ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΤΣΙΓΑΡΟΚΡΙΤΙΚΗ : AMERICAN SPIRIT PERIQUE BLEND & ORGANIC BLEND









To NAS Perique blend και το organic blend παράγονται από την καινοτόμο εταιρεία στα προιόντα του καπνού RJ Reynolds. Εγώ τους συγκεκριμένους καπνούς τους δοκίμασα στη Γερμανία όπου και παράγονται. Να σημειωθεί ότι τα εν λόγω καπνικά προιόντα είναι τα μόνα στην Ευρώπη που συνεχίζουν να παρασκευάζονται από την RJ Reynolds και όχι από την jti στην οποία πουλήθηκαν όλα τα δικαιώματα για την παραγωγή άλλων σημάτων της εταιρείας. (Περισσότερα για την κατασκευάστρια εταιρεία υπάρχουν σε παλιότερες αναρτήσεις).

NAS Perique blend :
Ένα πραγματικά ιδιαίτερο τσιγάρο. Περιέχει σε ποσοστό 10% καπνά τύπου perique που είναι τα πιο ακριβά στον κόσμο (μαζί με Βιρτζίνια και Μπέρλευ). Τα καπνά αυτά παράγονται στη Louisiana, USA και απαιτούν μια σύνθετη διαδικασία ωρίμανσης που περιλαμβάνει και ωρίμανση σε βαρέλια ουισκιού, στα οποία οφείλεται και ιδιαίτερη πικάντικη, αλλά παράλληλα γλυκιά για τον ουρανίσκο γεύση τους. Και αυτό όπως και όλα τα προιόντα NAS παράγονται χωρίς πρόσθετα στο χαρμάνι και από ολόκληρα φύλλα καπνού και όχι από ανακατασκευασμένο καπνό, όπως κάνουν άλλες μαζικές καπνοβιομηχανίες. Το τσιγάρο δεν περιέχει ούτε κολλητικούς ούτε υγραντικούς παράγοντες καθώς και πρόσθετα καύσης με αποτέλεσμα να είναι αρκετά βραδύκαυστο τσιγάρο. Βέβαια τελειώνοντας αυτό το τσιγάρο μου μένει πάντα η γεύση του ανικανοποίητου, καθώς δεν σου δίνεται η δυνατότητα να τραβήξεις γενναίες και αξιοπρεπείς ρουφηξιές. Αλλά αν κόψεις το φίλτρο στη μέση η γεύση του ανεβαίνει πολλές σκάλες απόλαυσης.

Ο καπνός είναι πραγματικά μια τρομερή καπνιστική εμπειρία. Περιέχει σε ποσοστό 5% καπνά περικ (μαζί με Βιρτζίνια και Μπέρλευ). Εγώ τον κάπνισα με χοντρά χαρτάκια και φιλτράκια. τρομερή ποιότητα απαλού καπνού τόσο στην εισπνοή όσο και στην εκπνοή. Και πάνω απ' όλα πραγματικά γευστικός και μυρωδάτος καπνός. Ειδικά με ένα καλό ποτό ή μετά από ε΄να καλό φαγητό αποτελούν τον καλύτερο σύντροφο. Τα μπέρλευ πα΄ντως τσιμπάνε ελαφρώς το λαιμό τόσο στο τσιγάρο όσο και στον καπνό, αλλά τα βιρτζίνια και τα περικ είναι τόσο γλυκά που καλύπτουν αυτό το ελάττωμα. Πραγματικά αν πέσει στα χέρια σας τιμήστε τον χωρίς δεύτερη σκέψη. Αλλά κυρίως το Χειμώνα γιατί το καλοκαίρι με το 40άρι που χτυπάει στην Ελλάδα θα προκαλέσει σίγουρα κάποια δυσφορία. Με λίγες λέξεις : Καθαρός, πλούσιος γευστικά καπνός με τρομερά απαλή καπνική υφή.

Ο καπνός organic blend αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Τα καπνά αυτά ελέγχονται από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ με τα αυστηρότερα κριτήρια. Και αυτός ο καπνός χωρίς πρόσθετα στο χαρμάνι. Το ότι βέβαια τα καπνά αυτά ελέγχονται από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ έχει και ένα σοβαρό και έντονα αισθητό μειονέκτημα. Δεν περιέχει καθόλου ανατολίτικά. Αλλά μόνο Βιρτζίνια και Μπέρλευ, γι αυτό μάλιστα και ο καπνός είναι αρκετά σκουρόχρωμος. Έτσι το χαρμάνι χάνει αρκετά και γίνεται αφόρητο για τον ουρανίσκο εξαιτίας των Μπέρλευ που υπερσκελίζουν τη γλυκύτητα των Βιρτζίνια. Οι λάτρεις, όμως, του καθαρού και δυνατού θα το βρουν σίγουρα ως ενα μοναδικό τσιγάρο.




Οι τιμές των προιόντων αυτών (στην Γερμανία) είναι οι ακόλουθες :

NAS PERIQUE BLEND CIGARETTES : 5,20 (19 PIECES)
NAS PERIQUE BLEND ROLLING TOBACCO : 5,30 (35 gr)
NAS ORGANIC BLEND ROLLING TOBACCO : 5,50 (30 gr)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (όπως και σε όλες τις κριτικές η βαθμολογία στον καπνό στριφτού δεν αναλογεί σε αυτή στα τσιγάρα)

NAS PERIQUE BLEND CIGARETTES : 7,5/10
NAS PERIQUE BLEND ROLLING TOBACCO : 9/10
NAS ORGANIC BLEND ROLLING TOBACCO : 8/10 (συναρτήσει των προαναφερθέντων ελαττωμάτων και του πρωτότυπου χαρακτήρα).

ΥΓ 1 Η βαθμολογία του κίτρινου NAS διαμορφώνεται πλέον στα 8/10
ΥΓ 2 Τρομερά τσιγάρα σε τρομερές τιμές και στην Ελλάδα καπνίζουμε το κάθε άγευστο χορτάρι με 4,20. Αδιανόητο. Να σκεφτεί κανείς ότι ο απλός κίτρινος NAS στην Γερμανία έχει μόλις 4,30 που αυτό σε συνάρτησει με τους μισθούς τον κάνει πραγματικά τζάμπα. Αν και ο κίτρινος ΝΑS που είχα δοκιμάσει από Ιταλία μου φάνηκε πιο αρωματικός, ίσως είχα πέσει σε πιο φρέσκο πακέτο.

17 σχόλια:

Costas είπε...

periplanomene ακομα περιμενω παρουσιαση της οικογενειας Camel
και του παραδοσιακου ασσου φιλτρου.
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!! μ'αυτον τον καημο θα παω στο τελος :(
-Eδω να πω κατι που ειδα στο πισω μερος του αφιλτρου camel-
Γραφει....contains a blend of choice American and Domestic tobaccos...
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΠΝΑ ΜΕΣΑ ΕΤΣΙ??
Κατι παρομοιο γραφει και στο αφιλτρο lucky....KAI TA ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ...
απλα στο lucky συνηθως πεφτεις σε μπαγιατικο πακετο,ενω μαλλον το απεσυραν τωρα...:((

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Κώστα πραγματικά αναφέρεσαι σε δύο ιστορικότατες και ποιοτικότατες οικογένειες σημάτων. Τα Camel σε διεθνές επίπεδο και τα Ασσος σε εθνικό. Οπότε αυτές οι οικογένειες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Στα Άσσος θα αναφερθώ εν καιρώ. Για τα Κάμελ τώρα μην έχοντας δοκιμάσει το Κάμελ του Καρέλια, τα Κάμελ της Ρέινολτζς και τα αμερικάνικα Κάμελ, νομίζω ότι δεν είναι πρέπον να ''θάψω'' αυτή την οικογένεια, έχοντας δοκιμάσει μόνο τα κάμελ της jti που κυκλοφορούν στην Ελλάδα τα οποία είναι μετριότατα με εξαίρεση το αρκετά καλό για τα Ελληνικά δεδομένα natural flavour.

To αμερικάνικο Κάμελ λέγεται ότι έχει τα καλύτερα αντολίτικα από την Τουρκία. Λογικά αυτό της jti έχει τα κλασσικά αμερικάνικα καπνά βιρτζίνια και μπέλευ,ίσως και από τις ΗΠΑ. Αν και το θεωρώ απίθανο η jti να έχει πρόσβαση στα ποιοτικά αμερικάνικα καπνά. Μάλλον θα τα έχει σε μικρές ποσότητες και η πλειονότητα θα είναι τα domestic. Αν και διάβασα ότι τα Κάμελ με φίλτρο που πωλούνται από την ιαπωνική εταιρεία δεν έχουν ανατολίτικα από την Τουρκία.

Costas είπε...

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩΜΑΙ ΣΤΟ ΦΙΛΤΡΟ.
ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ.ΟΥΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΦΥΣΙΚΑ.
ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΙΛΤΡΟ ΛΕΩ.
ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ.
ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.
ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ...ΑΜΕRΙCΑΝ LEGEND!!!ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΙΛΤΡΑ LUCKY KAI CAMEL.
ΤΟ ΑΦΙΛΤΡΟ LUCKY ΩΣ ΜΕΡΑΚΛΗΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΕΙΧΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ...

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Κώστα το LS plain το έχω καπνίσει απλώς ακόμα δεν έχει τύχει να κάνω σχετική ανάρτηση. Σίγουρα πάντως θα υπάρξει, ίσως και σύντομα, αφιέρωμα στην οικογένεια προιόντων LS !

Dopermans είπε...

3erei kaneis an borw na brw ayto ton kapno se katasthmata stin athina?

Ανώνυμος είπε...

dn kiklofori stin ellada alla mporis na ton parageileis apo to internet h se kate e3oxin kapnopoleia kai na su ton feroun apo e3wteriko alla 8a su kostisei

peliplanwmenos είπε...

Φίλε μπορείς όπως προανέφερε και ο φίλος Μαύρο Ρόδο να το βρεις σε ηλεκτρονικά καταστήματα, αλλά απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή αναφορικά με το αξιόπιστο και το νόμιμο (νομικοί περιορισμοί της Ελληνικής και Ευρωπαικής νομοθεσία) του καταστήματος αυτού. Αυτό φίλε Μαύρο Ρόδο για τα καπνοπωλεία για να είμαι ειλικρινής το αγνοούσα. Αν σου είναι εύκολο δώσε κάποια πληροφορία παραπάνω ...

Ανώνυμος είπε...

tipota to idiaitero aplws anti an to paragilis o idios les ston kapnopoli na to kanei......dn 3erw an iparxi kapio nomiko kolima twra pantws enas filos mu etsi eperne karelia extra sto belgio.

peliplanwmenos είπε...

Νομικό πρόβλημα σίγουρα υπάρχει αναφορικά με την Ελληνική Νομοθεσία, τώρα δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια ελαστικότητα από την Βελγική αν και δεν το νομίζω. Ελλείψει ή μη νομικού προβλήματος δεν νομίζω πάντως πως ένα καπνοπωλείο, έστω και από τα λίγα που υπάρχουν στη χώρα μας, θα έμπαινε σε αυτήν την διαδικασία. Όποτε μόνο οι ηλεκτρονικές αγορές από καταστήματα εντός ΕΕ μένουν.

Ανώνυμος είπε...

Μην το λες άμα τα κανονίσεις καλά με τον καπνοπώλη ενός συνοικιακού καπνοπωλείου και τα λάβει καλά τα χοντρά του θα σκιστεί να σου τα φέρει ξανά και ξανά...αλλά ποιος ο λόγος αφού μπορείς να τα παραγγείλεις μόνος σου και λεφτά να γλιτώσεις και να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο, τώρα ο τύπος δεν ξέρω πως τα είχε κανονίσει με τον καπνοπώλη αλλά μάλλον δεν θα έβρισκε εξτρα στο ίντερνετ και έτσι βρήκε την άκρη του. Πάνυως σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να παρανομίσεις για να πάρεις ένα πακέτο τσιγάρα.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ένας φίλος Ιταλία και δεν μπορεί να βρεί τους american spirit natural/perique οπως και τον bali shag golden shag!! Αν έχει ψωνίσει κάποιος από Ιταλία τους εν λόγω καπνούς και μπορεί να βοηθήσει σε τι είδους μαγαζία υπάρχουν και αν υπάρχουν φυσικά, θα του είμαι ευγνώμων. Σε 2-3 καπνοπωλεία που πήγε δεν τα βρήκε, μάλλον είναι δυσεύρετα..

Ανώνυμος είπε...

o bali shag dn nomizw na kiklofori italia

peliplanwmenos είπε...

Όλα τα τσιγάρα που αναφέρεις είναι τρομερά προς δοκιμή. Βέβαια ο NAS perique blend δεν κυκλοφορεί στην Ιταλία. Τον κίτρινο NAS τον βρίσκεις σχετικά εύκολα, ενώ ο Bali shag golden shag είναι υπερβολικά δυσεύρετος. Μόνο αν το βρεις σε μεγάλο καπνοπωλείο σε κάποια μεγάλη της Ιταλίας. Πίστεψε με αξίζει όμως η αναζήτηση. Για μένα είναι ο καλύτερος καπνός στριφτού που έχω καπνίσει ποτέ. Για όλα τα σήματα που αναφέρεις υπάρχουν σχετικές κριτικές στο ιστολόγιο που μπορείς να δεις.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Αδερφε αυτο http://www.rollingtobacco.it/ ειναι ενα Ιταλικο site αφιερωμενο αποκλειστηκα στους καπνους. Εκει θα δεις τι υπαρχει και τι οχι στην επιλογη Tabacchi Italia, θα βρεις διευθυνσεις καπνοπωλειων στην επιλογη tabaccherie,θα διαβασεις καπνοκριτικες στην αρχικη σελιδα, ενω υπαρχει και το φορουμ του σαιτ οπου μπορεις να κανεις τυχον ερωτησεις. Αν δεν γνωριζεις Ιταλικα,χρησιμοποιησε το google translate.

Ανώνυμος είπε...

to 8ema ine oti to google translate kani fovera lathi omws se simio na min diavazete to kimeno kalitera sta agglika.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Οταν χρησιμοποιω Google Translate παντα μεταφραζω στα Αγγλικα. Τα Ελληνικα λογο του λεξικου πλουτου τους,ειναι δυσκολα για να γινει τετοιου ειδους αξιοπρεπη μεταφραση.

Ανώνυμος είπε...

auto ine kai to provlima me tis 3enoglwsses selides polles fores dn bgazis akri me ti metafrasi