ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΣΙΓΑΡΟΚΡΙΤΙΚΗ : AMERICAN LEGEND


(H εικόνα αυτή προέρχεται από τον ιστότοπο της Καρέλια Α.Ε.. Αν υπάρχει κάποιο κώλυμα πνευματικών δικαιωμάτων παρακαλώ να επισημανθεί και θα απομακρυνθεί αμέσως. Η εικόνα αυτή, όπως και το περιεχόμενο του μπλογκ, δεν χρησιμοποιείται για εμπορικούς ή επιχειρηματικούς σκοπούς, αλλά για αμιγώς πληροφοριακούς)


Ένα άγνωστο σήμα, ακόμα και για ψαγμένους καπνιστές, της εταιρείας Καρέλια Α.Ε.(πληροφορίες για την εταιρεία σε παλιότερες αναρτήσεις)..Το σήμα αυτό της εταιρείας απευθύνεται τόσο στο εγχώριο όσο και το διεθνές κοινό της. Μόνες εξαγωγικές περιοχές είναι το Γιβραλτάρ, μέρη της Ισπανίας και της Αφρικής και από σχετική διαφήμιση που έιδα, μάλλον, και η Αλβανία. Χαρμάνι αμερικάνικου τύπου (Βιρτζίνια, Μπέρλευ και Ανατολίτικα καπνά). Πραγματικά ότι πιο ωραίο έχω καπνίσει και μακράν το θεωρώ πλέον τον βασιλιά των american blend στην Ελλάδα. Έντονο γευστικά και πλούσιο χαρμάνι με έκδηλη την παρουσία των ανατολίτικων γεύσης τόσο στον εισπνεόμενο όσο και στον εκπνεόμενο καπνό. Πολύ απαλή και μεστή καπνική υφή. Το κυριότερο είναι ότι δεν τσιμπάει καθόλου στο λαιμό. Επίσης μου αρέσει και αρκετά το πακέτο: Τρομερή αμερικανιά γιια ένα καταπληκτικό αμερικάνικο χαρμάνι. Ίσως το μόνο τσιγάρο που αναδεικνύει πλήρως όλο το εύρος του χαρμανιού του μέσα στα όρια της Ευρωπαικής Ένωσης.

Αξίζει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε και να το καθιερώσετε. Απορώ όταν η Καρέλια έχει τέτοια σήματα στο ενεργητικό της γιατί δεν κάνει κάτι για να τα προωθήσει. Σίγουρα θα έβρισκαν τρομερό κοινό.

Τα πακέτα που βρήκα είχαν τιμή τα 2,30 € (πρέπει να ήταν λίγο παλιά)


Προσωπικά το θεωρώ κλάσεις ανώτερο από το american spirit perique blend που δοκίμασα πρόσφατα (θα ακολουθήσει σχετική κριτική)

Βαθμολογία : 10/10 ( για τα ελληνική αγορά)

55 σχόλια:

johnny είπε...

ΛΟΛ(ΛΑΦΙΝΓΚ ΑΟΥΤ ΛΑΟΥΝΤ)
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΦΙΛΕ ΝΤΡΙΦΤΕΡ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ,ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΣΠΙΡΙΤ?? ΧΜΜ...ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΚ???ΧΜ ΧΜ.. ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ,ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ , ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΟΣΟ ΠΑΛΙΟ ,(2,30)ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΛΛΙΩΜΕΝΟ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ,ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΡΕΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΡΕΣΚΟ .ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΕΚΑΤΣΕ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΤΠΤ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
Υ.Γ ΕΨΑΞΕΣ ΓΙΑ ΦΡΕΣΚΟ ΠΑΚΕΤΟ?

panayiotis είπε...

OTΑΝ ΕΙΧΑ ΠΕΡΥΣΙ ΜΕ MAIL ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΑΝΤΗΣΙ ΠΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ.

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Τζόνι έτυχε και τα δύο να τα καπνίσω πολύ πρόσφατα και με μικρή διαφορά ημερών οπότε μπορώ να έχω άποψη. Βέβαια υποκειμενικά είναι αυτά. Μιλάω πάντα για το τσιγάρο και όχι τν καπνό αμέρικαν σπίριτ περίκ, που είναι απλά τρομερός. Αν το πακέτο ήταν φρέσκο ίσως να ήταν ακόμα καλύτερο. Προσωπικά το έχεις δοκιμάσει ; Το από που θα αγοράσω αυτό το τσιγάρο μου υποδείχτηκε από την ίδια την εταιρεία. Φίλε Παναγιώτη γι' αυτό στείλε μειλ να σου υποδείξουν σημείο πώλησης όπως έγινε με εμένα.

Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πετρος ο Μποεμ είπε...

Ειχα παρει κανα δυο πακετα,οταν ειχε βγει(97;).Θυμαμαι πως μου ειχε κανει εντυπωση το design,αλλα απο γευση δεν αισθανθηκα κατι θετικο ή αρνητικο,βεβαια δεν εχω και πολυ μεγαλη εμπιστοσηνη στο κριτηριο μου εκεινη την εποχη και απο την αλλη κυκλοφορουσαν τοτε τοσο καλα τσιγαρα που δυσκολα σε εντυπωσιαζε κατι.Παντως για 1-2 χρονια ειχε μια καποια κυκλοφορια,μετα χαθηκε. Αν το βρω θα το ξανακαπνισω.
Για το Αμερικαν Perique θα συζητησουμε οταν κανεις αφιερωμα,παντως ψιλοαπογοητευτηκα που δεν σου αρεσε. Παντως αφου εισαι Γερμανια ψαξε και το Orienta καθως και τα Sobranie(παιζει να βρεις και Treasurer ). Μπορεις να κανεις και ενα αφιερωμα γενικα για αυτα που καπνισες εκει.

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Κώστα μπορεί να πέτυχα καλή παρτίδα θα το ξανακαπνίσω και θα επανέρθω αν είναι με διορθώσεις. Απλά αν και το φρέσκο είναι έτσι θα επιβεβαιωθεί η κριτική μου.

Φίλε Πέτρο σύντομα θα γίνει η κριτική για το perique και organic blend. Έχω βάλει κάποια τσιγάρα της Γερμανικής αγοράς στο μάτι, οπότε θα υπάρξουν σίγουρα κριτικές. Αυτό που μου κάνει εντύπωση στη Γερμανία είναι τα πάμφθηνα πουράκια.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Επισης και οι παμφτηνοι καπνοι στριφτου και πιπας.
Τι εβαλες στο ματι;

peliplanwmenos είπε...

Tα Yuma, Lucky Strke dditive free, Sobraine Black Russian + Coctail, Orienta, Treassurer, Manitu, Afri, davidoff magnum κ.α. καθώς και πολλούς καπνούς όπως τον Acropolis, Lucky Strike, American Spirit κ.α. Σίγουρα θα υπάρχουν συχνά αφιερώματα.

Βιργίνιος είπε...

Με συγχωρείτε, κυκλοφορεί ακόμα αυτό το τσιγάρο??? Ειλικρινά έπαθα πλάκα γιατί έχω να το δω πάρα πολλά χρόνια. Είχα αγοράσει ενα πακέτο το 95 ή το 96, δεν θυμάμαι. Περιπλανώμενε με άφησες κάγκελο πάντως, δεν πίστευα οτι κυκλοφορεί ακόμα αυτό το σήμα.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Κυκλοφορει κανονικα. Στην περιοχη Θεσσαλονικης η καπνοβιομηχανια Καρελια μου υπεδειξε ολα τα today stores. Θα το φουμαρω τις επομενες ημερες.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεις φιλε Πετρο να μας υποδειξεις 1-2 σημεια πωλησεις καπου κοντα στην Τουμπα??

Πετρος ο Μποεμ είπε...

H Karelia απο οτι μου ειπε το διαθετει στο today της Τουμπας που ειναι Κλεανθους 41,κοντα στο γηπεδο του ΠΑΟΚ δηλαδη,στην κατω μερια του(Θυρες 7-8).

Πετρος ο Μποεμ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πετρος ο Μποεμ είπε...

Πηγα σε αυτο της Κλεανθους. Η κοπελα που ηταν εκει μου ειπε πως το παρηγγειλε χθες,μου εδειξε και την παραγγελεια,αλλα δεν ειχε ερθει ακομα. Μαλλον αυριο θα το εχει. Παντως εγω περασα και απο το today της Παπαναστασιου και το βρηκα στα 2,30 με κωδικο ΝΜ.
Καπνισα ενα τσιγαρο.
Χμ, αυτο που εχω να πω ειναι πως το 10 στα 10 ηταν μια πολυ ενθουσιωδη κριτικη.Θα ασχοληθω εκτενως τον αλλο μηνα με αυτο το τσιγαρο,παντως δεν ειναι κακο για τα λεφτα του.Θυμιζει καπως το Saga του Παπαστρατου.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Επανερχομαι. Μετα απο 3 τσιγαρα και ενα δυνατο πονολαιμο, πεταξα το πακετο. Τσιγαρο επιπεδου L&M,μυρωδια αφυσικη δειγμα των πολλων αρωματων(μου θυμιζε το "αρωμα" του Leader),γευση φτηνη. Μετα απο αυτο ορκιστηκα να μην ξανακαπνισω τσιγαρο που δεν ειναι Premium.
Δημητρη ξαναδοκιμασε το, δεν πιστευω πως θα εχεις την ιδια αποψη.

Ανώνυμος είπε...

αυτο ειναι το <> του καρελια προσεγγιζει καθε κλασης καπλιστη απο τον εντελως φτηνιαρει μεχρι των πιο εκλεκτισμενο...καλα κανει παντως δινει μια ποικιλια για να υπαρχει λογικα καποιοι το αγοραζουν

Ανώνυμος είπε...

Ενας φιλος δουλευει σε μια μεγαλη εταιρια επεξεργασιας καπνου στη Θεσ/νικη. Αυτο που μου ειπε ειναι το εξης: 1)Η καλυτερη ποικιλια ειναι το μπασμα, το οποιο ειναι ομως ακριβο 2) Ξερετε και σεις βεβαια, πως τα ανατολικα καπνα χρησιμοποιουνται πολυ απ τις καπνοβιομηχανιες, αλλα δεν μπορουν να σταθουν απο μονα τους σε ενα καλο τσιγαρο και ερχομαστε στα σπουδαια...3) ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΠΝΑ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ Η ΦΙΛΙΠ ΜΟΡΙΣ (Παπαστρατος) 4) ΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΠΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ 5 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ (!!!!!!) ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΔΙΝΟΥΜΕ 4 ΕΥΡΟΠΟΥΛΑ!!!

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Μαλλον στην καπνικη Μιχαηλιδη αναφερεσαι.
Τα ιδια ακριβως μου ειχε πει ενας φιλος που δουλευε σε αλλη καπνικη της Θεσσαλονικης(τωρα εκλεισε). Μαλιστα μου ελεγε πως το Marlboro εχει 10 εως 12% καλου μπασμα(υπερβολικο μου φαινεται).

peliplanwmenos είπε...

Πέτρο ενδεχομένως να αναφέρεται στο marlboro των ΗΠΑ που απ ότι ξέρω, χωρίς να έχω δοκιμάσει, είναι και γαμώ τα τσιγάρα. Μαύρο ρόδο όντως τα τσιγάρα του Καρέλια απευθύνονται σε όλες τις κλάσεις καπνιστών. Ενώ αντιλαμβάνομαι και γνωρίζω για τον πολυτελή χαρακτήρα του Καρέλια Έξελενς προσωπικά προτιμώ το Αμέρικαν Λέτζεντ και το Καρέλια Φίλτρο το οποίο θεωρείται λαικότατο τσιγάρο και μερικοί θεωρούν ότι δεν καπνίζεται με τίποτα. Παράλληλα άλλοι δεν μπορούν πραγματικά να το αλλάξουν.

ΥΓ Πέτρο σχετικά με τη συζήτηση που είχαμε αναφορικά με τα γερμανικά τσιγάρα μου είπαν ότι το Orienta τέλος- και μάλιστα εδώ και 3 χρόνια-. Οπότε όσοι το δοκίμασαν τυχεροί ήσαν.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Μπα δεν νομιζω,για το καπνομαγαζο που αναφερομαι εγω,πελατης ηταν η Φιλιπ Μορρις Ιντερνασιοναλ που απο ότι ξερω αγοραζει το 50% του συνολου των Ελληνικων καπνων. Η Φιλιπ Μορρις ΗΠΑ ψωνιζει και αυτη μικροποσοτητες απο την Ελλαδα,αλλα αγοραζει ξεχωριστα.
Τωρα για το κοκκινο αμερικανικο Μαρλμπορο πιστευω πως σε καπνα υστερει της ποιοτητας του Ελληνικου.Εχει μια παρεμφερη αλλα πιο φθηνη και χημικη γευση στο πολυ δυνατοτερο.Παρολα αυτα το συνιστω για καποιον που θελει να δει τι εστι βαρυ τσιγαρο. Το Μαρλμπορο Λαιτς το αμερικανικο ειναι εξαιρετικο.
Για το Orienta τελευταια φορα το καπνισα πριν 1-1,5 χρονο, το πακετο ομως φαινοτανε πως ειχε μεινει πολυ καιρο στο ραφι.Πολυ μου ειπαν πως δεν κατορθωσαν να το βρουν,δεν το θεωρω απιθανο να εχει σταματησει,παντως το site της ΒΑΤ καθως και τα Γερμανικα online μαγαζια,το εχουν ακομα στον καταλογο τους. Νομιζω σταματησε και το πολυ καλο Dunhill Top Leaf.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ. ΧΡΕΟΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΘΑ ΠΑΩ ΑΣΙΑ ΜΕΣΩ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ VIRGINIA ΚΑΠΝΑ(ΕΔΩ ΚΑΠΝΙΖΩ SILK CUT. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΤΣΙΓΑΡΟ,ΑΛΛΑ ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΑΥΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΠΟ ΕΞΩ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΕΣ.

johnny είπε...

ΠΑΣ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ?
ΝΤΑΝΧΙΛ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ ΤΙ ΑΛΛΟ? ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΕ "ΓΑΡΟΥΦΑΛΟ ΣΤ'ΑΥΤΙΙΙ" ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΡΕΤΕΚ .

peliplanwmenos είπε...

Φίλε που πας Ασία προτείνω ανεπιφύλακτα το dunhill fine cut που είναι καθαρός καπνός Βιρτζίνια, χωρίς πρόσθετα στο χαρμάνι και το οποίο βγαίνει σε διάφορες κλίμακες πίσσας και νικοτίνης, ενώ το International μόνο σε μια ''βαριά'' κατηγορία. Είναι δημοφιλέστατο στην Ασία και λογικά μπορείς να το βρεις παντού.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Σε μερικες χωρες της Ασιας εχει το ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ DUNHILL και οχι την παπαρια που κυκλοφορει στην Ευρωπη τα τελευταια 5 χρονια. Εκει πολυ δημοφιλες ειναι και το 555

panayiotis είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ AMERICAN LEGEND KAI EINAI ΑΠΟ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΙΔΟΥ ΤΟ EMAIL ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ:

Κύριε,
ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και την προτίμηση σας στα προιόντα μας.
Εάν θυμάμαι καλά είχατε εκφράσει ανάλογο ενδιαφέρον και για το σήμα GKS
EXCELLENCE.
Ενδεικτικά παραθέτω τα ακόλουθα σημεία πώλησης στην πόλη της Λαμίας όπου
μπορείτε να προμηθευτείτε το σήμα AMERICAN LEGEND.

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ - ΚΑΡΠΕΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 25
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ - BILAJ FATBARDHA - ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 30
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ - ΚΑΛΥΒΑ ΔΗΜΗΤΡΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ - ΚΑΤΣΑΡΗΣ Σ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ
Μ/Μ - ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ 86

Εάν επιθυμείται να προμηθεύεστε το AMERICAN LEGEND από συγκεκριμένο σημείο
πώλησης, παρακαλώ ενημερώστε μας με τις σχετικές πληροφορίες και θα χαρούμε
να σας εξυπηρετήσουμε.

Για άμεση επικοινωνία μπορείτε να καλείται στο τηλεφωνικό κέντρο της
εταιρείας μας στο υποκατάστημα Θεσσαλονίκης τηλ. 2310 516842.

Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Ευχαριστώ


Πορφύρης Πορφυρόπουλος

Area Sales Manager
Καπνοβιομηχανία Καρέλια Α.Ε.
Μοναστηρίου 244
546 28 Θεσσαλονίκη

T +30 2310 516842
F +30 2310 516844
M +30 6975127168
Email pporfiro@karelia.gr
http://www.karelia.gr

Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
panayiotis είπε...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ:

ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ AMERICAN LEGEND KAI EINAI ΑΠΟ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΙΔΟΥ ΤΟ EMAIL ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ:

Κύριε,
ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και την προτίμηση σας στα προιόντα μας.
Εάν θυμάμαι καλά είχατε εκφράσει ανάλογο ενδιαφέρον και για το σήμα GKS
EXCELLENCE.
Ενδεικτικά παραθέτω τα ακόλουθα σημεία πώλησης στην πόλη της Λαμίας όπου
μπορείτε να προμηθευτείτε το σήμα AMERICAN LEGEND.

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ - ΚΑΡΠΕΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 25
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ - BILAJ FATBARDHA - ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 30
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ - ΚΑΛΥΒΑ ΔΗΜΗΤΡΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ - ΚΑΤΣΑΡΗΣ Σ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ
Μ/Μ - ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ 86

Εάν επιθυμείται να προμηθεύεστε το AMERICAN LEGEND από συγκεκριμένο σημείο
πώλησης, παρακαλώ ενημερώστε μας με τις σχετικές πληροφορίες και θα χαρούμε
να σας εξυπηρετήσουμε.

Για άμεση επικοινωνία μπορείτε να καλείται στο τηλεφωνικό κέντρο της
εταιρείας μας στο υποκατάστημα Θεσσαλονίκης τηλ. 2310 516842.

Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Ευχαριστώ


Πορφύρης Πορφυρόπουλος

Area Sales Manager
Καπνοβιομηχανία Καρέλια Α.Ε.
Μοναστηρίου 244
546 28 Θεσσαλονίκη

T +30 2310 516842
F +30 2310 516844
M +30 6975127168
Email pporfiro@karelia.gr
http://www.karelia.gr

Ανώνυμος είπε...

Έχω βρει τσιγάρα american legend στο περίπτερο του χωριού που μενω έξω από την Ξάνθη!

panayiotis είπε...

ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ AMERICAN LEGEND TO ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 2,30 ΕΥΡΩ.ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ KARELIA BELGIUM ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ.ΠΛΟΥΣΙΟ ΤΣΙΓΑΡΟ,ΟΜΩΣ ΙΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΧΗΜΙΚΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ.ΕΝΤΟΝΗ Η ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ BURLEY ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ.Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ KATI ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ KOKKINO MEMPHIS KAI TO KOKKINO JOHN PLAYER SPECIAL.ΓΙΑ ΤA ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.

Red Legents 7 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Red Legents 7 είπε...

8a h8ela mia kritiki kai sygrisi anamesa se old holdborh arwmatiko kai kitrino!!!

Costas είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ ΒΡΗΚΑ ΤΟ AMERICAN LEGEND !!! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΟ ΠΑΚΕΤΟ.
ΤΣΙΓΑΡΟ ΨΙΛΟΜΟΥΦΑ.ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ.ΣΑΝ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΖΟΥΦΙΟ,ΡΟΥΦΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΑΣ.ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΥΣΗ...
ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΤΟΥ ΕΒΑΛΕΣ 10/10!!!
ΜΟΙΑΖΕΙ ΚΑΠΩΣ ΜΕ ΤΟ MEMPHIS ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ...
ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΥΡΙΖΕΙ ΟΛΟΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ MEMPHIS (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ TO ΠΑΛΙΟ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΕΓΡΑΦΕ TENNESSEE TOBACOS)KAΘΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΟ.

peliplanwmenos είπε...

Η υψηλή Βαθμολογία για αυτό το τσιγάρο είναι μόνο υπό το πρίσμα των τσιγάρων αμέρικαν μπλεντ . Προσωπικά το θεωρώ το καλύτερο αμέρικαν μπλεντ που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα .

Ανώνυμος είπε...

Φιλε ξανακαπνισε το,γιατι νομιζω παρασυρθηκες.Ειναι τσιγαρο αθλιο.Ακομα και το Λιντερ της ιδιας επιχειρησης ειναι καλυτερο.

peliplanwmenos είπε...

Ενδεχομένως φίλε να έχεις δίκιο. Θα το ξανακαπνίσω σύντομα. Και μάλλον θα τροποποιήσω τη βαθμολογία μου. Η στιγμή στην οποία καπνίζεις ένα τσιγάρο παίζει μεγάλο ρόλο και ίσως λόγω αυτού ''παρασύρθηκα''.

Βιργίνιος είπε...

Έχω την εντύπωση οτι καθένας είναι υποκειμενικός στην αξιολόγηση των τσιγάρων που καπνίζει και νομίζω πως μια εντύπωση που μας δίνει ενα τσιγάρο εξαρτάται από το τι καπνίζουμε γενικά. Αν κανείς καπνίζει πουράκια είναι λογικό οποιοδήποτε τσιγάρο να του φανεί άθλιο. Επομένως κάθε τσιγάρο για τον καθένα είναι διαφορετικό, άρα ας μην κρίνουμε χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μερικά κριτήρια, ξεχωριστά για τον καθένα μας.

Costas είπε...

ΔΙΑΦΩΝΩ.
Οταν καποιος εχει γνωσεις πανω στο καπνο,στα τσιγαρα και στην ποιοτητα αυτου,(η οποια αποκτειεται υστερα απο πολυετη πειραματισμο-δοκιμες) τοτε μπορει να καταλαβει κατα ποσο ενα τσιγαρο ειναι καλο,μουφα,μετριο ή εξαιρετικο.Δεν εχει σχεση αν κανει πουρα ή ναργιλε, αρκει το στομα και ο ουρανισκος να ειναι καθαρος απο οποιαδηποτε αλλη γευση,πλην της φυσικης,προκειμενου να κρινεις ενα σημα.
Το να καταλαβεις αν ειναι καλο ή οχι, ειναι ευκολο...
Δεν ειναι κατι δυσκολο,το δυσκολο ειναι να διαχωρισεις τις προσωπικες προτιμησεις-απο την αντικιμενικη κριση ενος σηματος,ή απλα την παρουσιαση του.
Εκει ειναι που οι περισσοτεροι την πατανε.

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Λάμπρο θα συμφωνήσω μαζί σου και φίλε Κώστα θα βάλω άλλον ένα παράγοντα : τις συνθήκες που καπνίζεις ένα τσιγάρο. Γι αυτό είπα ότι θα προχωρήσω σε δοκιμή και ξαναδιατύπωση. Επίσης κατέληξα ότι σε μερικά είδη καπνού η ''παλαιότητα'' δεν είναι τόσο κακή. Κάπνισα το γερμανικό καπνό Κάμελ την πρώτη φορά από παλιό πακέτο καθώς ήταν κατάξερος και τη δεύτερη από φρέσκο πακέτο γεμάτο υγρασία. Το λεγόμενο ''παλιό'' πακέτο μου άρεσε περισσότερο γτ είχε εξατμιστεί το πολύ νερό και τα πρόσθετα ..... Και φυσικά ο σημαντικότερος λόγος που μπορεί να προκαλέσει διάσταση γνωμών είναι η ΠΑΡΤΙΔΑ και οι συνθήκες φύλαξης των τσιγάρων στα περίπτερα. Πακέτα που τα βαράει ο ήλιος όλη την ημέρα ... Απλά δεν καπνίζονται. Και φυσικά η βαθμολογία αναφέρεται πάντα στην Ελληνική Αγορά.

Ανώνυμος είπε...

GIA MENA EXEIS APOLYTO DIKIO...ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ...ΦΡΕΣΚΟ ΠΑΚΕΤΑΚΙ ΦΡΕΣΙΚΟΤΑΤΟ...10/10 ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ...ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΦΡΑΓΚΑ ΑΣ ΚΑΠΝΙΖΕΙ COHIBA...

Striftos είπε...

Πελιπλανώμενε,

ανέφερες πριν λίγο καιρό πως ήσουν/είσαι γερμανία και μία ένας από τους καπνούς που ήθελες να δοκιμάσεις ήταν το Manitou. Το δοκίμασες τελικά;

Από εβδομάδα θα κάνω παραγγελία από γερμανία και το Manitou Golden Virginia είναι μέσα στους καπνούς που θα πάρω. Είναι blend λέει Virginia από φύλλο και Ελληνικών Ανατολικών. Το μόνο που με χαλάει είναι το γεγονός ότι είναι additive free (φοβάμαι μην είναι υπερβολικά ξερός).

peliplanwmenos είπε...

Εγώ φίλε ''Στριφτέ'' είχα επαφή με το μπλε Μανιτού, ο οποίος ήταν τρομερός καπνός, σίγουρα θα του κάνω κριτική. Τώρα για τον golden virginia manitu δεν ξέρω να σου πώ. Από την εμπειρία μου με τον μπλε και άλλους καπνούς χωρίς πρόσθετα μην σε φοβίζει το ''στεγνό'' του καπνού. Εγώ προσωπικά προτιμώ τους στεγνούς και χωρίς πρόσθετα καπνούς παρά αυτούς που είναι τίγκα στην υγρασία.

Striftos είπε...

Πελιπλανώμενε ευχαριστώ! Αν ο μπλε είναι τρομερός η λογική λέει πως και ο χρυσός θα είναι καλός. Αρκεί να έχουν πετύχει το blend.

Ούτε εγώ γουστάρω τους πολύ υγρούς καπνούς, γιαυτό και κάνω Καρέλια που έχει λιγότερη υγρασία σε σχέση με το golden virginia ας πούμε (και πάλι την πρώτη μέρα το αερίζω λιγάκι να έρθει στα ίσια του). Additive free δεν έχω κάνει ποτέ να δω πως είναι απλά φοβάμαι πως αν είναι ήδη ξερός και μου έρθει και λίγο μπαγιάτικος...

Μιας και σε βρήκα να σε ρωτήσω και κάτι άλλο για τους καπνούς εκ γερμανίας... Οι 'οικογενειακές' συσκευασίες (των 80 και 100 γρ) περιέχουν τον ίδιο καπνό (στο κόψιμο δηλαδή) με τα σακουλάκια; Η μήπως είναι κομμένοι διαφορετικά για χρήση με άδεια τσιγάρα;

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Στριφτέ συγνώμη που άργησα να απαντήσω. Όχι διαφορα τα μεταλλικά με τα κανονικά κουτάκια κομμένου καπνού δεν έχουν διαφορά. Υπάρχουν και στικ βεβαια για έτοιμο τσιγάρο, αλλά προσωπικά δεν τα έχω δοκιμάσει. Μετά από ενδελεχή έρευνα για τον Manitu virginia gold καπνό πρέπει να σου πω ότι δεν έχει μεσα ανατολίτικα, μόνο το αντίστοιχο τσιγάρο έχει. Προτείνω ανεπιφύλακτα τον NAS perique blend και τον κανονικό κίτρινο, υπάρχει και για τους δύο κριτική. Και μετά αν θεσ να το ρίξεις σε κάτι πραγματικό γλυκο στον lucky strike madura leaf . Ιδιαίτερος καπνός που είναι πως σου κάθεται. Καλός είναι και ο camel σε αναλογία με τα ελληνικά δεδομένα. Πάντως αν θέλεις έχω να προτείνω μερικά καλά τσιγάρα.

Striftos είπε...

Φίλε Πελιπλανώμενε,

όπως πάντα η βοήθεια σου είναι πολύτιμη! Περιμένω κάποια λεφτά για να την κάνω την παραγγελία γιατί έχω σκοπό να πάρω αρκετή ποικιλία από καπνούς.

Τα είδα και εγώ τα stick αλλά ούτε εγώ θέλω να τα δοκιμάσω αυτά. Απλά είδα κάποια που βγαίνουν σε σακουλάκια (η camel ας πούμε) βγαίνουν και σε κουτί.

Για το Manitou ενδιαφέρον αυτό. Το μαγαζί που τα βρήκα το διαφημίζει με virginia και Ελληνικούς ανατολικούς (http://www.tabak-brucker.de/themes/kategorie/detail.php?artikelid=194520&source=2). Όπως και να'χει θα παραγγείλω και θα το σχολιάσω εδώ.

Α! και το Perique blend είναι μέσα στην παραγγελία ακριβώς λόγω της παρουσίασης του εδώ!

Giorgos Prepoutsidis είπε...

το καπνιζω ενα χρονο τωρα και το βρηκα τελευταιο μετα απ μια προσπαθεια να σταματισω το Marlboro μετα απο 20 χρονια!και ναι! σχεδον μιση τιμη δυο φορες καλυτερο! μαλακο βαρυ τσιγαρο που δεν αφηνει πικρα ουτε οταν το καπνισεις με στεγνο στομα! μπραβο και ελπιζω να μην αρχισουν να το ψαχνει και ο τελευταιος ασχετος και ακριβυνει,μακαρι λιγοι αλλα αρκετοι να το κρατησουν στην αγορα..

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια τσιγάρα συντηρούν αυτήν την τριτοκλασάτη αγορά που έχουμε. Φτηνό σήμα τίγκα στα χημικά είναι, ουδεμία σχέση έχει με το marlboro απορώ πως έχει καπνιστές. Φυσικά, γούστα είναι αυτά.

Costas είπε...

ΠΟΛΥ ΜΑΠΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ...
ΠΑΝΤΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΕΣΕΙ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΑ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΠΗΡΕ 10/10...

Ανώνυμος είπε...

Τα προσωπικά γούστα δεν έχουν καμία σχέση με τη βαθμολογία. Αυτό που εξετάζουμε είναι γεύση-άρωμα-πρόσθετα-ποιότητα-τιμή. Το χειρώτερο τσιγάρο που έχω καπνίσει είναι μακράν το gauloises blondes που κυκλοφορούσε πριν λίγο καιρό. Το καινούργιο την παλεύει αλλά μέσω χημείας.

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Μαύρο Ρόδο λογικό είναι σε μια αγορά κάθε είδους να υπάρχουν πολλές κλάσεις και μάλιστα τώρα στο πλαίσιο της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας είναι λογικό πολλοί καταναλωτές να στρέφονται σε χαμηλότερες κατηγορίες προς αναζήτηση χαμηλοτέρων τιμών. Όσον αφορά τον υποκειμενικό παράγοντα πιστεύω ότι πάντα επισέρχεται στις κριτικές. Πάντα, όμως, κάποια αντικειμενικά στοιχεία υπερτερούν με αποτέλεσμα η βαθμολογία να έχει έναν μεγάλο βαθμό ουδετερότητας. Αλλά και πάλι η επιλογή των αντικειμενικών στοιχείων, τα οποία ως γνώμονα στις κριτικές σου, είναι και πάλι υποκειμενική, οπότε πάλι επισέρχεται αυτός ο παράγοντας. Παραδείγματος χάριν στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας θεωρώ ότι καίριος, αλλά όχι απόλυτος, είναι και ο παράγοντας της τιμής των κρινόμενων σημάτων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.

peliplanwmenos είπε...

Τώρα αναφορικά με τη βαθμολογία δεν διαφωνώ ότι ήταν αρκετά ενθουσιώδης. Δεδομένου, όμως, ότι δεν το ξανακάπνισα από τότε, θεωρώ, ότι θα ήταν πρόχειρο απο μένα να αλλάξω έστω και μια ενθουσιώδη βαθμολογία χωρίς νέα κρίση επί του σήματος.

Ανώνυμος είπε...

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Οι κριτικές δεν πρέπει να επηρεάζονται από υποκειμενικά κριτήρια. Ένας γευσηγνώστης είτε αρέσκεται είτε όχι σε ένα τσιγάρο πρέπει να το κρίνει αντικειμενικά. Για παράδειγμα στο old navy εγώ βάζω 7 αν ήταν να το κρίνω υποκειμενικά θα του έβαζα 10. Στο καινούργιο σιλκ κατ βάζω 6 αλλά αν θέλω να το κρίνω αντικειμενικά θα έπερνε ένα 8.

Σίγουρα η νέα οικονομική κατάσταση μας οδηγεί σε πιο φθηνά τσιγάρα αλλά αυτό δεν σε σημαίνει ότι πρέπει να πηγαίνουμε σε σήματα που ο καπνός τους είναι απλώς η βάση για να μπουν οι χημικές γεύσεις. Ούτε να πηγαίνουμε στα στριφτά που από το 5%-15% του καπνού είναι πρόσθετα.

Σίγουρα λαμβάνω υπ' όψη το υποκειμενικό κριτήριο στην επιλογή μίας μάρκας για παράδειγμα σε κάποιον μπορεί να αρέσουν οι halfzware καπνοί, εγώ δεν τους αντέχω με τίποτα, μπορώ να δεχθώ ότι του αρέσουν αλλά δεν μπορώ να δεχθώ να τους χαρακτηρίζει ποιοτικούς. Το ίδιο και αν θεωρεί χορτάρι τη χρυση κασετίνα επειδή απλώς δεν του αρέσει.

peliplanwmenos είπε...

Ουσιαστικά φίλε Μαύρο Ρόδο συμφωνούμε, διαφωνώντας εν μέρει. Σε κάθε περίπτωση να μην τα ξαναλέμε για το american legend, έγω ο ίδιος έχω πει πολλές φορές ότι για χ ψ λόγους δεν ήμουν αντικειμενικός. Οπότε ας μην το αναμοχλεύουμε συνέχεια.

peliplanwmenos είπε...

Κοίτα πάντως και η Χρύση κασετίνα, όχι το Exellence, αντικειμενικότατα σε κάποιον που καπνίζει μόνο ανατολίτικα θα φανεί χορτάρι χειρίστου είδους.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Σιγουρα οταν κρινεις ενα προιον γινεται συναρτηση ποιοτητας τιμης.Τωρα το συγκεκρημενο και τσαμπα να μου το εδειναν,δεν θα το καπνιζα. Νομιζω πως το Leader του Καρελια,παλευεται περισσοτερο.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, σίγουρα ένας καπνιστής ανατολικών την χρυσή κασετίνα θα την έβρισκε άθλια, ειδικά την τελευταία παρτίδα που ήταν γεμάτη κοτσάνια και τα καπνά σκούρα.