ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΤΣΙΓΑΡΟΚΡΙΤΙΚΗ : SOBRANIE BLACK RUSSIAN







Ένα θρυλικό τσιγάρο το Sobranie Black Russian συνώνυμο των ευγενών αδρικών - σε αντιπαραβολή με τα coctail τα οποία ήταν συνυφασμένα με πιο γυναικείο κοινό λόγω και χρώματος- απολαύσεων. Ο όρος ''sobranie'' αποτελεί την με λατινικούς χαρακτήρες αποδιδόμενη Ρώσικη λέξη που σημαίνει συγκέντρωση. Ένα τσιγάρο για την αριστοκρατία που κατασκευαζόταν από τον οίκο Sobranie of London, ο οποίος ιδρύθηκε το 1879. Αποτελεί έναν από τους παλιότερους οίκους τσιγάρων στον κόσμο. Ο οίκος αυτός προμήθευε αρκετους βασιλικούς οίκους μεταξύ των οποίων και αυτός του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδος. Τα τσιγάρα που παρασκεύαζε αρχικά ο εν λόγω οίκος ήταν χειροποίητα. Στο ενεργητικό αυτού του οίκου περιλαμβάνονται και τα θρυλικά στο χώρο των καπνιστών Sobranie Balkan. Υπό το όνομα Sobranie παρασκευάζονται και τα εξίσου premium τσιγάρα Sobranie Coctail και άλλες παραλλαγές. Στην χώρα μας διατίθενται και Sobranie slim και κατά την δεκαετία του 60 τα coctail. Ο οίκος αυτός αρχικά αγοράστηκε από την Gallaher Group, η οποία τον Απρίλιο του 2007 εξαγοράστηκε από την Japan Tobacco International.

Η απόλαυση του εν λόγω τσιγάρου αρχίζει από τη στιγμή που παίρνεις στα χέρια σου το πακέτο. Μαύρο σκληρό πολυτελές πακέτο με χρυσά γράμματα και το χρυσό θυρεό της Ρωσίας. - Το πακέτο πλέον είναι πιο απλοποιημένο και δεν γράφει πια την επωνυμία Gallaher, όπως παλιότερα - ίσως(;) ολόκληρώθηκε η συγχώνευση των δύο εταιρειών, όπως με τη δική μας Παπαστράτος- Η ίδια πολυτέλεια συνεχίζεται και όταν ανοίγεις το πακέτο με το χρυσό χαρτί, σαν το excellence, και αντικρίζεις τα τσιγάρα. Τσιγάρα 100 mm με μαύρο τσιγαρόχαρτο και χρυσό φίλτρο με το θυρεό της Ρωσίας. Το χαρμάνι των εν λόγω τσιγάρων είναι με καπνά ανατολίτικου τύπου. Δυστυχώς τα πράγματα παραμένουν σε υψηλό μεν επίπεδο όταν ανάβεις το τσιγάρο, αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο που προσδοκούσες ανοίγοντας και εξερευνόντας το πακέτο. Ο καπνός του τσιγάρου κατάξανθος. Από τις πρώτες τζούρες δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά αν είσαι λάτρης των βαριών τσιγάρων. Καθώς το τσιγάρο καίγεται ανακαλύπτεις περισσότερα και στις τελευταίες τζούρες έχεις μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός των ανώτατων ορίων σε πίσσα και νικοτίνη τα οποία σε συνάρτηση με το μεγάλο του μέγεθος πραγματικά σου εξασθενεί τα πνευμόνια για να τραβήξεις μια αξιοπρεπή ρουφηξιά. Βέβαια αν είσαι λάτρης της ελαφρυάς κατηγορίας και αφιερώσεις χρόνο για να καπνίσεις το εν λόγω τσιγάρο και όχι να ξεχαρμανιάσεις θα σου προσφέρει στιγμές καπνιστικής εμπειρίας. Σαν άρωμα καπνών να πω ότι το θεωρώ ποιοτικά καλύτερο από του orienta, βέβαια συναρτήσει του υψηλότατου κόστους του και του αδύνατου μια αξιοπρεπούς ρουφηξιάς το θεωρώ εν γένει αρκετές σκάλες πιο κάτω από το orienta. Βέβαια αν ισχύουν αυτά που μου είπε Γερμανός καπνοπώλης, ότι, δηλαδή, το εν λόγω σήμα (orienta) αποσύρθηκε, τότε τα πράγματα ανατρέπονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γερμανία είναι πολύ εύκολο στην εύρεση οπότε δοκιμάστε το σωρίς δεύτερη σκέψη.

Το πακέτο που ''εξερεύνησα'' καπνιστικά ήταν Γερμανικό με τιμή 9,75 €. - Οι εικόνες της ανάρτησης, που θα ανέβουν σύντομα, είναι από το παλιό πακέτο πριν το πρόσφατο ''λίφτινγκ''-

Βαθμολογία : (συναρτήσει και του υπερπολυτελούς χαρακτήρα του) 8+/10

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το sobranie ήταν πάντα ελαφρύ πίσσα 9mg - νικοτίνη 0,8 αν δεν κάνω λάθος. Γενικά τα τσιγάρα από παραγγελίες είναι κάπως χαμηλότερης ποιότητας. Αν το δοκίμαζες από Αγγλία ίσως και να είχες άλλη άποψη. Γενικά εγώ σε όλα αυτά τα "πολυτελή" πιστεύω ότι περισσότερο πληρώνεις το πακέτο παρά το χαρμάνι. Για το ότι τραβάει δύσκολα φταίει ότι είναι πολύ σφιχτοστιμένο. Γενικά εγώ τσιγάρο πολυτελείας που δεν είναι χωρίς πρόσθετα δεν νομίζω ότι αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

φίλε periplanwmene έλεγα να βάζαμε τα link από τα blog.

peliplanwmenos είπε...

''Ελαφρύ'' έγινε φίλε Μαύρο Ρόδο μετά την επιβολή των ανώτατων ορίων σε πίσσα και νικοτίνη, παλιότερα κυκλοφορούσε με πίσσα 14, όπως έχω δε. Το συγκεκριμένο δεν το αγόρασα μέσω διαδικτύου, αλλά από μεγάλο καπνοπωλείο στη Γερμανία. Το θέμα δεν είναι ότι έχει σφιχτό δέσιμο ο καπνός, αλλά το γεγονός ότι το φίλτρο του είναι σχεδόν άκαμπτο με αποτέλεσμα να μην μπορείς να ελέγξεις τις εισπνοές καπνού, σύμφωνα με τα δικά στου πρότυπα. Κοίτα τώρα αναφορικά με τα πρόσθετα. Είναι πλέον τόσο διαδεδομένα που δεν μπορείς να βρεις εύκολα τσιγάρα χωρίς αυτά. Οντως και εμένα θα με ενδιέφερε ένα πολυτελές τσιγάρο χωρίς πρόσθετα, αλλά απ ότι γνωρίζω στην Ευρωπαική αγορά δεν κυκλοφορούν.

Ανώνυμος είπε...

Το 90% των τσιγάρων αγγλικών (βιρτζίνια) τσιγάρων είναι χωρίς πρόσθετα. Όπως τα silk cut, dunhill, Benson gold και το sobranie cocktail. Ίσως πάντως το Αγγλικό να είναι διαφορετικό. Εκπλίσομαι όμως γιατί η Γερμανία έχει καλά τσιγάρα.

Ανώνυμος είπε...

πάντως εγώ το τσιγάρο που θεωρώ πιο ποιοτικό σε συνάρτηση με τιμή, ποιότητα και πρόσθετα είναι το silk cut

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Eνταξει μιλαμε για ενα τσιγαρο εντελως διαφορετικο απο Benson και Silk Cut. Ειναι α λ λ η κλαση. Επειδη εχω καπνισει και το Γερμανικο(ειναι και Γερμανικης κατασκευης) και το Αγγλικο,μπορω να πω πως τα τσιγαρα αυτα εχουν μεταξυ τους διαφορες. Παντως για να σου φανηκε ελαφρυ μαλλον επεσες σε κακο πακετο. Και τα δυο Sobranie ηταν βαρια,δυνατοτερα απο οτιδηποτε εχουμε στην Ελλαδα,το φιλτρο δε, τραβουσε γ@μιοντας. Ισως να ειχε μεινει και πολυ καιρο στο καπνοπωλειο,αφου οι Γερμανοι δεν καπνιζουν ακριβα τσιγαρα. Παντως ειναι τσιγαρο με πολυ Ελλαδα μεσα του,αφου το Sobranie ταυτιστηκε με την Θρακη και νομιζω ακομα και σημερα,τα καπνα του ειναι οτι καλυτερο βγαζει η Ελλαδα.
Δοκιμασε και το Sobranie Cocktail,πραγματικα τα σπαει αν βρεις φρεσκο πακετο(για να μην σε παρω στο λαιμο μου,εχω κανει μονο το γνησιο Αγγλικο).

Ανώνυμος είπε...

Εδώ κυκλοφορεί το sobranie slims έχει καμία σχέση με αυτά; Γιατί γενικά μόνο στο Βέλγιο έχω πρόσβαση και εκεί είναι χειρότερα και από εμάς.

peliplanwmenos είπε...

Θα συμφωνήσω μαζί σου φίλε Πέτρο, ίσως, έπεσα σε παλιό πακέτο. Όντως φίλε Μαύρο Ρόδο συμφωνώ και εγώ με τον Πέτρο. Τα silk cut είναι πολύ καλά τσιγάρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τα θεωρώ premium επιπέδου sobranie. Αναφορικά με τα σλιμ που λες δεν έχω άποψη, αλλά κάπου είχα διαβάσει ότι με τα πολυτελέστατα αδέρφια του το μόνο κοινό που έχει είναι το όνομα. Αξίζει ενδεχομένως για δοκιμή καθώς, ίσως, ξεχωρίζει από τα άλλα σλιμ τσιγάρα. Το Βέλγιο έχει τη μέση αξιοπρεπή αγορά της Ευρώπης, χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Στο Βέλγιο υπάρχει το αρκετά καλό camel black που αξίζει για δοκιμή - υπάρχει σχετική κριτική-. Επίσης αν και Βελγικής κατασκευής τα πολυτελή TOR τα έψαξα σε μεγάλα καπνοπωλεία του Βελγίου, αλλά δεν τα βρήκα. Ίσως, αυτά, αν τα βρεις, αξίζουν για δοκιμή.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

To Sobranie το pinks το καπνιζε μια παλια γκομενα μου. Καλουτσικο για slim αλλα δεν εχει σχεση με το Black Russian.Σαν να λεμε Καρελια Excellence-Karelia Αγρινιου. Tοτε κυκλοφορουσε στην Ελλαδα και ενα μπλε Sobranie με πακετο σαν του Davidoff. Δυστυχως δεν το δοκιμασα,γιατι ηταν η εποχη που καπνιζα μονο Dunhill και τιποτα αλλο.Τωρα στην Ρωσσια και Ουκρανια η JTI εβγαλε ενα νεο και ακριβο Sobranie,το Black.Για κάποιο λογο μου εκατσε καλα στο ματι,αλλα δεν το κοβω να ερχετε συντομα στην Ευρωπη ποσο μαλλον στην Ελλαδα.
Στο Βελγιο μπορεις να βρεις τα υπερπολυτελη τσιγαρα Ziganoff που σιγουρα αξιζουν δοκιμης.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή λένε πως τα έχουν! TOR λέω να μου φέρει ποτέ δεν βρίσκει. camel black μου έφερε δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα. Τα ziganoff ή ziganov δεν τα βρίσκεις με τίποτα ενώ κατά τα άλλα κυκλοφορούν κανονικά...είναι το τσιγάρο φάντασμα. Μάλλον λες το sobranie classic Πέτρο το θυμάμαι γιατί το κάπνισα ένα διάστημα (μερικές εβδομάδες) που για κάποιο λόγο δεν έπαιρνα silk cut δεν θυμάμαι γιατί. Ελαφρύ τσιγάρο ήταν βιρτζίνια καλής ποιότητας αλλά όχι και σπουδαία πράγματα σαν το dunhill king size το παλιό έμοιαζε. Γύρω στα 2-2,50 ευρώ είχε όταν το κάπνιζα

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Ναι αυτα λεω. Τα Ziganov τα εχουν ολα τα Βελγικα διαδυκτιακα καπνοπωλεια,οποτε εστω και ως σπανιο τσιγαρο βρησκεται.Για τα Camel Black κανε ενα αφιερωμα.

Ανώνυμος είπε...

Το camel black μου φάνηκε μάλλον αδιάφορο ένα τυπικό αμερικανικό χαρμάνι που καίγεται και πολύ γρήγορα δεν νομίζω να κάνω αφιέρωμα πρώτον γιατί έχω καπνίσει μόλις ένα πακέτο και δεύτερον γιατί δεν το θεωρώ και κάτι το ιδιαίτερο οπότε αφού δεν κυκλοφορείσ την Ελλάδα. Ίσως να πάρω μια δεύτερη κούτα στο μέλλον και να κάνω ένα αφιέρωμα.

Costas είπε...

παντως το sobranie cocktail πρεπει να κυκλοφορουσε ελλαδα μεχρι σχετικα προσφατα.Θυμαμαι στα εγκληματα που το καπνιζε αυτη που εκανε την πορνη (κορινα νομιζω),σιγουρα ηταν αυτο σε ενα πλανο κοντινο ειδα το πακετο, ενω και τα τσιγαροχαρτα ηταν χρωματιστα.Εκτος αν το εκανε παραγγελια απο εξω

peliplanwmenos είπε...

Δεν το είχα παρατηρήσει να σου πω την αλήθεια αυτό φίλε Κώστα. Μπορούμε βέβαια να μπούμε στο web tv του ant1 όπου υπάρχουν τα επισόδεια και να το τσεκάρουμε. Αν και το θεωρώ δύσκολο να κυκλοφορούσε αυτό το τσιγάρο στην Ελλάδα και να μην υπάρχει ούτε μια αναφορά του.

Ανώνυμος είπε...

Είχα κυκλοφορήσει σίγουρα το Sobranie Classic γιατί το έχω καπνίσει και το Balkan πολύ παλιά το Black Russian δεν νομίζω ίσως το Cocktail, πάντως νομίζω υπάρχει στα ελληνικά duty free οπότε ίσως να ήταν από εκεί. Γενικά στις σειρές δεν τους δίνουν πιστεύω συγκεκριμένα τσιγάρα ότι καπνίζουν εμφανίζεται, εκτός αν κάνουν κάποια διαφήμιση ή θέλουν να παρουσιάσουν ένα σήμα που σχετίζεται με τη θεματολογία (π.χ. σε ταινίες με πολέμους συνήθως εμφανίζεται το camel ή το lucky strike).

Costas είπε...

NA EXOYME ΥΠ'ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ SOBRANIE ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ. (UK MADE)

Πέπε είπε...

Φίλε Περιπλανώμενε,

δοκίμασα αυτά τα τσιγάρα από Μαυροβούνιο (κατασκευασμένα στην Πολωνία από την ιαπωνική JTI). Συμφωνώ σε όλα όσα έγραψες, μόνο σ' ένα σημείο διαφοροποιείται η εντύπωσή μου κι αυτό είναι άλλο ένα μείον: ότι δεν κατάλαβα καθόλου τον ανατολικό καπνό. Μη γράψω εκτενώς όσα ξανάγραψα ήδη στο μπλογκ του Πέτρου στην οικεία ανάρτηση, πάντως γενικά έχω την αίσθηση ότι ο Πολωνοϊάπων Μαύρος Ρώσος οφ Λόντον μ' έπιασε κώτσο.

Ανώνυμος είπε...

Για να μάθετε να αγοράζετε ξένα χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα


όσοι γνωστοί το έχουν δοκιμάσει πάντως περίμεναν πολλά περισσότερα.

Blogger είπε...

According to Stanford Medical, It is really the one and ONLY reason women in this country get to live 10 years more and weigh an average of 19 kilos less than we do.

(And realistically, it really has NOTHING to do with genetics or some secret diet and absolutely EVERYTHING about "how" they eat.)

P.S, What I said is "HOW", and not "what"...

TAP on this link to uncover if this short test can help you release your true weight loss possibilities