ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΚΑΠΝΟΚΡΙΤΙΚΗ : BALI SHAG : GOLDEN SHAG












Ο εν λόγω καπνός αποτελεί δημιούργημα της Οrlik. Η εταiρεία αυτή ανήκει στην Scandinavian Tobacco Group (ST) στην οποία άνηκε και η House of Prince ου έβγαζε το prince. Τον Φεβρουάριο του 2008 η ST πούλησε κάποιες υπό-εταιρείες που την συναποτελούαν μεταξύ αυτών και η HOP και μερικές από τις εμπορικές δραστηριοτητές στο χώρο των καπνών στριφτού και καπνού snus στην British American Tobacco (BAT). Στην αρχική ST συνεχίζει να ανήκει και ο bali shag golden shag. O Bali Shag αποτελεί τον παλιότερο καπνό στη δανική αγορά. Κοινό γνώρισμα όλων των καπνών bali shag είναι ότι τα κοτσανάκι αφαιρούνται με το χέρι.

Ο καπνός αυτός μου ήρθε από Ιταλία στο σακκουλάκι των 40 γραμμαρίων. Μείγμα ο golden shag Virginia και Oriental Ο καπνός ξερός με ωραία λεπτά αρώματα. Στην αρχή παραξενεύτηκα, αλλά μόνο μπαγιάτικος δεν ήταν. Μάλλον τους καλούς καπνούς δεν τους κολυμπάνε στο νερό, όπως συμβαίνει σε πολλούς καπνούς του συρμού. Οπότε αυτό μην σας παραξενέψει. Ο καπνός πεντακάθαρος χωρίς σκουπιδάκια, κυριολεκτικά σε ολόκληρο πακέτο μόνο ένα μικρό κοτσανάκι. Τον κάπνισα με <<Ελληνικόν Σιγαρόχαρτον>> το βαρύ. Το συγκεριμένο είδος από χαρτάκια πργματικά αναδεικνύουν πλήρως όλα τα αρώματα του καπνού και προσφέρουν πλούσιο και απολαυστικό κάπνισμα. Ο καπνός καθώς τον εισπνέειες έχει τρομερό άρωμα και τρομερή καπνική υφή. Δεν σε τσιμπάει καθόλου στο λαιμό και πραγματικά η καπνική του υφή με τα αρώματα δημιουργεί τρομερά συναισθήμα, αισθάνεσαι στις γενναίες τζούρες οτι πνιγεσαι στον καπνό του. Αρκετά βαρύς ειδικά για τον αμυητο στα βαριά τσιγάρα - καπνά. Ταιριάζει βέβαια πάντως με ήπια φαγητά - ποτά καθώς η έλλειψη των burley φαίνεται σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις. Όχι όμως ότι ο συγκεκριμένός καπνός είναι κακός - το αντίθετο μάλιστα-. Στα σχετικά μείον, καθώς είναι στεγνός, η γρήγορη καύση - βέβαια σε συνάρτηση με τα χαρτάκι που κάνω εγώ-. Τρομερό πραγματικά απολαυστικό κάπνισμα. Καμία σχέση με τα χορτάρια που αποκαλούμε καπνούς στην Ελλάδα.

Τρέχουσα τιμή πώλησης στην Ιταλία τα 4,30 €

Σημ. Πάντως επειδή προσπάθησα να τον υγράνω με ειδικά υγραντηράκια ειδικά για κανούς που κυκλοφορούν στην αγορά ο κανπνός έγινε πιο βραδύκαυστος, αλλά απέκτησε τη κλασσική μυρωδιά των καπνών της ελληνικής αγοράς, που δεν άφηναν τα ωραία αρώματα του να διακριθούν.


Βαθμολογία : χαλαρά 9/10
(επιφυλάσσομαι για παραπάνω ή παρακατω υπέρ American Spirit)

30 σχόλια:

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Χαιρομαι που σου αρεσε ο Bali. Aκομα καλυτερος ειναι o Bali Turkish Shag,που τον βρηκα(με πολυ κοπο γιατι και εκει ειναι σπανιος) απο Ισπανια.Υποθετω πως μαλλον μονο εκει και στις ΗΠΑ υπαρχει. Επεισης μειγμα Ανατολικων(Σμυρνης) και Βιρτζινια, τρεχουσα τιμη 3,60 τα 40γρ.

Ανώνυμος είπε...

εταιριες σαν την reemstma(west,davidoff) kai την σεκαπ δειχνουν να εχουν τρομερο προβλημα στο blending...
απορω πως επιβιωνουν και εχουν και κερδη!!... οταν εταιρειες σαν τον κερανη και τη καρελια εχουν κλεισει ή κατεφευουν στην ξενη αγορα για να επιβιωσουν....τι να πει κανεις

peliplanwmenos είπε...

Κοίτα πιάνεις και συ μυστήριες εταιρείες. Η πρώτη δεν υφίσταται σαν εταιρεία πλέον και ανήκει στην Imperial Tobacco Group. Το Davidoff gold έχει καλό μπλέντινγκ και καπνά από την άλλη το κλασσικό καφέ δεν έχει καθόλου καλό μπλέντινγκ και θεωρώ ούτε καπνά, ίσως επειή το γκολντ έχει μεγαλύτερο κοινό και γι' αυτό τυγχάνει ιδαίτερης φροντίδας από την εταιρεία. Για to West επιφυλάσσομαι καθώς παέι καιρός και στην τράκα που το είχα καπνίσει, καλύτερο πάντως Blending από Pall Mall. Τώρα για την ΣΕΚΑΠ το GR παραμένει μια πολύ καλή επιλογή για τα λεφτά του στην κατηγορία του AMERICAN BLEND εν σχέσει με άλλα τσιγάρα της ίδιας τιμής που σαφώςυστερού. Βέβαια τα προιόντα της ΣΕΚΑΠ στις αντίστοιχες κατηγορίες τιμών είναι τα φθηνότερα, καθώς πήραν και τις μικρότερες αυξήσεις. Το BF μάλλον λόγω του φίλτρου του θέλει και ιδιαίτερο Blending ή απλά ότι blend και αν του βάλεις λόγω των ουσιών που αυτό περ΄χει παραμένει έτσι. Το θέμα πάντως όχι μόνο με την ΣΕΚΑΠ,αλλά με όλα τα καπνικά προιόντα της Ελληνικής αγορας είναι ότι έχουν κατώτερης ως κάκιστης ποιότητας καπνά. Παρ' όλο που η Ελλάδα έχει τα πιο ωραία μυρωδάτα και φίνα καπνά του κόσμου.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Για την Reemtsma συμφωνω,ομως δεν πρεπει να ξεχναμε πως βγαζει το Davidoff Gold ,που ειναι απο τα πολυ καλα τσιγαρα της αγορας. Απο τα υπολοιπα Davidoff δεν μου αρεσει κανενα,ουτε και το πανακριβο Magnum.Παντως παλιοτερα εβγαζε το καλουτσικο Αstor το οποιο ομως εχω να καπνισω πάνω απο δεκαετια.
Στην ΣΕΚΑΠ δεν ξερω αν φταιει το blending ή τα δευτερης ποιοτητας καπνα,παντως το GR για τα λεφτα του την παλευει. Οσο αφορα το ΒF,το οποιο δεν θεωρω κακο τσιγαρο, δεν νομιζω πως φταει το φιλτρο. Αλλωστε οταν ειχε βγει-το 97- θυμαμαι πως πολυ το καπνιζαν βασικα γιατι τους αρεζε και οχι τοσο για το φιλτρο. Τωτε ειχε θεωρηθει γενικα καλο τσιγαρο. Να προσθεσω παντως, πως τοτε η χωρα μας εβγαζε Virginia και Burley και απο ότι εγραφε το σαιτ της ΣΕΚΑΠ,αυτα τα καπνα εβαζαν και στο ΒF,ενω τωρα αναγκαζονται να κανουν εισαγωγη,κατα συνεπεια ειναι λογικο να υποβαθμιστηκε η ποιοτητα οχι μονο στο ΒΦ, αλλα και στα αλλα τσιγαρα της σαν το Cooper και το GR 20s(αυτο νομιζω πως ειναι ανατολικο χαρμανι).

Ανώνυμος είπε...

απο τη σειρα davidoff μονο το magnum μου αρεσει που (ολος τυχαιος?) ειναι σκετο virginia.
φοβερο τσιγαρο σε γευση και ποιοτητα...το κατατασω μαζι με το exellence-στα δυο καλυτερα που εχω δοκιμασει μεχρι τωρα (εχω δοκιμασει ολα τα τσιγαρα που κυκλοφορουν στην ελλ.αγορα)
τα davidoff oratio και davidoff classic και gold ουτε τζαμπε δε μπορω να τα καπνισω...

Ανώνυμος είπε...

ενα ακομα τσιγαρο που αξιζει την προσοχη και τον δυο σας ειναι το αφιλτρο camel.
μακραν το πιο "περιεργο" τσιγαρο που εχω δοκιμασει.με μικρες τζουρες θα δειτε την ιδιαιτερη γευση που κρυβει ,ενω αν το καπνισετε μεχρι (σχεδον)τελους(θα πονεσετε λιγο απο το καπσιμο των δαχτυλων)ομως θα "δειτε" το μοναδικο αρωμα και γευση των ανατολικων*
*τα καλυτερα ανατολικα του κοσμου:τα τουρκικα samsoun kai izmir

peliplanwmenos είπε...

Τότε φίλε με τα davidoff θέτεις την κουβέντα σε άλλη βάση. Απλά ενδεχομένως να μην σου αρέσουν τα american blend καθώς από την Imperial Tobacco Group δείχνεις τρομερή προτίμηση στο Davidoff Magnum. Προσωπικά δεν μου αρέσουν τα βιρτζίνια χαρμάνια, με εξαίρεση την καρέλια χρυσή κασετίνα.

Για τον φίλο με το κάμελ άφιλτρο θεωρώ ότι μακράν το καλύτερο άφιλτρο της ελληνικής αγοράς είναι το Lucky Strike άφιλτρο - Εκτός αν το άλλαξε και αυτό η ΒΑΤ όπως έκανε στο με φίλτρο αδερφάκι του - και το μαναδικό ελληνικό με καπνά Αγρινίου Καρέλια Αγρινίου ( αξίζει τρελά δοκίμασε το). Το κάμελ άφιλτρο προσωπικά μου αρέσει μόνο για το πακέτο του. Ενδεχομένως βέβαια να του δώσω μια ευκαιρία γιατί τα χαρμ΄νια της JTI δεν είναι γευστικά και πολύ σταθερά.

Ανώνυμος είπε...

ειμαι ο ιδιος εγω εκανα το σχολιο για το davidoff magnum και τα αφιλτρα camel επομενος δεν μου αρεσουν μονο τα σκετα βιρτζινια χαρμανια...προτιμαω ολων των ιδων καθε ενα εχει τη χαρη του.
ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΑΦΙΛΤΡΑ.(ειμαι λατρης αυτων)
Εχω δοκιμασει ολα τα(8) αφιλτρα που κυκλοφορουν στην ελληνικη αγορα(4 ελληνικα, 4 ξενα).
ΤΑ 4 ΕΛΛΗΝΙΚΑ:KARELIA XRYSH KASETINA,KARELIA AGRINIOU,ASSOS,SANTE.
Xρυση κασετινα:αυτο μου αρεσε περισσοτερο απο ολα,φοβερο, ας μην πλατιασουμε.
Αγρινιου:το προτινεις και εσυ σαν πολυ καλο.καλο τσιγαρακι...το πρροτιμαει και μια βασιλισσα ακουγετε..χμ.. θα της προτινα παντως να γυρισει σε χρυση κασετινα λεφτα θα εχει αλλωστε...
Ασσος:καλο τσιγαρακι θα το βαλω ακριβως στην ιδια θεση με το Αγρινιου.
Σαντε:δεν μου αρεσε καθολου.να σημειωσω πως ειναι το μονο αφιλτρο καθαρα ανατολικο χαρμανι εξακριβομενα.Παραπονιεται ο Πετρος γιατι δε βγαινει ενα καθαρα ανατολικο τσιγαρο?οριστε εχεις το Σαντε...βεβαια οποιος το δοκιμαζει δε του αρεσει.
ΤΑ 4 ΞΕΝΑ:CAMEL,LUCKY STRIKE,GAULOISES BRYNES,GITANES.
Camel:θα το βαλω στην 1η θεση τους λογους τους εξηγω στο προ-προηγουμενο αρθρο.
Lucky strike:θα το βαλω στην 2η θεση.ωραιο τσιγαρο,γλυκοπιοτο,τιποτα αλλο.
Gauloises brunes:το περιμενα σαν το gitanes παρ'ολα'φτα δεν εχει την τοσο εντονη γευση που σε αποθει+οτι βγαζει και μια γλυκα.Αρα εχουμε γλυκοπιοτο τσιγαρο με μια γευση απο παλια που δεν βρισκεται πλεον...επαξια στην 2η θεση.
Gitanes:χαρακτηριστηκη γευση,προσωπικα δε μου αρεσε καθολου.
Στον τελικο λοιπον πανε χρυση κασετινα και camel...and the winner is CAMEL.KAI OXI ΠΕΤΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ CAMEL ΙΔΙΟ ΧΑΡΜΑΝΙ.
ΤΟ ΑΦΙΛΤΡΟ ΚΑΜΕΛ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΧΑΡΜΑΝΙ...ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΚΑΜΕΛ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΦΙΛΤΡΟ. Η ΚΑΜΗΛΑ ΖΕΙ....ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΟΝ ΒΛΕΠΕΤΕ

johnny είπε...

ΦΑΓΩΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΜΕΛ ΡΕ ΣΙ ΚΟΣΤΑΚΙ ΦΑΓΩΘΗΚΕΣ ΕΙΠΑΜΕ ΜΠΟΥΡΟΥΧΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΠΝΙΖΑΜΕ ΤΟ ΑΦΙΛΤΡΟ ΚΑΜΕΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡ ΤΖΙ ΡΕΪΝΟΛΝΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΩΡΙΝΟ ΤΗΣ ΤΖΙ ΤΙ , ΞΕΚΟΛΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά έχεις κανεις ιδέα για τον καπνό camel; Τον ειδα χθες και ρώτησα ένα περιπτερά, και μου είπε ότι κυκλοφόρησε και μάλιστα του εξαντλήθηκε μέσα σε μια μέρα. Αν έχει κανεις υποψιν ας ενημερώσει. Μου είπαν για 3,80 ευρώ τα 25 gr

Ανώνυμος είπε...

ναι κυκλοφορει εδω και βδομαδες

johnny είπε...

ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΣΤΑΚΙ ΣΕ ΛΕΝΕ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ 1% ΛΟΛ , ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΓΚΟΛΟΥΑΖ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟΠΙΟΤΟ? ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ ΝΑ ΤΟ ΑΛΟΙΨΕΙΣ ΓΛΥΚΟΠΙΟΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ , ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙ ΜΑΓΚΝΟΥΜ ΠΑΡΑ ΑΥΤΟ ,ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΝΩΣΤΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΚΟΛΟΥΑΖ ΚΑΙ ΖΙΤΑΝΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΠΝΙΖΑ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ 2ΕΤΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ 2,ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΚΟΥΡΑ ΚΑΠΝΑ +Η ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΛΑΤΑΚΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΠΟΛΙΚΗ ΜΕΣΑ , ΛΑΪΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΣΣΟΣ ΣΚΕΤΟ , ΣΑΝΤΕ ,ΚΑΡΕΛΑΚΙΑ .

peliplanwmenos είπε...

Τα λατάκια είναι ουσιστικά ανατολίτικα καπνά με μικρά φύλλα που μεγαλώνουν κοντά σο έδαφος αποξηραίνεται στον ήλιο και μετά ''καπνίζεται'' πάνω σε ανοιχτή φωτιά. Είναι έντονου μαύρου χρώματος.Καλλιεργείται κυρίως στην Κύπρο και σε μικρότερο βαθό στη Συρία. Πάντως η λατάκια είναι περιοχή της Συρίας και οφειλει σε αυτήν το όνομα του (ο καπνός) καθώς παρασκευάστηκε για πρώτη φορά εκεί. Περί του γλυκόπιοτου ή μη δεν μπορώ να εκφέρω άποψη καθώς δεν το έχω φουμάρει τ συγκεκριμένο τσιγάρο. Πάντως αν απέδιδε υψηλά ποσοστά σε πίσσα - νικοτίνη μπορεί να το ανέμιξαν λίγο με κανα viginia για να μείνει εντός ορίων ΕΕ και σε αυτό να οφείλεται η διαφορετική γευστική προσέγγιση. Το τελευταίο με κ ά θ ε επιφύλαξη.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Τα Λατακια βασικα μπαινουν σε χαρμανια πιπας,τυπου English Blend. Εχουν πολυ δυναμη και εντονη πιπερατη γευση.Σε χαρμανι με Βιρτζινια και ανατολικα ειναι ΟΚ,εαν ο masterblender ειναι τσακαλι και οχι λιμος. Οσοι καπνιζουν πιπα ας ριξουν ενα βλεφαρο στον Davidoff English που εχει αρκετα λατακια.Μια που ειπαμε για καπνους πιπας,προσωπικα αγαπημενος ειναι ο Davidoff Royalty(50% Βιρτζινια + 50 ανατολικα),τον οποιο βεβαια μου φερνει φιλος μου απο αμερικη με δεκα δολαρια,αφου στην Ελλαδα κοστιζε ....32 Ευρω πριν τις αυξησεις. Επισης αριστος και ο Dunhill Early Morning Pipe με την ιδια 50/50 αναλογια και μολις 5,25 απο Ισπανια.
Το Gauloises brunes καπου διαβασα πως ειναι μειξη Συριακων και Τουρκικων καπνων. Γενικα τα σκουρα καπνα,τα αποφευγω, τα σκουρα ανατολικα δε,θεωρουνται κακιστης ποιοτητας. Απο οσο γνωριζω απο φιλους που εργαζοντουσαν σε καπνικες, παραδοσιακα οι Γερμανοι και οι Γαλοι αγοραζαν τα χειρωτερα καπνα μετα τους ανατολικοευρωπαιους και τους Ελληνες.Αν τωρα αυτα γινονται Gauloises δεν γνωριζω.
Στην μονοτονια των μοντερνων τσιγαρων παντως, το Gauloises Brunes με φιλτρο ή χωρις εχει ενδιαφερον για κανενα τσιγαρακι στην τρακα. Το Gitanes ειναι αθλιο.

peliplanwmenos είπε...

Μου κάνει εντυπωση αυτό που λες για τους Γερμανούς, μιας συμφωνα και με αυτά που γράφεις στο μπλογκ σου εχουν τρομερή αγορά τσιγάρων .....

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Τρομερη αγορα εχουν,αλλα οχι απο δικα τους προιοντα,οι Philip Morris,BAT,JTI ναι μεν δραστηριοποιουνται εκει,αλλα δεν αγοραζουν καπνα για καθε χωρα ξεχωριστα.Γερμανικη εταιρεια ηταν η Reemtsma και μερικες μικροτερες που υποτιθεται βγαζουν πολυτελη τσιγαρα σαν τα Springwater,Dimitrino κ.λ.π. τα οποια δεν με ενθουσιαζουν καθολου.
Απο οσο γνωριζω,παντα με επιφυλαξη, τα καλυτερα ανατολικα τα αγοραζαν οι αμερικανοι και μετα η Philip Morris Inc. και η BAT

peliplanwmenos είπε...

Απ ότι έχω καταλάβει πάντως φίλε Πέτρο σαν την αγορά τσιγαρών των ΗΠΑ δεν πρέπει να υπάρχει άλλη. Άλλο το θέμα που οι Αμερικάνοι πλέον μόνο στα σπίτια τους μπορούν να καπνίζουν.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Καλα αυτο παιζει απο πολιτεια σε πολιτεια.Στον νοτο ειναι πολυ ανεκτικοι στο θεμα του καπνισματος,γιατι ενα μεγαλο κομματι ειναι καπνιστες.
Στις ΗΠΑ το θεμα ειναι πως ενω κυκλοφορουν πολλα καλα τσιγαρα,θελουν πολυ ψαξιμο,αφου στα πιο πολλα μαγαζια βρησκεις μονο Μarlboro,Camel,Newport,Winston.
Πιστευω πως καλυτερες χωρες στο θεμα ποιοτητας ποικιλιας ειναι:
α)ΗΠΑ
β)Αγγλια
γ)Γερμανια
δ) Ισπανια που ειναι και πολυ φθηνη

peliplanwmenos είπε...

Το καλύτερο με τις ΗΠΑ είναι ότι δεν έχει ανώτατα όρια σε πίσσα και νικοτίνη. Παράλληλα έχει και τον κολοσσό του ποιοτικού καπνίσματος που λέγεται Ρεινολντζ. Βέβαια όπως λέγεται ακ΄μα και το μαλμποράκι ειδικά το γκολντ το αμερικάνικο είναι κλάσσης ανώτερο σε σχέση με την πλειάδα των εληνικών τσιγάρων.

kiriakos είπε...

Ενας φιλος μου θα μου φερει απο ιταλια Pueblo σε λιγες μερες.Αξιζει να τον ακυρωσω και να του πω να φερει Bali?

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Πες του να σου φερει και απο τους δυο. Ουτως ή αλλως στην Ιταλια οι καπνοι ειναι παμφτηνοι. Αξιζουν τον κοπο και οι δυο,αφου στην Ελλαδα δεν θα βρεις τιποτα καλυτερο.
Προσοχη: Βali μονο τον Golden. Κυκλοφορουν και αλλες ποικιλιες,αλλα δεν αξιζουν πολλα.

peliplanwmenos είπε...

Εγώ φίλε Κυριάκο προτείνω εννοείται bali shag golden sηag μεταξύ των δύο. Αλλά αν μπορεί να σου φέρει και american spirit τρομερό απολαυστικό κάπνισμα χωρίς προσθετικά στο χαρμάνι. Πάντως μεταξύ pueblo, bali kai american spirit προτείνω μακράν τον τελευταίο. Πάντως σε κάθε περίπτωση να πάει σε μεγάλο μαγαζί (υπάρχουν πολλά ταμπάκο σοπ στην Ιταλία )και όχι περίπτερο, γιατί παίζει να μην τους βρεί.

Costas είπε...

επειδη εχω και εγω φιλο που σπουδαζει στην ιταλια και ψηθικα απ'την κουβεντα,θελω να ρωτησω:
-υπαρχει και καπνος american spirit εκτος απο τσιγαρο? αξιζει?
-το τσιγαρο που κυκλοφορει ειναι μονο το μπλε? ή υπαρχει και το μαυρο? (perique blend)

peliplanwmenos είπε...

Ο american spirit που εργράφω εδώ είναι ο καπνός. Τροερό χαρμάνι χωρίς πρόσθετα. Μιλάμε για πραγματική καπνιστική εμπειρία. Μετά από αυτόν δεν θα θες να βάλεις κανό στριφτού από αυτούς που κυκλοφορο΄ν στην Ελλάδα. Οπότε κοίτα να κρατάς καλές σχέσεις με αυτόν το φίλο ώστε να ανοίξετε ανταλλακτικές σχέσεις ........

kiriakos είπε...

Ναι ρε φιλαρακι απο το σχολειο ειναι.Ρε παιδια αμα μου φερει 2-3 παιζει να ξεραθει κανενας και δεν το θελω τους θελω οσο πιο φρεσκους γινεται.:D

kiriakos είπε...

Ο κυριακος ειμαι μπηκα με αλλο username κατα λαθος

peliplanwmenos είπε...

Κοίτα αν φουμάρεις κατά μέσο όρο ένα πακετάκι τη βδομάδα είσαι μια χαρα δεν θα πάθουν τίποτα.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Συμφωνω. Καπνους σαν τους Pueblo,Bali,American Spirit (Στην Ιταλια υπαρχει και ο organic) να προσθεσω και τον Mohawk ΔΕΝ εχουμε στην Ελλαδα.
Μην χασεις την ευκαιρια. Πανω απο 10-11 ευρω όλοι μαζι δεν θα σου κοστισουν και ειναι και στα 40γρ.

tsomi siona είπε...

καλησπερα θα ειθελα να ρωςτισ μηπως ξερετε ρε παιδια πωσ μπωρω να κανω ττο καπνο πιο υγρο γτ μου εφερε ενας φιλος κοντα στα 60 γραμμαρια καπνο αλλα ειναι αρκετα ξυρος και με ενοχλει στο λεμο. η γευση του ειναι καλη για μενα αλλα ειναι πολυ ξυρος... αν θα μπωρουσατε να μου πειτε μια λυση.

peliplanwmenos είπε...

Φίλε/η Tsomi ξηρός καπνός μπορεί να γίνει πιο υγρός με ειδικά υγραντηράκια που πουλάνε σε καπνοπωλεία και μάλιστα και με χαμηλό κόστος. Εκεί θα σου πουν και πως τα χρησιμοποιείς. Βέβαια θέλει ιδιαίτερη προσοχή και αυτό δεν σου το λένε ανάλογα με τον καπνό. Αν ο καπνός είναι από τη φύση του σχετικά ξηρός ή εντελώς ξηρός (100% χωρίς πρόσθετα) τότε επειδή δεν έχουν μπει τα κατάλληλα πρόσθετα στον καπνό για να ''αντέξει'' την υγρασία τότε ο καπνός σου θα καταστραφεί και εν τέλει θα μουχλιάσει. Το πιο χρήσιμο σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν να δοκιμάσεις πιο λεπτό τύπο τσιγαρόχαρτου ή να κινηθείς σε οικολογικά χαρτάκια χωρίς πρόσθετα.