ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΤΣΙΓΑΡΟΚΡΙΤΙΚΗ : MARLBORO












Τσιγάρο θρύλος και προσωπική μου άποψη το καλύτερο χρηματιστηριακό προϊόν στο χώρο του καπνού. Το Marlboro αποτέλεσε για τους έλληνες καπνιστές την εν μέρει πραγμάτωση του αμερικανικού ονείρου. Κυριάρχησε διεθνώς στα 70’ς και τα 80’ς και συνεχίζει να αποτελεί το πρώτο σε πωλήσεις τσιγάρο διεθνώς, όπως και στη χώρας μας. Η ιστορία του τσιγάρου αυτού ξεκινάει από το Λονδίνο το 1847 και όχι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως συχνά πιστεύεται, και συγκεκριμένα από το δρόμο Great Marlborough Street στον οποίο οφείλει και το όνομα του. Το τσιγάρο αυτό δεν είχε σταθερή πορεία όπως το Camel και πέρασε όπα τα χίλια κύματα για να καταξιωθεί ως ένα διεθνές σήμα. Στη χώρα μας εισήχθη περίπου το 1970 μέσα από τις θρυλικές διαφημίσεις με τον περιπλανώμενο καουμπόι : ‘’Come to Marlboro County’’ ήταν το σλόγκαν αυτών των διαφημίσεων. Προϊόν της Philip Morris International που τώρα μετονομάστηκε σε Altria Group. Η εν λόγω εταιρεία αποτελεί έναν τεράστιο κολοσσό που περιλαμβάνει και την Kraft στην οποία ανήκει ο Παυλίδης. Το 2010, για την Ελλάδα, ή το 2009 για το διεθνές κοινό του, αποτελεί ορόσημο στην ιστορία αυτού του τσιγάρου καθώς συντελέστηκε η ανανέωση του πλέον θρυλικού πακέτου στην ιστορία του τσιγάρου, το οποίο σίγουρα σημάδεψε τις αναμνήσεις όλων μας σε μια φάση της ζωής μας. Προσωπικά πικράθηκα για αυτήν την αλλαγή. Το νέο πακέτο αποτελεί ένα πολιτικά ορθό προϊόν που βέβαια αντικατοπτρίζει και εν μέρει τον δηθενισμό της εποχής μας ( ας μου επιτραπεί η έκφραση). Το Marlboro Gold (πρώην Lights) αποτελεί ο πρώτο σε πωλήσεις σήμα της εν λόγω σειράς -Η ένδειξη lights απαγορεύτηκε με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2005 σε όλα τα τσιγάρα καθώς και το 2006 στις Η.Π.Α. με απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου-. Διάσημοι καπνιστές του το μοντέλο Kate Moss, η πορνοστάρ Jenna Jameson και η ηθοποιός Drew Barrymore.


Αναφορικά με το τσιγάρο. Τυπικό American Blend χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Το gold διακρίνεται για τον ελαφρύ και χαρακτηριστικό του καπνό που για τους φανατικούς του καπνιστές αποτελεί το καλύτερο τσιγάρο. Προσωπικά είναι ένα τσιγάρο που πάντα το απολαμβάνω δεν με πειράζει στο λαιμό και προφέρει ένα απλό και στρωτό κάπνισμα. Η ουσία όμως είναι να πέσεις σε φρέσκο πακέτο που να μην έχει εκτεθεί καθόλου στον ήλιο γιατί τότε η γεύση του αλλάζει άρδην. Το red παραμένει μια hardcore επιλογή με έκδηλη όπως και στο gold την πιπεράτη παρουσία καπνών Burley. Αδιαμφισβήτητα το τσιγάρο για όλες τις ώρες, ειδικά αν είναι η μόνιμη σας μάρκα και φυσικά στην τράκα. Το silver καλό και γευσάτο τσιγάρο για την κατηγορία του. Τέλος για τις αγορές της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ελβετίας παράγεται το Marlboro Blend 29 το οποίο δεν περιέχει πρόσθετα στο χαρμάνι. Μια ωραία επιλογή γευστικά κοντά στο gold, του οποίου ο καθαρός καπνός αξίζει για μόνιμο κάπνισμα. Μην περιμένετε όμως τρομερά γευστικά αποτελέσματα. Ωραίο πρωτότυπο πακέτο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με καπνιστές, το gold που παράγεται στην Ελλάδα είναι από τα καλύτερα Marlboro που παράγονται στην Ευρώπη, αλλά παραμένει πολύ πίσω σε σχέση με το αμερικάνικο αδερφάκι του.



Marlboro Red 5/10
Marlboro Gold 6,5/10
Marlboro Silver 6.5/10 (για τα τσιγάρα της κατηγορίας του)
Marlboro Blend 29 (συναρτήσει του καθαρού του καπνού) 7,5/10

-Σύντομα φωτογραφικό υλικό-

12 σχόλια:

jhkihh είπε...

Κλασσικό τσιγάρο το marlboro, ποτέ δεν μου έκανε κάποια ιδιαίτερη εντύπωση. Το μόνο που προσφέρει είναι ένα κάπνισμα που δεν σε "χαλάει". Αντί γι'αυτό προτιμούσα πάντα lucky strike. Απ'ότι είδα στο εξωτερικό υπάρχουν διάφορες παραλλαγές του που δεν κυκλοφορούν εδώ, και από αυτά που διάβασα συμπέρανα πως είναι καλύτερες από το κανονικό. Παράπονό μου το flavor plus το οποίο παραείναι ελαφρύ ενώ είναι γευστικά καλό. Αν έβγαινε σε πιο βαριά έκδοση θα είχε μεγάλη επιτυχία.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Συμφωνω.Το Flavor Plus εχει εξαιρετικα καπνα με αρκετα Ελληνικα τυπου Κατερινης απο οσο ειχα διαβασει σε μια εκθεση της Φιλιπ Μορρις. Αν εβγαινε με πισσα 10 θα ηταν κορυφαιο τσιγαρο.
Πολυ καλυτερο ηταν το Γερμανικο κοκκινο Μαρλμπρο,ενω μεγαλη εντυπωση μου εκανε το αμερικανικο blend no 27.
Γενικα το σκληρο κοκκινο το παλευω χωρις να με ενθουσιαζει,τα μαλακο,λαιτς και ουλτρα δεν μπορω να τα καπνισω ουτε στην τρακα.

jhkihh είπε...

Απορώ γιατί οι εταιρίες δεν ακούν καθόλου τα αιτήματα των καταναλωτών! Η jti με το camel, έχω στείλει πολλές φορές email αλλά τίποτα, η Φίλιπ Μόρρις για το flavour plus, η "μανία" του Καρέλια με τα virginia καπνά αλλά και με την πρόταση για δημιουργία excellence καπνού. Γενικά κάνουν του κεφαλιού τους χωρίς να μας δίνουν απολύτως καμία σημασία. Αυτό που ζητάει η ελληνική αγορά κατα την γνώμη μου είναι ένα ποιοτικό τσιγάρο που να έχει μυρωδάτα ανατολικά καπνά κατα προτίμηση ελληνικά. Δεν μπορεί έστω και ένας να το κάνει αυτό; Είναι τόσο δύσκολο;

peliplanwmenos είπε...

Κοιτά ή οι καπνοβιομηχαίες είναι στον κόσμο τους ή τουλάχιστον εν Ελλάδι δε υπάρχουν πολλοί μερακλίδες καπνιστές και μάλλον συμβαίνει το δεύτερο. Ενδεικτικό είναι ότι χωρίς να είναι από τα μάπα πολυκαπνιζόμενα τσιγάρα αλλά και χωρίς να είναι το υπέρτατο ακούς κάποιους να στο παίζουν μερακλήδες καπνιστές καπνίζοντας χρυσή κασετίνα και μην έχοντας πειραματιστεί περαιτέρω. Άλλωστε πολλοί για πάρα πολλούς λόγους μπορεί να μην έχουν την τύχη να καπνίσουν τσιγάρα ή καπνούς από το εξωτερικό που είναι η μέρα με τη νύχτα σχετκα με τα εγχώρια. Επίσης η προώθηση, και ειδικά τώρα με την απαγόρευση των διαφημήσεων, και η κατασκευή νέων χαρμανιών απαιτεί πολυετή δουλειά βλέπε εξελενς και συνεπάγεται πολλές δαπάνες. Έτσι σε μια μικρή χώρα με λίγους πραγματικούς καπνιστές και πολλά ψώνια καπνιστές είναι δύσκολο να βρεις ένα εξειδικευμένο και πιστό κοινό που θα μπορεί να διαθεσει ακετά χρήματα για ποιοτικά χαρμάνια, βλέπε πάλι το εξελενς που ήρθε στη γεννετηρά του μέσω Αγγλίας. Θα κάνω σχετική συμπλήρωση αλλά έτρο θεωρώ τουλάιστον στο γκολντπολύ καλύτερο το μαλακό πακέτο καθώς όπως και στο λακι στραικ στο καμελ που δοκίμασα παλιότερα έχω την αίσθηση ότι διατηρεί καλύτεα ον καπνό προσφέροντας πιο στρωτό κάπνισμα που διατηρεί καλύτερα τα αρώματα του τσιγάρου και δεν τσιμπάει τόσο στο λαιμό.

Ανώνυμος είπε...

marlboro 1mg flavor pl?us

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Ο απλουστος λογος ειναι πως ουσιαστηκα δεν υπάρχει ανταγωγισμος. Οι διεθνεις καπνοβιομηχανιες απο καμοια 40αρια που ηταν την δεκατια του 90,ειναι πλεον βασικα 3,μετα απο συγχωνευσεις και εξαγωρες.
Επισης τα ανατολικα καπνα ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ,τα αμερικανικα Virginia,Burley ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ, κατι "αμερικανικα" απο τον τριτο κοσμο ομως,ειναι τσαμπα πραγμα.
Να προσθεσω βεβαια πως η Ελλαδα μπορει να εχει ιστορια στην παραγωγη καπνου,μπορει να εχει πολλους καπνιστες,κουλτουρα ομως στο ποιοτηκο καπνισμα δεν εχει.

peliplanwmenos είπε...

Οι συγχωνεύσεις κατ' εμέ φίλε Πέτρο κατέστρεψαν το τσιγάρο γιατι εκμηδένισαν τον ανταγνωνισμό, κάτι που συμβαίνει σε όλα τα προιόντα και πόσο μάλλον στον ιδιαίτερο χώρο του καπνού. Και αυτό συνεχίζεται στις μέρες με την απαγόρευση των διαφημίσεων. Και αυτό που τόσο έγω αναφέρω πιο πάνω όσο και αυτό που λες και εσύ περί έλλλειψης μερακλίδων καπνιστών διαφάνηκε εμμέσωσ και απο τη πρόσφατη συζήτηση με τον κ. Καρέλια στο μπλόγκ σου.

Ανώνυμος είπε...

Απλά αξιοπρεπές τσιγάρο, στους διάσημους καπνιστές δεν ανέφερες τον κυριότερο, τον μεγάλο LEMMY των MOTORHEAD (εξού κ το ποστ :) )

Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ MARLBORO MX4 FLAVOR,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ MEDIUM? ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ?, ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΩ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΙΕΣΤΕΙ ΤΟΣΟ ΟΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ (ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤO GOLD).

Costas είπε...

lol σημαντικη προσωπικοτητα η jenna jameson ευτυχως που την αναφερεις

Blogger είπε...

Are you paying more than $5 per pack of cigarettes? I buy my cigs at Duty Free Depot and I'm saving over 60% on cigarettes.