ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

ΤΣΙΓΑΡΟΚΡΙΤΙΚΗ : ORIENTA







Ότι και να πει κάποιος για αυτό το τσιγάρο είναι λίγο. Κλασσικό χαρμάνι με τούρκικα ανατολίτικα καπνά υψηλής ποιότητας. Προιόν της Γερμανικής εταιρείας Haus Bergmann που τώρα έχει εξαγοραστεί από την BAT.Να σημειωθεί ότι είναι άφιλτρο και αποτελεί το μόνο παράδειγμα κλασσικού τσιγάρου τούρκικου τύπου στη σύγχρονη αγορά τσιγάρων. Το τσιγάρο αυτό διατίθεται μόνο στην Γερμανική αγορά. Δύσκολο στην ανεύρεση και απ' ότι μου είπαν μάλλον η παραγωγή του σταμάτησε. Το καλύτερο χαρμάνι ανατολίτικου τύπου που έχω δοκιμάσει και προσωπικά το θεωρώ ανώτερο από το πολυτελές Sobraine Black Russian. Την γευστική αξία αυτού του τσιγάρου την καταλαβαίνεις από την πρώτη ρουφηξιά. Καπνός γλυκύταττος με ωραίο πλούσιο και μυρωδάτο όγκο καπνού και μοναδικό χαρακτήρα τόσο κατά την εισπνοή όσο και στην εκπνοή. Είναι το μόνο τσιγάρο του οποίου ο εκπνεόμενος καπνός στο περιβάλλον μυρίζει απίστευτα και όχι σαν κάρβουνο, όπως σε όλα τα άλλα τσιγάρα. Καπνίζοντας αυτό το τσιγάρο αντιλαμβάνεσαι όχι μόνο τι θα πει τσιγάρο, αλλά και καλά ανατολίτικα τούρκικου τύπου. Καμία σχέση με τον δικό μας Άσσο, ακόμα και τον παλιό άφιλτρο, καθώς τα καπνά του Orienta δεν έχουν αυτή τη δυνατή γεύση αλλά ένα ντελικάτο άρωμα. Στα μεγάλα πλεονεκτήματα αυτού του τσιγάρου είναι ότι δεν τσιμπάει καθόλου τον λαιμό. Το πακετάκι καλαίσθητο και παλιομοδίτικο χωρίς βέβαια κάτι το ιδιαίτερο.

Προσωπικά το θεωρώ ότι καλύτερο έχω καπνίσει στο χώρο του καπνού εν γένει (Το Έξελενς μοναδικό στο είδος του και στην Ελληνική αγορά, αλλά μπροστά στο Orienta δεν πιάνει πραγματικά μία). Αν βρεθείτε στην Γερμανία ψάξτε το και δεν θα σας απογοητεύσει.

Τιμή : 5,25 ευρώ (20 τσιγάρα)

Βαθμολογία 9,5+/10.

14 σχόλια:

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Μαζι με το Sobranie Cocktail και το παλιο Dunhill τα 3 καλυτερα τσιγαρα που εχω καπνισει. Χαιρομαι παντως που ειχες την ΤΥΧΗ να το απολαυσεις,εστω και μπαγιατικο και ελπιζω να μην εχει διακοπει η παραγωγη του(την τελευταια φορα που εστειλα δικο μου ανθρωπο δεν το βρηκε,το ιδιο μου ειπαν και αλλοι φιλοι που το αναζητησαν),οπως ειχε γινει και με την παραγωγη του Orienta Filters την δεκαετια του 90.
Παντως δεν ειναι το μοναδικο δειγμα συγχρωνου τουρκικου τσιγαρου. Περα απο το Camel Turkish και το Tor Turkish,στην Τουρκια τα ντοπια τσιγαρα ειναι 100% Τουρκικο χαρμανι,ισως οχι τοσο πολυτελες σαν του Orienta,αλλα περιπου παρεμφερες και ταυτοχρονα εκπληκτικα φτηνα.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Εδω να προσθεσω,πως η διαχρονικη εμμονη μου για τα ανατολικα καπνα,μπορει να φαινεται γραφικη σε καποιον που δεν εχει καπνισει Orienta και εχει στο μυαλο του τσιγαρα σαν τα Καρελια-Ασσο Φιλτρο, αλλα οποιος τα εχει δοκιμασει μαγευεται. Ο καπνος στην αποθεωση του. Ας την περνανε γραμμη και οι δικες μας εταιριες και ας εβγαζαν κατι αναλογο με τα δικα μας τα καπνα.

peliplanwmenos είπε...

Δυστυχώς φίλε Πέτρο στην αγορά καπνού της Αμερικής και Τουρκίας δεν έχω πρόσβαση, οπότε αναφέρομαι στην Ευρωπαική αγορά. Το Tor Turkish άμα το βρω θα το καπνίσω, αλλά η κριτική σου με κάνει διστακτικό. Το καλό με το Orienta ήταν και η προσιτή του τιμή για τα γερμανικά δεδομένα.

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Πέτρο θεωρείς το Camel Turkish ανώτερο του Orienta ;

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Οχι. Το Camel Turkish ειναι πολυ καλο,αλλα ειναι τσιγαρο μαζικης παραγωγης μια σκαλα κατω απο το Orienta που ειναι απομειναρι των τσιγαρων πολυτελειας του μεσοπολεμου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει σταματήσει ακόμα να κυκλοφορεί το orienta στη γερμανία. Μου έφερε μερικά πακέτα μια φίλη από εκεί πριν λίγες μέρες, αν και της είπαν ότι θα σταματήσει με το νέο έτος. Η τιμή του 5,25 €.
Αν και δεν είμαι συνηθισμένος στο κάπνισμα σκέτων τσιγάρων, είναι όντως θαυμάσιος καπνός με πολύ φίνα γεύση.

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Ανώνυμε κεντρικό καπνοπωλείο στη Γερμανία μου είπε ότι έχει σταματήσει η παραγωγή του και μάλιστα εδώ και πολύ καιρό, και αυτό φαίνεται και από την τιμή του και τα 20 τσιγάρα που περιέχει, καθώς όλα τα πακέτα στη Γερμάνια, με εξαίρεση τα Sobraine, έχουν 19 τσιγάρα. Απλά το συγκεκριμένο καπνοπωλείο ίσως είχε απόθεμα και δεν μπορεί να κάνει νέες παραγγελίες για το νέο έτος. Όντως ο καπνός του απλά μοναδικός με όλη τη σημασία της λέξης.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Παντως τα online μαγαζια τα εχουν ακομα. Το οτι εχει 20 τσιγαρα δεν σημαινει κατι,παντα ειχε αυτη την διαφοροποιηση με τα αλλα Γερμανικα. Η τιμη ομως λεει κατι,αφου και πριν 3 χρονια 5,25 ειχε. Τελος παντων αφου υπαρχει περιπτωση διακοπης της παραγωγης του ή εχει διακοπει ειδη,θα βρω τον τροπο να φερω καμοια κουτα.
Δημητρη τα δοκιμασες και τα δυο Sobranie; Ενα αφιερωμα νομιζουν πως αξιζουν.

Lefteris76 είπε...

Γειά χαρά, είμαι ο ανώνυμος που είχα γράψει πριν. Τα Orienta τα φερε φίλη μου, που τα αγόρασε [μια κούτα των 10 πακέτων με 20 τσιγάρα έκαστο] από κεντρικό καπνοπωλείο στη Φρανκφούρτη και της είπαν αυτά που προανέφερα, τώρα αν αυτός είχε απόθεμα ενώ έχουν σταματήσει ήδη, δεν μπορώ να το γνωρίζω...πάντως όντως σε ονλάιν μαγαζιά μπορείς να βρεις ακόμα. Επίσης μου φάνηκαν γευστικά εξαιρετικά και καθόλου μπαγιάτικα σε αντίθεση με ένα πακέτο Sobranie black russia με τιμή 9,75 €, που δοκίμασα και που δεν με ενθουσίασαν σε συνδυασμό και με την ακριβή τιμή τους.

peliplanwmenos είπε...

Το Black Russian ενώ είναι ένα πολυτελέστατο και αρκετά φίνο τσιγάρο για τα δεδομένα της αγοράς τσιγάρων της ΕΕ πιστεύω ότι πραγματικά ωχριά μπροστά στο Orienta ... Φίλε Πέτρο σύντομα θα ακολουθήσει κριτική για τα προιόντα της οικογένειας Sobraine ...

Costas είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ONLINE ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ORIENTA?
ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Κώστα από μια ματιά που έριξα και εγώ δεν το είδα. Μαλλον τελικά αυτό που μου είπαν σε καπνοπωλείο στη Γερμανία, ότι δηλαδή στμάτησε η παραγωγή του, ίσχυε. Ίσως, μερικά μαγαζιά να είχαν αποθέματα γι αυτό είχαν το εν λόγω τσιγάρο στις αναρτήσεις τους. Άλλο ένα ακόμα τσιγάρο - καπνιστική απόλαυση έφραψε τίτλους τέλους. Κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι και εγώ ότι αρκετοί έλεγαν πως σταμάτησε.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα όντως ιστορικό σήμα