ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΚΑΠΝΟΚΡΙΤΙΚΗ : PUEBLO ΚΑΠΝΟΣ ΣΤΡΙΦΤΟΥ








Ο καπνός αυτός αποτελεί δημιούργημα της γερμανικής Polsch Tabak. Καλλιεργείται στις Η.Π.Α. από Ινδιάνους. Μάλιστα το όνομα του προέρχεται από φυλή Ινδιάνων. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η Αμερική μαζί με την Ελλάδα και την Τουρκία είναι η μόνες χώρες που βγάζουν καπνά κατηγορίας Α. Ο καπνός κυκλοφορεί σε χαρμάνι Burley mix και Virginia. Ο καπνός αυτός παράγεται χωρίς πρόσθετα στο χαρμάνι. Εμένα προσωπικά και τα δύο αυτά χαρμάνια μου ήρθαν από Ιταλία. Η φυσικότητα του καπνού σου δίνει την δυνατότητα να κατανοήσεις γευστικά αυτούς τους καπνούς κάτι που δεν γίνεται από τα χαρμάνια είτε τσιγάρων είτε καπνού που κυκλοφορούν στην αγορά. Επίσης είναι εξαιρετικά ψιλοκομμένοι ειδικά ο Virginia χωρίς κοτσανάκια με αποτέλεσμα να προσφέρουν γεμάτο ομοιογενές κάπνισμα και ισομερείς ρουφηξιές κάνοντας πραγματικά το κάπνισμα κάθε τσιγάρου μοναδικό. Ο Burley γήινος με αρώματα νοτισμένου από την βροχή χώματος και δέρματος είναι ιδανικός για αυτούς που αναζητούν δυνατές συγκινήσεις και κάπνισμα με ώθηση και έντονο χαρακτήρα. Το δοκίμασα με χαρτάκια ‘’ Ελληνικόν Σιγαρόχαρτον’’ το βαρύ που λόγου ου οικολογικού χαρακτήρα τους (φυσικό χαρτάκι με κόλα ακακίας) αναδείκνυε καλύτερα το άρωμά του. Το Rizzla silver δεν του πήγαινε και τόσο. Έντονος και πολύπλοκος για να σταθεί δίπλα σε δυνατά ουίσκι και σε καφέ φίλτρου, με πλούσια αρώματα, σκέτο. Σου δημιουργεί το συναίσθημα επιστροφής στις γήινες απολαύσεις. Το Virginia τρομερό χαρμάνι πλούσιο και γλυκό (όπως είναι ο φυσικός καπνός Virginia) και απαλό στο κάπνισμα. Προσφέρει μεστό και καθαρό κάπνισμα. Μπορεί να συνοδεύσει ευχάριστα κάθε μικρή στιγμή απόλαυσης. Προσωπικά μου άρεσε καλύτερα από το burley και αυτόν το συνόδευσα με χαρτάκι ‘’ Ελληνικόν Σιγαρόχαρτον’’ που το άφησε να αναδείξει τη φυσική γλυκύτητα και τον ήπιο χαρακτήρα του. Αποτελεί το ιδανικό γέμισμα λόγω γλυκύτητας για χαρτάκια με αρώματα (καρύδα – βανίλια κλπ). Στέκεται χωρίς φιλτράκι. Ιδανικός λόγω ήπιας διακριτικότητας για τους καλοκαιρινούς ζεστούς μήνες που τα δυνατά χαρμάνια σε μπουχτίζουν (κυριολεκτικά σε σκάνε). Συνοδεύει άριστα λευκό κρασί και ποτά όπως βότκα και τζιν. Ιδανικό για πρωινό καφέ φίλτρου. Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Μετά από αυτή τη δοκιμή δεν θα ξαναβάλω Old Horborn στο στόμα μου (σς πνευμόνια).



Pueblo Burley Mix : 7/10 (για τους λάτρεις του δυνατού 8/10)

Pueblo Virginia : 8 με 8,5/10

12 σχόλια:

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Για τον Βurley Mix δεν εχω αποψη, επιφυλασομαι στο μελλον να τον δοκιμασω. Ο κανονικος Βιρτζινια ειναι απο τους αγαπημενους μου, μεσα στους 2-3 καλυτερους καπνους που εχω δοκιμασει.
Αυτο το Ελληνικο Σιγαροχαρτο δεν εχω καταφερει να το βρω πουθενα στην Θεσσαλονικη.Αξιζει τον κοπο να το αναζητησω παραιτερω ή ειναι μια απο τα ιδια με τα Ριζλα;

peliplanwmenos είπε...

Αξίζει φίλε Πέτρο. Απολαμβάνεις πραγματικά κάπνισμα και βγαίνει σε εκδοχές βαρύ - ελαφρύ κπλ. Είναι 100% φυτικό με κόλα ακακίας. Αναδεικνύει πλήρως τα αρώματα του τσιγάρου και δεν τα σκεπάζει όπως κάνουν τα ρίζλα ακόμα και τα πολύ λεπτά σίλβερ που είναι σκέτο πραγματικά χαρτί. Παράλληλα όπως αναγράφουν και στο πακέτο και το νιώθεις και στο κάπνισμα η φυτική τους προ΄λευσε συνεπάγεται και λιγότερα ποσά νικοτίνης και πίσσας που σημαίνει πιο απολαυστικό κάπνισμα. Το ότι δεν επικαλύπτουν το άρωμα του καπνού φάνηκε στον old horborn blue που η γεύση των χημικών μου ερχόταν τόσο αυτούσια που αηδίασα και δεν μπορούσα να το καπνίσω. Μπορείς να τα βρείς και στο www.rolling.gr που κάνει αποστολές σε όλη την Ελλάδα και εχει σχέση με εταιρεία που τα φτιάχνει. Ένας επιπλέον λόγος που το προτιμώ πλην της ποιότητας είναι ότι είναι ελληνικό και ετσι το προτιμώ από τα δίνω τα λεφτά μου στους Ολλανδούς - Βρετανούς.

peliplanwmenos είπε...

Τον δοκίμασα τον pueblo virginia με χαρτάκια rizzla silver. Απαίσιος. Έχασε όλη την πλούσια γεύση του και το απολαυστικό κάπνισμα του και ήταν σαν να μετατρεπόταν σε απλό Old Horborn.

Scorer είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Scorer είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Scorer είπε...

Καλησπερα επειδη περιμενω pueblo απο Γερμανια..ειδα οτι εγραφες για τον American spirit σαν θετικο την..κατασπρη σταχτη...να φανταστω οτι και για τον Pueblo ισχυει το ιδιο..βγαζει ασπρη σταχτη?Επισης οταν τον παρω να βαλω υγραντηρακι μεσα στο σακουλακι...ή δεν χρειαζεται και θα τον χαλασω..?

Ανώνυμος είπε...

kala oloi oi skouroi kapnoi aspri saxti bgazun aplws ine kai ena simadi ka8arotitas tu kapnou...oti dn exi pros8eta dld. den nomizw na 8eli igrantiraki mia feta portokali ri3e kai 8a ine mia xara...8a pari kai arwma o kapnos.

Ανώνυμος είπε...

Aν ριξεις πορτοκαλι απλα καταστρεφεις τον καπνο σου με φαντασια. Τους καπνους καλυτερα να μην τους πειραζεις.Το υγραντηρακι μπορεις να το χρησιμοποιησεις για καμοια ωριτσα μονο ενα ο καπνος εχει μεινει για πολυ μεγαλο διαστημα στο ραφι.

Ανώνυμος είπε...

les gia to aspro xnoudi e...gia auto ftei to rantisma

Scorer είπε...

oxi o American spirit οπως και ο Pueblo ξανθοι ειναι!!επισης γιαυτο που με οτι οι σκουροι βγαζουνε ασπρη σταχτη δεν ισχειει γτ καπνησα craven που νε σκουρος καπνος..και μονο ασπρη σταχτη δεν εβγαζε!!!γρι και μαυριλες...!!!απλα επειδη οτι εχω καπνησει και το γουσταρα τρελα εκανα ενα τσακ και ΟΛΩς τυχεος παντα εκεινη την φορα ειχα κατασπρη σταχτη!..οποτε υγραντηρακι να μην βαλω καθολου?ελεγα μολις το ανοιγα να εβαζα ενα μεσα κατευθειαν..και να το αφηνα για να τον υγρανω λιγο!....Τελικα θυματε κανεις που καπνησε Pueblo να μου πει τι σταχτη βγαζει?τι εννοεις οταν λες ασπρο χνουδι..?Δηλαδη οι καπνοι ή τα τσιγαρα που βγαζουνε ασπρη σταχτη ειναι επειδη εχουνε ραντιστει με χημικα??

Ανώνυμος είπε...

oloi oi kapnoi ine rantismenoi opws kai ola ta fita...biologikoi dn ine rantismenoi...meta apo kapio kairo bgazun ena aspro xnoudi oi rantismenoi kapnoi ine kapia antidrasi tu fitou kai 3efloudizei kapws. oi viologikoi kamia fora se poura idika ine gematoi tripes gt gemizoun me ena parassito pou tus trwi ena mikro prasino. o craven ine arwmatikos kapnos virginia otan lew skoura kapna ennow kat e3oxin skoura( kentucky, latakia, burley). pantws egw prin kairo eixa kapnisi nomizw ton burley blend mu ton eixan ferei apo e3w nomizw o burley ine xarmani burley kai burley apo tin indonisia an 8imame kala. gia na pw tin alithia dn en8ousiastika alla genika egw den goustarw ta strifta ton eixa kapnisi nomizw me rizla mple kai ocb mauro.

Scorer είπε...

eimai kapnistis pueblo virginia apo germania...m rthe pueblo apo italia...apla kamia sxesi einai allos PANTELOS kapnos!!!mirizei molis to anoixeis to sakoulakia diaforetika...alla kai san geusi kai aroma einai pantelos diaforetikos!!kamia sxesi!pera tou oti einai diaforetiko pantelos xarmani...emena prosopika maresei o germanikos pueblo kalitera...s protino file periplanomene na dokimaseis ton germaniko Pueblo virginia..!