκανε λογικά 3,80, αν αφαιρέσουμε την επιπλέον δουλειά τα τσιγαρόχαρτα και τα φίλτρα που υπάρχουν στο βιομηχανικό, δεν είναι πούρο να έχεις έναν τύπο να στρίβει πόσα θες; 300 τσιγάρα τη μέρα, έχεις μία μηχανή που πετάει 3000 τσιγάρα το λεπτό, η τιμή τους πέφτει αισθητά. Για τον ίδιο λόγο και ένα χειροποίητο με ένα βιομηχανικό πούρο ίδιας ποιότητας έχουν διαφορά ίση με την τιμή, ένα πούρο μηχανής έχει 5 ευρώ και ένα αντίστοιχο χειροποίητο 10, η μηχανή μπορεί να έχει ταχύτητα, δεν έχει όμως την αντίληψη του ειδικού που αν αντιληφθεί ένα λάθος θα το διορθώσει.


Όσον αφορά τα τσιγάρα και τους αντίστοιχους καπνούς στριφτού θα συμφωνήσω με τον Κώστα.

Τι σχέση έχει για παράδειγμα ο καπνός του καρέλια με τη χρυσή κασετίνα παρόλο που κατατάσονται στην ίδια σειρά, το ίδιο και τα NAS και τα PUEBLO και ο καπνός marlboro φυσικά δεν συγκρίνεται με το τσιγάρο. Το στριφτό προσφέρει ένα κάπνισμα χαμηλής ποιότητας.


Φυσικά ο καπνός marlboro είναι πολύ καλύτερος από τον old holboron κίτρινο.


Φίλε αν είναι να καπνίζεις κάτι κοντά στα στανταρ του κίτρινου old holboron καλύτερα να μην καπνίζεις καθόλου, πάντως ναι είναι παρόμοιας ποιότητας αλλά διαφορετικό χαρμάνι (σχετικά).

Ανώνυμος είπε...

Φιλε δεν καταλαβαινω υπο ποια εννοια λες οτι αν ειναι να καπνιζω στα στανταρ του ολντ κιτρινου , καλυτερα ας μην καπνιζω .. Θελω να πω οτι ψαχνομαι για παρεμφερεις αναλογιες , και ο κιτρινος χολμπορν δεν ειναι κατι τρομερο , προσφερει ενα μετριοκαλο προς ψιλοαδιαφορο καπνισμα. αλλα λεω να το γυρισω σε ετοιμα και οχι στριφτα . θεωρεις οτι ο γουινστον μπλε ειναι καλο τσιγαρακι για αυτα τα στανταρ; αν οχι το σιλκ κατ μπλε , το καμελ μπλε και ποιο αλλο ;

Costas είπε...

δεν εννοει στανταρ απο αποψη αναλογιων, αλλα απο αποψη ποιοτητας.
Καλη κινηση να αφησεις το στριφτο για ετοιμο βιομηχανικο τσιγαρο.
Ομως μην κανεις λαιτς τσιγαρα,καλα λαιτς στην ελλαδα δεν υπαρχουν,και ουτε θα σου προσφερουν τιποτα απο αποψη υγιας μιας και ασυναισθητα θα καπνιζεις περισσοτερο.Κανε φουλ φλειβορ τσιγαρα.

Ανώνυμος είπε...

ρε ασχετε κωστα ειναι το σιλκ κατ αθλιο απο γευση?Τι λες ρε νουμερο, δεν ξερεις τι σου γινεται μου φενεται.Εινα απο τα λιγα πλεον ποιοτικα τσιγαρα που εχουν απομινει στην χωρα μας.Εισαι ΑΣΧΕΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Τόσο ο Old Holbron όσο και τα Winston είναι τσιγάρα χαμηλής ποιότητας, θα συμφωνήσω και εγώ ότι καλύτερα full flavour μιας και βάση νομοθεσίας είναι απλώς μέτρια και επιπλέον τελικά τα lights είναι εξίσου επικίνδυνα αν όχι περισσότερο, σύμφωνα με έρευνες.
Δοκίμασε Assos παραδοσιακά (τα λευκά πακέτα, εκτός από τον export)
Αν θέλεις virginia λόγω του ότι κάπνιζες old holborn είναι καλά κάποια φθηνά του καρέλια που έχουν και ανατολικά όπως το REX.

Προσωπική που πρόταση για τη φθηνή κατηγορία είναι ο Assos μαλακό, που συνδυάζει και μία πιο μοντέρνα γεύση με την κλασική ανατολική.

Από άποψη αναλογιών ο old holborn κίτρινος ίσως να είναι και ελαφρύτερος από το winston light.

Ανώνυμος είπε...

REX και ασσος δεν μου λενε τιποτα φιλε μου και δεν θα τα καπνιζα σε μονιμη βαση . Βασικα δεν εχω θεμα με τις αναλογιες καθε τσιγαρα , αλλα με το ποσο σκληρο και ευκολοκαπνιστο ειναι . Γι' αυτο και εκανα τον κιτρινο χολμπορν . Για παραδειγμα , ο κοκκινος μαρλμπορο καπνος μου φανηκε αρκετα βαρυς γι' αυτο και δεν τον προτιμω , οχι απο αποψη πισσας-νικοτινης και σια . Ισως παω σε γουινστον μπλε, λακι στραικ μπλε ή κοκκινο , ή καμελ μπλε . εχετε γνωμη;

Ανώνυμος είπε...

Τι σημαινει "δεν μου λενε τιποτα"?? Τα δοκιμασες?? Και αντε το REX, αλλα οσον αφορα τον ΑΣΣΟ και ειδικα την κασετινα εισαι φαουλ..δοκιμασε και θα δεις. Δεν ειναι καθολου βαρυ και ακρως γλυκοπιοτο.

Απ τα σηματα που αναφερεις, προσωπικη μου παντα γνωμη, κανενα απ αυτα δεν αξιζει οσο το marlboro gold που ειναι το κορυφαιο light τσιγαρο και επειδη εισαι φιλος του στριφτου, δοκιμασε το marlboro gold 20gr., για μενα ο κορυφαιος καπνος που κυκλοφορει

Ανώνυμος είπε...

Όντως το marlboro lights είναι από τα καλύτερα lights της αγοράς.

Αφού θέλεις κάτι ευκολοκάπνιστο σίγουρα δεν θα σου πρότεινα το REX που είναι σκληρό σχετικά τσιγάρο, αλλά ο Assos είναι απαλό τσιγάρο και σίγουρα πολύ πιο ευκολοκάπνιστο από όσο αναφέρεις, κατ' αρχάς τα χαρμάνια που λες είναι american blend που είναι από τη φύση τους δυνατά, ενώ ο Assos έχει ανατολικά καπνά, που χαρακτηρίζονται από απαλή γεύση.

Τώρα από τα τσιγάρα που λες μόνο το lucky strike μπλε μου άρεσε αλλά την τελευταία φορά που το δοκίμασα μου έβγαζε ένα άρωμα που θύμιζε ρίγανι, θυμάρι κάτι τέτοιο.

Ανώνυμος είπε...

μπορει να πω βλακεία αλλά είναι σαν το σαντε φίλτρο σε στριφτό??

Ανώνυμος είπε...

Το στριφτό είναι άλλο είδος καπνίσματος δεν μπορεί να συγκριθεί με το έτοιμο τσιγάρο. Είναι παρόμοιο χαρμάνι με το SANTE φίλτρο πάντως, αλλά λέγοντας ότι μοιάζει με έτοιμο τσιγάρο εννοούμε ότι απλώς πλησιάζει σαφώς και δεν είναι ίδιο, από γεύση πλησιάζει το marlboro red πάντως.

Ανώνυμος είπε...

παλη μπορει να πω βλακεια αλλα πως θημιζει σαντε ενω ειναι μαλμπορο??? με τα καπνα που εχει δεν επρεπε να ειναι ανωτερο σε γευση και ποιοτητα?? γιατι μαλμπορο ειναι αμερικανιά φθηνιάρικο χορτο που στο πουλάνε χρυσο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς ότι έγινε και το SANTE δηλαδή πριν από λίγους μήνες.

Ανώνυμος είπε...

Αρα μενω philip morris τα κοκκινα.

Ανώνυμος είπε...

Ναι καλή επιλογή.

Ανώνυμος είπε...

Μιας που καποιος φιλος παραπανω ανεφερε τον ασσο κασετινα.Ρε παιδια,οσες φορες παιρνω αυτο το πακετο το τελειωνω σε μιση μερα.Δε σε μπαφιαζει καθολου,δε σε χορταινει.Μπορει να το λετε ωραιο τσιγαρο αλλα μου φαινεται τρελα ελαφρυ.Προσωπικα και εγω στο μαρλμπορο ρεντ καπνο το γυρισα

Ανώνυμος είπε...

Το ένα δεν αναιρεί το άλλο είναι καλό αλλά ελαφρύ.

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα, δοκιμασα σημερα τον marlboro red και ειναι τελειος! καμια αισθηση χημικων, μακραν ο καλυτερος καπνος αυτη τη στιγμη στην ελλαδα! μοιαζει πολυ με το πακετο marlboro σε γευση αλλα προσωπικα τον βρισκω ακομα καλυτερο. τον καπνισα με χαρτακια του παππου μαυρα και φιλτρα rizla ultra slim. υπαρχει μηπως καποιος καλυτερος συνδιασμος; αν και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος με αυτον τον συνδιασμο!

TeRRo είπε...

Paidia? Ena tsigaro malboro gold me galazio rizla xartaki poso peripou pisa-nikotini-mono3idio exei?

Ανώνυμος είπε...

Άφιλτρο το πολύ 10mg πίσσα και κάπου 0,6-0,7νικοτίνη
με φίλτρο περίπου 8mg πίσσα και περίπου 0,6-0,7 νικοτίνη.

Για slim τσιγάρο πάντα.

diodim είπε...

ειμαι νεος στο αθλημα..δοκιμασα drum old holborn craven και πολλα αλλα..αυτος που με κερδισε ομως ηταν ο Malboro gold..χαρτακια ασημι rizzla φιλτρα swan ανθρακα...πολυ χαλαρο καπνισμα ομως με αυτα τα φιλτρα!!

Ανώνυμος είπε...

Τα swan άνθρακα βγάζουν μία ξινίλα πάντως, δοκίμασε τα καπνοπαραγωγών άνθρακα.

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxa...i vathmologia toulaxiston tou marlboro red einai epioikos geloia..gia enan adiaforo kapno pou sou afinei aisthisi ergostasiakis tsigarilas me tsimpimata k enoxliseis sto laimo..10/10?????? eipa na mpo na koitakso kapoia antikeimeniki apopsi kai go peri kapnon alla oti tou fanei tou lolostefani!

Ανώνυμος είπε...

Paidia sorry gia ta greecklish alla eimai perastikos kai viastikos. eimai xronia kapnistis marlboro gold paketo
an kai ksekinisa sto lykeio me kapno argotera to gyrisa kai tora pali se strifto gia oikonomikous logous... to the point now, O marlboro gold kapnos otan protovgeike htan poly konta stin klasiki gefsh tou paketou kai ta espage. Kalo kopsimo,orai gefsh kales posotites ktlp. PLEON EINAI GIA TON POUTSO! eidika aftos me to kainourgio KOKKINO xarti ton foron sta tsigara EINAI APARADEKTOS.... KAI PIO AKRIVOS APO OLD HOLBORN!!! pou theoreite korygh. VRISKO MESA OTI THELEIS APO KLARIA,KATI MAVRA SAN PISA(MAZOUT),XALIA KOPSIMO,PIESMENOS LES KAI TO PATISE NTALHKA APLA XALIAAAAAAAA
aytos me to mple xarti stous forous einai men akrivos alla einai opws ekeinos pou eixe protovgei.

ti skata aytos me to KOKKINO xarti stous forous apo pou ston poutso ton fernoun h pios ton kataskevazei??? ELEOS
P.S. mia fora htan tosh ligh posotita pou to zygisa kai htan 16g me tin sakoula MAZIIIIII

Blogger είπε...

Water Hack Burns 2 lb of Fat OVERNIGHT

At least 160k women and men are hacking their diet with a simple and SECRET "liquids hack" to burn 1-2lbs each and every night while they sleep.

It's painless and works with everybody.

Here's how you can do it yourself:

1) Get a drinking glass and fill it up with water half full

2) Then follow this strange HACK

so you'll be 1-2lbs thinner the very next day!