ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΤΣΙΓΑΡΟΚΡΙΤΙΚΗ Black Devil








Τι να πει κανείς για αυτό το τσιγάρο όνομα και πράγμα. Η ιστορία του μιας και η εταιρεία που το παρασκευάζει η Heupink & Bloemen ιδρύθηκε μόλις το 2001 από η συγχώνευση δύο υπαρχόντων εταιρειών. Βέβαια η συγκεκριμένη εταιρεία που λειτουργεί και ως παρασκευαστής τσιγάρων άλλων εταιρειών παρασκευάζει και το Treasurer με την άδεια της The Chancellor Tobacco Company (UK) Limited και αυτό λέει κάτι. Ας σημειωθεί ότι η εν λόγω εταιρεία είναι η μοναδική ανεξάρτητη οικογενειακή εταιρεία παραγωγής καπνού στην Ολλανδία, κάτι σαν τον δικό μας Καρέλια. Μάλιστα η Ελλάδα τυγχάνει ιδιαίτερης μνείας από την εν λόγω εταιρεία ως δέκτη των προϊόντων της. Η εταιρεία, τέλος, παρασκευάζει και άλλα σήματα, όπως το Pink Elephant, μη εισαγόμενα στην Ελλάδα. Έτσι η ιστορία αυτού του τσιγάρου συνοψίζεται στη παραφιλολογία των καπνιστών του κυρίως των νέων που το προτιμούσαν όταν πρωτοβγήκε ως μάγκικο και ευκολοκάπνιστο τσιγάρο. Μάγκικο λόγω χρώματος ονόματος και της παραφιλολογία ότι περιείχε μέσα χασίς-ένεκα Ολλανδίας, παραφιλολογία την οποία ακούω ακόμα και σήμερα.
MADE IN HOLLAND τσιγάρο δηλώνει περήφανο για η καταγωγή του και το γράφει και δεν κρύβεται πίσω από ταμπέλες τύπου MADE IN THE EU.

Αναφορικά με το τσιγάρο τώρα : Καπνός Kentucky αναμειγμένος με Virginia το καταλαβαίνεις από ο χρώμα καθώς και την ουδετερότητα αλλά πλούσια υφή των καπνών αυτών που αποτελούν τη βάση για τα τεχνητά αρώματα που αυτό περιέχει. Το χαρτάκι του πολύ λεπτό πορώδες τύπου Davidoff ώστε να κρατηθούν τα επίπεδα πίσσας και νικοτίνης χαμηλά σύμφωνα με τους περιορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολυτελές εμφανισιακά τσιγάρο μαύρο χαρτί και φίλτρο και χρυσά γράμματα, χωρίς εφάμιλλο εμφανισιακά στην ελληνική αγορά, όπως και από άποψη γεύσης. Πακέτο –επίσης πολυτελές- και όνομα εκφράζουν περίτρανα την Ολλανδική τρέλα. Αξίζει για μια δοκιμή και το προτείνω ανεπιφύλακτα. Πλούσιο ωραίο άρωμα που δεν σε μπουκώνει. Ο καπνός μάλιστα δεν ενοχλεί και τους μη καπνιστές. Αλλά και για περιστασιακό κάπνισμα με ένα καλό ποτό, το πρωί-δεν πέφτει βαρύ-, μετά από φαγητό, με coca cola και σε στιγμές καπνιστικής χαλάρωσης. Δεν συνίσταται για μόνιμο κάπνισμα καθώς τα προσθετά του το καθιστούν πιο επικίνδυνο από τα συνηθισμένα, αλλά αν αναλογιστούμε τα πρόσθετα που βάζουν ακόμα και αξιοπρεπή θεωρούμενα χαρμάνια, όπως το Lucky Strike Plain, που πραγματικά σε ανακατεύει και σε μπουκώνει, όπως και τα αηδιαστικά γευστικά άλλα χαρμάνια το προτείνω ανεπιφύλακτα. Ένα τσιγάρο πραγματικά περήφανο για αυτό που είναι. Επίσης υπάρχει και καπνός μαύρος και άσπρος που παρά το έντονο άρωμα τους δεν βγάζουν γευστικά πολλά πρόσθετα ωραίοι καπνοί με προσωπικότητα, σαν και αυτούς που απουσιάζουν από τν Ελλάδα. Προσωπικά είναι ο μόνος καπνός που μπορώ να καπνίσω μόνιμα και να τον απολαμβάνω χωρίς να με πειράζει. Πιο ήπιος γευστικά ο μαύρος και με πιο πλούσια έντονη υφή καπνού πιο ελαφρύς ο άσπρος με πιο έντονο άρωμα.

Black Devil τσιγάρα (συνάρτηση γεύσης – εμφάνισης – προσθέτων) 7,5/10
Black Devil μαύρη συσκευασία καπνός(συνάρτηση γεύσης – προσθέτων) 7/10
Black Devil άσπρη συσκευασία καπνός(συνάρτηση γεύσης – προσθέτων) 6,5/10

43 σχόλια:

Costas είπε...

μπραβο καλη παρουσιαση...
το αρωμα του black devil μπορω να πω οτι ισως να ειναι το καλυτερο αρωμα που εχω μυρισει μεχρι τωρα σε τσιγαρο.
σαν τσιγαρο τωρα, μαπα....
για τον καπνο δε ξερω δε τον εχω δοκιμασει ακομα.
στο τελος στην παρουσιαση μας τα μπερδεψες λιγο- βαζε που και που κανα κομμα...
επισης εχεις και ενα λαθος στη βαθμολογια -αντι να γραψεις ασπρη εγραψες μαυρη

peliplanwmenos είπε...

κάθε αρχή και δύσκολη .... θα βελτιωθώ ...

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Eξαιρετικη παρουσιαση σιγουρα καλυτερη απο τις δικες μου και με πολλες πληροφοριες για το σημα, την εταιρεια παραγωγης κ.λ.π.Ευγε νεαρε. Επι της ουσιας τσιγαρα με αρωματα,γευσεις και τα ρεστα,θα πρεπει να με πληρωσουν για να καπνισω. Δεν τα θεωρω πραγματικα τσιγαρα,παρα προιοντα με βαση τον καπνο.

peliplanwmenos είπε...

Δεν θα διαφωνίσω. Τα συγκεκριμένα τσιγάρα παραμένουν, όμως, μια εξαιρετικά καλή επιλογή για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτά τα τσιγάρα είναι σαν τον πολιτισμό τω Mac Donalds δεν πας εκεί για να φας αξιοπρεπώς, όπως σου λένε, απλά μία στο τόσο για να τσιμπίσεις κάτι το διαφορετικό.

Costas είπε...

δοκιμασα το black devil μαυρη συσκευασια στριφτο.
Μια απο τα ιδια.
Ωραιο αρωμα-καμια γευση.

peliplanwmenos είπε...

Κυρίως αυτό που με μαγεύει σε αυτόν τον καπνό είναι η μοναδική καπνική του υφή που δεν εχω συναντήσει σε άλλο καπνό ή τσιγάρο και που δεν σου γδέρνει παρά τον όγκο της το λαιμό όπως γίνεται σε άλλα χαρμάνια. Και φυσικά το ωραίο άρωμα που εκλύεται στο χώρο.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια προσφατα καπου κοζαρα ενα τυπο να στρειβει ενα τσιγαρο με ενα μηχανημα? ξερεται περι τινος προκειτε? αν ειναι ηλεκτρονικο, που το βρισκω, τιμες και τετοια? βολευει καθολου?

Ανώνυμος είπε...

Παντως υπαρχουν αρκετες φημες για το αν εχει ναρκωτικες ουσιες και αυτο ειναι και ενας λογος που περναει και καλα σαν underground τσιγαρο.

peliplanwmenos είπε...

Το ότι περιέχει ναρκωτικές ουσίες είναι πέρα για πέρα αναληθείς. Όταν αυτό το τσιγάρο πρωτοβγήκε το καπνιστικό του κοινό ήταν νέοι και κυρίως ανήλικοι ( Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία απαγορεύεται η πώληση καπνικών προιόντων σε ανηλίκους. Τότε ο νομικός αυτός περιορισμός δεν υφίσταντο.) μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου , οι οποίοι ιντριγκάρονταν από την ιδέα ότ πρόκειται για ένα ολλανδικό τσιγάρο με τη φήμη ειδικά που είχε η χώρα προελευσής του περί ναρκωτικών που διογκωνόταν και έδινε το βήμα στους καπνιστές του να το παίξουν ''μάγκες'' καπνίζοντας αυτό το τσιγάρο. Σε αυτό συνέτεινε και η διαφήμιση που ένυνε ακόμα και ολόκληρα περίπτερα ''Το μάυρο κυκλοφορεί ελεύθερο''. Όταν με απόφαση των Ελληνικών Δικαστηρίων, πιστεύω ορθά, απαγορεύτηκε η εν λόγω διαφήμιση καθώς κρ΄θηκε μη κοινωνικά και εμπορικά αποδεκτή οι φήμες οργίασαν ακόμα περισσότερο καθώς νόμισαν ότι το τσιγάρο αυτό καθεαυό απαγορεύτηκε, καθώς άντε ένα παιδί 15 χρονών και πολύ μικρότερο να ενδιαφερθεί για την πλήρη απόφαση και να καταλάβει το σκεπτκό της απόφασης δεδμένς και της υπάρχουσας φήμης. Ένα τσιγάρο με τόσο σύντομη παρουσία στις αγορές καπνού κατάφερε λόγω καταγωγής διαφημίσεως και νομικών περισττικών να δημιουργήσει το δικό του αστικό καπνιστικό τουαστικό μύθο που τσιγάρα με μεγαλύτερη ιστορία, παράδοση και διευρυμένο καπνιστικό κοινό δεν κατάφεραν.

Ένας κάποιος... είπε...

Γειά και από εμένα! Πολύ καλή η παρουσίαση σου! Το άρωμα του Black Devil Vanilla είναι υπέροχο. Το τσιγάρο όντως δεν έχει πολύ καλή γεύση. Είναι μόνο για τη "μούρη" και καλά ότι είναι μαύρο. Ο καπνός όμως... Δε ξέρω... Μου δίνει μια άλλη αίσθηση! Θα τον έλεγα καλό και γευστικό! Καμία απολύτως σχέση με το τσιγάρο Black Devil. Μιλάω πάντα για τον καπνό vanilla (μαύρος) γιατί ο άσπρος... Τι να πώ... Δε καταλαβαίνεις τίποτα... Το άρωμα του το νιώθεις μόνο στο σακουλάκι του και δεν είναι και κάτι το ξεχωριστό. Μου θυμίζει πολύ Golden Virginia πορτοκαλί. Για μένα ένας ακόμα καλός καπνός είναι ο Craven μπλέ και από έτοιμα τσιγάρα Marlboro κόκκινο και Lucky Strike (φίλτρο και άφιλτρο).

peliplanwmenos είπε...

Πραγματικά ο μαύρος ο καπνός είνα όλα τα λεφτά. Θα τον καπνιζα μόνιμα γτ κατ' εμέ είναι ο καλύτερος που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά, αν φυσικά εξαιρεσεις ότι αποτελεί πεδίο χημικών ''δοκιμών''. Για τον μπλέ κρειβεν θα συμφωνήσω ότι ελιναι τρομερός καπνός, πάντα τηρουμένων των ελληνικών αναλογιών. Θα γράψω σίγουρα γι' αυτόν. Για λάκι δεν το συζητάω, ειδικά το άφιλτρο, τ οποίο ελπίζω στο νεο καταστρεπτικό της σχέδιο εναντίον των τσιγάρων της που έχει εξαπολύσει η ΒΑΤ να μην πειράξει καιαυτό. Ίσως το καλύτερο τσιγάρο στην ελληνική αγορά και μακράν το καλύτερο άφιλτρο.Για το μάλμπορο η γνώμη μου είναι σύνθετη και την αναλύω όσο πιο πολύ μπορώ στην σχετική κριτική.

Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

paidia roufi3te ena black devil mesa sas na anapneusoun ta pneumonia sas na fteiaxtite ligo na goustarete!!!

Ἀχιλλεῦς είπε...

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα εβρισκα συγκαπνιστές , να κάνουν black devil. Επαρχία γαρ . Προσωπικά καπνιζω και πακετο και καπνό (black devil) , και δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Ειδικά το αρωμα βανίλιας ειναι άλλο πράγμα.......

ΥΓ: Πολύ καλή κριτική

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά τι τσιγάρα είναι αυτά που καπνίζει η γκόμενα στο ροκ ν ρολλ έχουν μαύρο τσιγαρόχαρτο αλλά μπλακ ντεβιλ δεν είναι μάλλον ούτε ζιγκανοβ τι διάολο είναι;;;

Ανώνυμος είπε...

http://www.imdb.com/title/tt1032755/ αυτήν την ταινία όχι τις άλλες 2367 με ίδιο τίτλο.

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Μάυρο Ρόδο αγνοώ την συγκεκριμένη ταινία γι'αυτό δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Αν έχεις κάποιο στιγμιοτυπο με την συγκεκριμένη ηθοποιό να καπνίζει τότε θα μπορούσαμε να διατυπώσουμε μια άποψη. Ευχαριστώ φίλε Θεόδωρε για τα καλά σου λόγια ...

Ανώνυμος είπε...

more καπνίζει το έμαθα τελικά.

rock 'n' roller είπε...

RocknRolla rules. κορυφαία ταινία!

Ανώνυμος είπε...

ase apo tis agapimenes mu tenies ine

Ανώνυμος είπε...

r paidia eg t n sas pw???eim ap tn Drama k e4axna g black devil 2 meres!!!kanena periptero dn eixe!!!k tlk t vrika s magazi p poulouse apoklistika tsigara mono ena paketo!!!kla h murwdia p vgazei dn pezetai!!!ein t kalitero tsigaro p exw kanei ;)

Ανώνυμος είπε...

ama 8es mirwdia sou protinw auta pou mou erxonte sto mialo me tin mia:

asso malako,karelia malako,REX,camel afiltro,lucky strike afiltro

Dr. Freak είπε...

Popo re file me to ar8ro sou me ekanes kai ksanagorasa paketo blackdevil(diameno sto eksoteriko opote i timi tou einai 3,5 euro stin ellada teleutea fora to agorasa 4,5euro)...ti mou 8imises psile to prwto mou paketo itan blackdevil alla meta to paratisa giati mou kanei ton lemo pantofla....!

Ανώνυμος είπε...

to kalutero tsigaro :D arwmatismeno kai se geusi to kalutero :D giauto na pernete omws arxise na akriveni :/

Ανώνυμος είπε...

egw proswpika nomizw oti auto to tsigaro DN exi geusi...apo arwma 8a simfwnisw an kai gia arwma kapnou dn prokeitai prokeitai gia mia diastaurwsi ekeinou tou pagwtou se kipelaki tis delta dn 3erw an to 8imaste kai autis tis kolwnias vanilias pou exi ginei moda teleutea...edw na pros8esw kai pali ti malakies agorazi o kosmos...kolwnia vanilia.

Costas είπε...

αυτο το τσιγαρο εχει τοσα χημικα που δεν ειναι τσιγαρο...εγω οποτε το καπνιζω με πιανει αλλεργια

Ανώνυμος είπε...

kosta oi kapnoviomixanies pia dn exoun endoiasmous den 8ewrw api8ano ta ximika tis kolwnias na rixnoun kai sto tsigaro allwste se polles selides grafei oti ine mia kali epilogi gia na kapnizis mazi me ti marka su h kai monima...to prwto gt to grafei dld.

i teleutea partida tu silk cut dn ine kai toso glikia ... profanws fetos ta virginia eixan genika ptwsi.

Ανώνυμος είπε...

KARKINOS O IDIOS

Ανώνυμος είπε...

Βασικά αυτό το πράμα απορώ πως διάολο το σκέφτηκαν να το φτιάξουν θέλει έμπνευση τόσο μεγάλη μαλακία.

Ανώνυμος είπε...

egw kserw pws einai 99% spermatoktono..!! einai alh8eia??

Ανώνυμος είπε...

Έλεος τι άλλη μαλακία θα ακούσουμε για αυτό το τσιγάρο;

Ανώνυμος είπε...

re paidia ta black devil kserei kaneis an kykloforoun se allh geush ektos apthn special flavour (vanilla), kai an pou mporw na ta vrw??????

Ανώνυμος είπε...

Κυκλοφορούν και με γεύση σοκολάτα σε ασημένιο πακέτο. Αν τα βρεις πες μου και εμένα.

Ανώνυμος είπε...

a katalava....dhladh tha mou vgei h pisth............kana eidiko magazi me tsigara (viomhxanika) kses?

Ανώνυμος είπε...

Τα ειδικά μαγαζιά είναι τα περίπτερα. Τώρα ψάξε σε εμπορικά κέντρα και στο καπνοπωλείο 1969 στο Θησείο. Μπορείς όμως να πεις και σε κάποιο περίπτερο να σου τα φέρουν.

peliplanwmenos είπε...

Άμα τα βρει κανένας τα ασημένια ή τα παραγγείλει σε κάποιο περίπτερο, ας μας γράψει που τα βρήκε ... γιατί όλοι έχουμε ακούσει για τα εν λόγω τσιγάρα, αλλά δεν τα έχουμε δει ποτέ. Κυκλοφορεί στο εξωτερικό και BD άνευ προσθέτων. Γερμανία, που βρίσκεις σχεδόν τα πάντα από τσιγάρα, δεν κυκλοφορεί το άνευ. Πάντως to BD έχει κοινό μέχρι και στην Ιαπωνία.

Ανώνυμος είπε...

Το Black Devil zero flavour λες, κυκλοφορεί εδώ και λίγα χρόνια. Δεν περίμενα να δω κάτι τέτοιο κάτω από το όνομα Black Devil.

peliplanwmenos είπε...

Η αλήθεια είναι ότι ούτε και εγώ το περίμενα, γι' αυτό και με τρώει η περιέργεια να το δοκιμάσω. Πάντως BD μέχρι και στο Ισραήλ υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Η τιμή του καπνού ποια είναι ;

Ανώνυμος είπε...

4,30

Ανώνυμος είπε...

4,50 pige o kapnos

Ανώνυμος είπε...

ενα τσιγαρο με λευκο καπνο black devil,χαρτακι τυπου α και φιλτρακια ενεργου ανθρακα τι περιεκτικκοτητες εχει? μειωνονται σχετικα με τα ειδικα πιπακια? ευχαριστω!

Blogger είπε...

Are you paying over $5 per pack of cigarettes? I buy my cigs over at Duty Free Depot and I save over 70% on cigarettes.