ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ??? ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Εν μέσω μιας βαθύτατης οικονομικής κρίσης και μια ακόμα πιο απειλητικής ύφεσης τα κομματικά επιτελεία ετοιμάζουν πυρετωδώς τα ψηφοδέλτια και την προεκλογική εκστρατεία των ''δημοτικών τους αρχόντων''. Ο μεγάλος πονοκέφαλος αυτών των εκλογών είναι η εκλογή των περιφερειαρχών από την εκλογική βάση και οι διερυμμένοι δήμοι που προβλέπει ο ''Καλλικράτης''. Έτσι η νέα αυτή εκλογική διαδικασία προκαλεί μεγάλη δυσκολία στην κατάρτιση των συνδυασμών. Η συνταγή που φαίνεται να επιλέγουν τα περισσότερα κόμματα είναι ή αμιγώς πολιτικά (βουλευτικά πρόσωπα) ή άκρως αυτοδιοικητικά πρόσωπα, πάντως όχι πρόσωπα με άκρως τοπικό στίγμα. Η πρώτη κατηγορία είναι δοκιμασμένη ή δεύτερη βρίσκεται σε ''πειραματικό στάδιο''.

Η Ιπποκράτους κρατάει κρυφά τα χαρτιά της και αναμένεται να ανακοινώσει τις υποψηφιότητες της μετά την 4η Σεπτεμβρίου, όπου θα λάβουν χώρα οι εορτασμοί για την επέτειο της ίδρυσης του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Πάντως ο κ. Γιώργος Παπανδρέου απαγόρευσε στους βουλευτές του κόμματος του να είναι και υποψήφιοι περιφερειάρχες αν πρώτα δεν παραιτηθούν από το βουλευτικό τους αξίωμα. Αυτό αναχαίτησε πολλούς ''πράσινους'' βουλευτές από το άνοιγμα στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς το βουλευτικό άξιωμα πλέον συνεπάγεται μόνο τριβή για τα πολιτικά πρόσωπα.


Η Ρηγίλης ακολουθεί μια πολιτική χαμηλότατων τόνων που καταδεικνύει ότι μάλλον η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικήσει κάποιους παραδοσιακούς γαλάζιους δήμους και περιφέρειες και δεν την νοιάζει ιδιαιτερα ένα αυτοδιοικητικό άνοιγμα. Ουσιαστικά οι επιλογές αυτές αναιρούν τις διακυρήξεις του προέδρου του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά για ''αντιμνημονιακές αυτοδιοικητικές εκλογές''.


Το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν πρόσωπα. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει και στις αυτοδιοικητικές εκλογές τον φόβο του κ. Κουβέλη, ο οποίος μάλλον φαίνεται να προτιμάται από την Ιπποκράτους για την ''σύναψη αυτοδιοικητικών συμμαχιών''. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ μένει μονήρης και αναζητά συμμαχίες με τους Οικολόγους Πράσινους. Βέβαια η Ιπποκράτους φαίνεται να κάνει άνοιγμα σε όλα τα κόμματα της Αριστεράς και τους Οικολόγους Πράσινους, καθώς φαίνεται ότι επενδύει σε αυτές τις εκλογές για την ανόρθωση του γοήτρου της και απορρόφησης των κοινωνικών αναταράξεων από την κρίση. Το ΛΑΟΣ μαλλον θα κινηθεί σε δικά του πρόσωπα, μέχρι και το όνομα του προέδρου του κ. Καρατζαφέρη ακούγεται, καθώς δεν υπάρχουν σημεία επαφής με τη Ρηγίλης. Το ΚΚΕ παραδοσιακά θα κινηθεί στις αυστηρές κομματικές του τεχνικές με έντονο αντικαπιταλιστικό και αντιμνημονιακό λόγο.


Η τελευτά συνιστώσα αυτών των εκλογών και μάλιστα άκρως υπολογίσιμη τόσο από ΠΑΣΟΚ όσο και τη ΝΔ είναι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Η Κ. Μπακογιάννη φαίνεται να κρατά το κλειδί αυτών των εκλογών. Ήδη οι υποψήφιοι της δικής της επιρροής όπως ο κ. Μαρκογιαννάκης, ο υιός της κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο κ. Νικήτας Κακλάμανης, που την υποστήριξε θερμά στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, εμφανίζονται, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, πρώτοι σε προτίμηση για τα αξιώματα για τα οποία έχουν θέσει υποψηφιότητα. Τρόμο προκαλεί στη Ρηγίλης η απόφαση της κ. Μπακογιάννη να μην στηρίξει (μάλλον) την απόφαση να μην στηρίξει τον υποψήφιο της νδ για το δήμο Θεσσαλονίκης κ. Γκιουλέκα, ο οποίος είχε έντονα και υπεροπτικά στηρίξει τον κ. Αντώνη Σαμαρά στα πλαίσια των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.



Όλα τα κόμματα πάντως έχουν θέσει κάποια ταμπέλα για αυτές τις εκλογές. Οι μόνοι που ποιούν την νήσσα είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι. Ας ελπίσουμε οι ανθέλληνες του Τρεμόπουλου και του ''αγωνιστή'' Καφετζόπουλου να μην κρύβουν ως άσσο στο μανίκι τους και σε αυτές τις εκλογές το αίτημα για την αναγνώριση των Σκοπίων ως ''Μεκεδονία''.

9 σχόλια:

Costas είπε...

και να φανταστεις καποτε οντας οικολογος ειχα ψηφισει τους πρασινους....εδω φταιει και το κρατος που δεν ενημερωσε τους Ελληνες...στην Ελλαδα βεβαια δεν υπαρχει κρατος εδω και 36 χρονια...
το ιδιο ανθελληνες ειναι παιδια και το πασοκ και η νδ μην τους πιστευετε..ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΠΙΑ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

johnny είπε...

"ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΕΣ ΒΡΗΚΑ ΜΙΑ ΓΡΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ,ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΗΣΑ ΝΑ ΣΠΡΩΞΕΙ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ" ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖ , ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΡΑΒΟ Η ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ , ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΠΑΕΙ ΜΕ ΜΠΑΛΑ ΤΟΥ ΠΙΓΚ ΠΟΓΚ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ . ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΑΙ .-

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Κώστα δεκτή και σεβαστή η άποψη σου. Προσωπικά, όμως, θεωρώ τον Καρατζαφέρη έναν από τους μεγαλύτερους λαικιστές πολιτικούς που πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα. Δυστυχώς δεν εφαρμόζει, όμως, ούτε γνήσια πατριωτική πολιτική, όπως αρέσκεται να λέει. Εφαρμόζει μια καιροσκοπική πολιτική τύπου ΠΑΣΟΚ κάτω από τη τη σημαία του Έθνους. Γι' αυτό και στελέγχη του που ανήκουν στο χώρο της παραδοσιακής πατριωτικής (ακρο)δεξιάς έχουν παραμεριστεί από δημόσιες δηλώσεις (βλ Πλεύρης και Βορίδης που είχε εκτοπιστεί σε αμιγώς οικονομικά θέματα)

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Τζόνι με το σχόλιο σου περι κυβερνωμένων θα συμφωνήσω. Άλλωστε δεν πρέπει να λησμονούμε ότι κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει. Και τώρα η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη που του αξίζει, καθώς οι οικονομικές ''μανούβρες'' και σπατάλες δημοσίου χρήματος επί κυβερνήσεων τους ξεκίνησαν, παράλληλα, όμως, ο λαός της επέλεγε, γιατί απλά τον βόλευε. Και πάλι με αυτή τη γλώσσα του 80 - 90 παρασύρθηκε ο Έλληνας και τους ψήφισε ''ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ'', για να μην ξεχνιόμαστε. Βέβαια η κατάσταση αυτή της χώρας με χάος δημιουργήθηκε και με χάος και ημιμάθεια πάει να επιλυθεί.

Για να μην παρεξηγηθώ σε καμία περίπτωση δεν υπεραμύνομαι των ''ελπιδοφόρων'' πολιτικών Σαμαρά.

Costas είπε...

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ.
ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ;
-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- (ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ)
ΒΡΕ ΠΑΠΑΡΕΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΦΤΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ.
ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΦΑΓΩΜΑΡΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ;
ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ

peliplanwmenos είπε...

Η αναζήτηση συμμαχιών μόνο μεμπτη δεν είναι και μακάρι και τα άλλα κόμματα και ιδίως τα δύο μεγάλα να ακολουθούσαν αυτήν πρακτική. Και όχι μόνο σε επίπεδο αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και σε επίπεδο του Εθνικού Κοινοβουλίου, κάτι που κάνει και εκεί ο Καρατζαφέρης στη ψήφιση των νομοσχεδίων και αυτό είναι μεγάλο προσόν του. Μάλιστα η εκδήλωση συμμαχιών στα Εθνικά Κοινοβούλια στις χώρες της Ευρώπης είναι ο κανόνας και εκδηλώνεται στην ύψιστη μορφή τους που είναι οι Κυβερνήσεις συνασπισμού, πρόσφατο παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο. Εγώ διαφωνώ στο περιεχόμενο της εκφρασθείσας και όχι πραχθείσας πολιτικής.

johnny είπε...

ΤΙ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΣΑΙ ΡΕ ΧΛΥΜΙΤΖΟΥΡΑ Ε? ΤΙ "ΠΑΠΑΡΕΣ" ΚΑΙ ΤΙ "ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ" ΜΑΣ ΛΕΣ ΡΕ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΙ ."ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"? ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΤΡΥΠΙΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ?
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΣΙ ΠΕΡΙΠ/ΝΕ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟΝ ΓΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΒΕΙ ΤΑ ΚΑΝΤΙΛΙΑ ΠΡΩΪ ΠΡΩΪ?

Costas είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΤΖΟΝΙ ΕΙΣΑΙ
ΚΟΥ-ΜΟΥΝΙ...ΚΡΙΜΑ

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Τζόνι και Κώστα γνωρίζω ότι όταν ανεβάζω μια αμιγώς πολιτική ανάρτηση λογικό είναι να υπάρχουν έντονες διαφωνίες και αυτό είναι το ωραίο σε μια πολιτική συζήτηση, ώστε να διατυπώνονται διαφοετικές απόψεις. Σε τέτοιου είδους αναρτήσεις δεν θέλω και ούτε πρόκειται να προβώ σε αφαιρέσεις σχολιών καθώς θα είναι σαν να επεμβαίνω στην πολιτική βούληση των γραφόντων και αυτό το θεωρώ ανεπίτρεπτο. Αυτό που θα ήθελα θα ήταν να διατηρηθεί ένα επίπεδο κοσμιότητας στις εκφράσεις.