ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΚΑΠΝΟΚΡΙΤΙΚΗ : PALL MALL ΚΑΠΝΟΣ ΣΤΡΙΦΤΟΥ








Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των σκληρών, αλλά αναγκαίων μέτρων, όπως μας διαβεβαίωσε ο Υπουργός Οικονομίας (ξέρετε και γω ανακουφίστηκα βλέποντας το θλιμένω μοθτάκι του Παπακωνσταντίνου που τσιμπάει στο όνομα του Ελληνικού Λαού κανά δεκαχίλιαρο το μήνα). Κάτι οι ήδη αυξημένες τιμές στα τσιγάρα που θα αυξάνονταν κι' άλλο κάτι και οι περικοπές στους μισθούς που θα αυξάνονταν κι' άλλο είπα να τον ρίξω στον καπνό στριφτού να βοηθήσω και γω την Ελληνική Οικονομία, όπως με πόνο καρδιάς διαμήνυε ο Πρωθυπουργός μας αφού έκανε το ποδήλατο του (γυμναστικής πάντα γιατί το καονικό με τα πετάλια δεν του έκατσε)ατενίζοντας την θέα στην πισίνα του, περικόπτοντας κάποια από τα έξοδα μου. Και είπα λοιπόν επειδή και τα 3,80 μου φαίνονταν πολλά είπα να το ρίξω και άλλο το κόστο καπνίσματος μου φουμάροντας τον Pall Mall.

Τον κάπνισα πριν καμια εβδομάδα περίπου και κλαίω ακόμα τα λεφτά μου. Τι την ήθελα την πατριωτική ανιδειοτελή προσφορά. Πήγα μάλιστα να τον φουμάρω πρωί πρωί. Κατ' αρχάς πρόκειται για καπνό Virginia. Είναι τόσο υγρός που νομίζεις ότι πιάνεις μουσκεμμένη πετσέτα. Το νερό που περιέχει, σύμφωνα με το σαιτ συστατικών της κατασκευάστριας εταιρείας ΒΑΤ, είναι στο 20%. Επίσης στο ίδιο σαιτ αναφέρεται ότι χρησιμοποιείται ''reconstituted tobacco'', ανακατασκευασμένος καπνός, σε μετάφραση. Τι μπορεί να εννοεί η ΒΑΤ ;; Άγνωστο - όποιος ξέρει πάντως κάτι ας γράψει. Τιγκα στο χημικό το καταλαβαίνεις από τη μυρωδιά μόλις ανοίγεις το πακέτο. Ξεραίνεται, δηλαδή, από την μυρωδιά και μόνο ο λαιμός σου χωρίς καν να τον φουμάρεις. Λέω, λοιπόν, να φουμάρω κανά τσιγάρο. Από το πολύ νερό δεν μπορούσε να καεί καν ο καπνός. Η γεύση του ένα μίγμα Scandinavik vanilla -ο οποίος είναι χάλια, μπροστά του o Black Devil φαντάζει American SPirit- και πούρου - το μέρος όμως που μπαίνει στο στόμα και από το σάλιο αποκτά μια ξινή γεύση. Αυτό-. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι η συγκεκριμένη κριτική θα μπορούσε να έχει τίτλο : <<Πώς να καταστρέψετε ένα ωραίο - γιατί ήταν μέχρι να τον φουμάρω- πρωινό-. Τα συμπεράσματα δικά σας. Για την ιστορία των εν λόγω σημάτων δεν θα γράψω κάτι καθώς αν έχει μείνει έστω και μια απειροελάχιστη αξιοπρέπεια στην ιστορκή αυτή οικογένεια σημάτων σίγουρα εντοπίζεται στα τσιγάρα της.Ολόκληρο το πακέτο θα αναπαυθεί σύντομα στα Άνω Λιόσια. Εκτός αν ανακυκλώσω το πακέτο - μπας και βγει τίποτα καλό από αυτόν τον καπνό-, αλλά και αυτά της ''ανακύκλωσης'' εκεί δεν καταλήγουν.



Βαθμολογία (ακόμα και με τιμή πώλησης τα 0,50 €): 1/10

13 σχόλια:

Koprodog είπε...

Ακριβώς στο μυαλό μου είσαι φίλε...
Άστα να παν...
Είχα κάνει το λάθος να δοκιμάσω ένα τσιγάρο, από έναν φίλο που είχε πετάξει τα λεφτά του θέλωντας να δοκιμάσει αυτό το σκουπίδι.
Περιττό να πω ότι στο τέλος και το παλικάρι χάρισε τη σακούλα πρωτού την τελειώσει.
Καθόλου τυχαίο το ότι παρά την τιμή του, δεν έχω δει κανέναν να τον καπνίζει σαν μόνιμο καπνό...

Costas είπε...

ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ (2-3 ΒΔΟΜΑΔΕΣ) ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.-ΜΟΛΙΣ ΚΑΝΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 1 ΤΣΙΓΑΡΟ ΞΕΡΕΝΕΤΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΥΤΕ ΓΕΥΣΗ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.-
ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ ΕΚΑΝΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ (2 ΜΑΡΚΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ) ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΦΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ.ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 3 ΜΕΡΕΣ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ L&M ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.ΠΡΙΝ ΜΟΥ ΠΗΤΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΑΡΚΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΩ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΚΡΥΩΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΣΑΜΑΤΑΩ ΝΑ ΚΑΠΣΙΖΩ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2-3 ΩΡΕΣ Ο ΛΑΙΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ.
ΑΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ???
ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΩ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ-ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ??(ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΝΩ 7-8 ΤΣΙΓΑΡΑ)
ΜΗΠΟΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΩ???ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΖΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΥΧΝΑ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΝΩ ΑΠΟ ΤΙ ΜΥΤΗ??
ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣ ΓΡΑΨΕΙ
-ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ-

Costas είπε...

TΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΒΡΗΚΑ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΑΡΚΑΣ.
-ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑ:ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΙΜΟΣ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΝΟΝΤΑΝ ΠΙΑ.
-ΟΠΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΑ ΘΑ ΕΦΤΕΓΕ-
ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ (6) ΕΚΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΞΕΡΟΥ ΛΑΙΜΟΥ/ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΙΚΕ.
ΥΠΟΘΕΤΩ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΠΝΙΖΑ ΚΑΘΩΣ ΕΒΛΕΠΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.
ΠΑΝΤΟΣ ΕΧΩ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ...ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ???
-ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ "ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ" ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ?? (ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ? ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΗ ΩΡΑ? ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5-10 ΛΕΠΤΑ?)

peliplanwmenos είπε...

Η σωστή συχνότητα στο κάπνισμα ενός τσιγάο είναι αυτή που μπορει να σου εγυηθεί την προσωπική απόλαυση. Έχει τύχει μέσα σε μία ώρα να καπνίσω 25 τσιγάρα. Η συχνή εναλλαγή σις μάρκεσ φταίει. Το ότι κάνεις δύο ή τρία τσιγάρα και σε πειράζει δεν λέει τίποτα. Αν έχει πειραχτεί ο λαιμός @@@@. Παντως δοκίμασε μια μέρα να μην φουμάρεις ή να φουμάρεις έναδύο σαντέ και παράλληλα πιες δυο τρια ποτήρι μαύρο τσάι (english breakfast tea) με μέλι. Μετά θα είσαι κομπλέ, αλλά μην ξαναρχίσεις τα ίδια. Το από που εκπνέεις τον καπνό δεν έχει σημασία.

Costas είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Με το τελευταιο θα διαφωνησω ομως.
Δοκιμασε μια φορα να εκπνεεις μονο απο τη μυτη για 3-4 τσιγαρα και μετα θα δεις τι εννοω...
Το στομα σου θα ξεραθει τοσο πολυ που ουτε γευση καφε δε θα νιωθεις οχι τσιγαρου...
ΔΕ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΕΙ.

Striftos είπε...

Reconstituted (ανακατασκευασμένο) καπνό σημαίνει ακριβώς αυτό που υπονοεί το όνομα του.

Στα κατασκευαστήρια τσιγάρων μαζεύουν τον καπνό που πέφτει κάτω (μαζί με οτιδήποτε άλλα σκουπιδάκια μπορεί να φανταστεί κανείς). Έπειτα γίνεται σκόνη, προσθέτουν κλαδάκια καπνού, και αυτό το μίγμα μπαίνει σε μια πρέσα.

Αυτό που βγαίνει από την πρέσα είναι 'reconstituted tobacco' επίσης αναφέρεται και ως 'sheet tobacco'.

Costas είπε...

ή καλυτερα shit tobacco

Striftos είπε...

Ακριβώς... δεν φτάνει που βάζουν τα κοτσάνια μέσα, ανακατασκευάζουν και τα απόβλητα καπνά...

Όσον αφορά τον καπνό, δεν το έχω δοκιμάσει και δεν πρόκειται. Απλά είναι κρίμα που ένα τόσο μεγάλο σήμα κατάντησε έτσι.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου τα Pall Mall ήταν το πρότυπο του τσιγάρου. Σίγουρα επειδή τα παιδικά μου χρόνια που είμασταν αμερική ο πατέρας μου κάπνιζε Pall Mall άφιλτρο. Ήταν φυσικά και το πρώτο μου τσιγάρο (πιστεύω πως για τους περισότερους μας το πρώτο μας τσιγάρο ήταν κλεμμένο από τον μπαμπά χεχε).

Φυσικά δεν είχα στα 15 μου καμία απολύτως κρίση όσον αφορά τον καπνό, αλλά αυτό το σήμα για μένα πάντα θα έχει ένα αριστοκρατικό ύφος που με παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Costas είπε...

ετσι ειναι δυστυχως η παγκοσμιοποιηση και οι πολυεθνικες κατεστρεψαν παρα πολλα καλα σηματα...βασικα απο τα ιστορικα σηματα δεν εχει μεινει κανενα πια ιδιο

Striftos είπε...

Στην Ελλάδα μόνο έχουν χαλάσει τα σήματα τα πολυεθνικά...

Πριν κάνα δυο χρόνια μου είχε φέρει ένας φίλος Camel αμερικής (όχι duty free) και ήταν μια χαρά τσιγαράκια. Απόλαυσα το καθένα ξεχωριστά (φούμαρα καμελ μαλακό από το 96 μέχρι να τα καταστρέψουν...)

Γιαυτό και την έχω δει πως πλέον κάνω μόνο Ελληνικά σήματα, και ότι μου τύχει από εξωτερικό.

Costas είπε...

δυστυχως για να απολαυσεις πλεον ενα καλο τσιγαρο πρεπει να πας αμερικη
εκτος αμερικης ολα τα μεγαλα σηματα ειναι αλλαγμενα/διαφορετικα
π.χ. καμελ
βασικα τα original γνωστα σηματα μονο εντος αμερικης ειναι original.
εκτος αμερικης μονο το ονομα ειναι ιδιο οχι το τσιγαρο.

GIANNIS4A είπε...

PALL MALL EDO KAI 4 XRONIA...EINAI TELIOS...LETE OTI THELETE

Ανώνυμος είπε...

σίγουρα, ως γνωστόν ο ανακατασκευασμένος καπνός με το μισό χαρμάνι νερό είναι o αγαπημένος κάθε γευσηγνώστη.