ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΤΣΙΓΑΡΟΚΡΙΤΙΚΗ : NATURAL AMERICAN SPIRIT





Το Natural American Spirit παρασκευάζεται από την Santa Fe που εδρεύει στο Νέο Μεξικό των Η.Π.Α., τη εταιρεία αυτή αγόρασε πλήρως στα τέλη του 2001 η R.J. Reynolds, που παρασκευάζει το αμερικάνικο Camel, έναντι 340 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία αυτή μέχρι την εξαγορά της άνηκε εξ ολοκλήρου σε έναν ιδιοκτήτη. Παρ’ όλα αυτά η εταιρεία συνεχίζει να διατηρεί τον δικό της ιστότοπο και το προϊόν της αυτό δεν καταχωρείται στα προϊόντα R.J. Reynolds στον ιστότοπο της εταιρείας αυτής.
Η προσωπική μου εμπειρία με το εν λόγω τσιγάρο αφορά το ιταλικό μπλε που κατασκευάζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Κατ΄ αρχάς σου σκάει πραγματικά τα πνευμόνια καθώς δεν μπορείς με τίποτα να τραβήξεις μια αξιοπρεπή ρουφηξιά. Το φίλτρο του σκληρό και άκαμπτο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά βραδύκαυστο τσιγάρο με στρογγυλή ομοιόμορφη καύση, γεγονός που το αφήνει να αναδείξει πλήρως το άρωμα του, του οποίου η μυρωδιά δεν σε ενοχλεί καθόλου όταν το μυρίζεις στο χώρο. Μπορεί ένα τσιγάρο να το καπνίζεις αδιάλειπτα και για ένα οκτάλεπτο. Ωραίος συμπαγής καπνός . Η ποιότητα των καπνών τρομερή και δεν ενοχλεί καθόλου τον λαιμό. Η γεύση τους όχι ιδιαίτερη αλλά ωραία διαχεόμενη, λόγω καύσης, στη στοματική κοιλότητα. Πολύ καλή μίξη και αρμονικό δέσιμο καπνών, ίσως το καλύτερο από αυτήν την άποψη American blend. Παρ’ όλα αυτά δεν με ενθουσιάζει καθώς δεν αισθάνεσαι ένα πλούσιο και απολαυστικό κάπνισμα και κάλλιστα ζητάς μόλις σβήσεις το τσιγάρο ένα τσιγάρο άλλης μάρκας που να σου προσφέρει αξιοπρεπείς ρουφηξιές. Μάλλον ευθύνεται γι’ αυτό το γεγονός ότι πρόκειται για καπνό χωρίς προσθετικά, καθώς αυτό το πρόβλημα στο ρούφηγμα έχει και το Dunhill International, επίσης καπνός χωρίς προσθετικά. Από την άλλη αν κόψεις το φιλτράκι ή το βγάλεις ο καπνός γίνεται τόσο βαρύς που χάνεται αν και οι πρώτες τζούρες ειδικά αν βγάλετε τα φιλτράκι είμαι μεθυστικές.


Natural American Spririt Blue : 6 με 6,5/10 (αν συνυπολογίσουμε τον φυσικό καπνό του)

13 σχόλια:

Costas είπε...

κανε παρουσιαση του camel plain τη περιμενω εδω και χρονια!!

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Δεν ξερω τι παιζει με το Αmerican Spirit,το εγραψα και στο blog μου, τον περασμενο μηνα που μου εφεραν κατι πακετα απο Αυστρια ηταν απαραδεκτο,καμια σχεση με το Γερμανικο. Ισως να παιζει το χαρμανι απο χωρα σε χωρα ή να πηρε την κάτω βολτα η ποιοτητα γενικα. Πάντως το καλυτερο ηταν,το μαυρο American Spirit με τα καπνα Perique.

peliplanwmenos είπε...

Δυστυχώς Πέτρο δεν το βρήκαν να μου το φέρουν. Και τώρα έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα δεν θέλω τίποτα από τους Γερμανούς. Δεκάρα τσακιστή δεν θέλω να τους δώσω.

Πετρος ο Μποεμ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πετρος ο Μποεμ είπε...

Ετσι. Ασχετο με το blog αλλα μποικοταρουμε ότι προιον εχει Barcode που ξεκιναει απο 400 εως 440(Γερμανιας) και βασικα στηριζουμε οτι προιον εχει barcode που αρχιζει απο 520(Ελλαδας).
Για να βλεπετε την Εθνικη προελευση προιοντων που καταναλωνετε,αφου με το made in EU, δεν ειναι και τοσο ξεκαθαρο,ριξτε μια ματια εδω:http://www.makebarcode.com/specs/ean_cc.html
Για να επανερθω στο Αmerican Spirit,να πω πως ο λογος που δεν τραβαει καλα ειναι γιατι εχει 25% περισσοτερο καπνο απο τα νορμαλ τσιγαρα.Αρα ειναι πιο συμπιεσμενο και λογικα σου βγαζει την πιστη+την μειωση πισσας και νικοτινης. Πριν λιγα χρονια που το ειχα προτακαπνισει ειχε 1,4 νικοτινη και 12 πισσα,ενω τωρα εχει μολις 1,0 και . Στην Αμερικη που δεν εχουν τα φασιστοΕΕ ορια, φτανει στο 1,6 και 18!

peliplanwmenos είπε...

Ακριβώς φίλε Πέτρο είναι όπως στο στριφτό τσιγάρο. Αν πιέσεις υπερβολικά τον καπνό και βάλεισ μεγάλη ποσότητα δεν ρουφάει με τίποτα. Η στάση της Αμερικής απέναντι στα καπνικά προιόντα πραγματικά με έχει προβληματίσει και χωράει μεγάη συζήτηση.

Costas είπε...

η σταση της αμερικης ειναι μια καθαρα φιλελευθερη σταση

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Η σταση της Αμερικης δεν ειναι ενιαια,διαφερει απο πολιτεια σε πολιτεια. Παντως εκει δεν ορια σε πισσα και νικοτινη,ουτε κηδειοχαρτα στα πακετα. Οι γιανκιδες ειναι αληθεια ειναι τραγικοι, οι νοτιοι πάντως ειναι πιο χυμα,στην φαση των νοτιοευρωπαιων.
Οι καπνοαπαγορευσεις ξεκινησαν απο την παραταξη των Δημοκρατικων επι Κλιντον,που εχουν παραδοση στην κοινωνικη υποκρισια και τον κρατικισμο.Η παραδοσιακη Ρεμπουπλικανικη ματια στο θεμα(οχι νεοσυντηριτικη τυπου Μπους),ειναι η φιλελευθερη:ας κανει ο καθενας οτι θελει, αν δεχεται ο ιδιοκτητης καπνιστες το κρατος πρεπει να τουμπεκιασει κ.λ.π. Εαν ο Μεγας Ρον Πολ καταφερει να διεκδικησει με αξιωσεις(που απο ότι φαινεται εκει παει η δουλεια) την ηγεσια των Ρεμπουπλικανων,θα εχουμε μια πραγματικη επανασταση στην Αμερικη,σε πολλα ζητηματα οπως και στο καπνικο.

peliplanwmenos είπε...

Όντως οι Ρεπουμπλικανοί είναι πιο φιλελεύθεροι σε θέματα που αφορούν τον καπνό, αλλά η εν γένει πολιτική τους είναι βαθειά συντηρητική.

Costas είπε...

φιλε στην Ιταλια υπαρχει μονο το μπλε american spirit ή και καποιο αλλο? καθως θα παραγγειλω να μου φερουν..
-το μπλε ειναι lights?

peliplanwmenos είπε...

Θεωρείται σαν light. Αν με ρώτας το μπλε να μην στο φέρει καθώς είναι εκνευριστικότατο στο καπνισμα και αντι να σε χαλαρώνει σε τσιτώνει χειρότερα. Το μαύρο που απ ότι ξέρω κυκλοφορεί δεν το έχω δοκιμάσει.

Costas είπε...

παντως περιεργο μου φενεται που ζητησες να σου φερουν το μπλε αντι το μαυρο το perique blend που απο ολους παιρνει διθυραμβικες κριτικες

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Κώστα εγώ το μαύρο ζήτησα, αλλά δεν το βρήκανε. Γι αυτο για τέτοια τσιγάρα, ειδικά στην Ιταλία, πρέπει να πηγαίνεις σ μεγάλα κεντρικά καπνοπωλεία.