ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΠΝΟΚΡΙΤΙΚΗ : AMERICAN SPIRIT ΚΑΠΝΟΣ ΣΤΡΙΦΤΟΥ

Ήδη ι γίνει αφιέρωμα στο μπλε AMERICAN SPIRIT, όπου και μπορείτε να δείτε πληροφορίες σχετικά με την παραγωγό εταιρεία που είναι η γνωστή RJ Reynolds.


Τον καπνό αυτό τον αγόρασα από την Ιταλία. Είναι πραγματικά απορίας άξιον πως στην γείτονα χώρα μπορείς να αγοράζεις υψηλής ποιότητας καπνούς που δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας χορτάρια, ακόμα και τα καλύτερα εξ αυτών σε τιμές που κυμαίνονται στα 4,5 ευρώ, όταν στην Ελλάδα για τα προαναφερθέντα χορτάρια θέλεις πλέον 4,20.

Ο AMERICAN SPIRIT (σε κίτρινο σακουλάκι) είναι για μένα ο καλύτερος καπνός που έχω δοκιμάσει. Τον θεωρώ ανώτερο του bali shag golden shag (δες σχετική κριτική) και φυσικά όλων των χορταριών που κυκλοφορούν στη χώρα μας. Ένας καπνός 100% χωρίς πρόσθετα. Η απόλαυση που προσφέρει ενώ τον καπνίζεις είναι πραγματικά μοναδική ειδικά αν τον συνδυάσεις με οικολογικά χαρτάκια που δεν περιέχουν και αυτά χημικά πρόσθετα. Καπνός με τέλειες αναλογίες καπνών που συνθέτουν ένα μοναδικό χαρμάνι αμερικάνικου τύπου. Αποδεικνύει ότι το σωστό χαρμάνι μπορεί να περιέχει μπέρλευ χωρίς πρόσθετα. Πραγματικά φυσικό άρωμα που το νιώθεις και σε προσκαλεί σε έναν κόσμο μοναδικής απόλαυσης, ειδικά για κάποιον που δεν έχει ξαναδοκιμάσει καπνούς χωρίς πρόσθετα στο χαρμάνι. Βέβαια είναι έκδηλη η απουσία έντονων ανατολίτικων γεύσης, και αυτό μειώνει κάπως την απόλαυση, κάτι που δεν συμβαίνει στον bali shag golden shag. Προσφέρει πλούσιο φυσικό και μεθυστικό άρωμα. Ο ξηρός του χαρακτήρας, καθώς ελλείψει προσθέτων έχει μόνο τη φυσική υγρασία του καπνού, προσφέρει τη δυνατότητα για γεναίες ρουφηξιές και μεγάλες ποσότητες εκπνέομενου καπνού. Οπότε αν το σακουλακι που θα αγοράσετε έχει ξηρό καπνό μην το θεωρήσετε απαραίτητα μπαγιάτικο. Το οξύμωρο για αυτό το τσιγάρο είναι ότι σου προσφέρει ένα καθαρό κάπνισμα που μόνο αν έχεις καπνίσει καπνούς τίγκα στα πρόσθετα (σσ Ελληνικής αγοράς). Παρά τα αρκετά μεγάλα ποσοστά πίσσας και νικοτίνης που περιέχει και τον μεγάλο όγκο εκπνεόμενου καπνού προσφέρει στρωτό και ήπιο κάπνισμα που δεν τσιμπάει καθόλου το λαιμό και το στομάχι. Ενδεικτικό της άριστης ποιότητας του καπνού το εντονότατο κίτρινο χρώμα του, πραγματικά δεν έχω δει πιο κίτρινο χρώμα σε καπνό, σκέτο χρυσάφι. Ως ενδεικτικό της ποιότητας σημειώνω και το πάλευκο χρώμα της στάχτης. Ο καπνός αυτός πωλείται σχεδόν, αν όχι σε όλες, τις χώρες της Ευρώπης και αν σας δωθεί η ευκαιρία τιμήστε τον χωρίς δεύτερη σκέψη ή επιδιώξτε να τον καπνίσετε.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αποφύγετε να τον καπνίσετε με χαρτάκια ευρείας κατανάλωσης που περιέχουν πρόσθετα γιατί θα αλλοιώσουν σχεδόν ολοκληρωτικά την πρωτόγνωρη καπνιστική απόλαυση που αυτό προσφέρει. Εγώ τον προτιμάω με χαρτάκια '' Ελληνικόν Σιγαρόχαρτον'' το χοντρό, καθώς δεν περιέχουν πρόσθετα.


Με μία λέξη : Πρωτόγνωρη καπνιστική εμπειρία.

Βαθμολογία : 9/10 (εξαιτίας της προαναφερόμενης έλλειψης ανατολίτικων)



Προσθήκη κριτικής για το Peter Styvesant μπλε στην κριτική για το Peter Styvesant κόκκινο.

3 σχόλια:

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Νομιζω πως θα ενθουσιαστεις με το Perique Blend, οπου το θεμα των ανατολικων λυνεται μια και τα καπνα αυτα ειναι φυσικα ανατολικα. Δεν το εγω καπνισει ακομα σε στριφτο(θα γινει στο συντομο μελλον) σε ετοιμο τσιγαρο παντως το Perique Blend ηταν φοβερο.

peliplanwmenos είπε...

To perique blend το έχω βάλει στο μάτι τόσο σε μορφή τσιγάρου όσο και καπνού στριφτού.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Να το καπνισεις,εγγυουμαι τουλαχιστον για το Perique σε τσιγαρο, πως θα το γουσταρεις.