ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΤΣΙΓΑΡΟΚΡΙΤΙΚΗ : ΚΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ







Ιστορικό σήμα μιας ιστορικής καπνοβιομηχανίας. Το τσιγάρο αυτό πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελληνική αγορά το 1957 και καθώς λέγεται ήταν το πρώτο τσιγάρο με φίλτρο στη χώρα. Ήταν το τσιγάρο των αφραγκιών των μαθητικών μας χρόνων και το είχα πετύχει μάλιστα και με τιμή 1,80. Για μένα τότε ήταν το καλύτερο τσιγάρο για τα λεφτά του. Τότε είχα ως μόνιμη μάρκα το lucky strike. Ακόμα και σήμερα μου αρέσει να το καπνίζω. Το τσιγάρο αυτό δεν σου αρέσει από το πρώτο ίσως και το δεύτερο μετά όμως από τα πέντε πακέτα δεν μπορείς να το αλλάξεις με τίποτα. Γι' αυτό και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας δεν μπορούν αν δεν μπορούν να φουμάρουν το καρελάκι φίλτρο. Πάντως πόσα εγγόνια μεγάλωσαν διαβάζοντας τα χαρτάκια με τις γελοιογραφίες που έκλεβαν από το πακέτο του παππού, ίσως, μαζί με κανα τσιγαράκι στη ζούλα. Τα χαρτάκια μέχρι πρ΄τινος είχε χιουμοριστικά κειμενάκια σε σχέση με τον ΚΟΚ, αλλά τώρα τα άλλαξε με χαρτάκια με μικρές ιστοριούλες για την προέλευση διάσημων ονομάτων φαγητών κλπ. Προσωπικά για μένα αποτελεί μια καλή εναλλακτική επιλογή για τους χαλεπούς καιρούς που όλοι βιώνουμε και αναμφίβολα επηρεάζουν και τις καπνιστικές μας συνήθειες. Δώστε του μια ευκαιρία αξίζει. Πάντως θα βρείτε παντού φρέσκα πακέτα. Οι νέοι του δινουν μια ευκαιρία και αποτελεί ένα ευχάριστο τσιγάρο για τράκα. Λευκό φίλτρο αποπνέει μια πολυτέλια και σε άλλουσ θυμίζει τα κλασσικά ελληνικά τσιγάρα του 60. Ωραίος πλούσιος καπνός χωρίς να νιώθείς έντονη την παρουσία του στον ουρανίσκο. Γι αυτό και πολλοί αν και είναι πολύ βαρύ τσιγάρο τοθεωρουν ελαφρύ. Πχ το μάλμπορο γκολντ έχει ισως μεγαλύτερο όγκο καπνού που καταλήγει στον ουρανίσκο. Mε ελληνικά καπνά Αγρινίου (υπό αμφισβήτηση). Στα οικονομικά μειον του το μέγεθος.Παρ' όλα αυτά αυτό διορθώνεται καθώς είναι εξαιρετικά βραδύκαυστο. Το προτείνω ανεπιφύλακτα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που τα χαρμάνια βιρτζίνια σε μπουχτίζουν. Πάντως το μεγάλο μειον του που δεν εξισσοροπειται με τίποτα είναι το πακέτο του.


Βαθμολογία: στα πρώτα πακέτα 6,5/10
για μόνιμο κάπνισμα : χαλαρά 8 στα 10

26 σχόλια:

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Καλο τσιγαρο,αλλα δεν το σηκωνει ο οργανισμος μου. Μετα απο 3-4 πακετα αισθανομαι χαλια.Το πρωτοκαπνισα οταν ειχε 300 δρχ, 13 πισσα και 0,8 νικοτινη.Τοτε ηταν πολυ καλυτερο απο αυτο που ειναι τωρα. Καλη περιπτωση για τα λεφτα του παντως

panayiotis είπε...

ΕΧΕΙ ΦΤΩΧΥΝΕΙ ΠΑΡΑ,ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ.ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ Η ΓΛΥΚΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΦΗΝΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΣΚΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΙΣΘΗΤΗ ΠΙΚΡΑ Η ΡΟΥΦΗΞΙΑ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΣΙΓΑΡΟΥ,ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ ΜΙΑ ΚΙ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ,ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΑΠΝΙΣΑ ΣΤΙΣ 28ΔΡΧ,ΟΤΑΝ ΤΟ CAMEL ΕΙΧΕ 35.ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ,ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ.ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Ντρώκ είπε...

Η πρωσοπική μου επιλογή για καθημερινό κάπνισμα,συμφωνώ απόλυτα.Η γεύση του όντως έχει φτωχύνει όπως είπε ο panayiotis,πάντως συνεχίζει να είναι ένα σταθερά καλό τσιγάρο με μια πολύ καλή τιμή.Απολαυστικό και γεμάτο ταυτόχρονα,με ιστορία που το καθιστά πλέον παραδοσιακό.Διαφέρει απ'τα υπόλοιπα φτηνά τσιγάρα της αγοράς (Winston,LM κλπ).Επίσης δύναται να προσεγγίσει και καπνιστές μικρότερους της ηλικίας των 40-50.

peliplanwmenos είπε...

Και γω το πιστεύω αυτό φίλε Ντρωκ πραγματικά απορείς με νέα παιδιά που με τα ίδια λεφτά προτιμούν winston pall mall που δεν καπνίζονται απόρροια της ξενομανίας και επειδή ετύγχαναν καλύτερης διαφήμισης. Η κλασσική ατάκα που ακούς για αυτό τοτσιγάρο ειναι ! '' αυτά τα τσιγάρα τα κάπνιζε ο παππούς μου''. Δηλαδή αν ο παππούς σου έτρωγε τζατζίκι εσύ δεν θα το τρωγες. Λογική ...... άστα

Costas είπε...

μειωθηκε και επισιμα πλεον η τιμη του νταβιντοφ.
3.90 οταν τα μαρλμπορο εχουν 3.80
φυσικα επεσε και η ποιοτητα...
προβλεπω μειωση πωλησεων για το σημα αυτο.
οχι βεβαια και σιγουρα καθως οι περισσοτεροι καπνιστες ειναι απροσεκτοι και οταν καπνιζουν μονο τι καπνιζουν δε προσεχουν...

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Κώστα ποτέ δεν εκτίμησα τα davidoff με εξαίρεση το davidoff gold. Σίγουρα η τιμή έπεσε ουσιαστικά, στο πορτοφόλι παραμένει αρκετά ακριβό 3,90 δεδομένης και της μετριοτάτης ποιότητας. Σϊγουρα οι πωλήσεις του εν μέσω κρίσης θα πέσουν, και το παιχνίδι θα μετατεθεί στα ''φθηνά'' τσιγάρα, τα οποία είναι κλάσεις ανώτερα από πολλά λεγόμενα ''premium brands''.

Costas είπε...

το δοκιμασα χτες το καρελια φιλτρο κασετινα.
Μετρια πραγματα.Το ασσος φιλτρο κασετινα πολυ καλυτερο.Εχει μια καπως πιο εντονη γευση η οποια δεν ξερενει το λαιμο οπως το καρελια.
Στα συν οτι εχει λιγο πιο μεγαλο μεγεθος και οτι ειναι 10 λεπτα φθηνοτερο.3.70ασσος-3.80 το καρελια.
Το καρελια παντως ερχεται ενα τι πιο γλυκοπιοτο.
Τα προτεινω και τα δυο για μονιμο καπνισμα...καμια σχεση με τα αθλια winston,pall mall κτλ.

Costas είπε...

εννοούσα 2.70ασσος-2.80καρελια

Costas είπε...

οτι εγραπσα για το ασσο φιλτρο κασετινα δεν ισχυει.
Ξυπνισα σημερα και ο λαιμος μου εχει γινει τοσο τσαρουχι που δε καταλαβαινω τιποτα.
ουτε γευση καφε δε νιοθω....αρε ασσε τι μου κανες....
ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ.

peliplanwmenos είπε...

Όχι και μακριά ρε Κωστακη. Θα γράψω σύντομα και κριτική. Απλά έτυχε να μην σου κάτσει καλά για χίλιους δυο λόγους. Ξαναδοκίμασε το.

johnny είπε...

ΚΟΣΤΑΚΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ "ΚΥΡΙΑ" ΟΝΟΜΑΤΙ ΦΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ,ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ.

peliplanwmenos είπε...

Καλή η γευσιγνωσία καπνού, αλλά πρέπει να ''ξεκουράζουμε'' και να ''φροντίζουμε'' λίγο το λαιμό μας, γιατί στο τέλος ούτε γευσιγνωσία δεν θα μπορούμε να κάνουμε .........

Costas είπε...

ετσι ειναι. Σημερα ο λαιμος μου εγινε τοσο τσαρουχι και ξερος που οχι γευση δε καταλαβαινω ουτε να καταπιω δε μπορω.
και εγω που νομιζα οτι φταιει το μαλακο καμελ που εκανα σημερα λολ...
Μαλλον θα φταιει που κανω γυρω στα35-40 τσιγαρα τη μερα και βεβαια απο διαφορετικες μαρκες...αρε μουντιαλ μ'εφαγες!!

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Το Καρελια Φιλτρο πηρε την μεγαλυτερη αυξηση απο όλα τα αλλα φθηνα τσιγαρα(60 λεπτα!!!). Πιθανολογω πως η εταιρεια δεν ενδιαφερεται ιδιαιτερα για την μακροημερευση αυτου του σηματος.
Ηθελα να ρωτησω τους φιλους που καπνιζουν αυτο το τσιγαρο: Υπηρξε καποια αναβαθμιση στο χαρμανι,που να δικαιολογει τα 60 λεπτα+;

antkat είπε...

Τα καπνίζω εδώ και 3 χρονια. Τα είχα ερωτευτεί από το πρώτο πακέτο.
Ίσως να υπήρξε μια μικρή αναβάθμιση στα καπνά μετά την άυξηση στην τιμή. Όχι όμως ιδιαίτερα πράγματα.

peliplanwmenos είπε...

Το καπνίζω αρκετό καιρό φίλε Πέτρο. Μου αρέσει σαν τσιγάρο γιατί είναι γλυκόπιοτο, δεν μου πειράζει το λαιμό, έχει άσπρο φίλτρο, είναι βραδύκαυστο και κυρίως η καλή του τιμή. Συν ΄τι υποστηρίζω ένα αμιγώς ελληνικό προιόν. Όταν το καπνίζω, όμως, νιώθω ότι καπνιστικά κάτι μου λείπει. Πάντως το καρελάκι έχει χαλάσει πολύ σε σχέση με παλιά. Μάλλον η ποιότητα έχει πέσει. Έχει χάσει αυτή τ χαρακτηριστική γλυκόπικρη γεύση που σε μάγευε, μάλιστα παρατήρησα ότι τα καπνά έχουν σκουρύνει κιόλας, με ότι συνεπάγεται αυτό ποιοτικά. Βέβαια επειδή μου αρέσει και το σέβομαι σαν τσιγάρο θα του δώσω άλλη μια ευκαιρία. Πλέον θεωρώ ίσως ανωτερο τον άσσο φίλτρο κασετίνα, καθώς και πιο πλούσια αρωματική γεύση έχει και πιο μακρύ και πιο φθηνό είναι σε σχέση με το καρέλια φίλτρ. Βέβαια ειναι αυτό που γράφω οι μυηένοι στο καρέλια φίλτο δεν το αλλάζουν πραγματικά με τίποτα. Νομίζω ότι τη μεγαλύτερη αύξηση την πήραν μόνο τα winston με τιμή πλέον 2,90.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Ta Winston ειχαν 2,40.
Πηρα Καρελια Φιλτρο προχθες.Μαπα τα καρπουζι, σκουροκοκκινα καπνα,χειρωτερο απο ότι το θυμωμουν. Μετα απο 5 τσιγαρα το χαρησα.Το Ασσος Φιλτρο ειναι αρκετα καλυτερο, αν και γενικα τα παραδοσιακα Ελληνικα ειναι γ κλασης ανατολικα τσιγαρα, αν τα χαρακτηριζουμε ως "καλα" ειναι γιατι ειναι φθηνα. Να στηριξουμε μια Ελληνικη εταιρεια στα σηματα της με Ελληνικο καπνο,αλλα πρωτα να στηριξει και αυτη τον εαυτο της. Παντως μακαρι στην σειρα Excellence να δουμε στο μελλον και Luxury Oriental με καπνα εστω και απο Τουρκια ή στην χειρωτερη Luxury American.
Να πω κατι και για τα Σαντε. Η παρτιδα ΝΖ που δεν λεει να τελειωσει εδω και ενα μηνα,εχει βγει αθλια. Η μαλακη και πλουσια γευση πηγε περιπατο και ειναι προφανες οτι εριξαν παραπανω Burley απο ότι συνηθως,με αποτελεσμα να γδερνει τον λαιμο και να κανει ενα σκληρο καπνισμα.
Πηρα σημερα 4 Excellence,τουλαχιστον μεχρι να φυγει η ελαττωματικη αυτη παρτιδα.

Ανώνυμος είπε...

Καπνίζω το συγκεκριμένο από τις 35δρχ (0,1€). Είχα ξεκινήσει Ασσους από τις 12δρχ (σταδιακά Άφιλτρο, Export, Κασετίνα με στη σφραγίδα). Η ποιότητα έχει πέσει σχετικά με πολύ παλιά αλλά παρ' όλ΄ αυτά μένω πιστός.
Ο Καρέλια ενδιαφέρεται γι' αυτό το τσιγάρο. Απλά έχει εκτιμήσει ότι έχει σταθερές πωλήσεις και δεν ασχολείται καθόλου με διαφήμιση, προώθηση κλπ. Επιπλέον θα του έβλαπτε την εικόνα της μοντέρνα καπνοβιομηχανίας που θέλει να περάσει/διατηρήσει.
Είμαι όμως πολύ θυμωμένος με τη "δραχμική" (ποσοτική) αύξηση αυτήν τη φορά. Δηλαδή την αύξηση 60λεπτών, όσο και των κατά 1€ ακριβότερων τσιγάρων.
Λόγω του θυμού μου σκέφτομαι να αλλάξω σε τσιγάρα άλλης βιομηχανίας...

peliplanwmenos είπε...

Όντως η Καρελια δείχνει ότι δεν της είναι αδιάφορο εμπορικά τσιγάρο. Άλλωστε όσο όποιο μα όποιο περόπτερο και να πας θα βρεις καρελάκι φίλτρο. Πρέπει να κάνει ρετυσάρισμα στο πακέτο σίγουρα, όπως έκανε και στα χαρτάκια που είχε μέσα και τους προσέδωσε ένα μοντέρνο στυλ. Παράλληλα, όμως, η ποιότητα, ειδικα στις νέες παρτίδες, έχει πέσει κατακόρυφα .....

Πετρος ο Μποεμ είπε...

To βρησκεις σε καθε περιπτερο γιατι υπαρχουν ακομα αρκετοι που το καπνιζουν. Μην ξεχναμε παντως πως πριν 15 χρονια ήταν το πρωτο σε πωλησεις Ελληνικο τσιγαρο.

peliplanwmenos είπε...

Πήρα πάλι πρόσφατα Καρέλια Φίλρο και διαπίστωσα μια βελτίωση στο χαρμάνι με αποτέλεσμα να ξαναγίνει γευστικά το Καρέλια Φίλτρο που ήταν πριν κανένα τρίμηνο και πλέον Δεν ξέρω αν βγήκαν ελαττωματικές παρτίδες, λόγω κακής παραγωγής καπνού, αλλά τώρα ο καρελάκι φίλτρο είναι γευστικά ίδιο όπως πριν. Ίσως και με μία νότα βελτίωσης καθώς δεν αισθάνεσαι αυτό ο τσίμπημα στο λαιμό που αισθανόσουν παλιά (πριν κανα δύο χρόνια). Ενδεικτικό της αλλάγής σε σχέση με τις ''ελαττωματικές'' παρτίδες είναι ότι τα καπνά στο χαρμάνι είναι πολύ πιο κίτρινα (ενδεικτικό καλής ποιότητας στα ανατολίτικα), καθώς των ''ελαττωμτικών'' το χρώμα των καπνών έμοιαζε με το κόκκινο το χαλκού. Μια δοκιμή πάντως αξίζει.

gianos είπε...

poso kanei twra to karelia filtro?

Costas είπε...

2.80 αλλα ερχονται νεες αυξησεις ισως ομως η καρελια να κρατησει σταθερη την τιμη,γιατι και την τελευταια φορα αυτο εκανε

peliplanwmenos είπε...

Δοκίμασα πάλι πρόσφατα το Καρέλια Φίλτρο και πραγματικά ξενέρωσα τη ζωή μου. Ο καπνός του τόσο μπουρούχα που πραγματικά σε πνίγει καθώς κατεβάζεις τζούρα. Γεύση καμμένου χαρτιού. Εχετε παρατηρήσει και εσείς τίποτα σχετικό ;

Ανώνυμος είπε...

το κάπνισα πρόσφατα άγευστο και με καπνό κακής ποιότητας.

Ανώνυμος είπε...

Το καρέλια φίλτρο είναι ανώτερο από τον άσσο, ο οποίος ενοχλεί αρκετά τον λαιμό.