ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΤΣΙΓΑΡΟΚΡΙΤΙΚΗ : Οικογένεια προιόντων George Karelias and Sons







Η Καρελια ΑΕ που ασχολείται με τον καπνό από το 1888 άρχισε τη δημιουργία της εν λόγω οικογένειας, που με εμπορικούς όρους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια οικογένεια με ''premium brands'', το 1995. Το κοινό των σημάτων αυτών είναι ο καπνός Virginia.

Ενα ένα λοιπον τα σήματα ασυτής της οικογένειας :

Superior Virginia filters - Smoother Taste Virginia (ή αλλιώς Καρέλια χρυσή κασετίνα και χρυσή κασετίνα lights αντίστοιχα)

Πρόδρομος αυτού του τσιγάρου αποτελεί το George Karelias & Sons Οriental που είχε κυκλοφορήσει από την εταιρεία το 1993 με 1994 στην αγορά των Η.Π.Α. και του Ην. Βασιλείου. Μετά σταμάτησε για να αντικατασταθεί από τα George Kaelias ans Sons Virginia έτσι όπως τα ξέρουμε σήμερα με τις ανάλογες τροποποιήσεις και στο πακέτο.

Σαν τσιγάρο η Χρυσή Κασετίνα πολύ ενδιαφέρον. Ήπιο και γεμάτο χαρμάνι προφέρει πλούσιο και απαλό κάπνισμα χωρίς, όμως, το κάτι πολύπλοκο. Παρ' όλα αυτά εξαιτίας της μικρής ποικιλίας τσιγάρων της εληνικής αγοράς παραμένει μια καλή επιλογή.Προσωπικά μετά από ένα δύο πακέτα με μπουχτίζει σαν τσιγάρο και το βαριέμαι. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί καπνιστές του camel όταν σταμάτησε να το φτιάχνει ο Καρέλιας σράφηκαν στην εν λόγ μάρκα. Τρομερό αισθητικά και το πακέτο αποπνέει, για τα ελληνικά δεδομένα μια πρωτόγνωρη πολυτέλεια.

Η Smoother Taste ή αλλιώς lights εκδοχή δεν λέει πραγματικά τίποτα σαν τσιγάρο. Με μία λέξη χίλιες φορές καλύτερο σε αυτήν την κατηγορία το Marlboro Silver. Μέχρι και το πακέτο μια αήδια είναι. Βέβαια αυτοί που το καπίζουν το θεωρούν ένα ολύ ωραίο τσιγάρο. Κάθε φορά ου το κπνίζω εκτος από την αίσθηση του καπνιστικά ανικανοποίητου μου αφήνει μια στιφή γεύση. Αέρας κοπανιστός, εν κατακλείδι, κάτω από ένα μεγάλο όνομα προιόντων. Αυτό το σήμα θέλει επειγόντως βελτίωση αν θέλει να ανήκει σε αυτήν την οικογένεια σημάτων.


Το διαμάντι, όμως, για μένα αυτής της οικογένειας είναι το George Karelias and Sons Virginia Plain Ovals (ή αλλιώς χρυσή κασετίνα άφιλτρη). Προσωπικά το θεωρώ ανώτερο του excellence. Πλούσιο σε καπνική υφή με ένα διόλου αδιαφορο άρωμα.Δεν σε μπουχτίζει, αν και virginia, αντιθέτως ικανοποιεί πλήρως καπνιστικά, ακόμα και τον πιο περίεργο στα τσιγάρα. Βέβαιαδεν είναι γευστικά και πολύπλοκο, αλλά η πλούσια και συνάμα απαλή καπνική υφή σ μαγεύει. Σίγουρα μια ανεπανάληπτη καπνιστική εμπειρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αρκετά βραδύκαυστο και διαρκεί αρκετά το κάπνισμα του. Το καλύτερο τσιγάρο για μέν της ελληνικής αγοράς. Και σήμα με καλές προοπτιές σε παγκόσμια κλίμακα. Άλλωστε τα τσιγάρα του Καρέλια, ειδιά αυτής της οικογένειας, στις αγορές του εξωτερικού θεωρούνται πολυτελή τσιγάρα. Πραγματικά κάθε κανιστής που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να το δοκιμάσει. Το πακέτο τρομερό εικαστικά συνδιάζει το διαχρονικό ελληνικό στοιχείο με την πολυτέλεια. Έργο τέχνης πραγματικά.

Τρέχουσα τιμή όλων των ανωτέρω σημάτων είναι τα 3,80 €.


Στην πιο περίοπτη θέση αυτής της οικογένειας και καμάρι της εταιρείας είναι το George Karelias and Sons Excellence. Και αυτό χαρμάνι Virginia με καπνά Virginia leaf από τη Βόρεια Καρολίνα, flue-cured από τη Ζιμπάμπουε και Santa Catarina από τη Βραζιλία. Τρομερό και πολύπλοκο χαρμάνι. Λανσαρίστηκε πρώτα στις αγορές του εξωτερικού και τον Δεκέμβριο του 2009 άρχισε να πωλείται και στην ελληνική αγορά. Ωραίο γεμάτο γευστικά κάπνισμα, αλλά όχι πλούσιο σε καπνική υφή και αυτό είναι το μεγάλον μείον του. Για υτό και δεν γίνεται πάντα γευτικά αντιληπτό. Βέβαια αυτό δενείναι τυχαίο. Η εταιεία ποσπάθησε να μείνει μέσα στα επιτρεπόμεα όρια πίσσας και νικοτίνης της Ευρωπαικής Ένωσης με αποτέλεσμααυτό να επηρεάσει το χαρμάνι. Για αυτό κιόλας αυτό το τσιγάρο εξαιτίας του λεπτού και ευγενούς του χαρακτήρα είναι το ιδανικό τσιγάρο για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ον πρώτο πρωινό καφέ, ειδικά με ήπιο γαλλικό. Έτσι μπορείς, όπως συμβαίνει με όλα τα τσιγάρα, να αντιληφθείς καλύτερα το γευστικό του εύρος. Κατατάσσεται στα πιο πολυτελή τσιγάρα του κόσμου δίπλα σε μύθους αυτής της κατηγορίας, όπως το Sobraine Black Russian, το Τreassurer και το Tor. Είναι η ιδανική προταση για αυτούς που καπνίζουν λίγο και έτσι έχουν και πιο καθαρό ουρανίσκο να αντιληφθούν τα αρωματά του. Βέβαια χρειάζεται να επιλέξετε πακέτο από περίπτερο με κατανάλωση και κυριώς πακέτο που να μην το χτυπάει ο ήλιος. Σε καμία περίπτωση για τέτοιο πακέτο μην χαραμίσετε τα λεφτά σας. Πολυτελές, όμως, αυτό το τσιγάρο και εξωερικά. Άσπρο φίλτρο με χρυσά γράμματα και γραμμές. Το πακέτο εξωτερικά και εσωτερικά αποπνέει πολυτέλεια και στυλ και το χαρτί που τυλίγει εσωτερικά τα τσιγάρα αυτά στο πακέτο είναι επιχρυσωμένο. Είναι το μόνο σήμα αυτής της οικογένειας στο οποίο η εταιρεία αναγράφει με περιφάνεια MADE IN GREECE.

-Επίσημα η εταιρεία δεν το κατατάσσει σε αυτήν την οικογένια σημάτων. Για λόγους παρουσίασης, λόγω του συναφούς του χαρακτήρα, το κατάσσω στην παρουσίαση μου σε αυτήν την οικογένεια.-

Τρέχουσα τιμή σήματος τα 4,30 €.


Το Origin επίσης ανήκει σε αυτήν την οικογένεια σημάτων. Δεν έτυχε να το καπνίσω ποτέ. Πα΄ντως περιγράφεται ως ένα μέτριο τσιγάρο. Ήταν το πρώτο δεκαράκι πακέτο που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά, στη σύγχρονη εμπορική πρακτική, με αποτέλεσμα μετά να ακολουθήσουν και άλλα σήματα, όπως το marlboro που καθιέρωσε το θεσμό αυτού του πακέτου. Ο ισχύων καπνιστικός νόμος απαγορεύει την πώληση τσιγάρων σε πακέτα των 10 με αποτέλεσμα αυτό το τσιγάρο να μην διανέμεται πλέον στην ελληνική αγορά. Κυκλοφορεί πλέον μόνο στο εξωτερικό. Ίσως εξαιτίας του μέτριο χαρακτηρά του η εταιρεία δεν ενδιαφέρθηκε να το βγάλει σε 20αρι πακέτο, ειδικά όταν έχει την Χρυσή Κασετίνα.

Τέλος ομόνος καπνός της εταιρείας και μέλος αυτής της οικογένειας. Καπνός Virginia Burley Dark Fire Burley. Είναι το πιο ''χημικό'' σήμα αυτής της οικογένειας, καθώς τα άλλα σήματα διακρίνονται για την καθαρότητα του καπνού τους. Το αρωμά του μοναδικό, όταν ανοίγεις το πακέτο, θυμίζει έντονα παλαιωμένο λικέρ ενώ έντονη είναι και η γεύση του μελιού. Καπνός όχι ιδιαίτερα υγρός μ αποτέλσμα ενα ενδιαφέρον αρωματικό κάπνισμα. Βέβαια όταν το καπνίζεις τα αρώματα αυτά δεν είναι τόσο έντονα. προσωπικά δεδομένου ότι ήδη υπάρχουν θα ήθελα να είναι πιο έντονα και όχι τ΄σο αλλοιωμένα στο καπνισμα. Παρ' ολα αυτά, επειδή είναι και βαρύς, μαζί με πλούσιο αρωματικά και φρουτώδες ποτό είναι ο ιδανικός συνδυασμός. Αξίζει για μόνιμο κάπνισμα δεδομένου ότι κα οι εν Ελάδι εναλλακτικές είναι για τον κάλαθο των αχρήστων. Είναι από τους καπνούς που δεν βαριέσαι να καπνίζεις. Πλούσια και μεστή γεύση και καπνική υφή, με χαρακήρα ''πολύπλοκο'' ένεκα χημικών. Προσωπικά τον προτιμώ με Ελληνικόν Σιγαρόχαρτον την βαριά (παχύ στο πλάτος χαρτάκι) εκδοχή του. Το πακέτο τρομερό σαν αυτό της άφιλτρης χρυσής κασετίνας. Μείον μεγάλα για τους λάτρεις του στριψίματος το γεγοός ότι δεν έχει ειδικό χώρο με κόλλα για τα χαρτάκια καθώς και το αυτοκολλητάκι του που δεν κολλάει καλά με οτέλεσμα να ανοίγει ο καπνός και να ξεραίνεται.

Τρέχουσα τιμή τα 3,80 €.


Βαθμολογίες σημάτων :

Superior Virginia filters 8/10

Smoother Taste Virginia 3/10

George Karelias and Sons Virginia Plain Ovals 9,5/0

George Karelias and Sons Excellence 9/10

Καπνός George Karelias and Sons 7/10

65 σχόλια:

Costas είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ !!!!
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΗ ΘΥΜΙΣΕ FUMARE CON STILE...
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ.
*ΓΙΑ ΤΟ EXELLENCE ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΣΕ ΤΣΙΓΑΡΟ....ΟΣΤΟΣΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ...
*ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΚΑΣΕΤΙΝΑΣ LIGHTS ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΦΙΛΤΡΟ? ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ...

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο ρε φιλε,πολυ καλη παρουσιαση.Γιατι δεν αναφερθηκες και στα υπολιπα προιοντα της εταιριας?Στο καρελια μπλου ,καρελια φιλτρο(το αγαπημενο μου)και αγρινιου?

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Οταν χαλασανε το Dunhill το 2005,η πρωτη μαρκα μου ηταν η χρυση κασετινα. Ειχα χρονια να καπνισω κατι αλλο εκτος απο Ντανχιλ και την αγορασα γιατι ζητησα απο τον περιπτερα "ενα ελληνικο τσιγαρο της προκοπης". Η αληθεια ειναι πως τοτε μου αρεσε παρα πολυ και την καπνισα για αρκετο διαστημα. Σε καποια φαση περασα περιοδο αφραγκιας και το γυρισα στον καπνο Κρεηβεν.Οταν ξανασηκωθηκα οικονομικα και πηγα να παρω Χρυση Κασετινα δεν μπορεσα να την καπνισω και τιποτα.Δεν ξερω αν αλλαξαν τοσο τα γευστικα μου κριτηρια ή χαλασε το χαρμανι, πιθανολογω παντως το τελευταιο. Να προσθεσω και μια περιεργη μυρωδια που μου βγαζει.
Ο καπνος κατα την γνωμη μου ειναι μαπα,οχι σαν ποιοτητα καπνων,αλλα πολυ ελαφρυς και πολυ χημικος.
Γενικα το τελευταιο διαστημα καπνιζω μονο Excellence,σε σημειο να εχω ψιλοβαρεθει την γευση του. Η πλακα ομως ειναι πως οταν παω να καπνισω αλλη μαρκα στην τρακα, οτι και να κανω μου φαινεται ως φθηνοκαπνος.Πιστευω πως το Excellence ειναι χαλαρα το καλυτερο τσιγαρο της αγορας. Δεν πιστευω ομως πως ειναι καταληλο για καποιον που καπνιζει δυο πακετα την ημερα. Ειναι σημα που θελει σεβασμο και οχι μηχανικο καπνισμα.Στα συν πως η τιμη του εμεινε σταθερη στα 4,30.Κατι πηρε το αυτι μου πως αυτη η οικογενεια θα αποκτησει και νεο μελος συντομα.

Unknown είπε...

Ένα νέο μέλος, σύντομα; Χμμμ... Κατώτερο της μπλε κασετίνας κατά την εταιρεία ή ανώτερο;

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Στην ιδια κλαση. Επειδη ομως το ακουσα ως φημη και δεν μπορω να βαλω το χερι μου στην φωτια οτι θα βγει,δεν γραφω κατι παραπανω.

peliplanwmenos είπε...

Η προσθήκη ενός σήματος σε αυτήν την οικογένεια σίγουρα θα είναι μια ευχάριστη αλλαγή. ΌΛα τα τσιγάρα του Καρέλια εξαιουμένης της άφιλτρης χρυσής κασετίνας και του εξελενς έχουν μια χαρακτηριστική έντονη γεύση που άλλους τους συναρπάζει και άλλους όχι. Για το έξελενς το γράφω και γω δεν είναι για έντονο μηχανικό κάπνισμα, καθώς χάνει την ιδιαιτερότητα του, χωρίς όμως να καθίσταται ένα κοινότυπο τσιγάρο. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι η Καρέλια θεωρεί ένα από τα πιο ισχυρά σήματα που έχει στο portofolio της το American Legend. Στην Ελλάδα δεν έχω δει κανένα να το καπνίζει ούτε καν να του κάνει αναφορά, μάλλον θριαμβεύει στο εξωτερικό. Έχω ψηθεί να το δοκιμάσω. Ξέρει άποιος κάτι για αυτό το σήμα. Αναφορικά με το πακέτο της lights χρυσης καστίνας μου θυμίζει ειδικά με αυτά τα χρώματα προιόν ανάδευσης. Τέλος να σημειώσω ότι το πακέτο χρυσής κασετίνας που είχα αγοράσει από dute free ήταν όλα τα λεφτά. Πιο ωραία χρώματα που αναδεικνύουν ένα πιο πολυτελές χαρακτήρα και φυσικά η απουσία προειδοποιήσεων.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Τα American Legend το καπνισα το 96 ή το 97 και δεν θυμαμαι τιποτα για αυτο. Μαλλον θα πρεπει να το παραγγειλεις. Ωραιο τσιγαρο ειναι και το Karelia Royal που ειχα καπνισει στην Αιγηπτο.

Για τα Duty Free που λες, εχω αγορασει 3 φορες κουτα Χρυση Κασετινα και ηταν απαισια. Μιλαμε για τοσο μπουρουχα που τελικα παντα την χαριζα.Ολα τα τσιγαρα στα Duty Free ειναι μαπα, αλλα η Χ.Κ. ειχε την μεγαλυτερη αποκλειση.Ποιο αξιοπρεπες ηταν το Dunhill που το αγορασα και στις 3 αλλαγες του.

peliplanwmenos είπε...

Αναφορικά με τη dute free χρυσή κασετίνα που είχα πάρει αναφέρομαι μόνο στο πακέτο. Από γεύση δεν θυμάμαι πολλά, αλλά δεν μου άφησε σίγουρα καλές εντυπώσεις. Το Americal Legend σίγουρα μόνο αν το παραγγείλες μπορείς να το βρεις.

Koprodog είπε...

Την χρυσή κασετίνα την έχω δοκιμάσει, εκπληκτική, ντελικάτη γεύση, από τα πιο αξιόλογα εν ελλάδι τσιγάρα.
Είχα δοκιμάσει και τον καπνό, αλλά δεν την πάλεψα με τίποτα, μου άφηνε μια περίεργη γεύση... καρύδας!!!

Ανώνυμος είπε...

Ακομα να καταλαβουν στην ΚΑΡΕΛΙΑΣ πως το μελλον ειναι στα στριφτα. Γιατι δεν βγαζουν το excellence σε στριφτο?? Τοσο δυσκολο ειναι?? Και στην ιδια τιμη με το πακετο να το αφησουν, θα σημειωσει μεγαλη επιτυχια πιστευω

Costas είπε...

ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ???
Σε αυτην την εποχη,σε μια χωρα με μικρο πληθησμο,και που στην πλειοψηφια τους καπνιζουν φτηνα ξενα σηματα.....εγω θα ειμαι ευχαριστημενος μονο και μονο ΑΝ ΤΑ KARELIA ANDS SONS ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΠΟΥΝ....ΕΙΔΙΚΑ Η ΑΦΙΛΤΡΗ ΚΑΣΕΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ EXELLENCE ΕΧΟΥΝ ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ...ΑΝ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ....
δυστυχως τα πραγματα δεν ειναι καλα..ακουγονται πολλα οτι οι ελληνικες καπνοβιομηχανιες δε θα αντεξουν τον ανταγωνισμο...με τη νεα αυξηση, καθως και οτι πλητονται και απο το κρατος και απο τους περιπτεραδες...η καρελια θα επιβιωσει καθως πουλαει και εξω, τα πραγματα για την ΣΕΚΑΠ ειναι τραγικα

peliplanwmenos είπε...

Θα συμφωνήσω με τον Κώστα. Παράλληλα έτσι όπως τοβλέπω ο καπνός εξελενς θα είναι ένα πείραμα που θα αποτύχει στην Ελληνική αγορά. Το χαρμάνι του εν λόγω τσιγάρου είναι αρκετά πολυτελές ώστε ένας καπνός με τις ίδιες αναλογίες καπνών όπως το τσιγάρο θα ήταν πανάκριβος. Επίσης ένα καθαρό χαρμάνι τύπου βιρτζίνια θα ήταν πολύ βαρετο. Μόνο αν το ''μπουκώσεις'' χημικά γίνεται ''ενδιαφερον'' για μόνιμο κάπνισμα. O Pueblo virginia Που είναι χωρίς πρόσθετα είναι μεν τρομερός σαν καπνός, αλλά μετα το πρωτο πακέτο τον βαριέσαι. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε ότι ειδικά ότι επιτυχία ενός χαρμανιού, όπως του εξελενς βασίζεται και στην σωστή αναλογία καπνών, πράγμα εκ προοιμίου αδύνατο για το στριφτό που δεν ξέρεις τι αναλογία και σε τι ποσότητα πρέπει να βάλεις το κάθε είδος καπνού. Το μεγάλο στοίχημα για την Καρέλια θα ήταν ένας καπνός στριφτού τύπου american blend ή με καλά ανατολίτικα. Ένας τέτοιος καπνός εν Ελλάδι σίγουρα θα ήταν πανάκριβος και που να βρεις καλά ανατολίτικα όταν η ΣΕΚΑΠ που τα διαχειρίζεται τα στέλνει όλα σε ξένες καπνοβιομηχανίες. Άλλωστε όταν ο Έλληνας συνεχίζει να καπνίζει τους κατ επίφαση καπνούς του συρμού γιατί η εταιρεία να πειραματιστεί πάλι με ένα ακριβό και πολυτελές προιόν σε μια περίοδο οικονομικά δύσκολη και πυ απαγορεύεται η διαφήμιση καπνικών προιόντων, την οποία ο Καρέλιας ποτέ δεν κατείχε ιδιαίτερα.

Ο Καρέλιας επιβιώνει και είναι κερδοφόρος εξαιτίας των εξαγωγών σε χώρες που έχουν παράδοση στο μερακλίδικο κάπνισμα. Μάλιστα στο εξωτερικό τα Καρέλια είναι ακριβότερα από το μάλπμορο.

Η ΣΕΚΑΠ πάει για διάλυση, όπως και το εμπόριο καλών ανατολίτικων καπνών που αυτή διαχειίζεται. Επιθετικές κινήσεις δεν γίνονται καθώς ατιδρά η τοπική κοινότητα. Κακά τα ψέμματα η ΣΕΚΑΠ άμεσα ή έμμεσα απασχολεί πολύ κόσμο. Άλλωστε η ΣΕΚΑΠ είναι η μόνη αξιοπρεπής βιομηχανία της Θρακης. Επίσς καθώς και καλοκαίρι έχουν σταματήσει οι έντονες διεργασίες για την πώληση της ΑΤΕ στην οποία ανήκει η ΣΕΚΑΠ με αποτέλεσμα να είναι τα πράγματα μετέωρα. Από Σεπτέμβρη πιστεύω θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με αυτήν την εταιρία. Βέβαια πικραίνομαι που μια τέτοια ιστορική και ποιοτική εταιρεία πάει για κλείσιμο, καθώς η νέα διοίκηση που ανέλαβε είχε πρόγραμμα ανανέωσης στα καπνικά προιόντα της εταιρείας με την παρασκευή νέων σημάτων.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Μην λες μεγαλες κουβεντες. Μια και το συζητατε,η φημη που ακουσα αφορα την κυκλοφορια καπνου Excellence,αν ειναι αληθινη θα δειξει το μελλον. Αλλωστε το οτι θα γινει καπνος Excellence,δεν σημαινει πως θα ειναι σκετο Virginia ή ακομα και αν ειναι θα μπορει να εχει πιο γεματη γευση,αφου δεν υφισταται ο περιορισμος του 10 και 1

Μετοχος της ΣΕΚΑΠ ειναι η ΣΕΚΕ κατα 34%, αυτη εχει ως βασικο πελατη την Φιλιπ Μορρις. Δεν ειναι ομως η μεγαλυτερη καπνικη στην Ελλαδα. Νο1 Στην Ελλαδα και 4η καπνικη στον κοσμο ειναι η Καπνικη Μιχαηλιδης(εδρα Θεσσαλονικη),η οποια πλεον εχει εργοστασια και σε πολλες αλλες χωρες και δεν διαχειρηζεται μονο Ελληνικα καπνα αλλα και τουρκικα,Βιρτζινια,Μπερλευ και οτι αλλο θελεις. Υπαρχουν και μικροτεροι παικτες βεβαια,αλλα την τελευταια 5ετια εχουν σχεδον αφανιστει,λογο ελλειψης πρωτης υλης.
Η ΣΕΚΑΠ νομοτελειακα θα διαλυσει,λογο πολιτικης βουλισης και θα ακολουθησει το μελλον της Θρακης,το οποιο δεν προβλεπεται καθολου ευοιωνο. Το βασικο προβλημα της ειναι πως η ΑΤΕ,που κατεχει το 42% της εταιρειας,την δανειζει με επιτοκια... ανω του 10%,ενω την ιδια ωρα προεδρος της ΣΕΚΑΠ ειναι στελεχος της ΑΤΕ(δεν υπαρχει συγκρουση συμφεροντων;),ο αλλος μετοχος που διαμαρτυρεται,δηλ η ΣΕΚΕ,δεν θελει να μπει στην αυξυση μετοχικου κεφαλαιου,γιατι λεει πως αν μεγαλωσει το ποσοστο και παρει την διοικηση στην ΣΕΚΑΠ,δεν ξερει πως θα αντιδρασουν οι πελατες της που ειναι ανταγωνιστες της ΣΕΚΑΠ. Ο τριτος μικρομετοχος ειναι οι εργαζομενοι της επιχειρησης,οι οποιοι μαλλον ειναι οι μονοι που τους αφορα η μακροημερευση της ΣΕΚΑΠ. Τρελα πραγματα.

peliplanwmenos είπε...

Εγώ δεν το απέκλεισα αλλά μου φάνηκε πρακτικα για τους λόγους που ανέλυσα άστοχο. Παράλληλα και γω πιστεύω ότι το παιχνίδι θα παιχτεί ή σε ένα ανατολίτικο ή ενα αμερικάνικο χαρμάνι. Μακάρι οι φήμες να επιβεβαιωθούν στο εγγύς μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία όλα αυτά, αλλά αυτή η σύγκριση
με το Marlboro συνέχεια έχει καταντήσει αηδία.
Προσωπικά νομίζω ότι το κάπνισμα
στην Ελλάδα γίνεται βάσει ονόματος
και όχι βάσει ποιότητας του καπνού.

Βαθμολογίες καπνών:
Marlboro Ελλάδας 5
Karelia 9

Κρήτη.....

peliplanwmenos είπε...

Κακά τα ψέματα φίλε από την Κρήτη τα μάλμπορο είναι σημείο αναφοράς στις καπνιστικές συζητήσεις. Και αυτό γιατί είναι ένα τσιγάρο που δεν υπάρχει καπνιστής που να μην το έχει καπνίσει έστω μια φορά στη ζωή του. Παράλληλα καπνίζεται από το 50% και πλέον του καπνιστικού πλυθυσμού διεθνώς . Έτσι γίνεται πχ και με τα αναψυκτικά τύπου κόλα στα οποία σημείο αναφοράς είναι η κόκα κόλα.

Τώρα αν η προτίμηση στα μάρλμπορο προέρχεται από την καλή διαφήμιση είναι άλλο θέμα. Άλλωστε και η συνήθεια του καπνίσματος οφείλεται στη γενικευμένη διαφήμιση, μεθοδευμένη ή μη, μέσω των προιόντων πολιτισμού.

Costas είπε...

Χρυση κασετινα αφιλτρη.
Τα τσιγαρα του αστυνομου Μπεκα.

Costas είπε...

periplanomene θα ηθελα αν μπορεις να βρεις πληροφοριες σχετικα με το χαρμανι της αφιλτρης χρυσης κασετινας.
Νομιζω οτι εχει virginia μεσα τα οποια δεν ειναι απο Ελλαδα (δεδομενου του αρωματος του πακετου, αλλα και της γευσης)
Στο site γραφει για τα καπνα του exellence, αλλα για τα υπολοιπα σηματα της οικογενειας δεν γραφει κατι...θα μπορουσε να εχει αμερικανικα καπνα η αφιλτρη Χ.Κ. απο την εμπειρια σου τι λες?

Δημητρης είπε...

θελω ενα καπνο ουτε πολυ βαρη ουτε πολυ ελαφρη με ωραια γευση και ωσμη προς τη γλυκεια χωρις πολλα αρωματα και χημεικα να μν ξερενει το λαιμο αλλα και να μν χανετε η γευση του τσιγαρου τι μου προτινεις και με τι χαρτακια και φιλτρακια??? πες μου γτ μεχρι την παρασκευη το μεσημερι πρεπει να εχω αποφασισει...
εμενα μου προτιναν old holborn yellow white,camel,karelia,vann nelle,drum blond τι λες ποιο απο αυτα ειναι πιο κοντα σε αυτα που ζητω???

peliplanwmenos είπε...

Ουσιαστικά φίλε Δημήτρη ζητάς καπνούς που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό. Γλυκός καπνός είναι αυτός του καρέλια, αλλά σε μερικούς η γεύση του είναι αρκετά γλυκιά και ως εκ τούτου τους φαίνεται χημική. Είναι ο μόνος καπνός της Ελληνικής αγοράς που καπνίζω άνετα. Επίσης καλός είναι και ο Κάμελ με γεύση αρκετά ικανοποιητική. Και για τους δύο καπνούς υπάρχουν σχετικές κριτικές. Αμφότεροι αξίζουν με πράσινα χαρτάκια Rizzla και φιλτράκια σλιμ της ίδιας εταιρείας. Τον καρέλια βέβαια τον προτιμώ με άσπρα χαρτάκια, στα μείον τους, όμως, το γεγονός ότι καίγονται πολύ γρήγορα.

Costas είπε...

Σημερα δοκιμασα τον καπνο του Καρελια.
Αρχικα θελω να πω κατι για το Σιγαροχαρτον Καπνοπαραγωγων.
Δεν υπαρχουν 3 διαφορετικες εκδοχες οπως λενε...1α ειναι η εκδοχη του.Μαλλον τα μπερδευετε με τα Ελληνικον Σιγαροχαρτον.Αυτα εχουν 4 εκδοχες μια κιτρινη,μια πρασινη(πιο δυσκολες να βρεθουν),μια κοκκινη και μια ασπρη.
Παντως ολα αυτα τα κανει η ιδια εταιρεια.
Εστριψα με το καπνοπαραγωγων...οσοι δεν ειστε εξπερ στο στριψιμο θα σας βγει η πιστη μεχρι να καταφερετε να στριψετε,στο σημειο του φιλτρου τρυπαει πολυ ευκολα...ενω κολλαει και πολυ δυσκολα.Ενω και τα ελληνικον σιγαροχαρτον δεν κολλανε με τιποτα.

Η αλλη απογοητευση της μερας ηταν ο καπνος του καρελια. Αρχικα τον καπνισα με σιγαροχαρτον καπνοπαραγωγων. Μολις τον ανηγεις ενα αρωμα καρυδας αναδυεται στο χωρο και φαινεται αμμεσως οτι ειναι ενας καπνος-χημειο.Τουλαχιστον ας εβαζαν μυρουδια πουρου οπως ο craven..αλλα καρυδα? ελεος.
Η γευση που βγαζει καθως τον καπνιζεις ειναι γευση φθηνιαρικου αμερικαν μπλεντ τσιγαρου,ενω μολις τελειωνεις το καπνισμα μετα απο λιγο στο στομα εμφανιζεται μια γευση...καρυδας,σαν να εφαγες εκεινες τις σοκολατες τις bounty! που ειχαν μεσα καρυδα.
Τον καπνισα ξανα με ελληνικον σιγαροχαρτον,η γευση εγινε καπως πιο γλυκια και πλουσια αλλα η γευση καρυδας παρεμεινε.
Απο τους χειροτερους καπνους που εχω κανει...
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο καρελιας εβγαλε εναν αρωματικο,αρα και χημικο, καπνο,αντι ενος κανονικου...

Εγω θα προτινω να βγαλει τελειως το αρωμα καρυδας,να μειωσει την χημεια και τα τεχνιτα αρωματα, και να γυρισει το χαρμανι σε ενα ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΣΚΕΤΟ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ,κατι που αλλωστε ξερει να κανει καλα με την σειρα george karelias and sons.Aν οχι στα στανταρ του exellence, στα στανταρ της αφιλτρης χρυσης κασετινας.
Νομιζω ετσι θα τραβιξει πολυ κοσμο απο το golden virgina το οποιο τωρα ειναι 1 ή 2 σε πωλησεις παγκοσμιως.

Ανώνυμος είπε...

Το Ελληνικον σιγαροχαρτον ειναι παρα πολυ καλο χαρτακι.Με το που το δοκιμασα κολλησα.Παρατισα αμεσως τα Rizla.Στριβεις πολυ καλα τα τσιγαρα και κολλαει μια χαρα.Στα συν,ειναι οικολογικο χωρις χλωριο, φτιαγμενο απο φυτικες ινες και εχει φυτικη κολα ακακιας...Μαλλον φιλε costa δεν πρεπει να ξερεις να στριβεις και μαλλον πετυχες μπαγιατικα χαρτακια γιαυτο και δεν σου κολλανε

peliplanwmenos είπε...

Εγώ αναφέρομαι στο σχετικό αφιέρωμα στο ''Ελληνικόν Σιγαρόχαρτον'' όχι στο καπνοπαραγωγών. Για μένα το πρώτο είναι ο,τι καλύτερο στο χώρο των σιγαρόχαρτων. Αυτό είναι που κυκλοφορεί σε παραλλαγές. Φίλε Κώστα δεν είμαι λάτρης του στριφτού εν γένει. Αλλά μόνο τον καπνό του Καρέλια από την Ελληνική αγορά προτιμώ για μόνιμο κάπνισμα. Για κάτι που είχες γράψει παλιότερα η Χρυσή Κασετίνα Άφιλτρη έχει μόνο καπνά Βιρτζίνια. Δικαιολογημένα, όμως, ο μεστός και πλούσιος χαρακτήρας της σε παραπέμπει σε ένα χαρμάνι με πολλά είδη καπνών ....

Costas είπε...

lol..το ξερω οτι εχει μονο βιρτζινια αφου το γραφει κιολας,απλα ρωταω αν παιζει να εχει βιρτζινια απο αμερικη ή σαντα καταρινα απο βραζιλια λογο της υψηλης ποιοτητας

Ανώνυμος είπε...

pantws exi standar poli kala kapna kapia kapna tu ine skourwtera ola oxi opws ta xamilis piotitas skoura opote mallon exi kai latinoamerikanika kapna....pantws i geusi ine opws tu silk cut se mia arketa variteri ekdoxi alla pio 4imeni dn exi auti ti vrasmeni geusi ton agglikwn xarmaniwn .....mallon auto 8a kanw monimi marka mu mias kai o assos malako exw tin entipwsi oti exi arxisi na pefti poli teleutea se piotita...isos kaki partida

Μιχαήλ Μπαλαρούτσος-Michael Balaroutsos είπε...

ΖΗΤΩ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
βαλτε και αυτοκολητη ταινια για τα χαρτακια

Costas είπε...

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΦΙΛΤΡΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΚΑΣΕΤΙΝΑΣ?

Ειχα περιπου 1 χρονο να καπνισω αυτο το κορυφαιο τσιγαρο,και πριν λιγες μερες που το δοκιμασα (4 ευρω) μου φανηκε διαφορετικο.Δεν παρατηρησα αυτην την ιδιαιτερη ωραια γευση που ειχε,ενω μου φανηκε λιγοτερο πλουσιο και δυνατο.Η γευση μου φανηκε ιδια με αυτην της χρυσης κασετινας φιλτρο απλα πιο εντονη.Βεβαια σε αυτα τα τσιγαρα υπαρχει παντα το ενδεχομενο του ψιλομπαγιατικου πακετου,οποτε τα παραπανω τα αναφερω με επιφυλαξη.Αν καποιος απο την καρελια παρακολουθει το μπλογκ ας μας διαφωτησει,εμενα παντως αυτη η αλλαγη (αν εγινε) δεν μου αρεσε καθολου.

*τα ιδια υσχιουν και για το exellence,εχω την εντυπωση οτι και εκει εγινε καπια αλλαγη η οποια επισης δεν μου αρεσε.

peliplanwmenos είπε...

Φίλε Κώστα κρίνοντας από το καπνό και το Καρέλια φίλτρο λογικά θα υπάρχει σίγουρα κάποια πτώση της ποιότητας και σε αυτά τα σήματα. Κρίμα, πάντως, σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας προτιμούν τα Ελληνικά προιόντα οι Ελληνικές επιχειρήσεις να τον απογοητεύουν .....

Ανώνυμος είπε...

ο καρέλιας έχει ρίξει γενικά πολύ την ποιότητα.

Costas είπε...

Περιπλανωμενε και οι υπολοιποι δεν ξερω αν δοκιμασατε προσφατα την χρυση αφιλτρη αλλα εχει αλλαξει/χειροτερεψει παρα πολυ.
Δεν ξερω τι παιζει αλλα μαλλον αλλαξαν το χαρμανι.Παλια ειχα διαβασει οτι τα καπνα της χρυση οπως και του exellence ηταν εισαγωμενα.Τωρα μαλλον πρεπει να βαζουν ελληνικα βιρτζινια...ελεος...

Στειλτε κανα e-mail διαμαρτυριας στην καρελια

Ανώνυμος είπε...

Έχω υπόψη μου 3 διαμαρτηρίες:

1) Για την τεράστια πτώση στη χρυσή, που αν κοστίζει τόσο πολύ αυτό το πράμα έξω ντροπή τους.

2) Για τον καπνό τους που ο φίλος peroplanwmenos βρήκε μέχρι και σπάγκο μέσα και

3) Για τα ανατολικά της που πλέον είναι επιπέδου ανατολικής Ευρώπης παρά την τεράστια άνοδο τους.

Αλλά και τα συγχαρητήρια μου για την τεράστια βελτίωση στο χαρμάνι του Excellence το σωστό να λέγεται. Το οποίο πλέον περιέχει και αρκετά αρωματικά καπνά.

Costas είπε...

περιπλανωμενε δοκιμασε και εσυ την αφιλτρη χρυση.Οσο περισσοτερες γνωμες τοσο το καλυτερο.
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΗΝ ΤΣΙΓΚΟΥΝΕΥΕΣΤΕ 4 ΕΥΡΩ.

Ανώνυμος είπε...

Κώστα δεν έχουν όλοι τις ίδιες οικονομικές δυνατότητες. Πήρα πακέτο μόλις τώρα, καπνίζω γράφοντας. Λοιπόν πρόκειται για ένα τσιγάρο απόλυτα ουδέτερο με πολύ φτωχή γεύση λιγάκι πικάντικο στο λαιμό, τα καπνά δεν τα κόβω και τόσο καλά. Σίγουρα δεν είναι Β.Καρολίνας όπως λένε αφού δεν έχουν το χαρακτηριστικό χρώμα.

Costas είπε...

Eτσι ακριβως θα το περιεγραφα και εγω.Μιλαμε για ενα τελειως διαφορετικο τσιγαρο απο αυτο που ηταν λες και ειναι αλλη μαρκα.Τεραστια αλλαγη προς το πολυ χειροτερο...
ας ελπισουμε να ειναι κατι το παροδικο και μην εχουμε ενα αλλο σημα που καταστραφηκε.

Costas είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΛΙΑ ΜΕ E-MAIL ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΚΑΣΕΤΙΝΑ (ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΝ ΑΦΙΛΤΡΗ) ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ...

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά να θυμίσω ότι το EXCELLENCE δεν θα ερχόταν ποτέ στην Ελλάδα αν δεν το ζητούσαμε οι ίδιοι οι καταναλωτές μέχρι και ομάδα στο facebook είχε φτιαχτεί.

Costas είπε...

Eτσι ειναι.Εγω παντως παιζει να τους παρω και τηλεφωνο για να διαμαρτυρηθω...

Ανώνυμος είπε...

Κώστα τον Γιώργο Καρέλια δεν πρόκειται να βρεις, απλώς θα φωνάξεις σε μια πιτσιρίκα τηλεφωνήτρια που ίσως και να μην καπνίζει καν.

Ίσως γράμματα, και πιο επίσημα και φτάνουν (τουλάχιστον έτσι λένε) στο πρόσωπο που πρέπει. Πάντως η χρυσή ήταν το δεύτερο καλύτερο τσιγάρο στην Ελλάδα μετά το EXCELLENCE και από τα καλύτερα στον κόσμο γενικά. Τώρα είναι όπως είναι.

peliplanwmenos είπε...

Η άφιλτρη χρυσή κασετίνα του Καρέλια είναι ένα τσιγάρο που πραγματικά ξεχώριζε από κάθε άποψη στην Ελληνική αγορά και ήταν αξιώσεων αγορών Εξωτερικού. Μάλιστα, ίσως και λόγω τιμής, το προτιμούσα για μόνιμο κάπνισμα από το έξελενς. Θα το δοκιμάσω και θα γράψω σχετικά. Απ ότι παρατηρώ πλέον ο Καρέλιας έχει κατακλύσει τα περίπτερα με πακέτα Καρέλια Σπέσιαλ και τιμή 2,40 €, ενώ παλιά δεν το έβρισκες ούτε για δείγμα. Βέβαια τα πακέτα αυτά με αυτή τιμή είναι περίπου ενός χρόνου. Παρ όλα αυτά μιλάμε για ένα τσιγάρο ωραίο που ξεχωρίζει αισθητά στην low budget κατηγοριά. Επιφυλάσσω τυχόν θετικά σχόλια για όταν δοκιμάσω φρέσκο πακέτο.

Ανώνυμος είπε...

Μου το έδειξε ένας περιπτεράς το special με τιμή 2,50 ή 2,60 και τον ρώτησα μήπως έχει και Αγρινίου και μου είπε ότι ξεπούλησε (καλά έμεινα κάγκελο)

Costas είπε...

ΠΗΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΛΤΡΗ ΧΡΥΣΗ (ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΓΕΥΣΤΗ) ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ EXELLENCE ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΙ.

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΦΙΛΤΡΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ EXELLENCE.ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΗΤΑΝ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΑ.ΤΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΕΚΑΝΕ 4 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ...

ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΡΑΨΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΕΛΙΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ GEORGE KARELIAS AND SONS.


ΤΗΛ.2721069213

Costas είπε...

Λοιπον σας εχω νεα.

Βγηκε καπνος gauloises blondes μαλλον ομως βιρτζινια+μπερλευ και οχι με λατακια,καθως οπως ειδα δεν ειναι σε μπλε πακετο αλλα σε κιτρινο.

Πηγα σημερα στον καπνοπωλη της πολης μου για κανα πουρο.Τυχαια βλεπω στο ντεκορ, αναμεσα στα αλλα,και ενα πακετο nat sherman κοκκινο αμερικανικο και ετσι πιασαμε την κουβεντα για τα τσιγαρα.Του λεω οτι τα αυθεντικα τσιγαρα ειναι τα αμερικανικα,απο τοτε που μπηκαν τα ορια σε πισσα/νικοτινη εχουν χαλασει ολα.Και συμφωνησε απολυτα.Ο τυπος ειναι γευσιγνωστης (οπως εμεις) σε πουρα αλλα και τσιγαρα.Εχει παει 4 φορες στην κουβα οπως μου ειπε.Αυτος μου συστησε τα λα παζ.Μιλησαμε για τα τσιγαρα που κυκλοφορουν εδω και οι αποψεις του συμφωνουν απολυτα με τις δικες μου.Καλα θεωρει την χρυση κασετινα (κυριως την αφιλτρη),το αφιλτρο καμελ,το exellence,τον παραδοσιακο ασσο φιλτρο κασετινα και το gitanes φιλτρο για κατι πιο ιδιαιτερο.
Του ειπα οτι η αφιλτρη χρυση εχει χαλασει πολυ και μου ειπε οτι το παρατηρησε και ο ιδιος μαλιστα σταματησε να την φερνει καθως πλεον εχει γινει αθλιο.(ο τυπος δεν φερνει ολα τα τσιγαρα π.χ. κατι l&m δεν τα φερνει)οπως λεει "δεν βαζω τετοια σκουπιδια στο μαγαζι μου"
Τεσπα,μου ειπε οτι αλλαξαν το χαρμανι στην αφιλτρη χρυση(κατι που το παρατηρησα και εγω και εσυ μαυρο ροδο),αλλα στην χρυση φιλτρο το κρατησαν ιδιο(πραγματι η χρυση φιλτρο καπνιζεται μαυρο ροδο και ειναι και καλη)
Και οι δυο συμφωνησαμε οτι βαζουν πια ελληνικα βιρτζινια στην αφιλτρη χρυση.Οσο για το exellence μου ειπε οτι το χαρμανι δεν ειναι σταθερο κατι με το οποιο συμφωνω και εγω.

ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΛΙΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ? ΕΛΕΟΣ

ΑΡΧΙΣΤΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Ιδιωτική εταιρεία είναι και η Καρέλια φίλε Κώστα τι περίμενες να σου έλεγαν ,το αλλάξαμε και ρίξαμε μέσα ότι σκουπίδι βρήκαμε γιατί οι Έλληνες καπνιστές είστε ως επί το πλείστον φθηνιάριδες που θα καπνίζατε και γαϊδουράγκαθα αρκεί να ήταν φθηνότερα.

Για τον καπνό gauloises δεν ξέρω μάλλον πρόκειται για το πολύ ελαφρύ χαρμάνι μιας και σε κίτρινο πακέτο κυκλοφορεί και το ultra lights gauloises blondes. Λογικά θα είναι όπως όλοι οι καπνοί της ελληνικής αγοράς και το πιθανότερο να μην έχει καμία απολύτως σχέση με τον γαλλικό, λογικά θα είναι πανάλαφρος και χημικός όσο δεν παίρνει.

Εγώ τους έστειλα e-mail αλλά με γράψανε κανονικά, και τι να πούνε εκεί στην Καρέλια εδώ που τα λέμε, τα προαναφερθέντα.

Όσο για τον καπνοπώλη σου, είσαι πολύ τυχερός, πλέον τα περισσότερα καπνοπωλεία είναι τρύπες που συχνά λειτουργούν και σαν πρατήρια τύπου και πουλάνε τα γνωστά χορτάρια χωρίς ίσως και καθόλου σπάνια σήματα και με κάποια ελάχιστα πούρα, από αυτά που δεν έχουν τα περίπτερα. Επίσης πολύ σωστή η άποψη του ότι στο μαγαζί δεν μπαίνουν σκουπίδια, γιατί έτσι ούτε τα σκουπίδια στηρίζει και το κοινό του ίσως να μην είναι τόσο μεγάλο αλλά είναι σταθερό και ξέρει ότι πάντα θα βρίσκει καλά πράγματα στο μαγαζί του και όχι σκουπίδια. Η χρυσή φίλτρο που είχα καπνίσει τελικά ήταν παλιά μιας και την είχε από τότε που άλλαξε η τιμή δηλαδή μήνες πίσω, τον ρώτησα μιας και αγοράζω αρκετά συχνά από αυτόν.

Για το excellence το ασταθές χαρμάνι δεν είναι και τόσο αρνητικό μιας και μένει πάντα ποιοτικό και ελάχιστοι το καπνίζουν μόνιμα είναι πολύ όμως αυτοί που παίρνουν ένα πακέτο περιστασιακά. Έτσι ποτέ δεν το βαριέσαι, βέβαια έτσι η γεύση είναι λαχείο και ίσως να μην σου αρέσει και να πάνω τσάμπα τα λεφτά.

akarelias είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
akarelias είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
akarelias είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
akarelias είπε...

Αγαπητοί φίλοι,

Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον τις απόψεις σας για την οικογένεια George Karelias and Sons και θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω για τα εξής:

Για καπνιστές οι οποίοι πειραματίζονται με διάφορα σήματα και σε μεγάλη συχνότητα, είναι λογικό να τους "φαίνονται" αλλαγές στο χαρμάνι των τσιγάρων, ακόμη και όταν αυτές δεν υπάρχουν. Και αυτό διότι οι συχνές αλλαγές μάρκας έχουν αυτό το μειονέκτημα. Οταν μάλιστα αυτές περιλαμβάνουν και στριφτά τσιγάρα, τα οποία από την φύση τους δεν έχουν σταθερότητα, μιάς και το φτιάξιμό τους είναι διαφορετικό κάθε φορά, τότε το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο.

α) Καταρχήν όσο αφορά το George Κarelias and Sons Smoother Τaste. Δεν υπάρχει καμμία διαφορά στο χαρμάνι από την full flavour έκδοση, απλά το φίλτρο έχει μερικές τρύπες παραπάνω προκειμένου να επιτευχθούν τα χαμηλότερα deliveries σε πίσσα, νικοτίνη και μονοξείδιο.

β) Σχετικά με την άφιλτρη έκδοση. Και εδώ θα πρέπει να τονίσω με κάθε υπευθυνότητα ότι δεν υπάρχει καμμία μεταβολή στο χαρμάνι, ούτε σε οτιδήποτε άλλο το οποίο θα άλλαζε την γεύση του τσιγάρου. Και εδώ που τα λέμε δεν θα συνέφερε και οικονομικά, αφού ο όγκος των πωλήσων της άφιλτρης έκδοσης, λόγω της ιδιομορφίας της, δεν θα δικαιολογούσαν την δαπάνη δημιουργίας ξεχωριστού χαρμανιού, ούτε την διακοπή της παραγωγικής διαδικασίας προκειμένου να "τρέξει" ένα διαφορετικό χαρμάνι.

γ) Σχετικά με τα Duty Free. Και εδώ μου κάνουν κατάπληξη τα σχόλια περί αλλαγμένου χαρμανιού. Και δεν έχει και καμμία λογική κάτι τέτοιο. Γιατί να το κάνουμε? Τι έχουμε να κερδίσουμε?

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι σε μία βιομηχανία και μάλιστα απόλυτα αυτοματοποιημένη όπως στην Καρέλια, οι αλλαγές από μόνες τους προκαλούν μεγάλη αύξηση κόστους, αφού για να γίνουν, πρέπει η παραγωγική διαδικασία να σταματήσει, και να χαθεί πολύτιμος χρόνος, ενώ η σταθερότης σε ποιοτικές προδιαγραφές, πρώτες ύλες κλπ, από μόνη της είναι οικονομικότερη.

Κάθε φορά που χρειάζεται να γίνει παραγωγή τσιγάρων George Karelias and Sons, δημιουργείται ένα χαρμάνι 6 τόννων, ικανό γαι την παραγωγή 400.000 κυτίων. Ένα μέρος του χαρμανιού χρησιμοποιείται για την παραγωγή της full flavour έκδοσης, ένα μέρος για την παραγωγή της lights έκδοσης, ένα μέρος για την παραγωγή για τα καταστήματα αφορολογήτων, ένα μέρος για την παραγωγή της άφιλτρης έκδοσης κ.ο.κ. Το μόνο που αλλάζει είναι τα πακέττα στην μηχανή και τίποτε άλλο. Βέβαια η άφιλτρη έκδοση έχει διαφορετικό τσιγαρόχαρτο προκειμένου να επιτευχθούν τα όρια σε πίσσα και νικοτίνη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τα καπνά της σειράς George Κarelias and Sons ήταν και είναι κατά την συντρηπτική πλειοψηφία εισαγώμενα αφού πλέον η Ελλάδα δεν παράγει παρά ελάχιστες ποσότητες συγκεκριμένων μόνο ποικιλιών.

Όσο αφορά την πορεία των πωλήσεων, η εταιρεία κατέχει ένα ποσοστό στην ελληνική αγορά που ξεπερνά κατάτι το 10% και με ανοδικές τάσεις, ενώ στο εξωτερικό η εταιρεία έχει άνοδο πωλήσεων 40% και πλέον φέτος. Σήμερα η Καρέλια κατέχει ένα ποσοστό 0,35% της παγκόσμιας κατανάλωσης, δηλαδή ένα πακέττο στα 285 που καπνίζεται παγκοσμίως είναι δικό μας.

Πιστεύω πως γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η θετική αυτή πορεία, αποκλειστικά με τα δικά μας επόνυμα σήματα, και μάλιστα σε χώρες με υψηλές απαιτήσεις, όπως της Δυτικής Ευρώπης και της Απω Ανατολής, αλλά και σε άλλες 65 χώρες, δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την υψηλή ποιότητα των σημάτων μας και θα ήταν αδύνατη αν υπήρχαν ποιοτικές αλλαγές και μάλιστα επι τα χείρω.

Θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον να επισκεφθείτε το εργοστάσιο της εταιρείας μας στην Καλαμάτα και να δείτε ιδίοις όμασι πως γίνεται η παραγωγή, να μιλήσετε με τους ανθρώπους που δημιουργούν τα χαρμάνια, να πάρετε μέρος σε δοκιμές μερίδων πρίν το χαρμάνιασμα, να ανταλλάξετε απόψεις μαζί τους κ.ο.κ. Οποιος πραγματικά ενδιαφέρεται μπορεί να στείλει μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Εταιρείας και τα υπόλοιπα θα κανονιστούν.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ανδρέας Γ. Καρέλιας

peliplanwmenos είπε...

Ευχαριστώ πολύ κ. Καρέλια για την παρέμβαση (και την πρόταση) σας, γιατί πάντα είναι χρήσιμες οι πληροφορίες που προέρχονται από πρόσωπα που είναι ''μέσα'' στο χώρο του καπνού. Με τη σειρά μου θα ήθελα να σας ρωτήσω αν προετοιμάζετε κάποιο νέο προιόν και κυρίως ένα προιόν με ''πρωταγωνιστή'' τα ανατολίτικα που μάλιστα το περιμένει μεγάλη μερίδα καπνιστών. Άλλωστε και άτομα που δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τους ''πειραματισμούς'' στο κάπνισμα ξεχωρίζουν πάντα ένα καλό ανατολίτικο χαρμάνι. Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω από το γενικό portofolio σας ποια σήματα φτιάχνονται χωρίς πρόσθετα στο χαρμάνι, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται σε αυτό το είδος χαρμανιού.

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι πως ίσως γίναμε υπέρ του δέοντος εριστικοί, αλλά η στάση πιστεύω δικαιολογείται είτε από τη σκοπιά της ερασιτεχνικής έστω γευσιγνωσίας είτε και από την απλή αγάπη μας για τον συγκεκριμένο χώρο.
Αλλά πραγματικά θα μου επιτρέψετε να θεωρήσω αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι η παρατήρηση έγινε από πλήθος καπνιστών και όχι μόνο από τον δικό μας κύκλο, προσωπικά γνωρίζω δύο καπνιστές της χρυσής κασετίνας φίλτρο που παρατήρησαν αμφότεροι αλλαγή και από όσο γνωρίζω σπανίως πειραματίζονται. Καθώς στην γεύση σαφώς ως ειδικός θα γνωρίζεται ότι υπάρχουν πολλού παράμετροι, θα επιθυμούσα να σας επιστήσω την προσοχή, όπως παρατηρήσετε προσεκτικότερα την παραγωγή, μήπως το αίτιο της αλλαγής δεν εντοπίζεται στα καπνά.
Γνωρίζω ασφαλώς ότι η Χρυσή Κασετίνα είναι ένα σήμα της διεθνής αγοράς με τεράστιο μερίδιο και στην Ελλάδα, με καπνιστές μάλιστα κάθε ηλικίας, και για αυτό πιστεύω ότι χρήζει της ύψιστης προσοχής, αν όχι της επικέντρωσης.
Παράλληλα θα ήθελα να σας επισημάνω κάτι το οποίο πολύ πιθανόν και να γνωρίζεται, την τεράστια είσοδο της Καρέλια φίλτρο κασετίνας στους φοιτητικούς κύκλους, πράγμα που σημαίνει ότι ο ανατολικός καπνός όχι μόνο δεν πέθανε αλλά αναγεννάτε, μιας και υπάρχουν πολύ φθηνότερα σήματα (ακόμα και της εταιρείας σας) στα οποία θα μπορούσαν να κατευθυνθούν οι φοιτητές, που ως γνωστόν δεν έχουν και τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες στην πλειοψηφία τους.
Τέλος θα επιθυμούσα να κλείσω το μακροσκελές αυτό κείμενο με μία ερώτηση και μία εξιλέωση, θα ήθελα να ρωτήσω αν όντως τα άφιλτρα τσιγάρα εντός Ε.Ε. είναι πλέον πράγματι το ίδιο επιβλαβή με τα τσιγάρα φίλτρου μιας και περιέχουν τις ίδιες ποσότητες πίσσας, νικοτίνης και μονοξειδίου του άνθρακος; Και εξαιρώντας τα άνωθεν θα ήθελα επίσης να σας συγχαρώ για την πλειοψηφία των φθηνών σημάτων σας τα οποία θεωρώ εξαιρετικής ποιότητας για την τιμή τους, που καμία σχέση δεν έχουν με εισαγόμενα παρεμφερή σήματα.

akarelias είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
akarelias είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι κανένα σχόλιο δεν θεωρούμε ερειστικό, το αντίθετο μάλιστα, σεβόμαστε και εκτιμούμε όλες τις απόψεις, ιδίατερα μάλιστα από άτομα τα οποία δείχνουν να γνωρίζουν πέντε πράγματα παραπάνω για τον καπνό και το κάπνισμα. Από την μεριά μου βέβαια έχω υποχρέωση να πω την αλήθεια για κάποια πράγματα όπως έχω κάνει και στο παρελθόν σε άλλα blog κλπ.

Ο φίλος periplanwmenos θα πρέπει να με συγχωρέσει, αλλά εκ της ιδίότητός μου δεν μπορώ να αναλύσω μελλοντικές κινήσεις της εταιρείας, για ευνόητους λόγους. Επίσης να τονίσω ότι το θέμα με τα πρόσθετα ή μη, είναι μία πολύ μεγάλη συζήτηση, διότι το τι θεωρεί μία εταιρεία πρόσθετα ή όχι διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία, και από την στιγμή που δεν υπάρχουν κάποια διεθνή standards στο θέμα αυτό, η αναφορά της κάθε καπνοβιομηχανίας στην έλλειψη προσθέτων επιδέχεται πολλές "μεταφράσεις". Αυτό που μπορώ σίγουρα να πω είναι, ότι σε γενικές γραμμές, τα τσιγάρα με χαρμάνι virginia ή με μεγάλη συμμετοχή ανατολικών καπνών έχουν πολύ μικρότερη συμμετοχή προσθέτων, σε αντίθεση με τα τσιγάρα american blend.

Σχετικά με το Καρέλια Φίλτρο Κασσετίνα αλλά και το Karelia Special, είναι αλήθεια ότι κατά την φετινή χρονιά δείχνουν μία αξιοπρόσεκτη πορεία στις πωλήσεις, πράγμα που επαληθεύει πλήρως τα λεγόμενά σας.

Όσο αφορά την ερώτηση ποιά είδους τσιγάρα είναι λιγότερο επιβλαβή ή όχι, είναι κάτι που και πάλι δεν μπορώ να απαντήσω, αφού πολλά εξαρτώνται από το τρόπο που καπνίζει κανείς, το πόσο καπνίζει, τον γενικότερο τρόπο ζωής, κ.ο.κ. Ο τρόπος που καπνίζει ο καθένας είναι τελείως διαφορετικός από κάθε άλλο άνθρωπο, είναι κάτι σαν τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Σχετικά με τα οικονομικά σήματα της Εταιρείας μας, και εδώ έχει υπάρξει πολύ παραφιλολογία. Σε ότι αφορά την δική μας εταιρεία, η προσιτή τιμή των σημάτων αυτών επετεύχθη χάρη στις υψηλότατες επενδύσεων κάθε χρόνο σε τεχνολογία αιχμής (σήμερα στην Καρέλια χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων και συγκροτήματα παραγωγής 16.000 τσιγάρων / λεπτό το καθένα) τα οποία οδήγησαν σε αύξηση της παραγωγικότητος και κατ' επέκτασιν μείωση του κόστους, αλλά κυρίως στην συνειδητή επιλογή μας για σημαντική μείωση της κερδοφορίας μας από τα σήματα αυτά. Παράλληλα, η σημαντική μας εξαγωγική δραστηριότητα (80% των συνολικών μας πωλήσεων) δημιουργεί περαιτέρω οικονομίες κλίμακος. Ετσι, και σε ότι μας αφορά, η προσιτή τιμή των σημάτων αυτών, επουδενί δεν σημαίνει εκπτώσεις στην ποιότητά τους. Και βέβαια το φορολογικό καθεστώς των τσιγάρων αυτών την εποχή που λανσαρίστηκαν (π.χ. Leader to 2004) επέτρεπε την κυκλοφορία τέτοιων σημάτων. Δυστηχώς, το Ελληνικό Δημόσιο, υποκύπτοντας σε πιέσεις των πολυεθνικών εταιρειών, με την επιβολή ελάχιστου φόρου, και την συνεχή αύξηση του τα επόμενα χρόνια, μίκρυνε την ψαλίδα στις τιμές, χωρίς όμως να καταφέρει να αυξήσει τα δικά του έσοδα.

Ευχαριστώ και πάλι για την φιλοξενία.

Ανδρέας Γ. Καρέλιας

Costas είπε...

Ισως να ηταν απλα μια ελατωματικη/κακη παρτιδα,θα δουμε και στο μελλον.

Κυριε καρελια πως μπορει καποιος να προμηθευτει σιγουρα ενα φρεσκο τσιγαρο,το οποιο δεν κινηται πολυ? (οπως π.χ. η αφιλτρη χρυση)

η εταιρεια σας κανει απευθειας αποστολες απο το εργοστασιο σε σπιτια?

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστούμε για τα στοιχεία κ.Καρέλια, το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα εταιρείες που δεν βλέπουν τον πελάτη σαν στατιστικό αριθμό μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Όσο για το θέμα υγείας και σε αυτό έχετε δίκιο μιας και όντως είναι διαφορετικός ο τρόπος καπνίσματος από άτομο σε άτομο, δεν ήξερα όμως ότι παίζει τόσο μεγάλο ρόλο.

Θεωρώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την οικονομική πολιτική σας, δεδομένου ότι αποτελείται μία εταιρεία της διεθνούς αγοράς. Τα σήματα σας κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον είναι πολύ καλύτερα από αντίστοιχα καπνοβιομηχανιών κολοσσών.

Για τα πρόσθετα τουλάχιστον από όσα έχω διαβάσει, δεν επιβαρύνουν το τσιγάρο εφόσον δεν πρόκειται για ουσίες με φυσική βλαπτική δράση.

Όσο για την αγορά αν και φέτος κυκλοφόρησαν αρκετά νέα σήματα μετράω περίπου 7, οι εταιρείες επέλεξαν να τα κυκλοφορήσουν όλα υπό το όνομα γνωστών σημάτων. Υποθέτω ότι λόγω της απαγόρευσης της διαφήμισης διστάζουν να κυκλοφορήσουν ένα νέο όνομα.

Πάντως η δημοκρατικότητα των μέτρων και η εφαρμογή τους είναι κάτι που κουράστηκα να αναλύω.

Σας ευχαριστούμε πολύ κ.Καρέλια για τις διευκρινίσεις και σας συγχαίρουμε που αντιμετωπίζεται ως οντότητα τον πελάτη.

peliplanwmenos είπε...

Όντως ο τρόπος που καπνίζει κάποιος το τσιγάρο παίζει ρόλο στα ποσά εισπνεόμενης πίσσας και νικοτίνης.
Νέα σήματα βγαίνουν ή υπάρχοντα τροποποιούνται, αλλά κάτω από τις ''ταμπέλες'' ήδη γνωστών από το κοινό brand names και είναι εύλογο εξαιτίας της κρίσης που επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την Καπνοβιομηχανία.
θα συμφωνήσω μαζί σου Μαύρο Ρόδο όντως η εταιρεία έχει πολύ καλό σύστημα εξυπηρέτησης πελατών και αυτό είναι ένα πολύ θετικό σημείο για το καταναλωτικό κοινό. Πάντως θα μου επιτρέψετε να πω κ. Καρέλια ότι και εγώ παρατήρησα μια πολύ μεγάλη αλλαγή στο αγαπημένο μου ''Καρέλια Φίλτρο'' ίσως, όπως διευκρινήσατε αυτό να οφείλεται στα καπνά της συγκεκριμένης χρονιάς και όχι σε κάποιο πρόβλημα στη γραμμή παραγωγής. Πάντως τα σήματα της λεγόμενης ''φθηνής κατηγορίας'' ξεχωρίζουν στις προτιμήσεις του Ελληνικού κοινού. Βέβαια θα μου επιτρέψετε να ξαναμεταφέρω το αίτημα μεγάλης πλειοψηφίας καπνιστών που είναι ένας ποιοτικός καπνός στριφτού ή ένα σήμα με ανατολίτικα. Πιστεύω ότι σε μια περίοδο που μεγάλος όγκος καπνιστών , και εν γένει καταναλωτών, στρέφεται στα Ελληνικά προιόντα, αυτό μπορεί να δώσει ώθηση σε περαιτέρω ενέργειες της εταιρείας. Αναφορικά με την ερώτηση που σας απηυθηνα για τα πρόσθετα, ως χαρμάνι χωρίς πρόσθετα εννοώ τα χαρμάνια των οποίων η επεξεργασία γίνεται χωρίς άλλα συστατικά οποιαδήποτε προέλευσης με εξαίρεση την προσθήκη νερού. Και πάλι σας ευχαριστούμε για τις πολύ χρήσιμες παρεμβάσεις σας.

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα φίλε periplanwmene να προσθέσω ότι όλο και περισσότεροι νέοι δείχνουν να προτιμούν πλέον τα ανατολικά χαρμάνια.

Costas είπε...

Mετα απο την παρεμβαση του κ.καρελια μιλησα ξανα με τον καπνοπωλη μου.Αυτος διαφωνει με αυτο γραφει ο κ.καρελιας οτι δηλαδη αυτοι που κανουν πολυ συχνες δοκιμες,πολλες φορες τους φαινονται αλλαγες στα χαρμανια ακομα και οταν αυτες δεν υπαρχουν.Οπως μου ειπε δεν υπαρχει καπιος λογος για να συμβαινει αυτο,ισα-ισα οσες περισσοτερες δοκιμες κανεις τοσο αναπτυσοντε τα γευστικα κριτιρια.
Αυτος πιστευει οτι ειτε αλλαξε λιγο το χαρμανι της αφιλτρης ή απλα ειναι μια κακη παρτιδα.

Ανώνυμος είπε...

Κώστα και εγώ θα συμφωνήσω με τον καπνοπώλη σου και πιστεύω ότι μάλλον είναι μια κακή παρτίδα περισσότερο που δεν λέει να φύγει δεδομένου της πολύ μικρής κίνησης της άφιλτρης χρυσής. Αν και σε κάποιους κύκλους είναι το νο1 τσιγάρο.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός ότι δεν είναι drum και old holborn εγώ το θεωρώ θετικό.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας παιδια.
Ονομαζομαι Βασιλης και Θέλω να ρωτήσω γιατι τόσο άσχημα σχόλια για το GKS lights. Αν και ελαφρύ τσιγάρο νομίζω πως έχει μια κάποια προσωπικότητα.
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Είναι καλό τσιγάρο αλλά πολύ ελαφρύ και σε αυτή την τιμή και ποιότητα δεν αναδεικνύει την γεύση του.

Costas είπε...

Δοκιμασα ξανα την αφιλτρη χρυση.Πολυ βελτιωμενη,εχει μια πλουσια γλυκια γευση και ενα ιδιαιτερο ωραιο αρωμα.Κανει ενα απολαυστικο αργο καπνισμα,καθως καιγεται αργα.Ενα τσιγαρο που το απολαυσα και δεν ηθελα να τελειωσει.Ωστοσο σε σχεση με το παλιο (αυτο πριν 2-3 χρονια),δυστυχως υστερει.Σιγουρα ενα πολυ ποιοτικο τσιγαρο,ανωτερο της τιμης του,ομως προτιμουσα την γευση του παλιου.Σιγουρα εχει αλαξει η γευση του,τωρα προς το καλυτερο ή προς το χειρωτερο δεν μπορω να το πω,μιας και η γευση ειναι κατι το υποκειμενικο.Εγω παντως προτιμουσα το παλιο.Επισης το εχουν ελαφρυνει,μιας και το τσιγαροχαρτο ειναι πιο ποροδες νομιζω.
Παντως χαιρομαι που βελτιωθηκε.

Μπραβο στην καρελια, που ακουει την γνωμη του καταναλωτη,που κοιταει τα μπλογκ,και που παραμενει οικογενιακη επιχειρηση.
Ολα αυτα οφειλονται στο οτι δεν ειναι πολυεθνικη, ουτε κρατικη, αλλα εχει ενα ιδιοτυπο συστυμα σαν οικογενειακη βιομηχανια.Στην ουσια ειναι πολυεθνικη, εχει και αλλου εργοστασια,αλλα λειτουργει περισσοτερο σαν οικογενειακη επιχειρηση/βιομηχανια.Ας ελπισουμε να παραμηνει ετσι

Costas είπε...

πηρα excellence, τιμη 5,20 κωδικοι ΑΣ.
Το τσιγαρο δεν εχει καμια σχεση με αυτο που δοκιμασα το καλοκαιρι και ηταν αγευστο.Το παλιο καλο exellence επεστρεψε!
Πλουσια και πολυπλοκη γευση,μου θυμισε το excellence που ειχα δοκιμασει μολις ηρθε ελλαδα.

Για ακομη μια φορα μπραβο στην καρελια

Unknown είπε...

θα ήθελα να ρωτήσω κάτι μιας και απο ότι βλέπω εισαστε πιο ειδικοί απο εμένα... λοιπόν πρόσφατα στην κατοχή μου καθώς σκάλιζα τα πράγματα του παππού μου έπεσαν στα χερια μου κάτι τσιγαροχαρτα.. Μερικά πακέτα απο αυτά γράφουν ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΙΓΑΡΟΧΑΡΤΟΝ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ στην μέση υπαρχει και το εμβλημα της ελληνικης δημοκρατίας.. Η αλλη συσκευασία γράφει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΙΓΑΡΟΧΑΡΤΟΝ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ και εχει στην μεση τον φοινικα.. τα τσιγαροχαρτα αυτα δεν εχουν κόλα ειναι 50 φυλλων και εχουν ροζ χρώμα.. Θα ήθελα να ρωτησω αν εχουν αξια;; και ποσο κοστολογουνται;; υπαρχουν σημερα;;; αυτα περιμενω μνματα σας... Ευχαριστω!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα τσιγαρόχαρτα δίνονταν από το κράτος στους καπνοπαραγωγούς για προσωπική τους χρήση γιατί μέχρι το 1981 το τσιγαρόχαρτο στην Ελλάδα ήταν κρατικό μονοπώλιο.

Το πρώτο προφανώς παράχθηκε επί Βασιλείας το δεύτερο επί Δικτατορίας (Ο Παπαδόπουλος δημοκρατία την είχε βαπτίσει).


Εξακολουθούν να κυκλοφορούν και σήμερα από ιδιωτική εταιρεία. Δεν ξέρω τι αξία μπορεί να έχουν προφανώς καθαρά συλλεκτική. Δοκίμασε να τα δημοπρατήσεις στο διαδίκτυο.