ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΚΑΠΑΝΙΣΜΑ

Την 1 Σεπτεμβρίου του κατατρεγμένου έτους 2010 αποφάσισε ο κ. Πρωθυπουργός να την ανακηρύξει ημέρα της εφαρμογής του Politically Correct lifestyle στην Ελλάδα. Η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στην Ελλάδα εγκυμονεί αλλά κυρίως καταδεικνύει τους κινδύνους για την Ελληνική Κοινωνία στα χρόνια που έρχεται. Μια κοινωνία συμβιβασμών και κοινωνικού καθωπρεπισμού. Σαν σύγχρονος και περίφανος Νέρωνας ο Πρωθυπουργός θέτει υπό διωγμόν τος εκατομμύρια καπνιστές στην Ελλάδα, ενώ από την άλλη σαν Εμπενάιζερ περιμένει κάθε βράδυ το τηλέφωνο από τον Υπουργό Οικονομίας για να του ανακοινώσει αυξημένα έξοδα από τις πωλήσεις καπνού. Ο καπνιστής περνάει στο περιθώριης κοινωνικότητας αλλά στο επίκεντρο της φορολογίας. Δεν είναι υπερβολικά τα γραφόμενα, και αν σας φαίνονται έτσι είναι γιατί σουρεαλιστική και αντιφατική είναι η ίδια η αλήθεια. Ακούγονται διάφορα περί της ηλιοφάνειας στην Ελλάδα που θα επιτρέπει στους καπνιστές τουλάχιστον 8 μήνες το χρόνο να καπνίζουν στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων. Το θέμα δεν είναι η ποσότητα καπνού που θα καταναλώνει ο καπνιστής, αλλά η αντιμετώπιση του, αντιμετώπιση που αρμόζει σε οικόσιτα ζώα που τα κακομεταχειρίζεσαι έχεις, όμως, την απαίτηση να σου παράγουν. Δεν ισχυρίζομαι ότι οι μη καπνιστές δεν έχουν δικαίωμα στον καθαρό αέρα, αλλά όχι με αυτήν την στάση απέναντι στους καπνιστές. Απλά συνειδητά κατάφεραν να κάνουν τους μη καπνιστές σε φανατικούς αντικαπνιστές δύο ολότελα διακριτές έννοιες.

Ο προηγούμενος νόμος ικανοποιούσε και τις δυο πλευρές καθώς και τους ιδιοκτήτε καταστημάτων και σεβόταν τον καπνιστή. Το ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ήταν ανύπαρκτοι δεν είναι θέμα των καπνιστών, αλλά της ίδιας της Πολιτείας, οπότε μην τα ρίχνουν στους καπνιστές. Λύσεις και συμβιβαστικές τομές υπάρχουν, αλλά ο εν Ελλάδι Πρωθυπουργός αρνείται, ίσως γιατί δεν έχει την πολιτική ωριμότητα να αντιληφθεί την κοινωνία. Το ίδιο δεν κάνει άλλωστε και στην οικονομία. Στο εξωτερικό γιατί βρέθηκαν λύσεις, γιατί δεν βάλλονται κατά των καπνοβιομηχανιών με συγκεχυμένες πολιτικές και αποκομίζουν σημαντικά έσοδα απ' αυτές ;;; Ίσως, γιατί υπάρχει πραγματικά Κοινωνικό Κράτος. Μετά θα μπορούσε κάποιος να πει για τις ''θλιβερές πρωτιές'' στο κάπνισμα. Ποιος ευθύνεται που δεν βάζει πραγματικό φρένο στην πώληση καπνικών προιόντων στους ανηλίκους ;;; Είναι πλέον ιατρικά αποδεδειγμένο ότι ο ενήλικος οργανισμός ανταποκρινεται καλύτερα στις συνέπειες του καπνίσματος. Γιατί δεν ενημερώνεται η νέα γενιά, μιλώ για πραγματική ενημέρωση ;;; Γιατί στα σχολεία που διαμορφώνεται η άποψη για το κάπνισμα η μόνη ''βλαπτική συνέπεια'' του καπνίσματος που καλλιεργείται στους εφήβους είναι η αποβολή ;;; Γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση γύρω από τις οφέλειες της μείωσης μόνο του καπνίσματος και όχι της αδύνατης για την πλειοψηφία των καπνιστών διακοπή ;;; Ακόμα και στις Η.Π.Α. που έδωσαν το σύνθημα των καπνιστικων απαγόρεύσεων οι γιατροί ομολογούν ότι δύο με τρία τσιγάρα την ημέρα δεν βλάπτουν. Ουσιαστικά κάνουν ευθεία αναφορά στον συνδυασμό απόλαυσης και μέτρου, που άλλωστε γενικά σε όλα τα πράγματα πρέπει να υπαρχει ακόμα και στη γυμναστική και τη δίαιτα. Γιατί δεν δίνεται έμφαση σε εναλλακτικούς τρόπους καπνίσματος, όπως το ηλεκτρονικό κάπνισμα ;;; Γιατί δεν λαμβάνουν ουσιαστικά μέτρα για την παραγωγή λιγότερο βλαπτικών τσιγάρων οργανικής καλλιέργειας και χωρίς πρόσθετα - που αποδεδειγμάνα είναι λιγότερο βλαπτικά, κάτι που συνάγεται και από δηλώσεις του Π.Ο.Υ. ή προώθηση του καπνίσματος πούρων ;;; Η Αυστραλία που εφαρμόζει δριμύ αντικαπνιστικό νόμο κρατάει αποστάσεις από την άποψη ότι τα πούρα είναι εξίσου βλαπτικά με τα κοινά τσιγάρα. Υπέρ αυτής της άποψης είναι και η Νέα Ζηλανδία που πρακτικά έχει κηρύξει εμπάργκο στους καπνιστές, η χώρα που από το 2017 θα απαγορεύσει την πώληση καπνικών προιόντων. ΓΙΑΤΙ ;;;;;;;;;;;;;

''ΚΑΛΟ'' ΜΗΝΑ

5 σχόλια:

Koprodog είπε...

Δεν φτάνει που μας βγάζουν την ψυχή με τα νέα μέτρα τους, αλλά τους πειράζει και που ξεδίνουμε με το κάπνισμα.
Απλά θέλουν να προωθήσουν τα πολύ βλαπτικότερα για την υγεία ψυχοφάρμακα, τα οποία συν τοις άλλοις καταστρέφουν και κάμποσα εγκεφαλικά κύταρρα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ευκολότερα τα ζόμπι που θέλουν για πολίτες...
Άλλωστε, το κάπνισμα από μόνο του δεν κάνει τίποτα...
Εαν κάποιος τρέφεται σωστά μειώνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να πάθει κάτι, ενώ ότι κακό γίνεται το προκαλεί ο συνδυασμός του με το άγχος, το οποίο φταίει για ένα σωρό πράματα, αλλά δεν κάνουν τίποτα εναντίον του, ίσα ίσα φροντίζουν να το αυξήσουν με τις πολιτικές που εφαρμόζουν...
Πάντως αισιοδοξώ ότι και αυτό το γελοίο νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά...
Ας τολμήσει κάποιος να μου πει τίποτα επειδή καπνίζω και για απάντηση θα πάρει μια ξεγυρισμένη γροθιά στο πρόσωπο...
Ξενογιαννακοπούλου, καρκίνο στη μήτρα σου...

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Αυτη η καφριλα απο εξω ηρθε,ας μην επικαλουμαστε ξενες χωρες,το νεοκομμουνιστικο συστημα της παγκοσμιοποιησης φορμαρει και εκει τον κοσμο μια χαρα. Αυτο με το καπνισμα ειναι ενα ψεμα,που αποτελει παγκοσμιο κοινωνικο πειραμα ελεγχου των υπηκοων,μετα παει στην παχυσαρκια,στο τζανκ φουντ κ.λ.π.
Στην Ελλαδα ειδηκα παντως το παιχνιδι ειναι πιο χοντρο, αφου ο Τζεφρευ δημιουργησε την κριση δανεισμου μονος του,υποθηκευσε την χωρα εκει που επρεπε και τωρα κανει οτι ειναι δυνατον για να την φτασει σε ελεγχομενη χρεοκοπια,με ιδιαιτερα μελετημενες μαχαιριες στους βασικους τομεις της Ελληνικης οικονομιας.
Για απαγορευσεις δεν θελω να μιλαω αλλο.Θεωρω και μονο που κουβεντιαζω πανω σε ενα δικαιωμα μου εξευτελιζω τον εαυτο μου.

Ανώνυμος είπε...

γαμω τα νεφελινια γαμω!

Costas είπε...

Ξεσπαθωσε ο κ.Ροντουλης (υποψηφιος υπερνομαρχης Θεσσαλιας με το ΛΑ.Ο.Σ.) στο δημοτικο συμβουλιο του Βολου.Εξεφρασε ανοιχτα την αντιθεση του στο νεο νομο απαγορευσης του καπνισματος στα μαγαζια.ΕΙΠΕ "ΤΟ ΟΛΟ ΜΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ.ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΕΤΥΧΕ.ΥΠΗΡΞΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ 26% ΣΤΟ 29%.ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΒΟΛΟ 250 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ 1000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ."
Ο κ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΘΙΞΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ.(Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΗΣ)
ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ:"ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ ΜΟΝΟ Ή ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ? Π.Χ. ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ "ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ" Ή ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ?
ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ?
ΙΣΑ ΙΣΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ."
ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΧΩΡΙΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:"ΕΓΩ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΠΑΩ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ(ειπε και το ονομα αυτης) ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΨΩ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ.ΑΣ ΕΡΘΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΔΟΣΙΑ(ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΚΟΜΑ) ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΝΙΖΕΙ."
-Ολα αυτα τα ακουσα και σας τα μεταφερω απο μια συνεντευξη του κ.Ροντουλη στο καναλι ΤRT,σε γνωστο δημοσιογραφο της περιοχης-

peliplanwmenos είπε...

Όντως φίλε Κώστα. Ορθότατη η παρέμβαση Ροντούλη.