ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΤΣΙΓΑΡΟΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΝΤ

Το τσιγάρο αδιαμφισβήτητα στον Έλληνα δεν συντρόφευε μόνο στιγμές απόλαυσης, αλλά κυρίως στιγμές έντονων συζητήσεων γύρω από τα πολιτικά. Έτσι φιλοδοξώ και εγώ αρκετά συχνά να προβαίνω σε κάποιες αναρτήσεις (πιστός στον σκοπό του μπλόγκ) πολιτικού και ΟΧΙ κομματικού ενδιαφέροντος. Όποιος τυχόν προσβάλλεται ή δηλώνει ενάντια σε τέτοιες αναρτήσεις παρακαλώ να αισθανθεί ελεύθερος να γράψει τις αντιρρήσεις του.


Η πρώτη ανάρτηση αυτού του είδους δεν μπορεί να είναι άλλη από την είσοδο της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Η χώρα μας επίσημα ζήτησε τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και πρόκειται τις προσεχείς μέρες να λάβει δάνειο από αυτό προς εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της. Το δάνειο, όμως, αυτό μόνο κατά το 1/3 θα προέρχεται από το Ταμείο και τα άλλα 2/3 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Σουηδία και τη Γερμανία. Το κόστος αυτού του δανεισμού έρχεται με αρκετά προνομιακούς όρους για τη χώρα μας καθώς το επιτόκιο κατά μέσο όρο θα διαμορφωθεί στο 3,75% (κατά μέσο όρο γιατί καθένας από τους τρεις συντελεστές αυτού του δανείου - ΔΝΤ, ΕΕ, Σουηδία και Γερμανία – θα διαμορφώσει δικό του επιτόκιο) δηλαδή στο μισό απ’ ότι διαμορφώνονται τα σπρέντ για τη χώρα μας, τα οποία θα διαμόρφωναν το επιτόκιο κοντά στο 7% ίσως και παραπάνω. Ας σημειωθεί ότι το ΔΝΤ μας δανείζει με το μικρότερο επιτόκιο σε σχέση με τους άλλους δύο συντελεστές. Συγκεκριμένα προτείνει επιτόκιο κοντά στο 3% ενώ οι άλλοι συντελεστές στο 4%.
Νέες θυσίες συνεπάγονται αυτές οι αποφάσεις για τον Ελληνικό Λαό και κυρίως τα νέα μέτρα θα στοχεύουν τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων στους οποίους αναμένεται μείωση της τάξης του 15%. Παράλληλα προβλέπεται κατά την τακτική που συχνά ακολουθεί το ΔΝΤ μείωση των συντάξεων της τάξης του 50% και πλήρης περικοπή των δώρων στις συντάξεις. Η Ελλάδα, όμως, βρίσκεται σε προνομιακή θέση, καθώς δεν θα υποκύψει στις ανάγκες του ΔΝΤ άνευ μάχης καθώς οι Ευρωπαϊκοί εταίροι της της δίνουν μία σημαντική διαπραγματευτική ισχύ που δεν έχουν άλλες χώρες που εισέρχονται στο ΔΝΤ.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η χώρα μας εισέρχεται σε μια σημαντικότατη καμπή στην ιστορίας καθώς και σε μια περίοδο ανασφάλειας και εσωτερικών πραγματικά κοινωνικών και όχι κομματικών ψευτοκοινωνικών αναταραχών. Το θέμα πλέον δεν είναι ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία το θέμα είναι η ιδεολογία Φιλελευθερισμός ή Σοσιαλισμός νέου τύπου. Μήπως τα όραμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού έχει αποτύχει ή δεν πέτυχε ποτέ στη χώρα μας. Ο Έλληνας, όμως, δυστυχώς αγρόν αγοράζει και δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του και προτιμά να βλέπει τον κάθε @@@@@ που το παίζει ειδήμονας, που το παίζει άντρας και ο οποίος μάλιστα τον υποτιμά και τον ξεφτιλίζει μέσα στα μάτια του. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στους μεγαλύτερους ηλιθίους όλων των εποχών τους κριτές των τάλεντ σόου και παρουσιαστών εκπομπών, αλλά και στους πανέξυπνους δημοσιογράφους που σαν επιθετικά αρκτικά τα οποία προσηλωμένα περιμένουν τον ανθρώπινο πόνο και κατάντια να την κάνουν είδηση και να βγάλουν αυτούς τους λόγους ‘’συμπόνιας’’ και κριτικής στους κυβερνώντες. Πραγματικά μόνο αηδία μπορεί να σε κατακλύσει βλέποντας αηδία, αλλά και λύπηση για τους ανθρώπους που κυριολεκτικά έχοντας χάσει την μπάλα πέφτουν στα χέρια τους.

Προσωπικά τρέμω σε τέτοιους δύσκολους καιρούς στην ιδέα του αποχαυνωμένου Έλληνα. Φοβάμαι μήπως η Πετρούλα και η κάθε Πετρούλα δεν είναι απλά σημάδι των καιρών, αλλά οι ίδιοι οι καιροί μας.

4 σχόλια:

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Η αληθεια ειναι πως δεν γνωριζω απο οικονομικα.Τωρα προσπαθω να μαθω δυο-τρια πραγματα. Πιστευω πάντως πως οτι γινεται δεν ειναι τυχαιο,ουτε ειναι τυχαιο πως γινεται με τον πρωθυπουργο που γινεται,ουτε ειναι τυχαιο πως τον συγκεκριμενο προσπαθησαν να τον κανουν με το καθε τι πρωθυπουργο και ας εχασε δις οδυνηρα και ας ο εσωκομματικος του αντιπαλος ηταν ανθρωπος ικανος,ουτε θεωρω τυχαιο πως οι αλλοι σχεδον του παραδωσαν την εξουσια.
Οπου περασε το ΔΝΤ,βασιλεψε το χαος,η υπαναπτυξη.Καπου διαβασα πως η Νιγηρια δανειστηκε πριν 40 χρονια 1 δις δολαρια,εως σημερα τους πληρωσε 50 και ειναι χρεωμενη ...αλλα πενηντα. Ας δουμε λιγο και τι εγινε σε Αργεντινη και Ουγγαρια. Η χωρα μας αποδεδειγμενα ειναι χωρα με πλουσια υπεδαφος,ευλογημενη αγροτικα κ.λ.π. Πιστευω πως το μελλον που της φτιαχνουν ειναι λεηλασια του πλουτου της, απο την ξενοκρατια,μεταναστευση ενος κομματιου του πλυθησμου,αντικατασταση τους απο πρωην λαθρομετανστες-φρεσκοΕλληνες, πολυ μικρα μεροκαματα και απο ενα σημειο και μετα αρκετες ξενες επενδυσεις που θα τρεξουν να ρουφηξουν τον τριτοκοσμικα πληρωμενο εργαζομενο της Ευρωπαικης "Ελλαδας".
Στα εθνικα ο Γιωργακης θα κλειδωσει το Βορεια Δημοκρατια της Μακεδονιας+γη και υδωρ στους Τουρκους σε Θρακη και Αιγαιο με το προσχημα της μειωμενης εθνικης κυριαρχιας λογο κακης οικονομιας και της αναγκης μειωσης των εξοπλισμων.
Περι ΕΕ που ειναι και ο Μεγας νταλκας μου: Αληθεια τι συμμαχια ειναι αυτη; Γινεται να ξοδευουμε το 16% του προυπολογισμου σε εξοπλισμους και ....οι συμμαχοι οχι μονο να μην εγγυουνται τα συνορα της Ελλαδας,που ειναι της Ευρωπης(παραδοξως ομως δεν τα εχουν χαρτογραφημενα) αλλα να κρατουν ...ουδετεροτητα;Γινεται να πιεζουν τον Μεγα Τασσο Παπαδοπουλο να δεχθει το σχεδιο Αναν που θα εκανε την Τουρκια συνιδιοκτητη ολου του νησιου;Γινεται να πηγαινει ο Ελληνας πρωθυπουργος στην Γερμανια και ο ...συμμαχος του Γερμανος πρωθυπουργος να αποκαλει μπροστα του τα ...Σκοπια ως Μακεδονια;
Το βασικο:γινεται να εχουμε οικονομια Ουγγαριας και νομισμα Γερμανιας; Η Ελλαδα οφειλε να τυπωσει την Δραχμη,να κανει υποτιμηση να μπορεσει να κανει εξαγωγες, να μειωσει την ροη των εισαγωγων και φυσικα να γεμισει τουρισμο. Επισης οφειλε να πιασει το χερι φιλιας της Μοσχας ή και του Πεκινου ακομα και να παψει να ειναι πεοθηλαστης των "Ευρωπαιων" και των "Αμερικανων" που ειναι στην ουσια το ιδιο πραγμα-ο ιδιος αξονας.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Eνας ακομα λογος που γινονται όλα αυτα, θεωρω πως είναι για λογους πειραματισμου. Η Ελλαδα λογο μιας...παρεξηγησης,θεωρηται χωρα με κατοικους αντιδραστικους που δυσκολα μαντρωνονται. Το τελευταιο φυσικα ειναι μη αληθες,αφου ουτε αξιολογος συνδικαλισμος υπαρχει, ο Ελληνας ανεχεται να τον μεταχειριζονται σαν ζωο και δεν διεκδικει τα δικαιωματα του,δεν εκανε ποτε εκλογικη επανασταση,ουτε η κοινωνια μας γεννησε νεες ιδεες και φωνες που δεν μιλουν ξυλινα,ενω το μονιμο επιχειρημα για το τι ειναι σωστο ή λαθος ειναι το τι γινεται στο ...εξωτερικο. Η.... παρεξηγηση που γραφω παραπάνω ,δεν ειναι αλλη απο τα συχνα επεισοδια που ξεσπανε στην Ελλαδα,απο ομαδες 30 και 40 ατομων,που αφηνονται ανεξελεγκτοι να τα σπανε ολα και φυσικα κανουν το γυρω του κοσμου 4-5 φορες τον χρονο.Αυτα απλα οφειλεται στην αδυναμια της αστυνομιας να επιβαλει την ταξη σε αριστεριστες,λογο μεταπολιτευτικων συνδρομων,παρα σε ... επαναστατικη διαθεση του Ελληνικου λαου.
Ας μιλησω και λιγο για τα κομματα,ξεκινωντας απο τα μικρα. ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδραστικο κομμα, με μεσοαστους οπαδους. Η γνωμη μου ειναι η χειρωτερη,με μια μικρη συμπαθεια μονο στον Αλαβανο ως πολιτικη προσωπικοτητα. ΛΑΟΣ: Ο Καρατζαφερης ειναι ενας ικανοτατος,επικοινωνιακος και εφυεστατος ανθρωπος.Το προβλημα ειναι πως ειναι μεγας οπορτουνιστης και κωλοτουμπας,ενω τελευταια δεν ειχε προβλημα να γινει η...ουρα του Γιωργακη και να στηριξει κατα την γνωμη μου αντεθνικες θεσεις. ΚΚΕ: Παραδοξως, το ΚΚ εχει την συμπαθεια μου! Αν και αντιπαθω τον κομμουνισμο και συνηθως αντιπαθω ακομα και σε προσωπικο επιπεδο τους κομμουνιστες, θεωρω πως ειναι ενα συνεπες αντιευρωπαικο κομμα + η Αλεκα πολλες φορες με εκπλησει ευχαριστα αφου δεν παταει μπανανοφλουδες του ανθελληνισμου,οπως ο ΣΥΡΙΖΑ.Στην λεηλασια του βιοτικου επιπεδου του Ελληνικου λαου δε, εαν δεν εμενε προσκολλημενο στην περιχαρακωση μεσω ΠΑΜΕ και ανοιγε τις γραμμες του σε ολους τους ανθρωπους,θεωρω πως θα επαιζε θετικο ρολο ως αναχωμα, με τον μηχανισμο που εχει.
Δυστυχως πραγματικα Φιλελευθεροι στην Ελλαδα δεν υπαρχουν, κατι μπουλιδες που ονομαζουμε ως τετοιους μαλλον πιο κοντα στον... δοσιλογισμο ειναι,παρα στον φιλελευθερισμο,ισως με την εξαιρεση του Στ. Μανου που αν και δεν με εκφραζει ιδιαιτερα πολιτικα,σιγουρα εχει κατι να πει.
ΝΔ: Πιο υγειες κομμα-ως βαση- απο το ΠΑΣΟΚ, αφου εσπασε την αρρωστια της βασιλικης διαδοχης και ο κοσμος της εκανε την ανατροπη. Αν και συμπαθω τον Αντ.Σαμαρα και πιστευω πως θα ηταν ενας καλος πρωθυπουργος αν του δινοτανε η ευκαιρια,θεωρω την πιθανοτητα αυτη μικρη. Δυστυχως τα χερια του Σαμαρα ειναι δεμενα και ο ιδιος ειναι μαλλον αδυναμος αυτη την στιγμη να "στειλει" την κορη του Δρακουλα και αλλα παλαιοκομματικα λαμογια. Ο απερχομενος βασιλοπαις Κωστακης η αληθεια ειναι πως δεν προσφερε ιδιαιτερα στον τοπο,η παρουσια του πάντως μου εδεινε την αισθηση πως δεν θα γινουν ακραια πραγματα σε αυτη την χωρα.
ΠΑΣΟΚ: Το κομμα που εχει ταυτιστει με το ονομα λαμογιο. Πιο πολυ συνασπισμος κοινων συμφεροντων παρα πραγματικη παραταξη,επαιξε στο παρελθον ως ενα σημειο θετικο ρολο επι Α.Παπανδρεου,που μπρος στην εναλλακτικη τοτε του Μητσοτακη φανταζε αριστος,επι Σημιτη και Γιωργακη παντως υπηρξε λελαπα για τον τοπο. Τον τελευταιο δε,μια και γραφω χυμα, καθε φορα που τον σκεφτομαι μου ερχεται στο μυαλο το στοιχακι απο το παλιο Βενιζελικο τραγουδι που ελεγε "...τον περιδρομο να τρωει,με το ξενο του το σοι...". Πιστευω πως δεν θα φταναμε σε αυτα τα χαλια αν στην θεση του ηταν ενας ανθρωπος εφυης,Ελληνικης καταγωγης και οχι πειρατης,κολλημενος με την αρχομανια και την υστεροφημια σαν τον Βενιζελο. 6 μηνες παντως=καταστροφη,στα επομενα 3 1/2 πιστευω με το ζορι θα αναγνωριζουμε την χωρα που ξεραμε.
Θεωρω πως στην Ελλαδα υπαρχει πολιτικο κενο,δεν παραγουμε νεες ιδεες και ο δρομος που μπαινουμε ειναι καταστροφικος. Πολιτικα ειμαι πολυ κοντα στο Βρετανικο Κομμα της Ανεξαρτησιας και τον Μεγα Νigel Farage καθως και στην Φιλελευθερη πτερυγα των Ρεπουμπλικανων τυπου Ρον Πολ και Σια.

Ανώνυμος είπε...

Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει ή αν έχει εμπειρία κανείς κατά πόσον τα λεγόμενα "λαθραία" τσιγάρα είνα "ασφαλή" για κάπνισμα.
Απ' ό,τι θυμάμαι
πουλούσαν στην Αθήνα σε περιοχές γύρω από το Δημαρχείο π.χ. σε σακούλες διάφοροι γνωστές μάρκες με χαμηλές τιμές.

peliplanwmenos είπε...

Φίλε μου τα τσιγάρα αυτά είναι κυριολεκτικά σκέτος καρκίνος. Δεν τα έχω καπνίσει ποτέ μου. Απ ότι ξέρω με τα αυθεντικά μόνο το όνομα τα συνδέει και όχι τίποτα άλλο. Είναι τίγκα στα χημικά και φτιάχνονται χωρίς καμία προδιαγραφή. Αυτό πιστεψέ με στα τσιγάρα είναι πιο σημαντικό απ' ότι και στα τρόφιμα καθώς σε όλα τα συστατικά του τσιγάρου (καπνός, φίλτρο, χαρτί) αν δεν είναι σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα και με συγκεκριμένους ρόπους παρασκευασμένα αναπτύσσονται μικροοργανισμοί και βακτήρα που μπορούν άμεσα να προσβάλουν το αναπνευστικό και το στόμα με δυσμενείς συνέπειες. Πάντως ανεξάρτητα από όλα αυτά δηλώνω ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑ ΠΩΛΗΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΠΝΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.