ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΤΣΙΓΑΡΟΚΡΙΤΙΚΗ : ΑΦΟΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Afoi Karelia Agriniou)




Δοκιμάζοντας αυτό το τσιγάρο μόνο μια φράση μου ήρθε στο μυαλό : ''Οι πραγματικές απολαύσεις βρίσκονται στα καλά κρυμμένα μυστικά''. Το Καρέλια Αγρινίου άφιλτρο γνήσιο ελληνικό τσιγάρο άλλοτε ναυαρχίδα της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια ΑΕ σήμερα αποτελεί ένα τσιγάρο άγνωστο για τους περισσότερους. Ακόμα και η ίδια η εταιρεία δεν το καταγράφει ως προιόν της στο σαιτ της. Κακώς. Το τσιγάρο αυτό εισήχθη στην Ελληνική Αγορά το 1947 και ήταν φτιαγμένο από ανατολίτικα, ουδέτερης γεύσης – όπως και το Καρέλια Φίλτρο- καπνά Αγρινίου. Όπως και σήμερα απ’ ότι γνωρίζω. Άλλωστε τα πρώτα τσιγάρα της εταιρείας παρασκευάζονταν με καπνά από τη Λαμία και το Αγρίνιο. Καμία σχέση με τη μανία της τα τελευταία 20 χρόνια με τον καπνό Virginia. Πραγματικά πλούσια συναισθήματα απόλαυσης με κατέκλυσαν καπνίζοντας αυτό το τσιγάρο. Πλούσιος γεμάτος μεστός καπνός χωρίς πρόσθετα και αρώματα με πλούσια υφή που κατεβαίνει ευχάριστα στο λαιμό. Ο καπνός στην υφή και στον όγκο του μου θύμισε τις ωραίες και απολαυστικές ρουφηξιές που έτσι όπως είναι σήμερα τα τσιγάρα μόνο το κάπνισμα ενός καλού καπνού πίπας μπορεί να σου προσφέρει. Ούτε καν το στριφτό, γιατί αυτό τσιμπάει λίγο στο λαιμό. Το άρωμα του καπνού απροσδιόριστο αλλά σίγουρα διόλου ενοχλητικό ακόμα και στον εμπνεόμενο καπνό. Εξαιρετικά βραδύκαυστο τσιγάρο που μπορεί με μικρή τζούρα να σου προσφέρει ευχάριστες μεγάλες ρουφηξιές καπνού. Σίγουρα ένα τσιγάρο που δεν πρέπει να έχει τις περιεκτικότητες που αναγράφει. Κλασσικό πεπλατυσμένο σχήμα τσιγάρου, όπως και όλα τα ελληνικά άφιλτρα τσιγάρα εν αντιθέσει με τα αμερικάνικα. Το τσιγάρο αυτό για να αναδείξει πλήρως το πλούσιο του καπνού του πρέπει να είναι φρέσκο ώστε να μην ενοχλεί και ο λαιμό δεδομένου ότι δεν έχει φίλτρο. Ωραίο διαχρονικό πακέτο – εν αντιθέσει με το αδερφάκι το Καρέλια Φίλτρο του οποίου το πακέτο δεν βλέπεται- άλλο εποχών που διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση ακόμα και στο τραπέζι του πιο in club μέσα η κλασσική ταινία ελέγχου ποιότητας. Πραγματικά καπνίζοντας αυτό το τσιγάρο και προορισμό να μην έχετε βρει στη σκέψη σας σίγουρα θα σας βοηθήσει να περιδιαβείτε σε μονοπάτια καπνιστικής απόλαυσης με τελικό προορισμό ένα επόμενο τσιγάρο. Διάσημη καπνίστρια του συγκεκριμένου τσιγάρου η Βασίλισσα της Δανίας. Απορώ όταν έχει τέτοια τσιγάρα στο ενεργητικό της αυτή η εταιρεία να επιμένει στον απεχθή καπνό Virginia και δεν στρέφεται σε ωραία κλασσικά ανατολίτικα χαρμάνια που τόσο οι Έλληνες όσο και οι μερακλήδες καπνιστές του εξαιρετικού αγάπησαν. Τρέχουσα τιμή 2,50 € , επειδή τα παρήγγειλα πρόσφατο και αυτό το τσιγάρο δεν παράγεται σε μεγάλες ποσότητες γι αυτό μάλλον έχουν τις νέες τιμές. Τσιγάρο πρόκληση για τα ελληνικά δεδομένα. Και για μένα ίσως το καλύτερο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά.


Καρέλια Αγρινίου : Επάξια 8,5/10, με ανοδικές τάσεις θα έλεγα.

11 σχόλια:

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Πηγε 2,50; Εγω ακομα 2,30 το αγοραζω και απο ότι κοιταζω τους κωδικους(ΛΧ) τα πακετα ειναι φρεσκοτατα αφου ειναι ταυτοσημοι με τους τρεχοντες στα αλλα τσιγαρα του Καρελια. Μαλλον 2,50 ειναι με την τρεχουσα αυξηση και παλι καλα που πηγε μονο τοσο,αφου το υπολογιζα να φτανει τα 2,80.Μπραβο στην Καρελια που το κρατησε χαμηλα.
Επι της ουσιας ειναι ενα πολυ απολαυστικο Ελληνικο τσιγαρο που υπερτερει χαλαρα των σκετων Ασσος και Σαντε. Μου αρεσει πολυ περισσοτερο και το Καρελια Φιλτρο,αφου δεν δαγκωνει καθολου στον λαιμο.Ολα αυτα φυσικα αρκει να το πετυχετε φρεσκο,αφου λογο μειωμενης καταναλωσης(αν και τωρα τελευταια εχει ανοδικη ταση),πολλα μαγαζια εχουν ξεχασμενα πακετα που δεν καπνιζονται. Θα το προτεινα για μονιμο καπνισμα, σε καποιον που θελει να καπνισει 6-7 γεματα τσιγαρα την ημερα.Για περιστασιακο καπνισμα το προτεινω σε όλους.Το θεωρω το τριτο καλυτερο προιον της Καρελια μετα πο το Εχcellence και την αφιλτρη Χρυση Κασετινα.
Μακαρι να κυκλοφορουσε και σε "φιλτρο",αν και δεν νομιζω να υπαρξει τετοιο ενδεχομενο.

Costas είπε...

φιλε για ακομη μια φορα μπραβο για την παρουσιαση και τις πολλες πληροφοριες που μας δινεις...φαινεται οτι σου αρεσει πραγματικα το σπορ και δεν γραφεις απλα μια βαθμολογια.
μονο μου παραπονο οι αναρτησεις που γινονται αραια και που....αν ειχες ενα σταθερο ρυθμο το blog θα ειχε μεγαλυτερη επιτυχια.

peliplanwmenos είπε...

Εγώ φίλε Πέτρο θα το θεωρούσα επάξιο του Excellence όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό γιατί αφενός έχει ανατολίτικα καπνά που τα αγαπάμε εμείς οι Έλληνες και το σώμα του καπνού είναι πιο πλούσιο απ’ ότι στο Excellence. Παράλληλα από τα άφιλτρα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι σίγουρα το ποιοτικότερο. Είναι ένα τσιγάρο που μπορεί να συνοδεύσει κάθε στιγμή πραγματικά και δεν περιορίζεται μόνο σε συγκεκριμένες ώρες ή ποσότητα την ημέρα. Φίλε Κώστα όντως γράφω αρκετά αραιά, ελλείψει βέβαια και χρόνου, αλλά και γιατί θέλω μόνο όταν έχω τις απαραίτητες πληροφορίες για κάποιο τσιγάρο να γράφω κάτι. Ευχαριστώ πάντως για τις παρατηρήσεις σου. Είναι πολύ χρήσιμες.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Eν σχεση τιμης-ποιοτητας πιθανον να ειναι το ποιοτικοτερο.Ως αφιλτρα παντως ξεχωριζω και τα Λακυ Στραικ και Χρυση Κασετινα.Ειδηκα η αφιλτρη Χρυση Κασετινα εχει απιστευτα καπνα Virginia. Για την Χρυση Κασετινα Φιλτρο,δεν ειμαι τοσο ενθουσιωδης,αλλα αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα
Για το οτι γραφεις αραια, καλα κανεις. Καλυτερα οι αναρτησεις να ειναι μελετημενες και πληρεις, παρα προχειρες, όπως ηταν σχεδον όλες οι δικες μου στην αρχη του δικου μου blog(οταν εχω χρονο σκεφτομαι να τις διορθωσω).

Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
panayiotis είπε...

TO ΞΑΝΑΚΑΠΝΙΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΛΑΦΡΥΝΕΙ ΠΟΛΥ.ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΡΟΥΦΗΞΙΕΣ ΤΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΦΙΧΤΟΥ ΔΕΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΧΑΡΤΟΥ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΣΣΟ ΣΚΕΤΟ,ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΜΩΣ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ,ΒΡΑΔΥΚΑΥΣΤΟ,ΟΜΩΣ Η ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΛΑΡΥΓΓΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΣΙΓΑΡΑ.ΔΟΚΟΜΑΣΤΕ ΤΟ!ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ!ΜΟΝΟ 2,60€!

Ανώνυμος είπε...

kalo 8a itan na to proo8isoun ligw

peliplanwmenos είπε...

Για εμένα το Καρέλια Αγρινίου είναι το καλύτερο τσιγάρο που κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά και μακράν το καλύτερο value for money ... Η γεύση του είναι πραγματικά ιδιαίτερη και απολαυστική. Αυτό και το αδερφάκι του το Καρέλια Φίλτρο πάντα τα ξεχώριζα. Παρά την ιδιαίτερη θέση που κατέχουν στον καπνιστικό κοινό (λόγω τιμής, γεύσης, συναισθηματισμού κλπ) δεν προωθούνταν καθόλου από την Καρέλια Α.Ε. ακόμα και τότε που επιτρέπονταν οι διαφημίσεις. Βέβαια να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεν φαίνεται να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα και τη γεύση των εν λόγω τσιγάρων .....

Ανώνυμος είπε...

mallon dn asxolite gt oloi ta gnwrizoun etsi kai dn riskari na ta alla3i

Ανώνυμος είπε...

Αυτο το τσιγαρο ειναι οντως ενα απο τα λιγα ελληνικα τσιγαρα που εχει μεινει ιδιο εδω και δεκαετιες, η ωραια, απαλη γευση των ανατολιτικων καπνων πολυ απλα σαγηνευει τον καπνιστη, επισης και η περιεκτικοτητα σε νικοτινη του εν λογω τσιγαρου ειναι καλη, προσωπικα κανω 5-6 αφιλτρα την ημερα και ειμαι καλυμενος.

Unknown είπε...

Δυστηχως αλαξε η σύνταγη...λιγοτερη νικοτινη πλεον...