ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πόλεμος «προσφορών» στα τσιγάρα - oικονομία

Βίαιη προσαρμογή στις συνθήκες ύφεσης της ελληνικής οικονομίας επιχειρούν οι καπνοβιομηχανίες. Σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν τα μερίδια αγοράς τους, έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε έναν ανελέητο πόλεμο τιμών με αρνητική επίδραση στα αποτελέσματά τους αλλά και στα περιθώρια κέρδους της υπόλοιπης εφοδιαστικής αλυσίδας (πρατηριούχοι και σημεία λιανικής).
Το 2010 η πτώση στο βιομηχανοποιημένο τσιγάρο ανήλθε σε 15%. Το 2011 ο κλάδος έχασε ένα επιπλέον 13% και το πρώτο τρίμηνο του 2012 η μείωση της ζήτησης ξεπέρασε το 18%.
Η πτώση οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην οικονομική δυσπραγία των καταναλωτών, αλλά και στην υψηλή φορολογία και - λιγότερο - στη μείωση του αριθμού των καπνιστών, αφού εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση μόνο ένα 3% κόβει το κάπνισμα. Παράλληλα καταγράφεται τεράστια αύξηση των λαθραίων τσιγάρων - έμπειροι παρατηρητές της αγοράς εκτιμούν ότι το 15% των τσιγάρων που καταναλώνονται είναι λαθραία -, ενώ και η διάδοση του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν είναι αμελητέα, αφού ήδη έχει κερδίσει την προτίμηση του 1,5% των καπνιζόντων.


 Η συνέχεια στο ....

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πόλεμος «προσφορών» στα τσιγάρα - oικονομία

Πραγματικά αξίζει το συγκεκριμένο αρθράκι, καθώς απεικονίζει με τον πιο εναργή τρόπο την οριακή κατάσταση που επικρατεί στο εμπόριο καπνικών προιόντων, εξαιτίας της βλακώδους οικονομικής πολιτικής Ελληνικός κράτους.

Γενικότερη σημείωση : Το Ελληνικό Κράτος, ίσως, είναι το μόνο στον κόσμο που από την οικονομική του πολιτική χάνει έσοδα. Με τις υγείες μας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα στα 4 ευρώ ενός ακριβού πακέτου ο φόρος είναι 3,25 ευρώ, στα 3,10 ευρώ ενός φθηνού σήματος περίπου 2 ευρώ και σε ένα πακέτο καπνού που κοστίζει 4 ευρώ (περίπου 60 τσιγάρα) ο αναλογικός φόρος για 20 τσιγάρα είναι 1,10 ευρώ. Σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου υπάρχουν τρεις φόροι για τα τσιγάρα (πάγιος, αναλογικός και ΦΠΑ), η Ελλάδα επιβάλλει πέντε(!) φόρους (πάγιος, αναλογικός, ειδικός, ΦΠΑ και μεσοσταθμικός).
Επίσης στην Ελλάδα ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα τσιγάρα είναι κυρίως αναλογικός και λιγότερο πάγιος. Δηλαδή όσο μεγαλύτερη είναι η τιμή του πακέτου τόσο μεγαλύτερος ο φόρος. Γι' αυτό και η στροφή των καταναλωτών στα φθηνά σήματα και στο στριφτό τσιγάρο προκάλεσε σημαντικές απώλειες φορολογικών εσόδων στο κράτος. Τελευταία πάντως η φορολογία στον καπνό με τον οποίο φτιάχνονται τα στριφτά τσιγάρα εκτοξεύθηκε στο 96% της τιμής.


Αυτό το σημείο τα λέει όλα.

Blogger είπε...

Water Hack Burns 2lb of Fat OVERNIGHT

Over 160,000 men and women are using a easy and SECRET "liquids hack" to burn 2lbs each and every night in their sleep.

It's effective and works on anybody.

Here's how to do it yourself:

1) Take a drinking glass and fill it up half full

2) Proceed to learn this weight loss HACK

you'll become 2lbs skinnier the next day!