ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΤΣΙΓΑΡΟΚΡΙΤΙΚΗ : Peter Stuyvesant








Οι χαλεποί καιροί που όλοι βιώνουμε έχουν επηρεάσει ή τείνουν να επηρεάσουν και τις καπνιστικές μας συνήθειες. Μπορεί ο Πρωθυπουργός της χώρας να έχει τη δυνατότητα να κάνει ''ολιγοήμερες''΄διακοπές, πολλοί, όμως, δεν είχαν καν αυτή τη δυνατότητα. Όπως γίνεται αντιληπτό η δυσμενής οικονομική κατάσταση της χώρας έχει φέρει τους καπνιστές στο απροχώρητο. Παρ' όλα αυτά ο Έλληνας δυσκολεύεται να κόψει και να περιορισει την κατανάλωση καπνικών προιόντων, με αποτέλεσμα να υπάρχει αύξηση πωλήσεων στην αγορά στριφτού, μείωση στα έτοιμα τσιγάρα και αύξηση της κατανάλωσης των λθραίων τσιγάρων. Οι μεγάλες καπνοβιομηχανίες αντιληφθηκαν την κατάσταση και προχώρησαν στην αντεπίθεση. Την αρχή έκανε η Altria Group (Philip Morris Interational) με το λανσάρισμα του Marlboro Pocket Size (υπάρχει σχετική κριτική). Ακολούθησε, λοιπόν, και η δευτερη καπνοβιομηχανία στον κόσμο η British American Tobacco Corporation ( η γνωστή μας ΒΑΤ). Ανάμεσα στα προιόντα που προχώρησε σε μείωση τιμής τους μαζί με το Prince είναι και το Peter Stuyvesant 25άρι, το οποίο πωλείται, όπως και το πρώτο στην τιμή των τριών Ευρώ (το 20άρι Peter Stuyvesant πωλείται στην τιμή των 2,50 Ευρώ). Δηλαδή, ουσιαστικά, σε τιμές προ κρίσης. Αναμένουμε κίνηση και από την Japan Tobacco Intenational (JTI). Βέβαια, προσωπικά, η τελευταία δεν βλέπω να κάνει κάποια κίνηση και αρκείται στην καλή προώθηση των προιόντων της και στο λανσάρισμα νέων σημάτων. Και αυτό γιατί έχει στην κατοχή της τους πιο δημοφιλείς καπνούς στην Ελλάδα που είναι, αυτήν την περίοδο, οι κύριοι ''παίχτες'' στη αγορά καπνού. Βέβαια άκουσα χωρις να προσδιορίζεται η εταιρεία ότι θα υπάρξει μείωση και στις τιμές των καπνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι καπνοί στην Ελλάδα πωλούνται πανάκριβα σε σχέση με άλλες χώρες, ειδικά αν συνυπολογίσουμε και την ποιότητα τους.

Σχετικά με το Peter Stuyvesant :

Ο Peter Stuyvesant (1600-1672) - στον οποίο οφείλει το όνομα του- ήταν ο τελευταίος Ολλανδός διοικητής του Νέου Άμστερνταμ που αργότερα μετονομάστηκε σε Νέα Υόρκη. Μεταξύ των έργων του ήταν η Wall Street (που πήρε το όνομα της από το τείχος που έχτισε εκεί) και το Broadway. Γι αυτό μάλιστα και στο πακέτο υπάρχει και το έμβλημα του Άμστερνταμ με τα τρια Χ, που παραπέμπουν στο σταυρό, σε σχήμα Χ, που θανατώθηκε ο Άγιος Ανδρέας, προστάτης του Άμστερνταμ.

Το εν λόγω σήμα πρωτολανσαρίστηκε στη Νότιο Αφρική το 1954 και διεθνώς το 1957. Σήμερα πωλείται σε 55 χώρες. Είναι ένα δημοφιλές σήμα στην Ολλανδία, τη Μαλαισία, τη Γαλλία, τη Νότιο Αφρική και την Ελλάδα. Παρ' όλα αυτά, όπως και στη χώρα μας, τη δεκαετία του 1990 το σήμα σιγά σιγά εξαφανίστηκε. Αποτελεί τρέχον σήμα της British American Tobacco Group.


Το τσιγάρο, του κόκκινου 25άρι πακέτου (πίσσα - νικοτίνη 9 mg - 0,8 mg), παρά τη χαμηλή του τιμή που με εκανε διστακτικό ως προς αυτό που θα κάπνιζα με εξεπληξε. Το τσιγάρο ορισμός του ''VALUE FOR MONEY''. Σαν τσιγάρο όταν ανοίγεις το πακέτο βγάζει μια άσχημη μυρωδιά που σε προδιαθέτει αρνητικά, αλλά εν τέλει προσφέρει πλούσιο μεν κάπνισμα, γευστικά δε ουδέτερο. Αποτελεί τσιγάρο με χαρμάνι αμερικάικου τύπου (Βιρτζίνια, Ανατολίτικα και Μπερλευ) που παρ΄όλη την ουδετερότητα του είναι πολύ ανώτερο σε σχέση με τα χαρμάνια σημάτων που πωλούνται με 3,80. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι, σε σχέση και με τα άλλα σήμα της ''φθηνής κατηγορίας τσιγάρων'', ότι δεν σε τσιμπάει καθόλου στο λαιμό. Αξίζει τόσο για δοκιμή όσο και για μόνιμο κάπνισμα, ακόμα και σε περιόδους μη κρίσης.

Το μπλε 25άρι Peter Styvesant (πίσσα - νικοτίνη 4 mg - 0,4 mg) είναι από τα αρκετά καλά ''ελαφριά'' τσιγάρα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην Ελληνική αγορά . Γεύση πλούσια, όμως υπερβολικά ουδέτερη, αλλά μην φανταστείτε τίποτα ιδιαίτερο. Το τσιγάρο ''αγκομαχάει'' να βγάλει λίγο καπνό παραπάνω, αλλά το φίλτρο δεν το αφήνει με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται πλήρως η γεύση του τσιγάρου. Προσωπικά μου βγάζει μια γεύση που θυμίζει αποστείρωση. Βέβαια αυτό το έχω παρατηρήσει σε όλα τα τσιγάρα της ελαφριάς κατηγορίας. Η μόνη εταιρεία η οποία πραγματικά διακρίνεται στην κατηγορία των αρκετά ''ελαφριών'' τσιγάρων είναι η Philip Morris (Altria Group) με τα πολύ καλά προιόντα της σε αυτήν την κατηγορία, το Marlboro Silver και Philip Morris.


Τρέχουσα τιμή 25άρι κόκκινο - μπλε : 3,00 €


Βαθμολογία (συναρτήσει και της τιμής του)- κόκκινο- : επάξια 9/10
Βαθμολογία (συναρτήσει και της τιμής του)-μπλε- : 5/10


Ανανέωση κριτικής για το Peter Stuyvesant κόκκινο (1/9/2011)

Η γεύση του εν λόγω σήματος έγινε λίγο πιο ''σκληρή'', κάτι που το νιώθεις αμέσως στο λαιμό. Βέβαια δεν είναι ικανή να σου προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στο λαιμό. Ίσως, όμως, αυτή η αλλαγή του δίνει μια πιο ιδιαίτερη γεύση. Κατά τα άλλα ο ουδέτερος και ευκολοκάπνιστος χαρακτήρας του παραμένουν. Πολύ συμπαθητικό και το νέο πακετάκι του σε σχέση με το παλιό. Η ΝΕΑ τρέχουσα τιμή του σήματος είναι τα 3,70 (25αρι πακέτο). Μάλιστα άκουσα ότι η εταιρεία έχει αποσύρει τα πακέτα με τα 3,30 ώστε να έρθουν τα πακέτα με τη νέα τιμή. Γι αυτό σε μερικά περίπτερα, ίσως, υπάρχει έλλειψη του εν λόγω σήματος. Παρ' όλα αυτά μπορεί να υπάρχει το Peter Stuyvesant κόκκινο μαλακό που έχει τη νέα τιμή.

Η νέα βαθμολογία λόγω αυτής της μικρής αλλαγής στη γεύση σε συνάρτηση, όμως, με την ανταγωνιστικότατη τιμή για τους καιρους που ζούμε :

8 με 8,5/10

48 σχόλια:

Costas είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 25ΑΡΙ RED. ΑΣΧΗΜΗ ΜΥΡΟΥΔΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΕ ΓΕΥΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ!
-ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ GR...ΑΣΧΗΜΗ ΜΥΡΟΥΔΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΕΙΣ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΕΥΣΗ...

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Κώστα το GR δεν το σηκώνει καθόλου ο οργανισμός μου. Το θεωρώ ένα χείριστο τσιγάρο, το οποίο μάλιστα με πειράζει τόσο στο λαιμό όσο και στο στομάχι. Να σημειώσω ότι το Peter Stuyvesant έχει την τεχνολγία ''easy draw'' που σου επιτρέπει να παιρνεις υπερβολικά γενναίες τζούρες, κάτι που δεν συμβαίνει σε τέτοιο βαθμό, ίσως, σε κανένα τσιγάρο της ελληνικής αγοράς. Και αυτό είναι ένα μεγάλον προσόν.

johnny είπε...

ΝΑΙ ΑΝ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΧΑΡΜΑΝΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΠΡΟΣΟΝ , ΑΥΤΗ Η ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ .

Costas είπε...

ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΔΕ ΘΑ ΕΛΕΓΑ....ΜΑΛΛΟΝ ΗΠΙΑ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ.
ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.
ΓΙΑ ΤΟ GR 25ΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΙ, ΑΛΛΟΙ ΔΕ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ...ΑΛΛΟΙ ΔΕ ΤΟ ΑΛΑΖΟΥΝ....
ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΣΜΑ ΜΕΣΑ.

johnny είπε...

ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥ-ΑΡΙΣΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΑΣΜΑ ,ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ +ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟΝ ΑΔΩΡΟΝ ,Η ΜΟΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟ Κ Α Μ Ε Λ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ Ο ΜΠΑΣΜΑΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ .

Ανώνυμος είπε...

Μετριο το Στηβεσον,αλλα ετσι οπως διαμορφωθηκαν οι τιμες,ειναι κατι παραπανω απο δικαιο.
Αφιερωμα για ιστορικα τσιγαρα απο τα Ντανχιλ,Ροθμανς,Καμελ σκοπευεται να κανετε;

Βιργίνιος είπε...

Καλησπερα και συγχαρητηρια για τη δουλεια. Εχω ανεβασει ενα μπλογκ με τη συλλογη μου απο πακετα (δεν τα εχω φωτογραφησει ακομα ολα). Εβαλα ενα λινκ και για το δικο σου μπλογκ, ελπιζω να μην εχεις κανενα προβλημα. Η διευθυνση του μπλογκ μου ειναι http://gr-cypacks.blogspot.com/

peliplanwmenos είπε...

Το παλιό το Κάμελ, δυστυχώς, δεν το πρόλαβα για να το καπνίσω. Όντως κάποια τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ έχουν μέσα καλά αρωματικά ανατολίτικα, αλλά είναι σε να ψάχνεις ψίλους στα άχυρα. Και αν αναλωθείς σε αυτό καπνίζοντας το τσιγάρο την έχασες τη μπάλα. Πάντως τα ανατολίτικα δεν μπορούν να μπουν εύκολα και σε μεγάλες ποσότητες στα τσιγάρα που φτιάχνονται στην ΕΕ, καθώς αποδίδουν ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά πίσσας που υπερβαίνουν τα θεσπισθέντα όρια (δες και σχετική ανάρτηση).

Έχω στο μυαλό μου να κάνω αφιέρωμα σε αυτά και άλλα ιστορικά σήματα, αλλά για λόγους ταξινομησης και παρουσιάσης της ύλης θα ήθελα να τα παρουσιάσω ως οικογένειες σημάτων όπως έκανα και με την οικογένεια George Karelias and Sons. Αυτό, όμως δυστυχώς, απαιτεί περισσότερο χρόνο. Μάλιστα σκέφτομαι νέες κριτικές προιόντων να τις εντάσσω σε ήδη υπάρχουσες κριτικές που αφορούν σήματα της ίδιας οικογένειας. Θεωρώ ότι είναι πιο βολική για τον αναγνώστη η συγκεντρωμένη παρουσιάση πληροφοριων γύρω από τα σήματα της ίδιας οικογένειας.


Φίλε Λάμπρο κατ' αρχάς με τιμά η αναφορά στο μπλόγκ σου. Αναφορικά με το μπλογκ σου μου άρεσε πάρα πολύ. Ωραία ταξινομημένη παρουσιάση πληροφοριών και εικόνων. Πραγματικά τρομερή δουλεία. Αναμένουμε και νέες φωτογραφίες. Μεγάλο προσόν και η δυνατότητα επικοινωνίας με τον διαχειριστή. Ωραίο και άμεσο περιβάλλον. Συνέχισε την καλή δουλειά.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Θα διαφωνησω με αυτο που γραφεις περι ανατολικων. Ενα 100% ανατολικο τσιγαρο,συνηθως βηαζει λιγοτερη πισσα και νικοτινη απο ενα Βιρτζινια ή ενα American Blend. Ο ανατολικος καπνος θεωρηται ο πιο ηπιος,αυτο βεβαια δεν μπορεις να το καταλαβεις ευκολα στις συνθηκες τις τωρινες,με τα χαμηλα ορια πισσας και νικοτινης,αλλα πριν λιγα χρονια που τα ορια ηταν αλλα και υπηρχαν πολυ περισσοτερα ανατολικα τσιγαρα(καπνοβιομηχανια Κερανης,εβγαζε σχεδον αποκλειστηκα ανατολικα) αυτα ειχαν παντα πολυ χαμηλοτερι πισσα και νικοτινη απο τα υπολοιπα.
Ακομα και στην Τουρκια αν δεις,που ακομα νομιζω δεν εχουν τα ορια της ΕΕ, τα Samsun και Ismir εχουν 0,8 και 10.
Aλλωστε και στην ΕΕ κυκλοφορουν πολλα καλα ανατολικα τσιγαρα,σε ακρινη τιμη.
Το θεμα ειναι αλλου: ο ανατολικος καπνος δεν κοστιζει 15 λεπτα κιλο.

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Πέτρο καλά κάνεις και το επισημαίνεις. Βέβαια αυτό που γράφω πιο πάνω το είχα διαβάσει κάπου, οπότε μάλλον ή η πηγή ήταν αναξιόπιστη ή εγώ δεν θυμάμαι καλά.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Υποθετω πως διαβασες,για την επικειμενη απαγορευση των προσθετων στον καπνο,που θα εχει ως συνεπεια την καταργηση των American Blend τσιγαρων(Το προωθει και το εφαρμοσε ειδη ο Καναδας,που ειναι παραγωγος Virginia και τους συμφερει). Αυτο θα εχει ως συνεπεια να πληγουν οι καλλιεργητες Burley και ανατολικων.
Τα American τσιγαρα που χρησιμοποιουνται και οι 3 τυποι καπνων,αναγκαστηκα θελουν περισσοτερα προσθετα,λογο των Burley,που εχουν τραχυα γευση,αλα πουρο.

johnny είπε...

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΜΠΛΕΝΤ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΑ?ΚΑΜΕΛ ΝΑΤΟΥΡΑΛ , ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΣΠΙΡΙΤ ,ΓΟΥΙΝΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ,ΤΣΕΣΤΕΡΦΙΛΝΤ ΜΑΥΡΟ(ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΙΤΑΛΙΑ)ΕΥΛΟΓΗ Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ?

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Τζόνι αυτό το μέτρο περι χαρμανιών που θα περιέχουν μόνο ένα είδος καπνού, έχω διαβάσει σχετικό άρθρο, αφορά μόνο τον Καναδά που εφαρμόζει έντονη αντικαπνιστική πολιτική. Φίλε Πέτρο δεν το διάβασα στο άρθρο περι Καναδά θα ξαναβρω την πηγή μου και θα σου πω.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Johnny την ιδια απορια εχω και εγω και οτι διαβαζω μεταφερω.
Παντως οτι τα Virginia blends typically do not use flavor ingredients, αναφερεται και στο site της Philip Morris.
Για τα τσιγαρα που ανεφερες δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι American Blend,αν περιεχουν Burley δηλαδη. Τελος παντων το θεμα δεν το γνωριζω καλα, αν καποιος το εχει παραπανω ας διαφωτισει.

peliplanwmenos είπε...

Τα burley λόγω της διαδικασίας αποξήρανσης τους χάνουν πολλά από τα φυσικά σάκχαρα τους με αποτέλεσμα να χρειάζονται πρόσθετα με βάση τη γλυκόζη για να ''εξομαλύνουν'' την τραχειά και δυνατή γεύση τους. Προσωπικά έχω εμπειρία με 100% χωρίς πρόσθετα καπνό μπερλευ, με τον Pueblo Burley Mix (βλ σχετικα την ανάρτηση). Η γεύση του ήταν δυνατή και τσίμπαγε αισθητά, αλλά ωραία γευστικά το λαιμό. Όταν επεχείρησα να τον καπνίσω με χαρτάκια με άρωμα καρύδας (που περίέχουν σάκχαρα)η γεύση τους ισορρόπησε αρκετά.

Πιστεύω ότι τα μπερλευ στέκονται σε χωρίς πρόσθετα αμερικάνικα χαρμάνια, αλλά σε μικρές ποσότητες ή χρησιμοποιούν καπνά μπερλευ άλλης κατηγορίας με πιο απαλή γεύση. Επίσης σε αυτά τα χαρμάνια, ίσως, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα ανατολίτικα. Τα τελευταία από τον τρόπο αποξήρανσης τους έχουν μεγάλες ποσότητες φυσικών σακχάρων, σ' αυτό οφείλεται και η γλυκάδα που προσφέρει το κάπνισμα ανατολίτικων, με αποτέλεσμα αυτό να εξισορροπεί τα πράγματα με τα μπερλευ.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Προσωπικα δεν ειναι φιλος των Burley.H πουροειδη γευση τους δεν μου αρεσει.Καλυτερη μιξη θεωρω αυτη, μεταξυ Virginia και ανατολικων
Επισης πιστευω πως μπορεις να βγαλεις ενα απολαυστικο τσιγαρο και με σκετο Virginia αριστης ποιοτητας,οπως ηταν το παλιο Dunhill ή το παλιο Rothmans, αλλα οχι με τα ορια πισσας νικοτινης που ειναι διαμορφωμενα σημερα. Ενα τσιγαρο με αριστα Virginia πρεπει να εχει νικοτινη τουλαχιστον 1,2 με 1,3 εκτος αν κανεις ενα τσιγαρο με πραγματικα οτι καλυτερο υπαρχει σε ποσοστο 100%,οπως ειναι το Sobranie Cocktail και πιθανον το Treasurer.

peliplanwmenos είπε...

Εμένα, προσωπικά, μου αρέσει η ''ώθηση'' που δίνουν τα μπερλευ σε ένα καλό χαρμάνι αμερικάνικου τύπου και φυσικά όχι για κάπνισμα αυτοτελώς. Πολλά τσιγάρα με πρόσθετα αναδεικνύονται από τα μπερλευ πχ μεριτ με αποτελεσμα να υπάρχει ένα ωραίο γευστικό δέσιμo. Επίσης σε χαρμάνια, χωρίς πρόσθετα, όπως ο καπνός αμέρικαν σπιριτ οι ανλογίες και τα ήπια καπνά μπέρλευ δημιουργούν μια ωραία ολοκληρωμένη κάπνιστική εμπειρία. Σε τσιγάρα όπως ο Άσσος η καπνούς, όπως ο μπάλι σαγκ, που έχουν μόνο βιρτζίνια και ανατολίτικα νιώθω άσχημα την έλλειψει των μυρωδάτων και δυνατών μπέρλευ.

johnny είπε...

ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΜΕΛ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΜΠΕΡΛΕΫ ΜΟΥΦΑ ΘΑ ΗΤΑΝ . ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΜΕΛ 55*20*25 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ .

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Το παλιο το Καμελ δεν γερω αν ειχε Burley,αφου ειχε παραπανω ανατολικα απο ενα τυπικο American Βlend.Παιζει να ειχε παντως αφου διεθνως το Camel θεωρουταν smooth τσιγαρο εν σχεση με το Marlboro,ενω εδω το ειχαμε για πολυ σερτικο. Το αμερικανικο το Camel παντως,που γαμουσε και εδερνε και ακομα ειναι καλο, ειναι χαρμανι Virginia-ανατολικων. Το Turkish Royal που ειναι υπερκορυφαιο ειναι παλι χαρμανι Virginia-ανατολικων, με τα ανατολικα παντως να συμμετεχουν σε ποσοστο ανω του 50%.

peliplanwmenos είπε...

Από τσιγάρα μόνο με βιρτζίνια και ανατολίτικα έχω εμπειρία μόνο με το Άσσος φίλτρο μαλακό, οπότε, ίσως, δεν έχω υπ' όψιν μου και το ενδεικτικότερο δείγμα από αυτην την κατηγορία. Από ανώτερης ποιότητας χαρμάνι τέτοιου τύπου έχω εμπειρία μόνο με τον μπάλι σαγκ (βλ σχετική ανάρτηση) που τα έσπαγε. Αν και παί ένοιωθα ότι κάτι έλειπε. Η σε μικρή ποσότητα, δηλαδή, των πιπεράτων μπέρλευ.

Φίλε Τζόνι διάβασα τις περιεκτικότητες για το Κάμελ που αναφέρεις και έμεινα άναυδος. Ααρτούσαν τότε πριν απαγορεύσεων ΕΕ τις περιεκτικότητες στα πακέτα ;; Μου κάνει εντύπωση πάντως που είχε τέτοια επιτυχία τότε το Κάμελ καθώς στριφτό σήμερα δίνεις σε κάποιους με περίπτου 20 και 1,2 και παθαίνουν σύγκριο.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Κοιτα να δεις,δεκαετια 90,τσιγαρα με 0,8 και 10 ηταν Lights. Tα πιο πολλα Full Flavor ειχαν πισσα απο 14 εως 16 και νικοτινη απο 1,0 εως 1,3. Εμενα ολα τα τσιγαρα σημερα μου φαινονται αερας,περιμενω κανενα φιλο,συγγενη απο την Αμερικη,τον Καναδα,την Αυστραλια να μου φερει κανενα τσιγαρο με αναλογιες της προκοπης και γευση οπως πρεπει.
Βεβαια για να λεμε την αληθεια τα τσιγαρα τοτε,ηταν πιο γεματα,αλλα και πιο απαλα,δεν ηταν βαρια και ασηκωτα,αφου δεν χρειαζοτανε να τους ριξουν ενα τονο προσθετα,ουτε να βαλουν καπνου β κλασης για να γινει αισθητη η γευση. Ακομα και σημερα ας πουμε,ανα καπνισεις ενα Camel Αμερικανικο(1,2 και 16),θα σε φλομωσει πολυ λιγοτερο απο ενα Marlboro Ελληνικο.
Για να επανερθω στα Burley,απο οσο γνωριζω δεν υπαρχει πολυτελες τσιγαρο που να περιεχει αυτου του τυπου τα καπνα.

johnny είπε...

ΦΙΛΕ DRIFTER , ΤΑ 50*20*25* ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΠΙΣΣΑ ,ΝΙΚ,ΜΟΝ/Ο ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΚΑΠΝΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ , ΔΛΔ VIRGINIA ,BURLEY , ORIENTAL. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ , ΤΟΤΕ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΕΙΧΑΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΙΣΣΑ , ΝΙΚΟΤΙΝΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΜΟΥΘ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΚΑΠΝΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ , ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΜΕΛ ΝΑΤΣΙΟΥΡΑΛ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΚΡΩΣ ΒΑΡΥ ΤΣΙΓΑΡΟ , ΣΚΛΗΡΟ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΜΗ ΣΤΑΘΕΡΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΜΕ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΛΙΣ 10 , 09 , ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΜΕΛ ΕΙΧΕ 14 ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ 0,9 ΝΙΚΟΤΙΝΗ (ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ) , ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΗΤΑΝ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ , ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕ ΛΑΘΡΑΙΟ ΜΕ ΚΑΠΝΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ , ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΕΡΑΣΑ ΚΑΜΕΛ ,ΕΠΑΘΕ ΠΛΑΚΑ , ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ , ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ , ΘΕΟΣ ΣΧΩΡΕΣΤΟΝ .

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Επειδη μπριζωθηκα εβαγα τον τοπο να βρω ενα κουτι που εχω φυλαγμενα πακετα των 90ς. Αντιγραφω τις τιμες:
Camel 1,0 14
Marlboro 1,0 14
Stuyvesant 1,0 12
Rothmans King Size 1,1 14
Rothmans International 1,1 15
Dunhill Inetrnational 1,2 14
Dunhill King Siza 1,0 14
Prince Hard 1,3 15
Prince Soft 1,2 14
Assos International 1,3 15
Assos non filtered 1,1 15
kent 0,9 11
oscar 08 13
Astor 1,1 16
Old Navy 1,1 16
George Karelias Non Filter 1,3 15
Sante Non Filter 0,7 18
Pallas 0,6 13

johnny είπε...

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΙΝΣ ΣΚΛΗΡΟ ΜΟΝΟ ΜΑΛΑΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΓΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ , ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ 1,3 ΝΙΚΟΤΙΝΗ ΚΑΙ 16 ΠΙΣΣΑ ,ΟΜΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΕΥΚΟΛΟΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ , ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΠΡΙΝΣ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΨΙΛΟΧΑΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΙΣΧΥΡΗ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ , ΤΡΕΜΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ , ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΠΝΙΖΑΜΕ ΠΡΙΝΣ(ΜΑΛΑΚΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΚΛΗΡΟ) ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΒΙΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑ ΣΤΟ ΚΑΜΕΛ ΣΚΛΗΡΟ (ΜΟΝΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΑΛΑΚΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ-ΤΟ ΚΑΠΝΙΖΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ) , ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ . γουαι φιλε μπριζωθηκες?

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Μπριζωθηκα για να βρω τα πακετα,λογο της συζητησης,αφου δεν θυμωμουν που τα ειχα βαλει.
Το Prince 1,3 και 16 σιγουρα δεν το προλαβα. Το Camel οντως το σκληρο ηταν καλυτερο,και βαρυτερο,στο μαλακο για καποιο λογο εφευγε συνεχεια η καφτρα.
Και καποια Ελληνικα που δεν τα εγραψα αρχικα:
Ασσος Μαλακο: 1,0 14
Ασσος Φιλτρο: 0,7 12
Καρελια Φιλτρο: 0,8 13
Καρελια Λαιτς: 0,8 8

Πετρος ο Μποεμ είπε...

.... Επισης το Lucky αφιλτρο,θυμαμαι πως ειχε 1,1 και 15 αλλα δεν εχω κρατησει πακετο.Ειμαι περιεργος να δω αν τοτε το εφερναν απο Αμερικη ή απο Γερμανια οπως σημερα.
Ενα top-10 των 90ς για εμενα ειναι:
1)Dunhill International με μεγαλη διαφορα απο τον δευτερο.
2)Rothmans International
3)Rothmans King Size
4)CAMEL
5)Lucky Strike αφιλτρο
6)Ασσος αφιλτρος
7)Kent
8)Oscar International
9) Χρυση Κασετινα
10) Pallas

johnny είπε...

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΑΚΥ (ΦΙΛΤΡΟ)ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΤΑ 18 ΜΟΥ ΠΡΙΝ 21 ΧΡΟΝΙΑ , (1989) ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ , ΠΑΡΟΛΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΨΟΦΑΓΑΜΕ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΣΠΑΓΕ ΤΟ ΨΗΜΕΝΟ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ , ΟΠΟΤΕ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΙΛΤΡΟ ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑ(ΣΤΑ 16 ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΙΓΚΑ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΑΡΛΜΠΟΡΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΜΕΛ , ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΙΝΑ ΔΕΞΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ , ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΣΩΘΕΙ (ΜΑΡΛΜΠΟΡΟ)ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ , ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΗΤΑΝ ΤΡΥΠΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ,ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΦΑΕΙ ΟΙ ΨΕΙΡΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΚΑΠΝΟΣ (ΣΑΝ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΗΤΑΝ )ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΤΑ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ , ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΙΔΙΩΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΝΑΝ ΠΡΙΤΣ ΠΡΙΤΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΠΝΙΖΕΣ Ε ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΑΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΖΩΥΦΙΟ , ΞΕΦΥΓΑ ΛΙΓΟ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ , ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΑ ΕΧΩ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΙΔΙΩΣ ΤΟΥ ΚΑΜΕΛ , ΤΟ ΧΑΡΤΑΚΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ , ΟΛΟΙ ΣΕ ΚΟΙΤΑΖΑΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕΣ ΘΥΣΑΥΡΟ..

Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
johnny είπε...

ΠΑΛΙ ΓΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΕΧΕΙ ΤΌ ΜΕΝΟΥ?

Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ρε φιλε costas εισαι και πολυ βλημα.Δεν μπορω να το πιστεψω οτι εισαι τοσο μεγαλος ΜΑΛΑΚΑΣ

Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Costas είπε...

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΣΧΗΜΗ ΜΥΡΟΥΔΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ?? (ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ FULL FLAVOR-RED)
ΤΟ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΟ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ...
ΦΕΡΝΕΙ ΛΙΓΟ ΣΕ ΜΥΡΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΣΤΡΙΦΤΟ HALFSWARE SHAG (Π.Χ. DRUM,VAN NELLE) ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΧOYN ΒΑΛΕΙ ΚΑΠΝΑ KENTUKY ΜΕΣΑ?
ΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΕΓΕΓΕ ΜΕ ΚΑΠΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΗΠΕΙΡΟΥΣ...ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ...ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ.

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Κώστα ούτε εγώ έχω καταλάβει από που προέρχεται αυτή μυρωδιά στο κόκκινο όταν ανοίγεις το πακέτο. Εικάζω ότι λογικά είναι από κάποιο πρόσθετο που χρησιμοποιείται. Συχν'α η άσχημη μυρωδιά που συναντάς σε διάφορα πακέτα οφείλεται στα κακής ποιότητα φίλτρα που χρησιμοποιούνται στα τσιγάρα αυτά.

μιτσος είπε...

Πριν το άναμα έντονη μυρωδιά γλυκόριζας που προδιαθέτει αρνητικά. Με τις πρώτες ρουφηξιές φανερώνεται τσιγάρο τζούφιο, άδειο. Λίγο σκληρή αίσθηση στο λαιμό χωρίς όμως να τον κλείνει. Το χειρότερο τσιγάρο που έχω καπνίσει. Πέταξα το πακέτο.

Costas είπε...

Εμενα προσωπικα δεν με νοιαζουν/ενοχλουν τα προσθετα σε ενα τσιγαρο.
Το styvesant ειναι και ΓΑΜΩ τα τσιγαρα,ειδικα με τη τιμη που εχει τωρα.
Γευση καλη,ιδιαιτερη,απαλη.
Φιλτρο υποδειγμα.
Το μονο αρνητικο οτι ειναι καπως ελαφρυ σαν τσιγαρο.
Μιτσο αφου καταλαβες απο που προερχεται η μυρουδια ή εχεις εμπειρια στο καπνισμα ή δουλευεις σε καποιο εργοστασιο...εσυ πιο τσιγαρο με φιλτρο προτιμας?

mitsos είπε...

Δεν έχω δοκιμάσει πολλές μάρκες και γι' αυτό δεν τολμάω να προτείνω κάποια. Κάπνιζα για μεγάλο διάστημα Drum ready made μπεζ (8,0.6,8, 2.90 το πακέτο των 20). Το θεωρώ τίμια επιλογή για τα λεφτά του, αλλά μάλλον θα υπάρχουν και καλύτερα. Το Stuyvesant το βρήκα τελείως άδειο παρότι πιο βαρύ. Γεμάτο τσιγάρο (αν και γευστικά ουδέτερο) στις ίδιες τιμές πίσσας κ΄ νικοτίνης (10, 0.8) θεωρώ το Σαντέ φίλτρο.

peliplanwmenos είπε...

Όπως έχω ξαναγράψει το Peter Stuyvesant έχει, ίσως, το καλύτερο φίλτρο που έχω δει σε τσιγάρο, καθώς έχει την τεχνολογία easy draw. Το Σαντε το θεωρώ καλό τσιγάρο, αλλά όχι για τα λεφτά του. Μάλιστα από ότι μαθαίνω το χαλάσανε αρκετά. Προσωπικά θεωρώ βασιλιά των αμέρικαν μπλεντ εν Ελλάδι το American Legend του Καρέλια. Γι αυτό σίγουρα θα χαμηλώσω τη βαθμολογία στο σαντέ.

mitsos είπε...

Το Σαντέ το δοκίμασα πρόσφατα και είναι όντως καλό τσιγάρο. Η ουδέτερη γεύση του με κάνει να φοβάμαι ότι θα το μπουχτίσω γρήγορα αν το επιλέξω για καθημερινό κάπνισμα. Θα του δώσω άλλη μια ευκαιρία όμως κάποια στιγμή.

Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Κώστα πότε άλλαξε γιατί έκανα τράκα styvensaunt πριν 10-15 μέρες και μου φάνηκε ίδιο; Μάλλον είναι η πρώτη παρτίδα των αλλαγμένων. Το styvensaunt ήταν ένα αξιοπρεπές τσιγάρο με καλούτσικη γεύση, ποιότητα δίκαιη για την τιμή του και χωρίς πολλά πρόσθετα. Μπορείς να περιγράψεις την τωρινή του γεύση;

Costas είπε...

συνηθως οταν αλλαζει ενα πακετο αλλαζει λιγο ή πολυ και το τσιγαρο,ειδικα στις μερες μας.Η γευση μιαζει καπως με του παλιου αλλα πιο αγευστο και σκληρο
Παντως αλλαξε δεν αλλαξε για 9/10 δεν αξιζει,η βαθμολογια παρα ειναι γενναιοδωρη

Costas είπε...

προσθετα ειχε και εχει πολλα,γι'αυτο και η ιδιαιτερη μυρουδια οταν ανοιγεις το πακετο

Ανώνυμος είπε...

H BAT από ότι βλέπω τα πρόσθετα που έχει δημοσιεύσει δεν είναι και τόσα πολλά μάλλον λίγα θα τα χαρακτήριζα για american blend ιδίως αυτής της κατηγορίας. Φυσικά το ότι θα είναι σκουπίδια σχέτα εννοείται. Πάντως όλα τα τσιγάρα της BAT μετατρέπονται σιγά σιγά σε άγευστα. Αλλά τι να περιμένει κανείς από πολυεθνικές που βάζουν μη καπνιστές να αποφασίζουν για τσιγάρα. Το ίδιο ακριβώς θέμα έχει και η JTI.

Ανώνυμος είπε...

παιδια ξερετε τη τιμη εχουν τωρα τα stuyvesant μπλε 25.

peliplanwmenos είπε...

Το εν λόγω σήμα (25αρι) πλέον πωλείται 3,30. Φίλε Κώστα η βαθμολογία για το εν λόγω τσιγάρο είναι σε αυστηρή συνάρτηση με την πολύ χαμηλή τιμή που είχε σε συνάρτηση με μια καλή γεύση για τον μέσο όρο των εν Ελλάδι τσιγάρων πολλά από τα οποία αγγίζουν τα 4 ευρώ. Ουσιαστικά ήταν το σήμα ''κρούσης'' στον πόλεμο ενάντια των τιμών. Στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε δεν μπορώ να μην επηρεαστώ και από την τιμή στη βαθμολόγηση. Παρατήρησα και εγώ μια αλλαγή στη γεύση, η οποία πλέον είναι λίγο πιο τραχειά. Βέβαια η ουδετερότητα και το ευκολοκάπνιστο παραμένουν.

peliplanwmenos είπε...

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Peter Stuyvesant ΚΟΚΚΙΝΟ

Blogger είπε...

Are you paying more than $5 / pack of cigarettes? I buy high quality cigs at Duty Free Depot and I'm saving over 60% on cigarettes.