ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ''ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΕΚΕ''

Σκοπός του ιστολογίου είναι η κριτική των καπνικών προιόντων -και η ενημέρωση γύρω από αυτά- που κυκλοφορούν στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : diadiktyakos.tekes@yahoo.com

Καλή Ανάγνωση .....

Ο ιστότοπος περιέχει αναφορές σε καπνικά προιόντα, καθώς και εικόνες προιόντων καπνού.

Μην προχωρήσετε στις ακόλουθες σελίδες αν είστε κάτω από 18 ετών ή κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να καταναλώνετε καπνικά προιόντα στη χώρα σας.

Σκοπός του ιστολογίου δεν είναι ούτε η διαφήμιση ούτε η παρακίνηση κάποιου να ξεκινήσει το κάπνισμα.




Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΤΣΙΓΑΡΟΚΡΙΤΙΚΗ: L&M







Αδιαμφισβήτητα το L&M έχει καταστεί το τσιγάρο των ημερών. Κάτι οι νέες αυξήσεις και η εν γένει λιτότητα κάτι η αλλαγή στο χαρμάνι του Marlboro που δυσαρέστησε πολλοί το ρίξανε στο εν λόγω τσιγάρο. Έτσι μπήκα στον κόπο να ο δοκιμάσω και γω.


Το L&M δημιουργήθηκε από την εταιρεία Liggett & Myers το 1953 (εξ ου και το ονομά του), τώρα κατασκευάζεται από την Altria Group (πρώην Philip Morris International)- τα δικαιώματα παρασκευής πουλήθηκαν από την αρχική εταιρία το 1999-. Η συγκεκριμένη μάρκα είναι δημοφιλής σε χώρες της Ανατολικής και Βόρειας Ευρώπης, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Είναι πρώτη σε πωλήσεις στην Φιλανδία, Εσθονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία και Αλβανία. Παράλληλα είναι το τρίτο σε αποτελέσματα πωλήσεων διεθνώς. Το 2007 έγιναν και ευρέως γνωστά στις Η.Π.Α..


Πάμε στο τσιγάρο (κόκκινο LM 20άρι Tar 10 mg Nic 0,8 mg) . Η τιμή του που αποτελεί και το μεγάλο δέλεαρ του στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε 2,20 € το 20άρι και 2,90 € το 25άρι. Έσι καθίσταται το πιο φθηνό τσιγάρο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην Ελληνική αγορά. Σαν τσιγάρο πολύ ενδιαφέρον. Κλασσικό american blend με ιδιαίτερη, όμως, γεύση. Δεν τσιμπάει καθόλου στο λαιμό και είναι ευκολοκάπνιστο και κάπως γλυκό στη γεύση. Χωρίς πολλά χημικά και άλλα πρόσθετα. Είναι ιδιαίτερα βραδύκαυστο και το φιλτρο δεν επιτρέπει γενναίες ρουφηξιές. Γι' αυτό και ο όγκος του εκπνεόμενου καπνού είναι ισχνός ως ανύπαρκτος. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα υπέρ βελτιωμένο winston. Απ' ότι είδα το μπλέ (Tar 6mg Nic 0,5mg) βγαίνει με άσπρο φίλτρο. Σίγουρα μεγάλο αττού αυτής της κατηγορίας. Επίσης τα νέα πακέτα έχουν νέο σχεδιασμό. Με δύο λόγια : μακράν το καλύτερο τσιγάρο στην κατηγορία των φθηνών σημάτων. Το κάπνιζε η Άννα Παναγιωτοπούλου στη σειρά Ντόλτσε Βίτα.

Αν συνυπολογίζουμε την παρα πολύ καλή τιμή και ότι είναι βραδύκαυστο - δεδομένων και των καιρών - και την ιδιαίτερη γεύση επάξια παίρνει :

Βαθμολογία L&M Red 6/10


Ορθή προσθήκη 10/6/2010

Πήγα επηρεασμένος από την καλή τιμή - γεύση του εν λόγω τσιγάρου να το αγοράσω πάλι. Πρώτη έκπληξη η τιμή είχε σκαρφαλώσει στα 2,70 το 20άρι κόκκινο. Μα΄λιστα η νέα τιμή αναγραφόταν και επί της ζελατίνας, ώστε να την πληροφορηθεί το καταναλωτικό κοινό. Επίσης το πακέτο είχε πάλι αλλάξει. Μέσα είχε χαρτάκι που ανέγραφε ότι είναι το δεύτερο σε πωλήσεις τσιγάρο στην Ευρωπαική Ένωση. Η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η αλλαγή στη γεύση. Η γεύση του πλέον θυμίζει ένα μάλμπορο γκόλντ με πιο βέβαια στυφή και σκληρή γεύση. Ίσως και γι' αυτό πολλοί καπνιτές του μάλμπορο το έριξαν στο lm. Βέβαια γευστικά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα Pall Mall μισό τόνο πιο ήπιο στη γεύση. Καμία σχέση με το lm των 2,20. Δεν το συνιστώ σε καμία περίπτωση δεν το συνιστώ ειδικά για κάποιον με ευαίσθητο λαιμό. Βέβαια ανεπαίσθητα σε μικρές τζούρες σου έρχεται μια μυρωδια ανατολίτικων - μην φανταστείτε ιδιαίτερα πράγματα.

Λόγω νέας τιμής και αλλαγής στη γεύση :

Νέα Βαθμολογία 4 με 4,5/10

46 σχόλια:

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Με επεισες να το δοκιμασω.Στην τρακα ομως, γιατι πλεον δυσκολα αγοραζω κατι που δεν εχω δομακισει ειδικα αν ανοικει σε αυτη την κατηγορια τσιγαρων.
Δυο σημειωσεις: α)Στην Αλβανια μεχρι πριν λιγα χρονια Νο1 σε πωλησεις τσιγαρο ηταν το Cooper και μετα Ασσος Ιντερνασιοναλ και Πρεζιντεντ.
β) Η Παναγιωτοπουλου εχω την εντυπωση πως καπνιζε ΗΒ 100ς στην εν λογο σειρα.

Μιχάλης είπε...

Δοκίμασα πριν κανά δυό βδομάδες LM 25άρι μπλέ. Έκανε τότε 2.50 ευρώ και όχι 2.90..δεν ξερώ αν αυξήθηκε στο μεσοδιάστημα. Επίσης δεν είχε άσπρο φίλτρό αλλά καφέ. Έχω δοκιμάσει πάρα πολλές μάρκες φτηνές και ακριβές, αλλά αυτό το LM ήταν ότι χειρότερο έχω δοκιμάσει. Στα πρώτα δυό τρία τσιγάρα που έκανα σκέφτηκα οτι ίσως παλέυεται. Στη συνέχεια όμως άρχισα να αντιλαμβάνομαι πόσο άθλιο είναι αυτό το τσιγάρο. Δεν το έκανα όλο το πακέτο, σε κάποια φάση φοβήθηκα οτι μπορεί και να ξεράσω αν συνεχίσω να το καπνίζω. Γράφεις οτι σου φάνηκε χωρίς πολλά χημικά η πρόσθετα, εμένα που φάνηκε οτι καπνίζω καμμένο πλαστικό. Όσο για την σύγκριση με το winston..για μένα δεν συγκρίνονται γιατί το ένα είναι κανονικό τσιγάρο και το άλλο όχι. Το θεωρώ επίκινδυνο για την δημόσια υγίεια αυτό το νέο LM. Aυτή είναι η άποψη μου και ήθελα να την μοιραστώ απο τότε που δοκίμασα το πακέτο αυτό. Δεν είμαι ειδικός στα χαρμάνια και γενικά στον καπνό, ούτε έχω διάθεση να "την πω" στον συντάκτη του άρθρου. Μπορεί να έπεσα σε παλιό /ελαττωματικό πακέτο η απλά να έχω κακή κρίση..Απλά πολύ θα ήθελα να ακούσω και την γνώμη τρίτων που το δοκίμασαν.

Costas είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:
TA ΠΡΟΟΙΟΝΤΑ-στην Ελλαδα- L&M EINAI:L&M 25αρι red,L&M 25αρι blue.(αυτα τα δυο ειχαν σταματησει για ενα χρονο. Πριν 1-2 μηνες ξανακυκλοφορησαν απο την Φιλιπ Μορρις με επισιμη τιμη 2.50 το 25αρι,μαλλον πριν τις αυξησεις,μεγαλη επιτιχια)
L&M 20αρι red,L&M 20αρι blue.(ΑΛΛΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΠΑΚΕΤΟΥ-επισης απο την Φιλιπ Μορρις,κυκλοφορησαν πριν 1 χρονο οταν σταματησαν τα 25αρια.χωρις επιτυχια,μαλλον πανε για αποσυρση τωρα που τα 25αρια επιασαν κοινο.)
-ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΑ 25ΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 20ΑΡΙΑ-(στα l&m επικρατει αλλαλουμ οποτε ειναι λογικο να μπερδευτικατε,εγω τα παρακολουθω χρονια.)
Φιλε που γραφεις στον διαδυκτιακο τεκε το αρθρο σου θα πρεπει να ξαναγραφτει μιας και δεν ξεκαθαριζεις οταν μιλας για το 20αρι ή το 25αρι και ετσι οι αλλοι μπερδευονται π.χ. Μιχαλης.
-Μιχαλη εχεις δικαιο το 25αρι blue δεν καπνιζεται,ομως ο συντακτης του αρθρου ενοουσε το 20αρι blue(εξ'ου και το ασπρο φιλτρο)
-25αρι blue, καφε φιλτρο-μαπα σαν τσιγαρο
-25αρι red,καφε φιλτρο- πολυ καλο τσιγαρο(για φθηνο)
-20αρι red,καφε φιλτρο-μαπα σαν τσιγαρο
-20αρι blue,ασπρο φιλτρο-καλο τσιγαρο(για φθηνο)
-Η Παναγιωτοπουλου στο dolce vita καπνιζε ΗΒ 100ς.

Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
peliplanwmenos είπε...

Φίλε Κώστα οι παρατηρήσεις σου και τα σχόλια σου πάντα ευπρόσδεκτα. Τα σχόλια σου με υβριστικό και άκρως προσβλητικό περιεχόμενο σαν και αυτό που απευθυνόταν στον Μιχάλη είναι ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ και και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ. Γι' αυτό και το σχετικό σχόλιο διαγράφηκε. ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ. Δε έχω πρόβλημα με τις βωμολοχίες αλλά με τα σχόλια που θίγουν τους άλλους. Το μπλόγκ σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει forum τέτοιων σχολίων. Σε κάθε περίπτωση μπορούσες να στείλεις άμεσο μήνυμα στο Μιχάλη ή να έγραφες στο ίδο το μπλόγκ που αναφέρεις.

Ζητάω συγνώμη από τον Μιχάλη καθώς δεν διέγραψα ευθύς το σχόλιο. Βέβαια όπως αντιλαμβάνεσαι είαι πρακτικά αδύνατο να έχεις πλήρη εποπτεία του μπλογκ 24 ώρες το 24ωρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΞΑΠΟΛΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Costas είπε...

ειναι αληθεια οτι εχασα τον ελεγχο καπως ειχα πιει και κατι μπυρες...παντως σιγα μην εγραφα στο "ανθελληνικο μπλογκ" δε θα'χε νοημα...
επιτιδες εγραψα εδω για να σας ενημερωσω
Σαν χαρακτηρας δε τσακονομαι ποτε και μπορω να συζυτησω με ολους αναξαρτητα απο πολιτικες/θρησκευτικες αποψεις....
στο Μακεδονικο ομως πραγματικα ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ παντως δε περιμενα να ζητησεις συγνωμη απο το Μιχαλη δεν ειπαμε να τον απειλησεις αλλα το βρισιδι του το θελει

Costas είπε...

Επιτελους βρηκα το τσιγαρο που θα κανω με τον καφε μου,το ονομα του:DUNHILL INTERNATIONAL.
AYTO TO ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΜΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΗ ΕΠΙΓΕΥΣΗ.
-ΓΕΝΙΚΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ-
μετα απο τοσες δοκιμες και πειραματισμους για να δω τι ταιριαζει καλυτερα με καφε κατεληξα στο DUNHILL.
Συνδιαζεται τελεια με φραπε(γλυκα) espresso(γλυκα),caputsino(φρουτωδη επιγευση) και fredo(φρουτωδη επιγευση)(αν και οι δυο τελευταιοι εχουν καπως ιδιαιτερη γευση).Για ελληνικο μην ρωτησετε δεν τον ακουμπαω, αλλα απο πειρα θα σας πω να τον κανετε παρεα με ασσο(παραδοσιακο),καρελια χρυση κασετινα(αφιλτρο) και ισως camel αφιλτρο(εξαιτειας τις κοινης καταγωγης τους εκ'τουρκιας).
ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΚΙΜΩΝ:
MAZI ME ΚΑΦΕ(ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ):DUNHILL INTERNATIONAL
ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΤΑΙΝΙΑ:CAMEL ΑΦΙΛΤΡΟ
ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΩΡΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΑΣ(ΜΕΤΑ ΦΑΓΗΤΟΥ,ΜΕ ΠΑΡΕΑ ΣΕ ΣΥΖΥΤΗΣΕΙΣ,ΜΟΝΟΣ...):KARELIA ΕXELLENCE,DAVIDOFF MAGNUM.(ΚΑΘΟΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ)ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΘΑ ΠΡΟΤΙΝΩ:ΚΑΡΕΛΙΑ ΧΡΥΣΗ ΚΑΣΕΤΙΝΑ ΑΦΙΛΤΡΗ ΚΑΙ ΑΣΣΟ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΣΣΕΤΙΝΑ.
-ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ-Κ.Ρ.

Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Costas είπε...

Φιλε δε μπορω να καταλαβω γιατι επιμενεις και δοκιμαζεις το 20ΑΡΙ L&M οταν σου λεω συνεχεια πως η επιτυχια ειναι στο 25αρι ΚΑΙ ΟΧΙ στο 20αρι,ρωτα και τους περιπτεραδες,προσοπικα εμενα το 20αρι red δε μου αρεσε καθολου(το ειχα δοκιμασει στην τιμη των 2.20).

Costas είπε...

ΑΠ'ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΦΙΛΕ ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΓΕ ΣΟΥ...ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ 2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ:DUNHILL INTERNATIONAL KAI ΑΣΣΟ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΣΣΕΤΙΝΑ.
-ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ-

Koprodog είπε...

Είχα καπνίσει πριν κανα 2μηνο το 25ρι, κάνοντας τράκα. Καλούτσικο τσιγάρο μου`χε φανεί για τα λεφτά του...
Χτες έκανα μια τράκα για να καπνίσω και το μπλε. Δεν την πάλεψα με τίποτα, πολύ ενοχλητικό άρωμα, σαν Marlboro Gold γ κατηγορίας, ενώ μου άφησε κ ότι μου αφήνουν συνήθως τα ελαφριά τσιγάρα (μια εκνευριστική ξεραϊλα στο λαιμό...)
Για`μενα, απο τα φθηνά σήματα της Phillip Morris στην Ελλάδα, χίλιες φορές Assos (και γενικά, σε αυτήν την κατηγορία, η κορυφή νομίζω πως είναι το πολύ καλό GR). Αξίζουν τα λίγα λεπτά παραπάνω που θα δώσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν προωθούν τα ασσάκια, αλλά λανσάρουν στη θέση τους ένα κατώτερο τσιγάρο...

Ανώνυμος είπε...

Δοκιμασα το 25αρι κοκκινο με τιμη 2,50 ευρω.Ωραιο τσιγαρακι για τα λεφτα του.Η γευση του ειναι ωραια και σου αφηνει μια γλυκαδα.

johnny είπε...

lol !!!ΦΙΛΕ ΚΟΣΤΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΤΙ ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ? ΡΕ ΦΙΛΟΥΙ ΕΝΑΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΘΑ ΚΑΠΝΙΣΕΙ 5-6 ΤΣΙΓΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΩ ΑΜΗΧΑΝΙΑΣ , ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΥ , Κ.Α . ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, Ο ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΤΗΝ ΜΑΡΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΚΑΛΗ Η ΚΑΚΗ ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ,ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΖΕΙ ΜΕ ΟΛΑ , ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΑΡΚΕΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΜΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΓΕΛΟΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΠΤ , Υ.Γ ΑΝ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΦΕΤΑ ΤΙ ΜΑΡΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ? ΛΟΛ

Costas είπε...

βρε ασχετε καρπουζι με φετα δε πηγαινει πεπονι με φετα παει...αχαχχαχαχα αυτο ολοι το ξερουν.
Μετα το φαγητο παει ενα τσιγαρο με πλουσια γευση και αν ειναι και βαρυ ακομα καλυτερα

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια τι γινεται με το 20αρι?δεν μπορω να το βρω.Το σταματισαν?

Costas είπε...

ειδατε οταν τα ελεγα εγω οτι το 20αρι παει για αποσυρση τωρα που το 25αρι βρηκε κοινο, αφου δε πουλουσε καθολου μαπα ηταν

Costas είπε...

ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΤΟ 20ΑΡΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 1Η ΦΩΤΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ...ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΟΚΚΙΝΟ.ΗΤΑΝ ΜΑΠΑ.
ΤΟ ΝΕΟ 20ΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΛΕΥΚΟ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΤΣΙΓΑΡΟ!!!!-ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ-ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ.
20ΑΡΙ red 2.70
25ΑΡΙ red 2.90

Costas είπε...

παιδια τι γινεται με αυτα τα l&m????
μια ματια να ριξετε εξω και θα δειτε οι 5-6/10 να τα καπνιζουν!!!(τουλαχιστον στην πολη μου)
Μιλαμε για τρομερη επιτυχια...οποιον περιπτερα και να ρωτησω μου λεει οτι πουλαει πιο πολυ l&m παρα marlboro!-αν ειναι αληθεια δεν το γνωριζω-
Κατι η αλλαγη του marlboro κατι η οικονομικη στενωτης, βλεπω τα l&m να καταφερνουν το αδιανόϊτο...ναι αυτο που σκεφτεστε εννοω...
τωρα αν θα κρατησουν το κοινο τους ο χρονος θα δειξει....παντως αν τα marlboro χαιρετησουν την 1η θεση θα μιλαμε για μια ιστορικη στιγμη...

Ανώνυμος είπε...

Σε συζιτιση που ειχα τις προαλες με τον ψιλικατζη της περιοχης μου ,μου ειπε πως τον τελευταιο καιρο τα lm πουλανε τρελα.Οι περισσοτεροι το εχουν γυρισει σε αυτα.Μαλιστα δεν ειναι λιγες οι φορες οπου ξεμενει κιολας.Sold out ta LM

Unknown είπε...

λοιπον θα συμφωνησω απολυτα με το μιχαλη. το τσιγαρο αυτο ειναι χημικο εξου και η ζαλαδα και ο πονοκεφαλος(οπως εχω γραπσει και σε αλλο ποστ) μιλαμε για το 25 το κοκινο με 2,90 το 20 αρι με 2,40 αυτο ειναι ακομα χειροτερο!!πηρα δυο πακετα και απο τα δυο δηλαδη 4 οποτε αποκλειετε να ηταν ελατωματικα .θα συμφωνησω οτι ειναι βραδυκαυστο(καλο αυτο για μενα)και στο λαιμο ηπιο καπως.. απο γευση ενταξι δεν τρελαθηκα κιολας..αλλα επαναλαμβανω το χαρμανι του πρεπει να εξεταστει παλι και να αλαχ8ει αμεσως δεν γινετε με την πρωτη τζοθρα να σου ρχετε πονοκεφαλος

Costas είπε...

ΤΟ 20ΑΡΙ ΕΧΕΙ 2.70
ΕΣΥ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΚΕΤΟ,ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Koprodog είπε...

Βγήκε νέος καπνός L&M, 20 g, 2.5 ευρώ. Είχα καπνίσει τον γερμανικό L&M ο οποίος ήταν αρκετά καλός, θύμιζε τον δικό μας Cooper, αλλά ήταν ένα σκαλί παραπάνω. Έτσι, πέτυχα άτομο που τον πήρε για δοκιμή και είπα να στρίψω και εγώ ένα τσιγάρο, μπας και λέει τίποτα. Μαύρα χάλια τελικά, καμμία σχέση με τον γερμανικό. Πριν τον καπνίσεις μυρίζει κάπως παρόμοια με τον Old Holborn, ενώ είναι τέρμα ποτισμένος στα χημικά. Με το ζόρι έκανα το μισό τσιγάρο και μου έκανε σμπαράλια λαιμό/πνευμόνια!!!
Εαν κάποιος έχει τόσο χοντρά οικονομικά προβλήματα, χίλιες φορές να καπνίσει λιγότερο ή να το κόψει, παρά να καπνίζει αυτό το σκουπίδι...

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια πως ποτέ δεν συμπάθησα την εν λόγω φίρμα... πήρα όμως τον καπνό να τον δοκιμάσω... Θα συμφωνήσω ότι είναι ιδιαίτερα απειλητικός για τον λαιμό (virginia / στα πρότυπα αγγλικού blend (αποτυχημένη απομίμηση) / + όσα πληρώνεις τόσα παίρνεις...κ.λπ.)... άρωμα ικανοποιητικό όμως, όντως το δυνατό τράβηγμα μοιάζει με την απελπισμένη προσπάθεια του πνιγμένου να κρατηθεί στη ζωή!

Αν λοιπόν κάποιος θέλει να τον καπνίζει χάριν οικονομίας, θα πρότεινα πολύ ελαφρύ τράβηγμα κατά τη διάρκεια του καπνίσματος και αναζήτηση άλλου καπνού!

Ανώνυμος είπε...

TA PAKETA TSIAGARA L&M Einai poli a8lia ..baria kai arxima sas ala kapnizw L&M kapno einai poli wraios pannos auto exw na pw

Costas είπε...

ΣΟΒΑΡΑ? ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΑΧΥΡΟ

Ανώνυμος είπε...

sto axiro na pros8esw kai notes platanofilou ... ma kala iparoxun an8rwpoi pou tis agorazoun autes tis aidies.

Koprodog είπε...

Με τη φτώχια που έχει πέσει και τις νέες αυξήσεις τιμών που έρχονται, το κόβω να ανεβαίνει για τα καλά το ποσοστό του και όχι απλά να υπάρχουν άνθρωποι που τον αγοράζουν και ας είναι ο καρκίνος ο ίδιος...

Ανώνυμος είπε...

sto katw katw an dn mpories na apris kati kalo min kapnizis ka8olou....ine san na 8elis panteloni kai epd dn exis lefta pernis mono to ena mpatsaki.

Costas είπε...

AYTOI OI ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΡΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΟΤΙΝΗ...ΔΕΝ ΕΝΦΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΓΕΥΣΗ Ή ΠΟΙΟΤΗΤΑ
ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΙΑΖΕΙ,ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΥΣ Ή ΤΟΥΣ ΝΑΡΚΩΜΑΝΕΙΣ...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΟΝΟ ΤΕΤΟΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΥΠΟΥ L&M Κ.Α. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΑ

Ανώνυμος είπε...

auto pou vlepw kai mu ti vidwnei ine oti exi perasei auti i ais8isi tu na kapnizw kai oxi tu ti kapnizw. Oi kapnoviomixanies dn exoun pleon kanena endiasmo ine ikanoi na bgoun sto dromo na mazeuoun tus aspalathous kai ta linaria kai na bgaloun tsigara me 50 lepta e egw su lew 8a pesoune panw san ta provata. Pernane terastia diastimata pou dn kapnizw an dn mporw na parw kati piotiko.

Koprodog είπε...

Ανέκαθεν αυτή τη νοοτροπία είχαν οι καπνιστές στην Ελλάδα, απλά τα παλαιότερα ελληνικά φτηνά σήματα ήταν και καλά, καθώς βασίζονταν στα κορυφαία ντόπια καπνά μας. Μετά πήραν το πάνω χέρι τα american blend, μπήκαν στο παιχνίδι και οι πολυεθνικές, οι οποίες κοιτούν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι και πλέον τα φτηνά τσιγάρα στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούνται από σκουπίδια ποτισμένα με ένα τσουβάλι χημικά για να μπορέσει να τα καπνίσει ο κόσμος.
Για'μενα η καλύτερη λύση εαν κάποιος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο να πάρει έναν καπνό της προκοπής (προς το παρόν στα φτηνά βιομηχανικά τσιγάρα υπάρχουν κάποια σήματα που την παλεύουν)ας πάρει χύμα χωραφίσιο καπνό αντί να καπνίζει σκουπίδια σαν τον L&M και τον Pall Mall...

Ανώνυμος είπε...

vasika palaiotera dn ipirxe kai i gnwsi twn ximikwn kai itan anagasmenoi na valoun kala kapna alliws dn 8a agoraze kanenas twra su rixnun ena kotsani kai miso kilo zaxari grafun kai premium epanw kai ftei3ane TO DIMIOURGIMA. pantws ellinika kapna mono apo 3an8i kai aikaterini a3izoun pou exoun kapies viologikes kaliergies tis SEKE. agrinio kai lamia eidika ti mia mera rantizoun kai tin alli pane kai ta mazeuoun.

Ανώνυμος είπε...

paidia oson afora to lm kykloforei se 20ari kai 25ari me tin idia geysi pleon...kai timi 2,40 kai 3,20 antoistixa...vevaia i nea tou timi apo oktwmvri tha eina 2,90 kai 3,70 antoistixa logo ton neon foron...emena mou aresei san tsigaro kai san timi vevea...nomizw oti tha prepei na tou kanete mia nea dokimi afou den exei kamia sxesi meto parelthon....

Costas είπε...

δεν εχει σχεση με το παρελθον γιατι εγινε πολυ χειροτερο.Εγω το καπνιζα φιλε οταν ακομα κυκλοφορουσε μονο σε 25αρι πακετο με αλλη παλεομοδιτικη σχεδιαση.Τοτε ηταν καλο.
Τωρα ειναι ενα σκουπιδι και τζαμπα να το δινουν μην το καπνιζετε.

Ανώνυμος είπε...

Κώστα το θυμάμαι εκείνο το παλιό L&M νομίζω πως είχε μπροστά με μεγάλα κόκκινα γράμματα τη μάρκα, κόκκινο καπάκι και λευκό το υπόλοιπο πακέτο. Μου είχαν δώσει ένα τέτοιο πακέτο στο ΚΤΕΛ, από μια διαφήμιση έξω από το σταθμό. Μετά από χρόνια το είδα σε διαφήμιση μιας και δεν έτυχε να το ξανά αναζητήσω.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα ποιο LM ειναι καλυτερο , ποιο παει καλυτερα σε πωλησεις και ποιες οι τιμες τους ; Ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν το καλύτερο L&M είναι αυτό στο άσπρο κόκκινο πακέτο που δεν κυκλοφορεί πια. Καλύτερα σε πωλήσεις πάει το 100s lights γιατί είναι τόσο άθλιο που είναι φθηνότερο από το κανονικό. Αν θες να καπνίσεις κάτι φθηνό με 10 λεπτά παραπάνω μπορείς να πάρεις Assos ή στην ίδια τιμή SANTE άφιλτρο.

Koprodog είπε...

Τιμές πλέον δεν ξέρω. Γενικά και τα δύο είναι άθλια, πάντως το κόκκινο είναι ένα κλικ καλύτερο από το μπλε, αλλά μέχρι εκεί...

Ανώνυμος είπε...

Μιας που μιλαμε για φθηνοτσιγαρα, και υστερα απο ποοοοοολες δοκιμες να πω την ταπεινη μου αποψη. Τσιγαρα τυπου lm, pall mall, west και παει λεγοντας, εχουν καπνο χειροτερο και απο γκαζον. Παρτε χαρτακια και φιλτρακια, πηγαινετε σε κανα κηπο, βγαλτε λιγο γκαζον και καπνιστε το.

Υπαρχουν καποια αλλα τσιγαρα στην ιδια κατηγορια που αξιζουν τον κοπο να ασχοληθεις. Το θεμα ειναι τι γουσταρεις..θες το καλυτερο αμαξι της kia (camel black, marlboro pocket gold και αλλα) ή ενα κακο bmw(ασσος κασετινα/μαλακο)?? Δηλαδη, θες καλο καπνο φθηνης ομως ποικιλιας, ή μετριο καπνο καλης ποικιλιας?? Τα παιδια που εχουν blogs, ο περιπλανωμενος, ο πετρος, το μαυρο ροδο εχουν κανει εξαιρετικη δουλεια σχετικα με τις αναλυσεις των σηματων, διαβαστε, καντε δοκιμες και αποφασιστε

Προσωπικα, αποφασισα να καπνιζω λιγοτερο, αλλα να προτιμω καλα τσιγαρα. Το marlboro red μαλακο με καλυπτει, αν και το χαρμανι του εχει πολλα σκαμπανεβασματα.

Για αλλαγη, ασσος κασετινα, ποιοτικοτατο αλλα και ακομα παρεξηγημενο τσιγαρο. Προχθες που με ειδε ενας γνωστος να καπνιζω ασσος κοντεψε να σκασει στα γελια, ενω ο ιδιος καπνιζε στριφτο old holborn!!!!

Και μια θερμη παρακληση σε οσους καπνιζουν το εν λογω σημα: Επειδη το τσιγαρο αυτο την μια μπορει να ειναι καταπληκτικο και την αλλη μαπα, να ενημερωνουμε τος φιλους στα blog την ποιοτητα σε καθε παρτιδα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι μία αλήθεια, δηλαδή το γεγονός ότι ένα τσιγάρο έχει μπασμά Ξάνθης αυτό δεν σημαίνει ότι έχει και καλό μπασμά Ξάνθης, σίγουρα όμως είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από ένα οποιοδήποτε τσιγάρο με μέτριο ανατολικό καπνό, μία μέτριας ποικιλίας, μπασμά Μακεδονίας ας πούμε.

Τα marlboro pocket είναι παρεξηγημένα κατ' εμέ τσιγάρα. Επειδή έχουν λιγότερο καπνό έχουν και χαμηλότερη τιμή, όχι επειδή τα καπνά τους είναι χαμηλής ποιότητας, επίσης δεν μου αρέσει το γεγονός ότι έχουν φίλτρο για king size τσιγάρο με αποτέλεσμα να χάνουν πολύ σε γεύση και άρωμα. Γενικά πάντως τα pocket είναι τσιγάρα με μέτριο προς καλό καπνό αλλά λιγότερο καπνό για αυτό και η χαμηλότερη τιμή.

Τώρα κάτι L&M, PALL MALL, WINSTON, WEST και τα σχετικά νομίζω ότι το να τα αποκαλεί κανείς γκαζόν είναι κομπλιμέντο μπροστά στην ποιότητα τους το χαρμάνι τους είναι κατά 10-20% κοτσάνια και καπνά που περίσσεψαν από ακριβότερα σήματα των ίδιων εταιρειών.

Τώρα ο Assos και το SANTE έχουν καλές ποικιλίες μάλιστα στις άφιλτρες εκδοχές ιδίως το SANTE έχει και ένα καλό ποσοστό μπασμά Ξάνθης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και καλής ποιότητας μπασμάς Ξάνθης σίγουρα όμως είναι πολύ καλύτερο από ένα τσιγάρο της ίδιας τιμής με μέτριας ποιότητας μπασμά Μακεδονίας, όμως τα ανατολικά καπνά δεδομένου ότι είναι πολύ ευάλωτα η ποιότητα τους είναι λαχείο δηλαδή την μία χρονιά έχουν καπνό άθλιο και την επόμενη μέτριο στην ίδια όμως τιμή καθώς αυτό σημαίνει ότι όλες οι ποικιλίες βγήκαν καλές, έτσι η ποιότητα ανεβαίνει η τιμή όμως μένει σταθερή.

Τα Virginia καπνά δεδομένου ότι είναι φθηνότερα κατά πολύ κρατούν πάντα μία σεβαστή ποιότητα δεν έχουν όμως ούτε τη γεύση ούτε το άρωμα των ανατολικών, π.χ. ένα ανατολικό τσιγάρο των 3 ευρώ με ανατολικά καπνά, είναι το ίδιο καλό με ένα virginia των 3,50 ευρώ. Επίσης τα καπνά virginia είναι τόσο ανθεκτικά που τα καλλιεργείς και σε γλάστρα στην αυλή που λέει ο λόγος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και ποιοτικά. Γενικά ο καλύτερος καπνός είναι ο ανατολικός αλλά η καλλιέργεια του θέλει φροντίδα και είναι αρκετά δύσκολη για αυτό και πολύ των αποφεύγουν. Έτσι μπορεί το ένα τρίμηνο ο Assos να είναι χάλια και το άλλο τέλειος, πάρε παράδειγμα πιο χειροπιαστό φέτος τον Αύγουστο το 22 αντινικότ (άθλιο τσιγάρο) ήταν πάρα πολύ ωραίο, απαλό και έμοιαζε στον Assos κασετίνα, τώρα είναι απλώς ένα σκουπίδι.

Συμπέρασμα αντί κάποιος να χαλάει τα λεφτά του στα μονίμως άθλια ξένα σήματα PALL MALL, WINSTON, WEST και λοιπές αηδίες, ας καπνίζει ελληνικά ανατολικά και ας αλλάζει μάρκα σε περιόδους που δεν είναι καλές οι παρτίδες, που και πάλι κατά τη γνώμη μου όσο άθλια και να είναι τα ανατολικά πάντα θα είναι σε καλύτερη μοίρα από τα καπνά των εν λόγω τσιγάρων, άσε που στα ανατολικά καπνά τα κοτσάνια είναι πολύ λιγότερα και επίσης τα καπνά είναι πολύ λιγότερο ποτισμένα με πρόσθετα, τα οποία μπαίνουν αβέρτα στα american blend.

Ακόμα και τα φθηνά ελληνικά american blend είναι παπαριές όπως ο Assos International, το MG Gold, το Leader κ.λ.π.

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε κανένα ανατολικό πολυτελείας γιατί τα καλά ανατολικά μας πάνε στα χαρμάνια πίπας, όπου ο μπασμάς Ξάνθης είναι περιζήτητος ή τα πουλάμε στους Αμερικάνους να τα πνίγουν σε μικροποσότητες μέσα σε δικά τους τσιγάρα.

Γενικά όποιος θέλει να απολαύσει όντως ανατολικό καπνό ο καλύτερος τρόπος είναι να πάρει ένα ακριβό καπνό πίπας με μπασμά Ξάνθης.

Για να κάνουμε και μία αναφορά στα καπνά ανά τρόπο καπνίσματος έχουν ως εξής,

για τα πούρα καλύτερα καπνά είναι τα σκούρα, ποικιλίες δυστυχώς δεν γνωρίζω εκτός από τα Latakia που καταστέφονται σε κάτι φθηνιάρικα ολλανδικά.

Για πίπες τα καλύτερα είναι τα ανατολικά τα οποία τα χρησιμοπληρώνουν.

Ενώ για τα τσιγάρα τα ανατολικά και τα Virginia κυρίως, καθώς αν δεις τα περισσότερα υπερπολυτελείας χαρμάνι τσιγάρων είναι Virginia.

Ανώνυμος είπε...

Ψηφιζω Σαντε.Πολυ καλος καπνος,μονο 3 ευρουλακια. Θα προτεινα στην Φιλιπ Μορρις να ανεβασει την νικοτινη απο το 0,7 στο 1,αλλα ξερω πως δεν ασχολουνται και πολυ με αυτα τα τσιγαρα.

Ανώνυμος είπε...

To SANTE από παλιά 0,7 νικοτίνη είχε, ακόμα και όταν η πίσσα ήταν στο 22.

Το τελευταίο πακέτο δεν πολύ έκατσε καλά στο λαιμό, αλλά από ότι ξέρω το SANTE είναι το καλύτερο άφιλτρο ανατολικό, δυστυχώς όμως αυτή η παρτίδα τον ανατολικών δεν βγήκε καθόλου καλή.

Costas είπε...

Δυστυχως τωρα πια μονο ενα πολυτελες ανατολικο τσιγαρο υπαρχει το sobranie black russian (το αγγλικο ειναι το αυθεντικο, οχι το γερμανικο)

Παλιοτερα υπυρχαν πολυ περισσοτερα πολυτελη ανατολικα που δυστυχως καταργηθηκαν
το γερμανικο orienta,το ελληνικο george karelias and sons oriental plain ovals,και τα αμερικανικα camel basma,camel samsun και μα καρθυ aegean blend

Ανώνυμος είπε...

Όντως από το 60-70 και μετά όλα τα πολυτελή ανατολικά άρχισαν να παρακμάζουν. Ιδίως τα ελληνικά έγιναν φαντάσματα του εαυτού τους. Τα άλλοτε υπερπολυτελείας 22 και Παλλάς είναι πάμφθηνα, το δεύτερο καταργήθηκε μάλιστα, ο ASSOS έχει πάψει να είναι πολυτελές από τη δεκαετία του '50-'60, ακολούθησε το Hellas Special που και αυτό παρήκμασε, το SANTE δεν το συζητάμε εκεί που δεν πείραζε το λαιμό λόγω των πολύ καλών κάπνων τίναζε τον δικό μου με 10 τσιγάρα. Μέχρι να κλείσει ο Κεράνης υπήρχαν και κάποια ανατολικά μέσης κατηγορίας βασικά ένα το ΔΕΛΦΟΙ ΠΟΛΥΤΕΡΛΕΙΑΣ, αλλά και αυτό ποτέ δεν το δοκίμασα και αν δεν κάνω λάθος δεν μπορούσε να θεωρηθεί πολυτελείας ήταν αναλογικά με σήμερα στα 3,50 ευρώ ας πούμε. Κάτι άλλα του Κεράνη Άρωμα, Δελφοί Φίλτρο και αυτά παρήκμασαν. Γενικά δεν έχει μήνει κανένα πολυτελές ανατολικό τσιγάρο.


Μόνο το Sobranie και άντε να συμπεριλάβουμε και το Ziganoff το οποίο πουθενά δεν βρίσκεται και κάνει όσο τα περισσότερα τσιγάρα.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας παιδιά.
Χθες ήμουν σε ένα μέρος όπου κάπνιζαν πολλοί από τους παρεβρισκόμενους.
Από το τσιγάρο κάποιου αναδυόταν ένας καπνός με γλυκιά μυρωδιά που μου άρεσε πολύ.
Από μάρκες μπόρεσα να διακρίνω L&M κόκκινο και καπνό Drum μπλε, νομίζω.

Πιστεύετε πως η γλυκιά και ευχάριστη μυρωδιά έβγαινε από τα L&M; Γιατί αν έβγαινε από αυτά θέλω να τα αγοράσω.

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Τα LM μπλε τα προτινεται για την γευση και για την ποοτητα για καποιον που δεν θελει να καπνιζει με μανια για εναν που θελει να κανει λιγα τσιγαρα την ημερα για χαλαρωσει η για απολαυση