ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΤΣΙΓΑΡΟΚΡΙΤΙΚΗ : ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ CAMEL

















Τα Camel ενδεχομένως να είναι τα τσιγάρα με την μεγαλύτερη ιστορία διεθνώς. Το Camel μετά από πρωτότυπες διαφημίσεις που το καλωσόριζαν στην αγορά (Οι καμήλες έρχονται) εισήχθη στην αγορά των Η.Π.Α. το Καλοκαίρι του 1913 από την RJ Reynolds. Τα Camel έχουν ενδεχομένως το καλύτερο και πιο αναγνωρίσιμο πακέτο στην ιστορία του τσιγάρου και προσωπικά το θεωρώ το καλύτερο. Δυστυχώς σήμερα το μόνο πακέτο που έχει την νοσταλγική εικόνα της καμήλας είναι το άφιλτρο. Παρότι ήταν ένα τσιγάρο μαζικής παραγωγής διακρινόταν για την ποιότητα του στα καπνά τα οποία ήταν Βιρτζίνια και Turkish. Ορόσημο στην ιστορία αυτού του τσιγάρου είναι οι διαφημίσεις της εν λόγω μάρκας με έμβλημα τον Joe Camel αλλά και η διαφήμιση ότι ''Οι γιατροί προτιμούν Κάμελ''. Να σημειωθεί ότι το 1931 τα Camel εισήγαγαν το σελοφάν στα πακέτα τους ώστε να διατηρείτε καλύτερα ο καπνός των τσιγάρων. Στην Ελλάδα τα Camel παρασκευάζονταν από την Καρέλια Α.Ε. μέχρι το 2001 και οι καπνιστές που τα πρόλαβαν μιλάνε για ένα ιδιαίτερο τσιγάρο που υπερτερούσε πολλών camel που διατίθεντο σε άλλες χώρες. Καταληκτικής σημασίας για τα Camel είναι το 1999. Το έτος αυτό τα δικαιώματα των τσιγάρων, για τις αγορές εκτός Η.Π.Α., της RJ Reynolds με εξαίρεση το Natural American Spirit πουλήθηκαν Japan Tobacco International. Το πακέτο στα Camel με φίλτρο άλλαξε, η παραγωγή του εν λόγω τσιγάρου από την Καρέλια Α.Ε. σταμάτησε και όπως παρατήρησαν και οι καπνιστές του ‘’παλιού’’ Camel έπεσε και η ποιότητα στα καπνά και ως εκ τούτου στη γεύση. Να σημειωθεί ότι το Camel των Η.Π.Α. ακόμα και σήμερα διατηρεί τη γεύση του παρελθόντος. Μάλιστα βγαίνει σε άλλες παραλλαγές, όπως τα Turkish Royals και μια περίοδο βγήκαν και τα θρυλικά στο χώρο των συλλεκτών Camel tins με διάφορες παραλλαγές του εν λόγω τσιγάρου. Να σημειωθεί ότι όπως και στις Η.Π.Α. έτσι και στις διεθνείς αγορές κυκλοφορούν ανά χρονικά διαστήματα συλλεκτικά πακέτα Camel που παρουσιάζουν μέσα από εικόνες το θρυλικό έμβλημα της καμήλας.

Camel Άφιλτρο: Το Camel Άφιλτρο που κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά είναι ένα μέτριο τσιγάρο με πολύ, όμως, φυσική γεύση σε σχέση με Lucky Strike άφιλτρο. Η γεύση του είναι στυφή χωρίς κάτι ιδιαίτερο δεν πρέπει να έχει ανατολίτικα και αυτό φαίνεται και από την επιγραφή με τα καπνά στο πίσω μέρος του πακέτου που δεν γράφει τίποτα για ανατολίτικα. Από την άλλη το Γερμανικό άφιλτρο μου άρεσε αρκετά. Πρέπει να έχει τούρκικα καπνά μέσα, όπως γράφει και στο πακέτο, καθώς μερικές τζούρες μου θύμισαν το Orienta. Γενικά εξαιρετικά απαλός και μυρωδάτος καπνός.

Camel σκληρό πακέτο με φίλτρο καφέ: To θεωρώ από τα πιο άγευστα τσιγάρα χωρίς χαρακτήρα. Για ανατολίτικα ούτε λόγος.

Camel Natural full flavor: Ένα δίκαιο τσιγάρο για τα Ελληνικά δεδομένα. Ωραίο χαρμάνι με έντονη γεύση και κάποια ανατολίτικα. Να σημειωθεί ότι αυτό το τσιγάρο φτιάχνεται από ολόκληρα φύλλα καπνού και χωρίς αρώματα. Δεν είναι τσιγάρο 100% χωρίς πρόσθετα, όπως το NAS. Παραμένει, όμως, μια καλή επιλογή για την Ελληνική αγορά που δεν διακρίνεται για τα τσιγάρα της χωρίς πρόσθετα. Αλλά και μια καλή γευστικά επιλογή. Προσωπικά το θεωρώ αρκετά βαρύ ακόμα και για τις περιεκτικότητες του με έντονο (φυσικό) άρωμα. Γι αυτό το θεωρώ ιδανικό μετά από μεγάλα γεύματα και συντροφιά ενός καλού ουίσκι, καθώς προσθέτει μια καπνιστή νότα στη γεύση του τελευταίου. Ωραίο το πακετάκι του με μοντέρνο σχεδιασμό. Σε άλλες χώρες το εν λόγω τσιγάρο τιτλοφορείται Camel Essential.

Καπνός Camel: O καπνός Camel είναι για τα Ελληνικά δεδομένα μια καλή επιλογή (χαρμάνι Βιρτζίνια). Ειδικά οι καπνιστές του Old Horborn θα τον λατρέψουν καθώς έχει καλά στοιχεία τόσο από τον μπλε όσο και από τον κίτρινο, καθώς στην ουσία αποτελεί μείγμα τους. Ωραίο το πακετάκι του. Ο Γερμανικός καπνός που είναι αμερικάνικο χαρμάνι σίγουρα πολύ ανώτερος από το δικό μας, αλλά δεν στέκεται επάξια δίπλα στους καπνούς της Γερμανικής αγοράς. Η γεύση του απροσδιόριστη. Μου θύμισε έναν αναβαθμισμένο Old Horborn κίτρινο. Μεγάλο του συν είναι ότι έχει το κλασσικό σχέδιο του Camel Άφιλτρου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ : Camel Black

Το Camel Black (αναλογίες : 10, 08, 9) το δοκίμασα στο Βέλγιο στην τιμή των 4 € όταν τα τσιγάρα τιμής marlboro είναι στα 4,70 περίπου. Κατ' αρχάς να σημειώσω ότι τα πακέτα τσιγάρων στο Βέλγιο στην πίσω πλευρά του πακέτου έχουν αναρτημένες εικόνες σχετικές με τις ασθένειες που προκαλούνται από το κάπνισμα. Τώρα το τσιγάρο είναι μεγέθους marlboro gold touch και απελπιστικά ευκολόκαυστο, δηλαδή τσιγάρο που καπνίζεται σε χρόνο max τα τρία λεπτά. Ωραίο χαρμάνι, όμως, δυνατό και γευστικό. Μου θύμισε ένα marlboro red στο πιο δυνατό (καθώς είναι κοντά στις αναλογίες του marlboro red, αλλά έχει πολύ πιο μικρό μέγεθος)και με πιο γλυκιά και απολαυστική γεύση που δεν ενοχλεί το λαιμό. Το προτείνω για μια δοκιμή. Πάρα πολύ συμπαθητικό και το πακετάκι του.



Βαθμολογία :
Camel Άφιλτρο (Ελλάδα): 5/10
Camel Άφιλτρο (Γερμανία) 8/10
Camel σκληρό πακέτο με φίλτρο καφέ (Ελλάδα): 3/10
Camel Natural full flavor (Ελλάδα): 7/10
Καπνός Camel (Ελλάδα): 6/10
Καπνός Camel (Γερμανία): 5,5/10
Camel Black (Βέλγιο) 6/10


ΥΓ 1 Οι καπνοί Camel βαθμολογούνται σε συνάρτηση με τους καπνούς που κυκλοφορούν στις αγορές των καπνών αυτών.

ΥΓ 2 Το Camel Άφιλτρο (Ελλάδα) και το Camel Natural full flavor βαθμολογούνται στο πλαίσιο της Ελληνικής αγοράς.



ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Λόγω της παρανόησης που δημιουργήθηκε να σημειώσω ότι η φρασιολογία που χρησιμοποίησα αναφορικά με τα ανατολίτικα δεν υπονοεί παντελή έλλειψη τους, αλλά ποσότητα ή ποιότητα αυτών που δεν καθίσταται άξια μνείας, κατά την προσωπική μου άποψη.




-ΣΥΝΤΟΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ-

57 σχόλια:

Costas είπε...

Να και μια παρουσιαση που δεν την περιμενα.
Τελειως λανθασμενη βεβαια...ακομα και να μη σου αρεσει το αφιλτρο, θα πρεπει να εισαι πολυ ασχετος για να λες οτι δεν εχει ανατολικα μεσα.
Με τη λεξη domestic εννοουν τα εγχωρια ανατολικα που εχει μεσα.

Οσο για το σκληρο που λες οτι ειναι αγευστο,ισα ισα το αντιθετο ισχυει,ειναι απο τα λιγα τσιγαρα με χαρακτηριστικη γευση.Ακομα λες οτι ουτε το σκληρο εχει ανατολικα μεσα...δηλαδη τι δεν ειναι american blend?

Θα μας κουφανεις μου φαινεται!

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Κώστα ποτέ δεν διεκδίκησα τον τίτλο του ''φωστήρα'', αλλά τα λεγόμενα σου είναι αρκετά εριστικά. Η Ελλάδα παράγει ανατολίτικα σε πάρα μα πάρα πολύ μικρό ποσοστό και παράγει πολλά burley, άρα σκέφτηκες μήπως με το domestic εννοούν τα καπνά αυτά. Κάπνισα και το Γερμανικό άφιλτρο που έχει τούρκικα και πίστεψε με μπορώ να κάνω τη σύγκριση ....

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Η Ελλαδα πλεον δεν παραγει Burley.Βασικα παραγουμε ανατολικα και τωρα τελευταια ξαναμπηκαν τα Βιρτζινια σε καποιες περιοχες της Θεσσαλιας. Οτι το Camel το κλασσικο εχει ψιλοανατολικη γευση ειναι γεγονος. Η JTI νομιζω συνεργαζεται με την ΣΕΚΕ.
Να πουμε δυο κουβεντες για το κλασσικο Camel με Φιλτρο: Ειναι απο τα λιγα τσιγαρα που εξακολουθουν να ειναι σχετικα βαρυα και να εχουν εντονη και χαρακτηριστηκη γευση. Η γευση αυτη ητε σου αρεσει ήτε οχι,εμενα προσωπικα παντως δεν με τραβαει με εξαιρεση κανενα τσιγαρακι στην τρακα μετα το φαγητο ή με Μπερμπον-Μπραντυ.
Παντως δοκιμασε και το Γερμανικο Camel Φιλτρο,πολλοι λενε πως εχει και αυτο διαφορετικη γευση απο οτι στην Ελλαδα.Προσωπικα καπνισα τουρκικο που ηταν παρομοιο με το Ελληνικο,Βραζιλιανικο και Καναδεζικο που ηταν απαισια χωρις την χαρακτηριστηκη μυρωδια του Camel της JTI και Αργεντινικο που ηταν τελειο. Αρα απο χωρα σε χωρα παιζει το χαρμανι και πιθανον οπως ειναι διαφορετικο το Γερμανικο αφιλτρο να ειναι διαφορετικο και το Γερμανικο φιλτρο.

peliplanwmenos είπε...

Κάπου είχα διαβάσει Πέτρο ότι παράγουμε αρκετά καπνά burley. Τώρα τα ανατολίτικα που περιέχουν τα εν λόγω τσιγάρα δεν μπορώ να τα εντοπίσω γευστικά και ειδικά για το Camel με φίλτρο, για το άφιλτρο όπως έγραψα και στην κριτική δεν το θεωρώ δεδομένο ότι δεν έχει. Προσωπικά θεωρώ ότι το marlboro έχει περισσότερα ανατολίτικα μέσα ειδικά το gold. Πάντως δοκίμασε το Γερμανικό άφιλτρο, πλούδια και μυρωδάτη γεύση και φυσικό άρωμα που φαίνεται να ξεφεύγει από τους περιορισμούς της ΕΕ. Το Γερμανικό Camel καφέ με φίλτρο θα το δοκιμάσω σύντομα.

Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
peliplanwmenos είπε...

Φίλε Κώστα στην γευσιγνωσία (πχ φαγητό, κρασί, τσιγάρο κλπ) πολλά πράγματα είναι υποκειμενικά. Εδώ καταθέτω την προσςπική μου άποψη και χαίρομαι όταν υπάρχει κόσμος που ΚΟΣΜΙΑ καταθέτει την δική του άποψη. Και φυσικά δεν λέω ψέμματα. Γιατί για να πει κάποιος ψέμματα πρέπει να ξέρει την αλήθεια, την οποία αποκρύπτει. Οπότε ας προσέξουμε λίγο τους χαρακτηρισμούς μας και ας κρατήσουμε ένα επίπεδο, χωρίς προσωπικές βολές.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε περιπλανομενε μην δινεις σημασια στον χριστη costa. Ειναι προΒΛΗΜΑτικο ατομο με αντικοινονικη συμπεριφορα και ελαφρας μορφης ψυχασθενια που ομως επιδινονεται με τον καιρο.Αποψη μου να τον αποκλισεις απο το μπλογκ σου διοτι θα σου δημιουργισει προβληματα οπως εχει κανει και σε αλλα μπλογκ.

Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Koprodog είπε...

Έχω δοκιμάσει το Camel 100ρι από duty free, το οποίο ήταν ένα άχρωμο, άοσμο, άγευστο τσιγάρο, το Camel lights, το οποίο είχε αξιοπρεπές άρωμα, αλλά ψιλοενοχλούσε στο λαιμό και ήταν εμφανής η χρήση χημικών, το θεωρώ υπερκοστολογημένο, και τον καπνό Camel Essential, ο οποίος ήταν μάλλον αδιάφορος και επίσης υπερκοστολογημένος κατά τη γνώμη μου...

mitsos είπε...

Πολύ σωστή η κριτική για το νάτουραλ. Τα άλλα έχω χρόνια να τα καπνίσω.

Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Να σημειωσω πως δοκιμασα στην Ισπανια το camel black, τιμη 3,40, λιγο πιο ακριβο απο το κανονικο camel. Τσιγαρο καλο, με ολιγον χημικη γευση, ευκολοπιοτο, βαρυ και ευχαριστω. Περιπου σαν το δικο μας marlboro, με την απουσια ανατολικων καπνων. Εντυπωση μου εκανε το γεγονος πως ηταν πιο λεπτο απο τα υπολοιπα τσιγαρα. Υ.Γ Ψιλομαπα τα τσιγαρα στην Ισπανια, ΔΕΝ βρηκα πουθενα natural american spirit, μονο καπνο ειχαν τα tobacco stores τους. Τελος οι Ισπανοι καπνιζουν τα γνωστα τσιγαρα του εμποριου σαν και μας (marlboro, lm, camel..) τα οποια ειναι χειροτερα απ τα δικα μας

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
peliplanwmenos είπε...

ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ Ή ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ Ή ΤΑ ΜΠΑΓΑΖΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ. ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΒΩΜΟΛΟΧΙΩΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΡΑΣΙΟΛΟΓΙΑ ΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΛΛΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΧΩΡΟ . ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΙΔΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ........

ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΚΕ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΦΟΡΤΟΥ, ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΨΩ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ......

Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

θελω ενα καπνο ουτε πολυ βαρη ουτε πολυ ελαφρη με ωραια γευση και ωσμη προς τη γλυκεια χωρις πολλα αρωματα και χημεικα να μν ξερενει το λαιμο αλλα και να μν χανετε η γευση του τσιγαρου τι μου προτινεις και με τι χαρτακια και φιλτρακια??? πες μου γτ μεχρι την παρασκευη το μεσημερι πρεπει να εχω αποφασισει...
εμενα μου προτιναν old holborn yellow white,camel,karelia,vann nelle,drum blond τι λες ποιο απο αυτα ειναι πιο κοντα σε αυτα που ζητω???

Ανώνυμος είπε...

Καρελια, χαρτακια κοκκινα φιλτρακια Ριζλα τα σλιμ

Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
peliplanwmenos είπε...

ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑ CAMEL BLACK ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Ηταν να κυκλοφορησει και στην Ελλαδα το Camel Black,αλλα μαλλον η JTI αλλαξε γνωμη,αφου η αγορα κινηται προς πολυ Low Budget σηματα. Παντως αρεσε σε οσους το καπνισαν.

Ανώνυμος είπε...

Μπορει καποιος να μου πει αν γνωριζει καποιο μαγαζι στην Θεσσαλονικη που να εχει το "Ελληνικο Σιγαροχαρτον"??

Ανώνυμος είπε...

Αν μενεις κοντα στην Τουμπα,στην Σταγηριτη λιγο πανω απο τον Αγιο Θεραποντα,εχει ενα ψιλικατζιδικο που το φερνει.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαρισω πολυ φιλε μου!! Μηπως ομως εννοεις τον Αγιο Χριστοφορο?? Γιατι καπου εκει ειναι η οδος που ανεφερες απ ο,τι θυμαμαι..

Ανώνυμος είπε...

Nαι. Μπερδεψα τους Αγίους.

Koprodog είπε...

Δοκίμασα σήμερα και το Camel One. Εντάξει, τσιγάρο/αέρας, αλλά αν σώνει και καλά θέλει κάποιος να καπνίζει κάτι τέτοιο, μάλλον η καλύτερη επιλογή σε αυτήν την κατηγορία, καθώς γινόταν αισθητή και κάποια γεύση.

Costas είπε...

Σχετικα με το αφιλτρο καμελ.

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο BLOGGER.
Το δοκιμασα την ανοιξη-καλοκαιρι.ΦΟΒΕΡΟ ΤΣΙΓΑΡΟ.Μεσα στα 4καλυτερα τσιγαρα που εχω δοκιμασει μαζι με αφιλτρη χρυση κασετινα,davidoff magnum (παλιο) και exellence.
EXEI AMEΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΠΝΑ ΜΕΣΑ(το γραφει πισω) και εγχωρια ανατολικα α κλασης(καθως τουρκικα η jti δεν εχει δικαιωμα να βαζει στο camel).
Αρωματικο(τα καλυτερα αρωματα που εχω μυρισει σε τσιγαρο ως τωρα),γευση πλουσια,πολυπλοκη,γλυκια,αρωματικη και πολλα αλλα.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΕΤΕ ΒΙΑΣΤΙΚΑ, Η ΓΕΥΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ.
ΚΑΠΝΙΣΤΕ ΤΟ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΤΖΟΥΡΕΣ.ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΑ (ΦΥΣΙΚΑ) ΑΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΓΕΨΟΥΝ.

-ΦΡΟΝΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΦΡΕΣΚΟ ΠΑΚΕΤΟ-

panayiotis είπε...

Απ΄ όλα αυτά το καλύτερο είναι γευστικά και από πλευράς αρώματοςτο CAMEL φίλτρο μαλακό.

panayiotis είπε...

Είναι τρομερο τσιγάρο το CAMEL φίλτρο μαλακό.Καμμιά σχέση με το σκληρό.

Costas είπε...

TO ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΜΕΛ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΙΛΤΡΟ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΦΡΕΣΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

sinfwnw kai epau3ano to camel afiltro ine kai gamw ta tsigara ala distixws xalaei grigora i geusi tu kai ine ena 8ema na to vris fresko.

Costas είπε...

Ρωτησα εναν ιδιοκτητη καπνοπολειου στην πολη μου με ιδικευση στα πουρα,{αλλα οπως ξερω απο παλιοτερα, εχει και καποια εμπειρια στα τσιγαρα και στους καπνους,}να μου πει λιγα λογια για το καμελ, και ποια τσιγαρα προτιμαει απο ελλαδα.Οπως μου ειπε το καμελ(φιλτρο-αφιλτρο) ειναι απο τα λιγα τσιγαρα πλεον που αξιζουν στην ελληνικη αγορα και ο ιδιος το προτινει σε ατομα που τον ρωτανε.Αν και προτιμαει το αφιλτρο καμελ,οταν καπνιζει τσιγαρα με φιλτρο το καμελ εχει σαν σταθερη μαρκα μαζι με (gitanes φιλτρο,sante,χρυση κασετινα,exellence και magnum)
Παντως περα απο προσοπικες προτιμησεις μου ειπε και καποιες πληροφοριες για το καμελ φιλτρο.Οπως μου ειπε το μαλακο πακετο ειναι πιο αρωματικο, ενω το σκληρο ποιο "γευσατο".Επισης μου ειπε οτι η γευση του σκληρου ειναι πιο ηπια και πιο στρωμενη σε σχεση με το μαλακο.(Ο ιδιος προτιμαει το μαλακο).Το μαλακο πακετο κινηται πολυ περισσοτερο σε σχεση με το σκληρο οπως μου ειπε (μαλλον γι'αυτο την τελευταια φορα δε μου αρεσε το καμελ φιλτρο, θα βρηκα ψιλομπαγιατικο πακετο.)
Τελος το μαλακο το περνουν κυριως αντρες, σε αντιθεση με το σκληρο που το προτιμουν γυναικες.(τις υπολοιπες εκδοχες του καμελ φιλτρου μαζι με τον καπνο τις θεωρει απαραδεκτες)

Ανώνυμος είπε...

το ονομα μου ειναι Γιαννης.
διαβασα ολεσ τισ κριτικες για το camel και καθοσον με αυτο ξεκινισα το καπνισμα το 1996 πιστευω οτι μπορω να καταλαβω τισ διαφορεσ του χαρμανιου του καρελια σε σχεση με αυτου τησ jti.
το παλιο χαρμανι ηταν γευστικο και αρχοντικο. το 1999 λογω νομοθεσιασ ο καρελιασ κατεβασε ποσοστα πισασ και νικοτινησ και ανοιξε τρυπεσ στο φιλτρο, με αποτελεσμα να χαλασει η γευση του τσιγαρου. οταν αλλαξε η εταιρεια εγινε αδιαφορο και δεν ειχε καμια σχεση με τα προηγουμενα! το αφιλτρο ειναι το μοναδικο που κραταει λιγο τον χαρακτηρα του παλιου camel μαζι με το πακετο με την πυραμιδα!!!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς και στο άφιλτρο η ποιότητα έχει πέσει δραματικά η γεύση έχει γίνει σκληρή και το άρωμα εντελώς χημικό. Η εταιρεία το camel το έχει ξεγραμμένο, όπως η philip morris ενδιαφέρεται μόνο να πουλάει marlboro, έτσι και η JT ενδιαφέρεται να πουλάει μόνο mild seven άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα σήματα της είναι μάπα εκτός από αυτά που κατασκευάζονται ακόμα από το εργοστάσιο της gallaher, το οποίο φαίνεται έχει μία κάπια αυτονομία, όσα έρχονται από το εργοστάσιο της JT στη Γερμανία δεν καπνίζονται.

peliplanwmenos είπε...

Δυστυχώς τα Κάμελ του καρέλια δεν είχα την ευκαιρία να τα δοκιμάσω. Πάντως έμεινα μαγεμένος από το άφιλτρο γερμανικό κάμελ. Μια πάρα πολύ καλή επιλογή. Το Ελληνικό προσωπικά μου φαίνεται ένα τυπικό αμερικάνικο χαρμάνι, με συμπαθητική και αρκετά φυσική γεύση.

Ανώνυμος είπε...

Στο ελληνικό τελευταία έχει χαθεί αρκετά η φυσικότητα.

Costas είπε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΜΕΛ ΑΦΙΛΤΡΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΠΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΕ.

ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΠΝΟΠΩΛΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΦΙΛΤΡΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΕΣΑ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΩΡΙΣΕΙ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΜΕΛ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΕΣΑ.
ΤΟ ΑΦΙΛΤΡΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΙΑΖΕΙ ΣΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΠΝΙΣΕΙ.
ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΜΕΣΑ.(ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ)

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ GAULOISES BRUNES KAI GITANES ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.ΤΟ GAULOISES BRUNES EINAI ΛATAKIA KAI ANATOΛΙΚΑ ΕΝΩ ΤΟ GITANES ΛΑΤΑΚΙΑ,ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΡΑΛ. (ΤΑ ΚΑΠΟΡΑΛ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΝΑ ΝΟΤΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ)

Ανώνυμος είπε...

Κώστα αυτό για τα gauloises και τα gitanes και εμένα ένας καπνοπώλης μου το είπε. Έδειχνε όντως ότι ήξερε τι έλεγε και να που αποδεικνύεται. Τα caporal μου είχε πει ότι είναι τα παραδοσιακά γαλλικά καπνά τσιγάρων, αλλά υπέθετα πως από κάποια αποικία τα έπαιρναν, δεν ήξερα ότι καλλιεργούνται στη Γαλλία, πάντως όσο πιο ψυχρό το κλίμα τόσο πιο σκούρο και δυνατό καπνό βγάζει.


Για το Camel και εμένα προς τα τούρκικα έκλινε η γνώμη μου, αλλά δεδομένου ότι σε καμία άλλη χώρα δεν έχει τούρκικα υπέθετα πως έχει καπνά Σαμψούς από την Κατερίνη που στην ουσία είναι η ίδια ποικιλία και ίδιας ποιότητας πάνω κάτω. Από όπου και να είναι πάντως τα καπνά του οι JTI και R.J. Reynolds τσιγάρα πουλάνε και σίγουρα δεν ασχολούνται με το Ελληνοτουρκικό. Ίσως έτσι να εξηγείται που στην Ελλάδα το άφιλτρο δεν πειράχτηκε εμφανισιακά και γενικά έχει ένα μικρό αλλά πιστό κοινό, έμεινε όσο το δυνατόν γνήσιο.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ίσως με το domestic να εννοούν και απλώς ανατολικά, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι/ήταν μία χώρα με πολύ μεγάλη καπνοπαραγωγή και είναι η χώρα με τα καλύτερα ανατολικά καπνά παγκοσμίως. Φυσικά ίσως τελικά Κώστα και να έγινε για καθαρά εμπορικούς λόγους, όπως έλεγες φίλε Κώστα.

Costas είπε...

και εγω αυτο νομιζω οτι εγινε για εμπορικους λογους καθως στην ελλαδα το turkish χτυπαει ασχημα στον καταναλωτη

Ανώνυμος είπε...

Αξιζει να αγορασω τον καπνο καμελ;

Ανώνυμος είπε...

Εξαρτάται...θα σε πληρώσουν για αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Για το camel μαλακό γιατί δεν έγραψες κάτι;

Ανώνυμος είπε...

το πιο ισορροπημένο τσιγάρο είναι το camel lights.

Blogger είπε...

Are you paying over $5 per pack of cigs? I buy my cigarettes over at Duty Free Depot and I'm saving over 70% from cigs.

Empeiros kapnisths είπε...

Το κάμελ blue μαλακό πακέτο είναι αρκετά καλό τσιγάρο με τούρκικο καπνό. 8/10 βαθμολογία από εμένα.