ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΤΣΙΓΑΡΟΚΡΙΤΙΚΗ ΖΑΝΤΕ ( πρώην SANTE)









Τι να πρωτοπεί πραγματικά κανείς για αυτό το τσιγάρο. Η θρυλική μορφή στο πακέτο του είναι η Ζωζώ Νταλμάς, μια πανέμορφη, όπως την χαρακτηρίζουν, γυναικεία μορφή που συγκέντρωνε τα αντρικά βλέμματα και ανάμεσα σε αυτά αυτό του Κεμάλ Ατατούρκ. Ο θυελλώδης μάλιστα έρωτας τους προκάλεσε πολύ θόρυβο την εποχή εκείνη. Παράλληλα αποτελούσε και μια πολύ καλή καλλιτέχνιδα της ελληνικής οπερέτας με πολύ ενδιαφέροντα χαρακτήρα. Το τσιγάρο αυτό ήταν το μοναδικό προϊόν της εταιρείας Αφοί Κωνσταντίνου και πρωτολανσαρίστηκε τη δεκαετία του 1940. Έκτοτε πολλοί καπνιστές λάτρεψαν αυτό το τσιγάρο τόσο την άφιλτρη όσο και την με φίλτρο εκδοχή του. Στα τέλη του 1990 η εταιρεία εξαγοράστηκε από τον ελληνικό τότε Παπαστράτο. Η εν λόγω εταιρεία μάλιστα κυκλοφόρησε και το Sante φίλτρο κασετίνα. Το 2003 με την εξαγορά της Παπαστράτος η παραγωγή του τσιγάρου αυτού πέρασε στην Philip Morris, η οποία το μετονόμασε από Sante σε Zante, καθώς Sante σημαίνει υγεία. Παρ’ όλα αυτά το πακέτο αποτελεί πραγματικά ένα retro vintage αντικείμενο που σε ταξιδεύει πραγματικά σε άλλες εποχές. Άλλωστε η ιστορία του είναι μεγάλη όπως και η περίοδος της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας που καλύπτει.
Το τσιγάρο αντάξιο της ιστορίας του παραμένει μια τρομερή καπνιστική απόλαυση. Κατ’ αρχάς να τονίσω ότι το Zante φίλτρο μαλακό ΔΕΝ κυκλοφορεί πια. Το Zante άφιλτρο (τρέχουσα τιμή 2,40 ευρώ) χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο συνεχίζει να παραμένει μια πάρα πολύ καλή επιλογή για την ελληνική αγορά άφιλτρων. Μια ανεπαίσθητη γεύση ανατολίτικων καπνών με πολλά ουδέτερα ανατολίτικα. Το εν λόγω τσιγάρο βέβαια δεν ρουφάει με τίποτα καθώς λόγω των ανωτάτων ορίων σε πίσσα και νικοτίνη που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πάρα πολλές μικρές τρυπούλες με αποτέλεσμα ο καπνός να διαχέεται πριν γίνει η εισπνοή του από τον καπνιστή. Γεύση του θυμίζει λίγο αυτή του Άσσου άφιλτρου. Γεύση χωρίς πολλά χημικά μάλλον η ιδανική για έναν καπνιστή που του αρέσουν τα medium (lights – mild) γεύσης τσιγάρα. Οι λάτρεις αυτής της κατηγορίας δοκιμάστε το και καθιερώστε το άφοβα. Στα συν του είναι επίσης το κλασσικό πεπλατυσμένο σχήμα που έχει σαν αποτέλεσμα να μην εισέρχεται εύκολα ο καπνός στο στόμα εν αντιθέσει με τα κυλινδρικά αμερικάνικα καθώς και το ομοιόμορφο αργό κάπνισμα του. Αγαπημένο μου, προσωπικά, τσιγάρο αποτελεί το Zante φίλτρο κασετίνα με τρέχουσα τιμή τα 3,50 ευρώ που το καθιερώνει στην κατηγορία των ακριβών τσιγάρων , μάλιστα πιο ακριβό και από τα Davidoff. Γεύση μοναδική ένα γνήσιο αξιοπρεπέστατο American Blend, θα τολμούσα να πω, μοναδικό στο είδος του σε σχέση με τα ανάλογα χαρμάνια που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Γεύση πλούσια περίπλοκη μοναδική και ικανή να συντροφεύσει όλες τις στιγμές και ιδιαίτερα αυτές που χαρακτηρίζονται από αμερικανικά προϊόντα (Coca cola, ποτά πλην κρασιού και μπύρας και λιπαρών fast food – άλλωστε δεν πρέπει να λησμονούμε ότι κάθε τσιγάρο δημιουργείτε για να συνοδεύσει τις ιδιαίτερες συνήθειες της χώρας προέλευσης του). Δεν είναι τυχαίο που οι παλιοί καπνιστές το παρομοιάζουν με το ύψιστο τσιγάρο Camel που κυκλοφορούσε τότε η Καρέλια. Γεύση που σε ταξιδεύει στα 80’ς σε συνάρτηση με τα ζωντανά χρώματα του πακέτου. Γεύση που σε γεμίζει γευστικά και σε παρασύρει σε άλλες εποχές και δεκαετίες. Πλούσια απαλή ύφη, ωραία καύση του τσιγάρου και ωραία γεμάτη και μεστή εκπνοή καπνού(έκδηλη η παρουσία των ανατολίτικων και των ποιοτικών burley που δε σε καίνε στο λαιμό). Παρά τα υψηλά ποσοστά του σε πίσσα και νικοτίνη δεν πειράζει καθόλου το λαιμό ακόμα και όταν είσαι κρυωμένος. Δεν μοιάζει καθόλου με ένα πολιτικά ορθό προϊόν που μάλλον μοιάζει να ξεφεύγει γευστικά από τα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δοκιμάστε το. Απολαύστε το. Αφεθείτε στον μεθυστικό καπνό του.




Zante άφιλτρο : 7/10 (αν το θεωρήσουμε τσιγάρο της medium κατηγορίας)

Ζante φίλτρο κασετίνα : 9/10 (για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς)



ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ


Το εν λόγω τσιγάρο αν και στο πακέτο αναγράφει Παπαστράτος δεν παράγεται από την τελευταία αυτή εταιρεία, αλλά από την Philip Morris. Ο Παπαστράτος διατηρεί το δικαίωμα αυτό αναγραφής του ονόματος του μέχρι το 2011.

Επέλεξα το όνομα Zante καθώς αυτό είναι το τρέχον όνομα του τσιγάρου αυτού και όχι το Sante ώστε να μην προκαλείται σύγχυση. Με σεβασμό αυτή η παρέμβαση στους παλιούς καπνιστές.

46 σχόλια:

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Αυτο το τσιγαρο καπνιζω και εγω ως μονιμη μαρκα + 2-3 Καρελια Εxcellence το πρωι με τον καφε. Σιγουρα το καλυτερο Αmerican Blend της αγορας,με καθαρη μη χημικη γευση. Παραπεμπει αρκετα στο παλιο Camel,τηρουμενων των αναλογιων αφου τα ορια πισσας και νικοτινης δεν ειναι πλεον τα ιδια, μια και εμπειρικα θεωρω πως και αυτο εχει αρκετα υψηλοτερη περιεκτηκοτητα σε ανατολικα καπνα απο ενα συμβατικο Αμερικανικου τυπου τσιγαρο(Τurkish & American Blend). Eπισης τον τελευταιο χρονο ανεβασε αρκετα την ποιοτητα του.
Το πιο ακριβο και πολυτελες τσιγαρο της Philip Morris,χωρις καμια προωθηση,χωρις ανταγωνιστικη τιμη,με μικρο αλλα συνεχως αυξανομενο κοινο, ειναι ισως το μοναδικο σημα της εταιρειας αυτης σε ανωδικη πορεια.
Περι Παπαστρατου: Όντως ως επιχειρηση επαψε να υφισταται απο το 2003. Τυπικα και απο το 2011 θα ονομαζεται Philip Morris Hellas. Δεν πρεπει να ξεχναμε ομως:πως το Σαντε εξακολουθει να ειναι εγχωριο προιον,να παραγεται μονο για την Ελλαδα χωρις να ειναι παγκοσμιοποιημενο σημα, απο Ελληνες εργαζομενους,καθως και οτι ειναι προιον που συνυπολογιζεται στο δικο μας Α.Ε.Π.,ενω τσιγαρα σαν τα Davidoff,Camel,Pall Mall υπολογιζονται σε ΑΕΠ αλλων χωρων, στο μεγαλυτερο ποσοστο τους δε,της χωρας των απογονων των Ναζι,αφου το σημαντικοτερο κομματι της ευρωπαικης καπνοβιομηχανιας στην Γερμανια παραγει και απο εκει εξαγει. Μακαρι βεβαια να μην φευγανε 70+ εκατομυρια ευρω τον χρονο σε μερισματα στην Ελβετια,αλλα οπως και το κανουμε η Philip Morris πληρωνει και στο Ελληνικο δημοσιο 2 εκατομυρια ευρω ημερησιως+μεροκαματα σε 1000 συμπατριωτες μας,ποσο που θα ηταν πολυ μικροτερο αν εκανε απλα εισαγωγη τον προιοντων της οπως οι ΒΑΤ,JTI,Imperial. Η εταιρεια αυτη μου ειναι αντιπαθης για την υποκριτικη συμπερηφορα της, τον κολοσσο που εχει αναπτυξει μεσω της Κraft Foods(απειρες επιχειρησεις διατροφης παγκοσμια,ανοικουν στην Κraft Foods=Philip Morris,ακομα και "Ελληνικες" οπως η Παυλιδης της οποιας τα περισσοτερα προιοντα εισαγονται απο Ελβετια και απλα χρησιμοποιηται η φιρμα της),ομως οπως και να το κανουμε οι χειρισμοι απεναντι της οφειλουν να ειναι προσεκτικοι,αφου οχι μονο ειναι μεσα στις 30 μεγαλυτερες επιχειρησεις της χωρας(και απο τις 3-4 που ειναι παραγωγικες και οχι τραπεζες),αλλα αποροφα και πανω απο το 50% του Ελληνικου καπνου.
Να προσθεσω πως η εταιρεια αυτη,ενδιαφερεται βασικα για να πουλαει τα τσιγαρα του Καου-μπου + δικα της φθηνοτσιγαρα σαν τα Chesterfield,Next,L&M. Ουδεποτε ενδιαφερθηκε για την αναπτυξη των Ελληνικων της σηματων,τα οποια σαμποτορισε σχεδον κι όλας, με μονομερη αυξηση ΜΟΝΟ σε αυτα πριν λιγους μηνες,υποθετω ωστε να χρηματοδοτησει τα διεθνη της σηματα .
Για να καταληξουμε καπου,το Σαντε Φιλτρο ειναι υπεροχο τσιγαρο με ευγενη καπνα χωρις να προκαλει καθολου τσιγαροβηχα ή πονολαιμο,αξιζει τα λεφτα του και το προτεινω ανεπιφυλακτα σε καθε ενηλικο καπνιστη.Θεωρω πως αξιζει καλυτερης τυχης στην Ελληνικη αγορα και σιγα-σιγα θα την βρει.

Υ.Γ. Σχετικο-Ασχετο με το θεμα, ακουγεται πως οι Κινεζοι θα αγορασουν τον παλιο Κερανη.Εχεις ακουσει κατι επι του θεματος;

Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πετρος ο Μποεμ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
peliplanwmenos είπε...

Για τον Κεράνη όχι δεν έχω ακούσει ούτε έχω βρει σχετικές πληροφορίες. Μάλλον το ενδιαφέρον στρέφεται γύρω από το κτήριο του Κεράνη σε κάτι συμφωνίες με την Cosco. Φίλε Κώστα χωρίς να αναλύσω τις ιδιαίτερες προεκτάσεις ναι το τσιγάρο σχετίζεται με την ιδεολογία εκάστου και ναι αποτελεί ένα προιόν ιδιαίτερης κριτικής ως προς τις επιμέρους ιδιότητες του και από τους ίδιους τους καπνιστές. Το τσιγάρο δεν είναι μόνο ο καπνός, αλλά και τα επιμέρους. Και γω αυτήν την περίοδο προσπαθώ να μην αγοράζω γερμανικά , ολλανδικά και αυστριακά προιόντα και να στηρίζω την εγχώρια βιομηχανία σε όλα τα είδη. Έτσι όπως δεν θα αγοράσω γάλα εβαπορέ γνωστής ολλανδικής εταιρείας και θα προτιμήσω το αντίστοιχο ελληνικό έτσι προσπαθώ να κάνω και με τα τσιγάρα. Χωρίς και στις δύο περιπτώσεις να κάνω εκπτώσεις στη γεύση, γιατί και η Ελλάς παράγει προιόντα άλλο που εμείς το λησμονούμε περιπεχτικά έρμαια της ξενομανίας μας.

Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πετρος ο Μποεμ είπε...

Λυπαμαι πολυ που κατω απο μια ωραια τσιγαροκριτικη,θα βρησκονται τετοιου ειδους σχολια, αλλα εσυ ο απο πανω,θα ηθελα κιμπαρικα και ομαρφα να μην ξαναφησεις οποιοδηποτε επωνυμο ή ανωνυμο σχολιο στο blog μου,καθως και να μην ξαναναφερθεις στο διαδυκτιακο ονομα μου, σε κανενα αλλο blog. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
panayiotis είπε...

ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΤΣΑΓΑΝΕΑΣ ΣΤΟ "ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ";ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΤΣΙΓΑΡΟBLOG ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΧΑΛΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ.ΚΑΘΕ ΓΝΩΜΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ.ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΡΑΙΟΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ,ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ.ΚΩΣΤΑ,ΧΑΛΑΡΩΣΕ.ΘΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑ ΕΠΙΣΗΣ,ΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ,ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ,ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΚΙ ΑΥΤΟ,ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ.ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ BLOG ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΠΡΟΘΕΣΗ.ΠΑΝΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ,ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ.ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕ ΒΡΙΣΚΩ ΛΟΓΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑΣ.ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΤΑ BLOG ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ.ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ.

jhkihh είπε...

Καταρχήν συγχαρητήρια στο παιδί που έχει το blog. Φίλε πολύ καλή η δουλειά σου, συνέχισε το έτσι. Είναι πολύ καλό που τα ελληνικά τσιγαροblog αρχίζουν και πληθαίνουν όχι μόνο αριθμιτικά αλλα και ποιοτικά. Επίσης, θα συμφωνήσω με τον Παναγιώτη απόλυτα, τα είπε πάρα πολύ σωστά. Παιδιά, δεν έχει νόημα κανένας διαπλικτισμός αν και παρατηρώ Κώστα μια γενική σου αντιδραστικότητα σε όλα. Θα είναι προς όφελός σου να μάθεις να την τιθασεύεις και να μην προσβάλεις κανέναν με αυτόν τον τρόπο. Είναι σωστό να εκφέρεις γνώμη για τσιγάρο, οποιαδήποτε και να είναι όπως και για όλα τα θέματα, αλλα όχι να σχολιάζεις συνομιλιτές σου και ειδικά με αυτόν τον τρόπο. Συγγνώμη για την ανάμειξη στο θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα κριτική, ευρηματική η άποψη συνδυασμού του κατάλληλου τσιγάρου με με την ώρα και το φαγητό - ποτό κτλ.
Ερώτηση: Τι μάρκα τσιγάρο θα πρότεινες για να συνοδεύει :
α) Τον ελληνικό καφε το πρωί; (θα έλεγα κάποια παραδοσιακή old fashioned ελληνική μάρκα)
β) τον φραπέ και την τυρόπιτα κατά τις έντεκα; (πρινς;)
γ) μετά από ένα καλό φαγητό με παϊδάκια στη σχάρα ή γενικα κάτι με λίπος;(;)
δ) Βραδυνό αλκοολούχο ποτό; (dunhill ή κάτι παρόμοιου πρεστίζ;)
ε) κάπνισμα από συνήθεια - ως αγχολυτικό ; (κάτι με λίγη νικοτίνη - πίσσα;)

peliplanwmenos είπε...

α) επειδή ο ελληνικός είναι καφές που έχει έντονη γεύση αλλά και δυνατή υφή στο στόμα θα πρότεινα ενα τσιγάρο καλό με ουδέτερα αλλα με έντονη υφή καπνά (Καρέλια Φίλτρο - Καρέλια Αγρινίου και άσσο μαλακό) , αν τον πίνεισ σκέτο τότε η γλυκή υφή και άρωμα των virginia θα αποτελέσει τον ιδιανικό συνδυασμό (Dunhill international κλπ και ιδιαίτεα καρέλια χρυσή κασετινά που διακρίνεται για την πλούσια υφή της - σε καμία περίπτωση τη Light εκδοχή).
β) εδώ θέλεις απλά ένα καλό τσιγάρο μπορείς δηλαδή να στραφείς τόσο σε ασσο καρέλια φίλτρο - αγρινίου όσο και σε μάλμπορο. Βεβαια σε καμία περίπτωση μην χαραμίσεις ''πολυτελή'' τσιγάρα τύπου dunhill international h excellence). Προσωπική πρόταση λάκι στραικ κόκκινο.
γ)καραμπινάτη περίπτωση στην οποία ταιριάζει ένα καλό ζαντε φίλτρο η λακι στραικ αφιλτρο !!!! καλή χώνεψη
δ) εξαρτάται από το πόσο θα πιείς και τι ποιότητας ποτά θα πιείς και φυσικά το είδος. Οπότε όπως αντιλαμβάνεσαι η λίστα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Αν όμως προορίζεσαι για να βγείς έξω να πιείς αρκετά ειδικά σε κλαμπ μπουζούκια και απ ότι βλέπω ζητάς και το γκλάμουρ Davidoff classic. Συνδυάζει γκλάμουρ και όταν πιείς αρκετά και ειδικά την ποιότητα που σερβίρουν έξω αυτή η πιπεράτη του γεύση και γλυκιά πικρία σε συνδιασμό με το ελαφρύ τράβηγμα στο λαιμό είναι ότι πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις τράβάει και δεν τραβιέται από το ποτό. Επίσης για πιο hardcore καταστάσεις marlboro medium ή κόκκινο ή και λάκι στράικ κόκκινο.
ε)για χαμηή περιεκτκότητα σε πίσσα νικοτίνη με συνάμα πλούσια γεύση προτείνω το καρέλια μπλε ή Dunhill fine cut ή king size το είδος με τις περιεκτιοτητες που σου αρέσει και μια προσωπική πρόταση με πλούσιο άρωμα ένω είναι συνάμα ελαφρύ και ρουφάει και αξιοπρεπώς είναι ο λακι στραικ το μπλε. Τέλος επειδή τα ''ελαφριά'' τσιγάρα δεν ρουφάνε με τίποτα και περισσότερο σε νευριάζουν παρά σε χαλαρώνουν προτείνω ένα λάκι στραικ άφιλτρο που ρουφάει γρήγορα ενώ σε χαλαρώνει αρκετά καλά και έχει αξιοπρεπές φίλτρο. Θα σου πρότεινα και το ζαντε αλλά κρίμα να το χαραμίσεις .

Ελπίζω να βοήθησα ότι θέλεις μου στέλνεις συμπληρωματικό.
Καλές Γιορτές και Καλό Πάσχα ...

jhkihh είπε...

Ας μου επιτραπει να συμπληρωσω κι εγω μια κατηγορια: σε χαλαρες καταστασεις με φιλαρακια κι ετσι;

peliplanwmenos είπε...

Κατ' αρχας μια προσθήκη - διευκρίνιση στο πιο πάνω πόστ μου : το Ζαντε το προτείνω ανεπιφύλακτα ως αγχολυτικό γιατί καίγεται γρήγορα αν οι ρουφηξιές σου ειναι έντονες και τα πλούσια αρώματα του σίγουρα θα σε χαλαρώσουν. Το ''μην το χαραμίσεις'' αφορά την ακριβή του τιμή αν δεν είναι η κύρια σου μάρκα. Άσε που δεν το βρίσκεις και εύκολα.

Τώρα για τον φίλο Νίκο τις στιγμές με τους φίλους τις θεωρώ πολύ σημαντικές όσο και ωραίες οπότε θέλω και ένα πολύ ωραίο τσιγάρο να τις συνοδεύει. Θέλω ένα τσιγάρο μεστό με πλούσια γεύση και αρώματα να μου προσφέρει γρήγορες και γεμάτες ρουφηξιές - γιατί πάνω στην κουβέντα ξεχνιέσαι με το τσιγάρο αναμμένο και θέλεις στα λεκτικά διαλλέιματα να πάρεις μια γερή τζούρα για να ''αναπληρώσεις''- και ο εκκλυόμενος καπνός του να είναι παράλληλα αξιοπρεπής προς σεβασμό των μη καπνιστών φίλων μου. Φίλε μου αυτό είναι το Ζαντέ. Συν το γεγονός ότι συνοδεύει αρμονικά το φαγητό και σχεδόν όλα τα ποτά. Επίσης όπως συμβαίνει συχνά και στην παρέα ξεχνιέσαι με συνέπεια να ανάβεις συνέχεια τσιγάρο. Εδώ φίλε μου πάλι δεν θα σε πογοητεύσει το Ζαντέ καθώς η γευστική πολυπλοκότητα και καθαρότητα του καπνού δεν θα κουράσει τον ουρανίσκο σου.
Θα προσέθετα για πιο ιδιαίτερες καταστάσεις καλό φαγητό και καλό ποτό, ιδιαίτερα για κάποιον που δεν καπνίζει πολύ και το άναμμα του τσιγάρου είναι κάθε φορ΄μια μοναδική εμπειρία κατά την οποία αποκλείει τους φίλους του και επικεντρώνεται σε αυτό τότε μια είναι η λύση : George Karelias and Sons Excellence.

Βέβαια φίλε Νίκο να ξέρεις ότι κάθε στιγμή με τουσ φίλουσ είναι μοναδική. Οπότε και Leader τσιγάρο να υπάρχει αν είναι καλή η παρέα θα σου φανεί το λιντεράκι εξελενς και ας παραπονεθεί λίγο αρχικά ο λαιμός σου.

Καλές Γιορτές και Καλό Πάσχα.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

3,90 η νεα τιμη.

Ανώνυμος είπε...

Ψάχνω κάποιο τσιγάρο που να έχει φάει όσο το δυνατόν λιγότερα χημικά. Προτείνεται σαν τέτοιο το ζαντε άφιλτρο; Ευχαριστώ.

peliplanwmenos είπε...

Το Ζαντέ άφιλτρο δεν τραβάει με τίποτα οπότε δεν το προτείνω με τίποτα. Προτείνω το Ζαντε φίλτρο, αλλά και το Camel Natural Flavour, το οποίο είναι additive free τσιγάρο, δηλαδή τσιγάρο χωρίς χημικά πρόσθετα καθώς και τα πολύ καλά επίσης χωρίς πρόσθετα της σειράς Dunhill ειδικά αν είσαι λάτρης των καπνών Virginia.

Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

ρε παιδια αλη8εια οτι δ ξαναβγαινει το ζαντε φιλτρο μαλακο? βρηκα σημερα 2 πακετα με παλια τιμη(1,90) και μπορω να πω πωσ ειναι "τιμιο " τσιγαρο!!

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Νίκο αδύνατο να ξαναβγει το ζαντε φίλτρο καθώς η παραγωγή του έχει σταματήσει πάνω πό ένα χρόνο. Τυχερός είσαι που βρήκες πακέτα αξίζουν, έστω για συλλεκτικά. Πάντως με 1,90 πρέπει να είναι τουλάχιστον 2-3 χρόνια πίσω. Φίλε Κώστα για τις παρατηρήσεις σου : 1ον αν δεις τις παρενθέσεις θα καταλάβεις που οφείλεται η βαθμολογία κα για τα δύο τσιγάρα. Ειδικά για το Ζαντε φίλτρο κασετίνα είναι ένα μακράν από τα καλύτερα american blend που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Για τον Άσσο που αναφέρεσαι είναι τσιγάρο άλλης κατηγορίας, ανατολίτικο, και ελλείψει και σχετικής κριτικής είναι εύλογες οι απορίες σου. Τέλος φυσικά ανάλογα με τη διέυρυνση των καπνογευστικών ερεθισμάτων λογικό είναι να μεταβάλλονται ανάλογα και οι βαθμολογίες σε όλες τις κριτικές. Είναι στα πλαίσια της κριτικής και της συνακόλουθης κουβέντας που γίνεται κάτω από μια κριτκή.

Costas είπε...

Εκανα ενα μικρο διαλειμα με τους καπνους,και πηρα sante φιλτρο κασετινα(ειναι american blend).Το τσιγαρο αυτο το ειχα αδικισει,δεν ξερω αν πριν 1 χρονο που το ειχα δοκιμασει ηταν διαφορετικο ή απλα δεν το προσεξα οσο θα επρεπε.Μου αρεσε πολυ,ειναι ενα ακρως αρωματικο και γευστικο τσιγαρο.Μολις ανοιγεις το πακετο το αρωμα φερνει λιγο σε καμελ, λογο των καλων ανατολικων που εχει,σιγουρα Α ποιοτητας.(4.10 αυτη τη στιγμη η τιμη του,το πιο ακριβο σημα της φιλιπ μορις στην ελλαδα).Την γευση του θα την χαρακτιριζα "αρωματικη" και γλυκια.Ενα ακομη θετικο ειναι οτι δεν ειναι σκετο ανατολικο χαρμανι ωστε να γινεται βαρετο,αλλα american blend.Τα burley που εχει ειναι καλα και γινονται αντιλιπτα με ενα μικρο "καψιμο" στη γλωσσα στις μεγαλες τζουρες.Η γευση του θα μπορουσε να ειναι πιο πλουσια και λιγο λιγοτερο γλυκια.Στο αρωμα περνει αριστα.Επισης το τσιγαρο δεν ειναι "χημικο",(τουλαχιστον δεν το αντιλαμβανεσαι).Σε καποιον που του αρεσουν τα american blend (marlboro,davidoff,camel...),αλλα οι συγκεκρημενες μαρκες τον αφηνουν ανικανοποιητο, θα τον καλυψει μια χαρα,εαν βεβαια μπορει να δινει αυτα τα λεφτα...

Ανώνυμος είπε...

efarmosmeni ximia ine auto to tsigaro pleon

Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
peliplanwmenos είπε...

Πραγματικά το Zante αποτελεί ένα από τα καλύτερα τσιγάρα της Ελληνικής αγοράς αυτήν την στιγμή. Πάντως μπράβο στην Philip Morris που συνεχίζει να βγάζει ένα τόσο ποιοτικό και ακριβό σήμα μειωμένου κοινού. Σπάει με αξιώσεις την μονοτονία στον χώρο του καπνού στην Ελληνική αγορά ....

Ανώνυμος είπε...

ti ine fovero ta 27mg zaxari h to fovero tu gemisma???????

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Μαύρο Ρόδο το θέμα το εξετάζω από άποψη γεύσης. Προσωπικά είμαι ενάντια στα πρόσθετα και προτιμώ να κινούμαι σε additive free τσιγάρα ...

Ανώνυμος είπε...

simfwnw kai egw

Koprodog είπε...

Πρέπει με την τελευταία αλλαγή να του πέταξαν τα μάτια έξω. Δεν είχα δοκιμάσει το παλιό Sante για να είμαι ειλικρινής και να έχω και κάποιο μέτρο σύγκρισης, αλλά σήμερα που δοκίμασα το νέο μου φάνηκε ένα μάλλον αδιάφορο τσιγάρο με κάπως χημική γεύση, πράγμα δηλαδή που δεν έχει καμμία σχέση με τα πράγματα που άκουγα.

Ανώνυμος είπε...

Προσωπική μου επιλογή πλέον είναι lucky strike original red σκληρό και 2-3 άσσο φίλτρο κασσετίνα. Παλαιά κάπνιζα Σαντε φ.κ. ιδιαίτερα αρωματικό τότε. Καπνίζοντας σήμερα πάλι το Σαντέ φ.κ. παρατήρησα ότι καμμία σχέση έχει με το παλαίο. Σκληρό τσιγάρο πλέον, american blend χωρίς να μπορώ να διακρίνω τα ανατολικά του, με αδιάφορη γεύση, το οποίο μου προκαλούσε κάψιμο όταν έκανα γενναίες ρουφιξιές...μου φαίνεται ότι έγινε πλέον ένα πιο ισορροπημένο και πιο σκληρό marlboro red...συμφωνώ ότι με το παραπάνω σχόλιο ότι του άλλαξαν τα μάτια!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχει όντως γίνει σχεδόν ίδιο με το marlboro επίσης μοιάζει πάρα πολύ με τον asso international.

peliplanwmenos είπε...

Το Zante η αλήθεια είναι έχω πολύ καιρό να το δοκιμάσω εν μέρει και εξαιτίας των σχολίων περί σημαντικής πτώσης στη γεύση. Βέβαια επιφυλάσσομαι να το δοκιμάσω σίγουρα καθώς ήταν από τα πολύ καλά τσιγάρα της Ελληνικής αγοράς ώστε να προσαρμόσω και την κριτική του στα νέα δεδομένα.

koprodog είπε...

Πήρε ένας φίλος ένα πακέτο Sante άφιλτρο από περιέργεια και έτσι κάπνισα και εγώ 2-3 τσιγάρα. Μάλλον ευχάριστη έκπληξη ήταν. Γίνονταν αρκετά αισθητά τα ανατολικά καπνά, το χαρμάνι ήταν τόσο απολαυστικό που σε έκανε να ξεχνάς το "θεματάκι" με τις τρυπούλες στο φίλτρο. Και μετά την νιλα που είχα φάει με το Sante φίλτρο που δοκίμασα το καλοκαίρι, δεν περίμενα να μου αρέσει. Αλλά τελικά οι τράκες άξιζαν τον κόπο. Να'ναι καλά το παλικάρι, που του'ρθε να αγοράσει το πακέτο...

Ανώνυμος είπε...

Το άφιλτρο SANTE και αυτό μια χαλάει μία φτιάχνει γενικά πάντως είναι καλό για την τιμή του.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

To καλοκαιρι ειχα καπνισει τελευταια φορα Σαντε σκετο και μου εκανε θετικη εντυπωση του αρωμα του και η γευση του.Κυριαρχουσε ο μπασμας και μαλιστα ο Ξανθιωτικος,που δεν γινεται αισθητος σε κανενα αλλο τσιγαρο. Αν μπορουσαν να το βγαλουνε και λιγο βαρυτερο.

peliplanwmenos είπε...

θα συμφωνήσω μαζί σου φίλε Πέτρο. Το Σαντε άφιλτρο αν και τσιγάρο με ωραία καπνά είναι αέρας κοπανιστός. Μου κάνει εντύπωση που η Philip Morris έχει μετατρέψει δύο από τα ιστορικότερα άφιλτρα τσιγάρα της Ελλάδας ( άσσο - sante ) σε αέρα κοπανιστό ultra light τσιγάρο. Ας ελπίσουμε να υπάρξει μια αλλαγή στο μέλλον.

Costas είπε...

παντως το σαντε φιλτρο το διελυσαν.
Την ανοιξη που το δοκιμασα ηταν κορυφαιο,το καλυτερο αμερικαν μπλεντ μαζι με το αφιλτρο καμελ.Αρωματικο και πολυ πλουσια, λιγο ανατολιζουσα γευση.
Τελη καλοκαιριου και φθηνοπορο που το ξαναδοκιμασα ηταν αλλο τσιγαρο.Μιαζει με ασσο premium και λιγο μαρλμπορο.

ΕΛΕΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

Βασικά είναι το Assos international ακριβό.

peliplanwmenos είπε...

Απ ότι αντιλαμβάνομαι παιδιά από αυτά που διαβάζω το σαντε φίλτρο είναι τσιγάρο με πολύ ευμετάβλητη γεύση. Δεδομένου και του ότι βρίσκεται σχετικά δύσκολα αν πετύχεις καλό πακέτο είναι σαν να πιάνεις το τζόκερ.

peliplanwmenos είπε...

Και δυστυχώς λόγω τιμής δεν μπορείς να πειραματίζεσαι και συνέχεια για να πετύχεις καλή παρτίδα.

Ανώνυμος είπε...

Αθήνα βρίσκεται πολύ εύκολα.

Ανώνυμος είπε...

Νεα τιμη Σαντε στα 3,70 απο 4,10

Ανώνυμος είπε...

Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή, το SANTE πριν λίγα χρόνια ήταν πολύ καλό και ένα διάστημα πέρυσι προς το καλοκαίρι ήταν η μάρκα μου, μετά ξανά χάλασε.

peliplanwmenos είπε...

Σίγουρα ένα ευχάριστο νέο από την Philip Morris. Ας ελπίσουμε, όμως, να μην υπήρξε και ανάλογη έκπτωση στην ποιότητα. Γενικά το Σαντέ είναι ένα τσιγάρο που όταν του ''πετυχαίνει'' το χαρμάνι είναι κορυφή (για τα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς), ενώ άλλες φορές απλά μέτριο. Γενικά η PM έχει μπει δυναμικό στον πόλεμο των τιμών προσφέροντας το βασικό της σήμα marlboro στην τιμή των 3,5 € διατηρώντας παράλληλα και την καλή του γεύση και ποιότητα.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο πιο κάτω να πάει το SANTE; Βασικά αφού θέλουν να το κάνουν τελικά σήμα φθηνιάρικο γιατί δεν το βάζουν στην ίδια τιμή με το άφιλτρο να πάρει και ποσοστό παρά πουλάνε ένα σκουπίδι 3,70, παλιά 4.10.

Οι τιμές είχαν φτάσει σε εξωφρενικά επίπεδα έπρεπε να μειωθούν.

Ανώνυμος είπε...

μιας και το σαντέ αφιλτρο ειναι πλεον το τσιγαρο μου, θα σας πω ενα κόλπο,που ισχύει και για τον άσσο.
όπως ειναι πατηκωμένο, το πιάνεις και το πατάς απο το πλαι να στρογγυλέψει. χτυπάς και ελαφρά τη μια ακρη για να μη σου μπαίνει καπνός στο στόμα. δε θα καπνίσετε αλλο τσιγαρο μετά απ αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και κανέναν μήνα, η ποιότητα του άφιλτρου (δεν ξέρω για τα φίλτρα) Σαντέ έχει χαλάσει δραματικά. Δεν διαφέρει σε τίποτε πλέον από τον επίσης χαλασμένο "Άσσο" σκέτο.

Πάει το παλιό άρωμα και γεύση :(

Το έχει παρατηρήσει κανείς;