ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Καλώς τα δεχτήκαμε …



Πληθαίνουν οι υποψίες που θέλουν να εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το μέτρο των εικόνων πάνω στα πακέτα των τσιγάρων. Οι εικόνες αυτές ουσιαστικά αποτελούν γραφικές ή φωτογραφικές απεικονίσεις των βλαπτικών επιπτώσεων του καπνίσματος στον ανθρώπινο οργανισμό (καρκίνος των πνευμόνων, γήρανση δέρματος, ανικανότητα κλπ). Ήδη αυτή η ‘‘αισθητική’’ παρέμβαση εφαρμόζεται σε διάφορες χώρες παγκοσμίως (Καναδάς, ΗΠΑ, Αυστραλία, Βραζιλία κ.α.) και από την Ε.Ε. στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο - στην πίσω μόνο όψη του πακέτου- με διαφορετική ένταση σε κάθε χώρα.

Το μέτρο αυτό εντάσσεται σε μια παγκόσμια σωρεία μέτρων με μοναδικό σκοπό την εξόντωση των καπνιστών από τον αντιδημοκρατικό εξορισμό τους από τους δημόσιους χώρους ως και τη μνημειώδη απόφαση της ΕΕ να θέσει ανώτατα όρια πίσσας και νικοτίνης στα τσιγάρα με αποτέλεσμα να παράγονται πλέον στην ΕΕ ακόμα πιο ‘‘επικίνδυνα’’ τσιγάρα. Το μέτρο αυτό αποτελεί επί της ουσίας συνέχιση του μέτρου του κηδειόσημου πάνω στα πακέτα και τις συσκευασίες. Ένα μέτρο που πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω αν απέτρεψε έστω και έναν καπνιστή από το να καπνίσει. Οι εικόνες που προωθούνται θα περιλαμβάνουν όλο το πακέτο, οπότε δεν θα μπορούμε απλά να αλλάζουμε πλευρά. Αντικειμενικά πάντως σε σχέση με το κηδειόσημο, ίσως, επιφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα ιδίως στις μικρές ηλικίες (έως 16). Οι εξελίξεις θα δείξουν αν τελικά αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί και στην ΕΕ και με τι είδους εικόνες, γιατί μερικές είναι πραγματικά σκληρές (όπως πχ αυτές από τη Βραζιλία, γι αυτό και κάλυψα μερικές στο μέτρο του δυνατού).

Όπως καταλαβαίνετε έχει να γίνει της ταμπακιέρας ....

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσο επηρέασαν τα νεκροτάμπελα άλλο τόσο θα επηρεάσουν και τα φωτονεκροτάμπελα. Ας κάνουν ότι θέλουν πραγματικά αδιαφορώ για το σχέδιο του πακέτου. Η πολιτική τους θυμίζει δημοτικό, που τα παιδάκια μουτζουρώνουν το τετράδιο του διπλανού τους.

Υ.Γ. 1
Είμαι πολύ περίεργος τι θα δείχνει το φωτονεκροτάμπελο σχετικά με την ανικανότητα.

Υ.Γ. 2
Οι ταμπακιέρες συντηρούν τα τσιγάρα καλύτερα.

peliplanwmenos είπε...

Πιστεύω ότι θα έχουν έναν ισχυρό αντίκτυπο κυρίως στα πολύ μικρά άτομα που ξεκινάνε το κάπνισμα και τα οποία επηρεάζονται πολύ από τις εικόνες. Και αντικειμενικά αυτό είναι κάτι θετικό. Πάντως αν εφαρμόσουν εικόνες σαν και αυτές στην Βραζιλία που είναι στην εικόνα σίγουρα όλοι θα επηρεαστούμε, ειδικά αν καταλαμβάνουν όλο το πακέτο.

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά δεν επηρεάζομαι στο ελάχιστο.

Δεν νομίζω ότι έχουν αντίκτυπο καν στις πολύ μικρές ηλικίες και αν έχουν είναι απλώς μία παιδική απέχθεια προς την εικόνα, μεγαλώνοντας θα ξεπεράσουν τις παιδικές φοβίες. Τώρα αν η επίδραση της εικόνας στα εξαρτημένα ανακλαστικά είναι τόσο ισχυρή ώστε να καταφέρει να δημιουργήσει συναισθηματική εικόνα με την επαφή, τότε πραγματικά μιλάμε για πολύ δουλεμένες εικόνες.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Αμερικη το πακετο δεν εχει τιποτα.Υπηρχε η βουληση να βαλουν φωτογραφιες,ομως οι καπνοβιομηχανιες(εκτος της Φιλιπ Μορρις που συμφωνουσε) προσεφυγαν στο ανωτερο δικαστηριο και δικαιωθηκαν.
Επισης να πουμε και το ευχαριστο νεο,πως η Ολλανδια ως κρατος σταματαει καθε αντικαπνιστικη προπαγανδα και διελυσε όλους επιδοτουμενους αντικαπνιστικους συλλογους,μια και θεωρει α) πως και οι καπνιστες ειναι πολιτες που εχουν δικαιωμα επιλογης β) πως το καπνισμα ειναι ωφελιμο για την οικονομια.

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Πέτρο και τα πακέτα στις Η.Π.Α. θα έχουν φωτογραφίες, αν δεν έχουν ήδη, καθώς πρόσφατα ανετράπη η δικαστική απόφαση που απαγόρευε τη χρήση εικόνων. Ήδη οι φωτογραφίες που θα χρησιμοποιηθούν είναι ανηρτημένες στην ιστοσελίδα του FDA. Είναι θετικότατο που η κοινωνικά φιλελεύθερη Ολλανδία λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις. Φίλε Μαύρο Ρόδο αν οι εικόνες είναι πραγματικά ''σκληρές'' τότε η παρατεταμένη θέαση τους στο πακέτο θα επιφέρει τα ''επιθυμητά'' αντικαπνιστικά αποτελέσματα. Ίσως όχι στα πρώτα πακέτα, αλλά στα επόμενα σίγουρα. Πάντως οι τύποι που εμπνέονται την politically correct εικονική ταμπελοποίηση των πακέτων είναι πάντως λίαν politically correct στο θέμα της ανικανότητας, φοβούνται μάλλον καμια μήνυση από ... φεμινίστριες .... Τι άλλο θα δούμε πια ....

Ανώνυμος είπε...

Στην Αμερική ο νόμος είναι διαφορετικός ανά πολιτεία. Στην Νέα Υόρκη ας πούμε το Marlboro κάνει 9 δολάρια το πακέτο.


Οι Ολλανδία ακολουθεί την λογική οδό. Η πολιτική ορθότητα που ακριβώς εντοπίζεται σε επιγραφές όπως το κάπνισμα σκοτώνει; Μόνο το κάπνισμα σκοτώνει;

Ναι είδα τη σχετική με την ανικανότητα. Που να ήξερε ο Καίσαρας που θα κατέληγε η δικαστική χειρονομία.

peliplanwmenos είπε...

Τα θέματα τιμών (λόγω διακυμάνσεων στους φόρους ανάλογα με την Πολιτεία), σημείων πώλησης, καπνιστικών απαγορεύσεων αφορούν την κάθε Πολιτεία ξεχωριστά. Το θέμα, όμως, των προειδοποιήσεων και η γενικότερη εποπτεία των προιόντων καπνού ανήκει στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, τον γνωστό FDA που αποτελεί ομοσπονδιακό όργανο.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΕ, μας έχει ζαλίσει τον έρωτα. Και φυσικά κρύβονται πολλά συμφέρονται γύρο απο το κάπνισμα. Θέλουν να καταργήσουν τα τσιγάρα slim, όμως τα slim έχουν λιγότερη ποσότητα μονοξυδίου του άνρθακα. Στην τελική, μπορούν να επιβάλλουν καλύτερη ποιότητα στον καπνό. Όχι να απαγορεύουν και να πράτουν αυτές τις αθλιότητες. Η καπνοβιομηχανία βουλιάζει και μαζί και η Ελλάδα. Η φορολογία στον καπνό είναι ΠΑΡΑΛΟΓΗ και απαράδεκτη. Στην τελική το μόνο βλαβερό που έχει ο καπνός είναι η πίσσα, έαν επεξεραστεί καλά, ΔΕΝ έχει ανάγκη.

Blogger είπε...

Look at the way my partner Wesley Virgin's biography starts with this shocking and controversial VIDEO.

Wesley was in the army-and shortly after leaving-he unveiled hidden, "SELF MIND CONTROL" secrets that the CIA and others used to get anything they want.

THESE are the same methods lots of famous people (especially those who "come out of nothing") and top business people used to become rich and successful.

You probably know that you utilize only 10% of your brain.

That's mostly because the majority of your brain's power is UNCONSCIOUS.

Maybe this expression has even taken place INSIDE your very own head... as it did in my good friend Wesley Virgin's head seven years ago, while driving an unregistered, trash bucket of a car without a license and on his bank card.

"I'm very fed up with living check to check! When will I get my big break?"

You took part in those types of thoughts, isn't it so?

Your own success story is going to be written. You need to start believing in YOURSELF.

WATCH WESLEY SPEAK NOW