ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΑΛΛΑΛΟΥΜ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ ?????? Α ΡΕ ΠΑΓΚΑΛΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΩΤΗΡΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Ο γνωστός για τις μνημειώδεις ατάκες του ο κ. Πάγκαλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ζήτησε να αρθεί η απαγόρευση του καπνίσματος με αιτιολογία την επιπλέον εισροή εσόδων στο κράτος. Το κράτος με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσει γύρω στα 6 δισ. ευρώ. (Πηγή Τροκτικό)Οπότε καπνίστε μπας και σωθεί η Ελλάδα !!! Ρε παιδιά δουλευόμαστε ;;; Τι άλλο πραγματικά θα δούμε και θα ακόύσουμε σε αυτήν την χώρα. Το χυδαίο παιχνίδι απέναντι στους καπνιστές να σταματήσει επιτέλους. Η πράσινη ανάπτυξη του κ. Παπανδρέου τάσσει η απαγόρευση του καπνίσματος, η οποία είχε δηλώσει θα σκληρύνει, που γίνεται για την προστασία των παθητικών καπνιστών και τη μείωση του καπνίσματος να καμπτεται μόνο υπέρ του κέρδους. Δηλαδή κ. Παπανδέου δεν θα είχατε πρόβλημα να πάσχει (μακριά από μας) ο πληθυσμός από καρκίνο αν ήταν εσείς να συνεχίσετε να διατηρείτε την πισίνα στο Καστρί; Μήπως ήρθε ο ο πρωθυπουργός σε επικοινωνία με την Philip Morris γιατί κάτι τέτοια νόστιμα μόνο αυτή θα μπορούσε να τα σκεφτει ............

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΝΙΣΤΗ !!!

9 σχόλια:

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Στα Προποτζιδικα εχει αρθει το θεμα,με ανωθεν εντολη μια και ο ΟΠΑΠ βαρεσε μηγες μετα την απαγορευση. Παλι καλα που μας επιασε και η ντεμεκ κριση,αλλιως οι μιγαδες που κυβερνησαν και αυτοι που κυβερνουν,θα ειχαν γαμησει πατοκορφα και τον τελευταιο κλαδο που κραταει την ταλαιπωρη αυτη αποικια που λεγεται Ελλας και συντηρει μια μικρομεσαια επιχειρηματικη ταξη,δηλαδη περιπτερα(80 χιλιαδες οικογενειες),ψιλικα,καπνοβιομηχανια,καπνοπαραγωγους όσους εμειναν,μπουζουκια,καφε,μπαρ,τζογο κ.λ.π.

Costas είπε...

τελικα ειχε και τα καλα της η κριση...
ουδεν κακον αμιγες καλου...

peliplanwmenos είπε...

swstos file petro. Prepei oi allodapoi kybernwntes na antilifthon oti h raxokokkalia ths ellhnikhs oikonomias einai oi mikromesaies kai mikres epixeirhseis pou kalws h kakws sto synolo tous opws aneferes kai sy synthirountai apo thn emporia proiontwn kapnou h tn filoxenia kapnizontwn ellhnwn. Loipon as sobareutoume kai as prospathisoume na lysoume tos xronie pathogeneies ths ellhnikhs oikonomias kai meta as prowrhsoume stis famfares pou legetai apagoreush tou kapnismatos. As mn thewroume ot eimaste Germania opou mia xara kai en mesw krishs mia xara oikonomika htan kai apo tis megales epixeirhseis synthreitai kai polytelh tsigara exei kai sto plaisio twn apagoreusewn sebetai ton kapnisth en antithesei me thn ypokrisia twn hpa .... alla gia thn amerikh as mhn tonanoiksoume kalytera ayto to thema.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Στην Γερμανια(και στην Αυστρια) που ανεφερες τα πραγματα για τους καπνιστες ειναι μια χαρα, παντου υπαρχουν χωροι καπνιστων,ενω το κρατος κανει τα στραβα ματια μια και ταβερνες δηλωνονται ως κλαμπ για να μπορεις να καπνιζεις παντου.Επισης η διαφημηση ειναι ακομα ελευθερη, ενω κυκλοφορουν απειρες μαρκες πολυτελων τσιγαρων και καπνων και συνεχως βγαινουν νεα σηματα στην αγορα. Πιστευω πως αυτο δεν γινεται τυχαια,μια και οι Γερμανοι ως πρακτικοι ανθρωποι,σεβονται εναν κλαδο που τους προσφερει πολλα(η μεγαλυτερη κατασκευαστρια και εξαγωγεας τσιγαρων-καπων στην ΕΕ),ενω δεν ειναι μαλακες να κλεισουν το 60%-70% των χορων διασκεδασεως,οπως εκαναν για δικους τους σκοτεινους λογους οι Αγγλοι και οι Αμερικανοι.
Το θεμα των απογαρευσεων με ειχε ενοχλησει πολυ,αφου θεωρησα πως θα γονατισει την χωρα και την ραχοκοκαλια της. Μην ξεχναμε πως η χωρα μας ειναι βασικα μικροαστικη,αφου το 95% των επιχειρησεων ειναι μικρες. Ελπιζω να μην καταντησουμε ενα εθνος που η καλυτερη των προοπτικων θα ειναι να εισαι αποθηκαριος στα -φτου- Καρφουρ.

peliplanwmenos είπε...

Πραγματικά φίλε Πέτρο η Γερμανία ξέρει να σέβεται τους πολίτες της καθώς έχει βρει την χρυσή τομή τόσο για την προστασία των ανήλικων καπνιστών, των αντικαπνιστών από το παθητικό κάπνισμα και των καπνιστών μα πάνω απ' όλα σέβεται την υγιή επιειρηματικότητα. Όσο για τις ΗΠΑ, την Αγγλία και την Γαλλία τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα αποτελούν την επιτομή της υποκρισίας και λυπούμαι που το λέω αυτό και για την Γαλλία που είχε μερακλίδες καπνιστές που ήξεραν γιατί καπνίζουν. Μέχρι και η Ισπανία σε αυτόν τον τομέα έχει να δείξει καλύτερα δείγματα. Αναφορικά τώρα με τις ποικιλίες των τσιγάρων στην Γερμανία πίστεψε με είναι από τα καπνογευστικά ταξίδια που θέλω να κάνω συμπεριλαμβανομένης και της Κούβας. Ενώ πλέον με αφήνει παγερά αδιάφορο να πάω στις ΗΠΑ και την Αγγλία για να καπνίσω όχι γιατί δεν έχουν καλά τσιγάρα, αλλά επειδή ειδικά στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν με χυδαιότητα τον καπνιστή. Η Ελλάδα ποτε, δυστυχώς, δεν θα γίνει Γερμανία μια χώρα που παράγει και ξέρει να απολαμβάνει εν αντιθέσει με άλλες χώρες που το ζητούμενο είναι απλά η παραγωγή. Στην κατηγορία των ΗΠΑ Αγγλίας δυστυχώς πρόσφατα εισήλθε και η Ολλανδία, ενώ η Ελβετία με το υψηλότερο επίπεδο διαβίωσης ακολουθεί τη Γερμανία αν και πέρασε μια σύντομη αντικαπνιστική κρίση.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Σε Γαλλια, Ισπανια, Ολλανδια η ακρη βρησκεται,αλλωστε και εκει υπαρχουν πολλοι καπνιστες,ενω οι Γαλλοι απο την φυση τους ειναι λαος που δεν μασαει ευκολα οτι του δεινουν,οι Ισπανοι ειναι απλα χυμα σαν και εμας. Στην Αγγλια όντως το θεμα εχει γαμηθει,αλλα τα Tobacco Shop τους δεν παιζονται,αφου μπορεις να βρεις τα απιστευτα. Οι ΗΠΑ δεν ειναι κατι ενιαιο,μια πολιτεια εχει πολυ περισοτερα δικαιωματα απο ενα "κρατος" κατα ουσιαν αποικια, στην Ε.Ε. Οι καπνοπαραγωγικες πολιτειες προστατευουν με νηχια και με δοντια τους καπνιστες. Γενικα στον νοτο των ΗΠΑ τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα,όχι μονο στον καπνο,αλλα και στον κοσμο που ειναι πολυ πιο ωραιοι,μερακλιδες και χαλαροι απο τους πεταμενους το βορρα. Οι αντιθεσεις μεταξυ βορρα-νοτου καθως και η αμοιβαια αντιπαθεια μεταξυ των δυο αυτον κομματιων των ΗΠΑ,δεν περιγραφεται.

Επι του θεματος των απαγορευσεων και της λατρειας των μειονοτητων,εξαιρετικο βιβλιο για το που παει το πραγμα ήταν το "Κοριτσακι και το Τσιγαρο" του Μπενουα Ντυτερτρ που νομιζω πως πρεπει να το διαβασει καθε καπνιστης,υποψιασμενος ή φιλος της λογοτεχνιας

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Για το Κοριτσακι και το Τσιγαρο ειχα γραψει μια βιβλιοκριτικη σε ενα άλλο Blog,την αναδημοσιευω:

Δεν ξερω πόσοι εχουν την αντιληψη να καταλάβουν προς τα που κινειται η μοντερνα παγκοσμια κοινωνια,λίγοι πάντως εχουν την τόλμη να το εκφρασουν δημοσια,ειδικα όταν ειναι μέλη του πνευματικου κομφορμιστικου/politically correct/ κόσμου της λοβοτομημενης κουλτουρας. Ο Ντυτερτρ εγραψε ενα θαρραλεο βιβλιο πάνω στο συγχρονο παραλογο που νομιζω αξιζει να διαβαστει και να διαδωθει. Φυσικα δεν διεκδηκει τις δαφνες του Ντοστογιεφσκυ,όμως πότε ενα κατ ουσιαν πολιτικο βιβλιο τις διεκδηκησε;

Απο το οπισθοφυλο:Ενας σαρανταρης προσπαθει να επιζήσει σε εναν κόσμο που μοιαζει με τον αυριανο δικό μας.Περπαταει στην λεωφόρο Προεδρου Μπους.Εχει ενα σκυλο με το όνομα Σαρκό.Χρησιμοποιει ενα νόμισμα που λέγεται ευρωλάριο.
Η πόλη του,σκεπασμένη απο ενα απιστευτο νέφος,ειναι ο παραδεισος των ποδηλατων και των οικολόγων πεζών.Στο δρόμο ο αντρας δεν τολμαει πια να χαμογελάσει στα παιδια-τα αληθινα αφεντικά-από φόβο μήπως θεωρηθει ανώμαλος.Στο γραφειο κρύβεται στις τουαλέτες για να καπνισει ενα απαγορευμένο τσιγάρο.
Αντιμετωπο με ενα τετοιο σύμπαν,το άτομο εξεγειρεται με τον δικο του απλοικο τροπο
Το κοριτσακι και το τσιγαρο αναλαμβανει την υπερασπιση ενος απειλουμενου είδους,του ειδους των ανθρωπων.

peliplanwmenos είπε...

pleon akoma kai se afrikanikes xwres apagoreuetai to kapnisma !!! oi anthrwpoi ekei peinane kalliergoun omws kapno ton opoio ton pairnoun oi eksypnoi leukoi kai den boroun na apolausoun ena tsigaro. Oi anthrwpoi ekei pethainoun apo ta 10 tous apo AIDS kai den boroun na apolausoun ena tsigaro. Mallon oi yperyfanoi leukoi enoxlountai ........ HMARTON PIA .... prokeitai na dhmosieusw tis prosexeis meres kapoia link me tis xwres pou exoun apagoreusei to kapnisma kai poioi periorismoi yfistantai kathws kai gia kathe politeia twn HPA. Pragmatika tha sas pesoun ta mallia me kapoies politikes !!!!

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Ρε φιλε μην κολλας στις Politically Correct μπουρδες για τους κακους λευκους και τα ρεστα.Ελεος ουτε αμερικανικη ταινια να εβλεπα. Οι μαυροι στα μερη που δεν πατησε το ποδι του λευκος ακομα σε κανιβαλισμους και βουντου επιδιδονται,ενω απο τα μερη που εφηγε ο λευκος γυρισαν στην προτογονη εποχη. Για την καταντια της Αφρικης δεν φταιει,ουτε ο ασπρος,ουτε ο κιτρινος. Η Αφρικη δεν γνωρισε ουδεποτε ακμη ή πολιτισμο και αν ενα ποσοστο αφρικανων ξεφυγε απο το σταδιο του κανιβαλου ειναι λογο τριβης με τον δυτικο. Όπως και να το κανουμε η Αφρικη ανοικει στους αφρικανους, ας μενουν εκει. Ουτε τα καπνα τους μου αρεσουν.
Για να ξαναγυρισω στο θεμα,οι μαυροι σαν φιλη δεν καπνιζουν σχεδον καθολου. Οσοι καπνιζουν προτιμουν τα τσιγαρα μεντας, περιπου το 75% των αφροαμερικανων καπνιστων φουμαρει μεντα,με βασικη μαρκα το Νewport. Νewport καπνιζει και ο Μπαρακ Ομπαμα, στην ζουλα φυσικα.