ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΤΣΙΓΑΡΟΚΡΙΤΙΚΗ : Peter Stuyvesan Original





Το τσιγάρο αυτό (περισσότερες πληροφορίες για τα Peter Stuyvesant σε προηγούμενη ανάρτηση) αυτό παράγεται από την Γερμανική Reemtsma ( παρασκευάζει το Davidoff)που έχει αγοραστεί από την Imperial Tobacco. Σε σχέση με το αντίστοιχο τσιγάρο που παράγεται για την Ελληνική αγορά από την British American Tobacco είναι πολύ ανώτερο. Τσιγάρο με χαρμάνι Αμερικάνικου τύπου. Να σημειωθεί ότι στην Γερμανία κοστίζει 4,70 ευρώ τα 19 τσιγάρα, όπως ακριβώς και το Marlboro. Η γεύση του είναι ήπια και απαλή για το λαιμό. Γευστικά, όμως, τείνει προς το ουδέτερο, καθώς φαίνεται να του λείπει η ‘’ώθηση’’. Η έλλειψη αυτή, θεωρώ, δεν οφείλεται σε κάποια έλλειψη στο χαρμάνι, αλλά στο χαρτάκι του εν λόγω τσιγάρου, που είναι πορώδες σαν και αυτό που χρησιμοποιείται στο Davidoff ( με το τελευταίο να είναι το μόνο τσιγάρο με πορώδες χαρτί που έχω δοκιμάσει και έχει αξιοπρεπή γεύση). Λογικά η εταιρεία κάνει αυτήν την επιλογή λόγω των ορίων σε πίσσα και νικοτίνη που έχει επιβάλει η ΕΕ, καθώς το πορώδες χαρτί στο τσιγάρο αποδίδει μικρότερα ποσοστά πίσσας και νικοτίνης. Η γεύση του, όμως, σε σχέση με το Ελληνικό είναι πιο φυσική, πράγμα το οποίο καταλαβαίνεις όχι μόνο όταν το καπνίζεις, αλλά και όταν ανοίγεις το πακέτο. Το μεγάλο προσόν, όμως, του Ελληνικού Peter Stuyvesant είναι ότι έχει την τεχνολογία ‘’ easy draw’’ που επιτρέπει γενναίες ρουφηξιές. Δεν νομίζω ότι είναι ένα τσιγάρο που χρήζει επιτακτικής δοκιμής, καθώς κοντά στην ίδια , ή ακόμα και πιο κάτω, τιμή στη Γερμανία μπορεί κάποιος να αγοράσει πολύ καλύτερα τσιγάρα. Αν είχε καλύτερη τιμή θα ήταν σίγουρα ένα καλό must. Σχεδιαστικά, πάντως πολύ καλύτερο από το δικό μας.

Tar 10, Nic 0,8, CO 10

Βαθμολογία : 5/10

19 σχόλια:

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Το ΗΒ ειναι τσιγαρο της ΒΑΤ.

Costas είπε...

Bαλε καμια φοτο αν μπορεις...

peliplanwmenos είπε...

Καλά κάνεις και το επισημαίνεις Πέτρο, γιατί έσπαγα όλο το βράδυ το κεφάλι μου να δω τι δεν πάει καλά σε αυτήν την κριτική.

Κώστα δυστυχώς οι φωτογραφίες θα αργήσουν ......

Ανώνυμος είπε...

Μια - δυο ερωτησεις, ολιγον ασχετες με το τοπικ αν επιτρεπετε..Επειδη σε λιγες μερες θα βρισκομαι Ισπανια, θα κανω και μια σταση Ιταλια, μπορειτε να μου πειτε ποια τσιγαρα πραγματικα αξιζει να δοκιμασω και να αγορασω?? Επισης, ισχυει αυτο που λενε πως στα αεροδρομια τα τσιγαρα δεν ειναι τοσο καλης ποιοτητας (ισως λογω παλαιοτητας)?? Πληροφοριακα, καπνιζω μαρλμπορο κοκκινο, προτιμω δηλαδη βαρια τσιγαρα. Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια

peliplanwmenos είπε...

Στα duty-free πάντα τα τσιγάρα είναι κατώτερης ποιότητας. Με εξαίρεση το dunhill. Ίσως λόγω της κατάργησης του θεσμού αφορολογήτων τσιγάρων για ταξίδια εντός ΕΕ πολύς κόσμος δεν αγοράζει πια τσιγάρα από εκεί, γι αυτό υφίσταται και το θέμα της παλαιότητας. Φίλε μου αν βγεις έξω πρέπει να κινηθείς κυρίως στην αγορά καπνού στριφτού. Συστίνω ανεπιφύλακτα bali shag golden shag που είναι από τους καλύτερους καπνούς που έχω δοκιμάσει. Και φυσικά όλες τις παραλλαγές American Spirit. Επίσης καλός είναι και ο Pueblo και οι δύο εκδοχές του, όπως και τα τσιγάρα pueblo. Για τους ανωτέρω καπνούς, όπως και για τα τσιγάρα American spirit υπάρχουν κριτικές στο μπλογκ που μπορείς να δεις. αν βρεις στην Ισπανία Sobraine Black Russian τίμησε το χωρίς δεύτερη σκέψη παρά την τσιμπημένη του τιμή. Eπίσης αξίζει και ο καπνός camel αν τον βρεις που αποτελεί ένα γεμάτο και βαρύ χαρμάνι αμερικάνικου τύπου. Αυτά είναι κάποια τσιγάρα και καπνούς που ξεχωρίζω και θα σε ικανοποιήσουν σίγουρα. Βέβαια να ξέρεις ότι γενικά τα τσιγάρα-καπνά στην Ισπανία είναι πιο φθηνά από Ελλάδα, η ποιότητα, όμως, των ανωτέρω θα σε συναρπάσει. Επίσης χωρίς να το έχω δοκιμάσει αξίζει και το Camel black που αποτελεί καλή παραλλαγή του γνωστού camel. Ελπίζω να βοήθησα.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Συμφωνω με τα παραπανω. Ισπανια ειδικα οι καπνοι αλλα και τα τσιγαρα ειναι τσαμπα πραγμα. Ψαξε να βρεις και τον Bali Turkish Shag.
Το Dunhill International Blue που κυκλοφορει στην Ισπανια,μου το προτειναν ως το καλυτερο Dunhill. Marlboro Ισπανικο καπνισα και δεν μου αρεσε,καλο ομως ηταν το Chesterfield.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω πολυ για τις προτασεις σας. Η αληθεια ειναι πως με τους καπνους που εχω δοκιμασει δεν τα παω καλα (ισως επειδη δεν στριβω οπως πρεπει). Θα ηθελα γενναιες ρουφηξιες απο τα τσιγαρα, χωρις να χρειαζεται να ζοριστω. Απ οτι ακουω τα american spirit παρουσιαζουν αυτο το "προβλημα", κατι που εντοπισα και στα excellence. Τεσ.πα, θα κανω μια δοκιμη

peliplanwmenos είπε...

Όντως αυτό που αναφέρεις φίλε για τα NAS, είναι σωστό. Όμως, ο ποιοτικός και ιδιαίτερος τους καπνός αξίζει μια δοκιμή !

Ανώνυμος είπε...

Μετα απο ενα συντομο σερφαρισμα στο διαδικτιο, διαπιστωσα πως υπαρχουν πολλα sites που κανουν φερνουν τσιγαρα στην Ελλαδα σε πολυ καλες τιμες. Μεχρι και 30 ευρω την κουτα sobranie cocktail βρηκα!! Πιστευω πως πραγματικα θα πρεπει να ψαχτουμε λιγο με τετοιου ειδους αγορες, εφοσον φυσικα ειναι αξιοπιστες. Η νομοθεσια δεν νομιζω να αποτελει προβλημα

johnny είπε...

ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΦΙΛΕ ΤΟ ΣΟΜΠΡΑΝΙ ΚΟΚΤΕΙΛ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 30? ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΑΪΤ

Ανώνυμος είπε...

Ενδεικτικα αναφερω http://www.cigarrettes-online.com/sobranie-cigarettes.html (σε δολαρια), http://www.cigarette-shop.org/cheap-cigarettes/Buy-sobranie.html.. Το θεμα ειναι κατα ποσον αξιοπιστα ειναι τα sites και φυσικα η ποιοτητα του τσιγαρου

peliplanwmenos είπε...

Φίλε όταν ακούς Sobraine με 30 ευρώ αντιλαμβάνεσαι ότι η κατάσταση ''βρωμάει'' υπερβολικά. Γενικά μέσα από συζητήσεις έχω καταλάβει ότι τα πιο αξιοπιστα ηλεκτρονικά ''μαγαζιά'' πώλησης τσιγάρων τα έχει η Γερμανία.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Γερμανικα και Αγγλικα. Παντως το Sobranie στην Ρωσσια δεν εχει πανω απο 2 Ευρω(το Μαρλμπορο εχει 1 ευρω),οποτε αν τα τσιγαρα ειναι αγορασμενα απο Ρωσσια ή Ουκρανια ειναι ΟΚ,αν εχουν μεινει πολυ καιρο παντως ή ακομα χειροτερα ειναι τσιγαρα απομιμησης,τοτε υπαρχει προβλημα. Επισης εχω την εντυπωση πως ειναι παρανομες οι αγορες απο χωρες που δεν ειναι στην ΕΕ

peliplanwmenos είπε...

Προς το παράνομο θα συμφωνήσω με τον Πέτρο. Απ ότι διάβαζα μόνο για προσωπική χρήση μπορεί κάποιος να φέρει τσιγάρα από χώρες εκτός ΕΕ. Καθώς και τα περισσότερα μαγαζιά εκτός ΕΕ, μάλλον είναι φαντάσματα.

Amerikanos είπε...

Μένω Αμερική και παρήγγειλα από το http://www.cigarette-store.org/ δύο κούτες καρέλια (30$ η κούτα). (Αν και άργησαν) ήρθαν αρχές Δεκέμβρη με ταινία και σφραγίδα Μολδαβίας. Η ημερομηνία στο πακέτο έγραφε 13-5-10. Δεν μου φάνηκαν πάντως πολύ ποιοτικά και δεν είμαι σίγουρος αν είναι αυθεντικά...

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Παντως Αμερικη εχει πολλα καλα τσιγαρα να καπνισεις.

Bluesman είπε...

Το καλοκαιρι ενας φιλος απο Ναπολι μου εφερε καπνο Pueblo.Μ αρεσε πολυ,αλλα δεν μπορω να τον βρω που θενα Ελλαδα.Ξερει κανεις κατι?Εστω και για ιντερνετικη αγορα?

peliplanwmenos είπε...

Πράγματι φίλε πολύ καλός ο Pueblo. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, δεν κυκλοφορεί. Μπορείς να τον προμηθευτείς από Γερμανικά διαδικτυακά μαγαζία που είναι συνήθως αξιόπιστα. Προσωπικά δεν έχω αγοράσει ποτέ από ηλεκτρονικό μαγαζί.

Blogger είπε...

Are you paying over $5 per pack of cigarettes? I'm buying high quality cigarettes at Duty Free Depot and I'm saving over 60% from cigs.