ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Από 1η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει στην χωρα μας η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σύμφωνα με απόφαση της υπουργού υγείας και μάλιστα με αυστρό θεσμικό πλαίσιο και ελέγχους. (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_01/06/2010_402988). Η Κυβέρνηση του ΓΑΠ ξεκινάει ένα πόλεμο μείωσης των εισοδημάτων που εξαρτάται άμεσα ή έμμεσα από την πώληση των καπνικών προιόντων. Η μείωση στην κατανάλωση είναι πασιφανές πιους πλήττει. Η μείωση στην ποσότητα των τσιγάρων που καπνίζουμε έξω σημαίνει κατακόρυφη πτώσ της κίνησης σε μαγαζιά και ως εκ τούτου απολύσεις προωπικού από αυτά. Δεν είναι τυχαίο ότι οι καταστηματάρχες των μεγάλων κέντρων ζήτησαν 8μηνη προσαρμογή, καθώς εν μέσω κρίσης θα είναι ένα βαρύτατο πλήγμα στην δραστηριότητα τους.

Προσωπικά δεν θεωρώ την απαγόρευση του καπνίσματος ένα φασιστικό μέτρο καθώς και ο αντικαπνιστής έχει δικαίωμα σε ένα καθαρό περιβάλλον διασκέδασης. Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ν. Ζηλανδία και η Φιλανδία περί το 2017 προγραμματίζουν ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΑΠΝΙΚΏΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. Πλέον σε αυτές τις χώρες εκτός από τουρισμό ψυχαγωγίας, αναψυχής, τζόγου κλπ θα κάνουνε πλέον και καπνιστικά ταξίδια.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα ηθελα να μου πειτε σχετικα με το μαρλμπορο (κοκκινο) αν παρατηρησατε αλλαγη μαζι με την(μικρη) αλλαγη του πακετου.εχω την εντυποση πως το τελευταιο καιρο (1 χρονο?)το μαρλμπορο αλλαζει καθε τρεις και λιγο...το τωρηνο δε μου αρεσει καθολου.....τελος το μαλακο κοκκινο σπεσιαλ edition(αφτο που ειναι καπως πιο ανθεκτικο το πακετο)ειναι διαφορετικο τσιγαρο? αξιζει να το αναζητησω??

Ανώνυμος είπε...

εγω παλι θελω να ρωτησω για το ασσος 25αρι.ειναι διαφορετικο απο το ασσοσ 20αρι premioum?? giati exoun diaforetiko paketo...
φιλε απο πανω τυνχανει να ειμαι καπνιστης μαρλπμορο(κοκκινο) και θα σου πω μερικα.με την αλλαγη του πακετου αλλαξε και το τσιγαρο.επισης εμενα μου φερνει μια ψιλη γευση κακαου/σοκολατας σαν το καμελ νατουραλ....δε μου αρεσε καθολου...παντως η παλια χαρακτηριστικη γευση του κοκκινου μαρλμπορο πηγε περιπατο.....

peliplanwmenos είπε...

Γενικά τα μάλμπορο δεν εχουν σταθερό γευστικά χαρμάνι. Φυσικά αυτό είναι και πρακτκά δύνατο δεδομένου ότι μιλάμε για δισεκετομμύρια τσιγάρα της εν λόγω μάρκας που καταναλώνονται παγκοσμίως. Δεδομένης και της μη σταθερής παραγωγής καπνών και ποιότητας αυτών ακόμα και λόγω καιρικών συνθηκών ειναι αδύνατο να πετύχεις γευστικά ομοιγενές χαρμάνι ακόμα και στην ίδια χώρα πόσο μάλλον σε διεθνές επίπεδο. Το μόνο κοινό σημείο αναφοράς στα μάλμπορο ειναι το οργανωμένο και επιτυχημένο μάρκετινγκ. Σε αυτό το σημείο βγάζω το καπέλο στην Φίλιπ Μόρρις. Όντως το μάλμπορο ειδικά το γκόλντ - του οποίου ήμουν πιο φαν- έχει χάσει την χαρακτηριτική αγαπημένη γλυκόπικρη γεύση του που έδενε αρμονικά με ο,τι συνόδευε το τσιγάρο αυτό. Από τα πιο πα΄νω καταλαβαίνεις πόσο διαφορετική μπορεί να είναι γευστικά ακόμα και η ίδια εκδοχή σε άλλο πακέτο. Βέβαια το ιδιο το πακέτο ακόμα και στο ίδιο χαρμάνι μπορεί να συνεπάγεται διαφορετική γεύση. Πάντως από μικρή δοκιμή θεωρώ ΄τιτο κόκκινο έγινε πιο γλυκοκάπνιστο. ΕΠιφυλάσσομαι για πιο τεκμηριωμένη άποψη. Βέβαια προσωπικά θεωρώ ότι οι αλλαγές στα χαρμάνια προς το ευκολοκάπνιστο και όχι το χαρακτηριστικό και ποιοτικό οφείλεται στην τάση των εταιρειών να κατασκευάζουν χαρμάνια θελκτικά σε νέους καπνιστές, δεδομένης του αντικαπνιστικού κύματος που τους αποθαρύνει από το κάπνισμα. Όταν θα κολλήσουν σε αυτή τη μάρκα είναι θέμα μαρκετινγκ (που επικεντρώνεται κυρίως σε υπάρχον υλικό - λόγω της απαγόρευσης σχεδόν σε παγκόσμια κλίμακα της καπνικής διαφήμισης και στο πακέτο πχ πρόσφατη αλλαγή στο Λάκι της ΒΑΤ. Αναφορικά φίλε με το ερώτημα σουπερί Ασσος ναι έχουν διαφορετικό πακέτο γτ ανήκουν και τα δύο σε διαφορετικές οικογένειες προιόντων.

Ανώνυμος είπε...

Απλά πράγματα! Ο καταστηματατάρχης να έχει τη δυνατότητα επιλογής σε ότι αφορά το κάπνισμα στο μαγαζί του. Ανάλογα με την ζήτηση θα υπάρχει και η προσφορά.
Μας λένε για τις βλαπτικές επιπτώσεις του καπνίσμτος όμως ακόμα δεν υπάρχει αποτέλεσμα για τα κινητά τηλέφωνα. Αν οδηγείς μοτο και είσαι πίσω απο λεωφορείο γίνεσαι μαύρος, μεταλλαγμένα και αν είσαι Έλληνας μπορεί να πας από πτώση σε προβληματικό πεζοδρόμιο. Παρόλα αυτά ακόμα κι αν τα παραπάνω θεωρηθούν δικαιολογίες ενός ασθενούς που δε θέλει να κόψει την κακή συνήθεια, ερωτώ : Έχει αναλάβει ευθύνη το κράτος που μέσω των διαφημήσεων προωθούσε τα προϊόντα καπνού μέχρι πριν από λίγα έτη? Η απάντηση είναι αρνητική και εύλογα είναι αρνητική γιατί ποια η απολογία όταν μας δίδασκαν στο δημοτικό ότι η Ελλάδα παράγει τον καλύτερο καπνό...τι θα πει καλύτερος καπνός???? Πως αφομοίωνε τη φράση αυτή η παιδική ψυχή σε συνδυασμό με τον καβαλάρη του Marlboro???
Τέλος παρότι είναι γεγονός η βλαπτικότητα των προϊόντων καπνού ας διαψεύσει κάποιος ειδικός τις καταπραϋντικές ιδιότητες του καπνού.......

Καλημέρα φίλοι

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Α) Θεωρω το κινημα αυτο, το αντικαπνιστικο όπως και όλα τα αλλα αντικατι, την νεα μορφη ναζισμου. Δεν θελω να επεκταθω,ουτε μου αρεσει να μιλαω για απαγορευσεις και τα ρεστα,για τον λογο πως το δικαιωμα μου στο να αποφασισω ποια προιοντα ή ουσιες θα με συντροφευσουν στην ζωη μου ,καθως και το αν θα καπνισω ή οχι σε ενα χωρο που ο ιδιοκτητης του μου δεινει την αδεια,το θεωρω αναφερετο και αυτονοητο.
β) Το Μαρλμπορο το καινουργιο δεν το εχω καπνισει, θεωρω παντως πως θα ειναι βελτιωμενο αφου ολες οι αλλαγες στα τσιγαρα της Φιλιπ Μορρις ηταν κινησεις βελτιωσης.
γ) Ο Ασσος 25 θεωρηται Ευρωπαικο Χαρμανι(δεν ξερω τι σημαινει αυτο),ενω ο Ασσος Πρεμιουμ ειναι Αμερικανικο Χαρμανι. Ο Πρεμιουμ ειναι καλυτερος. Για την Παπαστρατος μια ματια και εδω http://nefeli.lib.teicrete.gr/browse/sdo/ba/2006/Maragou/attached-document/2006Maragou.pdf
δ) Ο Ελληνικος καπνος ειναι ο καλυτερος και ακριβοτερος,βασικο εξαγωγικο προιον της Ελλαδας(6 παραγωγος στον κοσμο μεχρι το 04)μαζι με το λαδι. Το οτι μεσα σε 5 χρονια διελυσαν συνειδητα την καπνοπαραγωγη,ενω το ιδιο κανουν τωρα στους μοναδικους τομεις που κρατουν ακομα την Ελληνικα οικονομια,τα ψιλικα-περιπτερα και την διασκεδαση, σε μια χωρα ανεργων-Δ.Υ.-συνταξιουχων,ειναι συνειδητη Εθνικη προδοσια. Συγχαρητηρια στον Τζεφρευ,ξεπερασε ολες τις προσδοκιες μου.

Ανώνυμος είπε...

ολες οι αλλαγες στα προιοντα της Φιλιπ Μορρις ηταν οντος κινησεις βελτιωσης...με μοναδικη εξαιρεση ΔΥΣΤΥΧΩΣ το μαρλμπορο κοκκινο

peliplanwmenos είπε...

Μάλλον όπως και γω προτιμούσες την καλσσική hardcore, πιπεράτη θα την χαρακτήριζα εγώ, γεύση των παλιών μάλμπορο.

Ανώνυμος είπε...

χαχα...μαντης εισαι :)

peliplanwmenos είπε...

Πάντως θα πρότεινα ανεπιφύλακτα το MERIT το οποίο μου άφησε θετικότατες εντυπώσεις καπνιζοντάς το. Αν και οι αναλογίες του είναι light τσιγάρου σίγουρα θα σε ικανοποιήσει. Το βγάζει και αυτό η Φίλιπ Μόρρις με τρέχουσα τιμή τα 3,90. Μια από τις προσεχείς κριτικές του μήνα σίγουρα θα το αφορά.

Ανώνυμος είπε...

το merit το'φαγε η μαρμαγκα...ισως και το αθλιο πακετο...αστειευομαι.
φιλε μπορει να ειναι καλο αλλα δεν βρισκεται και σε καμια περιπτωση δεν θελω να κουραζομαι να το αναζητω(δεν εχω αμαξι ή μηχανακι) καθως το καπνισμα ειναι μια γρηγορη και ευκολη απολαυση...στις μερες μας που ο χρονος ειναι πολυτιμος.Προ'ς το παρον l&m 25ΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ.Μια δοκιμη θα σας πεισει...2.50 ευρο (με την τελευταια νεα αυξηση)μια χαρα για τα λεφτα του.Ισως και το πιο φθηνο της αγορας.Εχει μια αξιοπρεπη γευση και δεν ειναι χορταρι σαν τα pall mall,winston κ.τ.λ.Αντε και σαν τελευταιο ατου φερει και την υπογραφη της φιλιπ μορρις.ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΖΥΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ:
(αγοραζω τη συγκεκριμενη μαρκα)
-Να σε ρωτησω αυτα κινουντε καθολου? ή μπαγιατικο θαν το πακετο?
-Αυτα? μονο κινουντε? φιλε πιο πολυ πουλαω αυτα παρα μαρλμπορο.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

johnny είπε...

ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΛΙΜΠΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΥΛΤΡΑ ΛΑΪΤ ΤΣΙΓΑΡΟ , ΤΟ ΕΛ ΕΜ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΑΡΛΜΠΟΡΟ ΑΠ ΤΟ ΜΑΡΛΜΠΟΡΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΛΙΜΠΟΡΑΔΕΣ ΕΚΕΙ ΤΟ ΡΙΞΑΝ .

Koprodog είπε...

Τελειώς φασιστικό, ρατσιστικό, ναζιστικό αυτό το μέτρο, από την πιο απάνθρωπη κυβέρνηση που είχαμε μετά τη δικτατορία. Ας άφηναν τουλάχιστον τα μαγαζιά να επιλέξουν αν θέλουν να γίνουν καπνιστών ή αντικαπνιστών. Βέβαια, δε νομίζω να εφαρμοστεί στην πράξη ο νόμος... Από την άλλη, ας τολμήσει να μου πει κάποιος τίποτα, τότε απλά θα με αναγκάσει να γυμναστώ λιγάκι γρονθοκοπώντας το πρόσωπο του...
(Άσχετο, καθόμουν σε ίντερνετ καφέ όταν είχε πρωτοεφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος πέρσι το καλοκαίρι, έρχεται ο διευθυντής λέγοντας μου πως το κάπνισμα απαγορεύεται, εαν σου δώσω μια κλωτσιά θα συνεχίσει να απαγορεύεται του λέω, ε, το βούλωσε κ έφυγε, μετράει κάποιες φορές να έχεις "δολοφονικο, ψυχοπαθές" βλέμμα :P